megii1 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 KWL - przyjedziemy dziś po Grizkę:) A tu wklejam zaległe badania krwi - Sunia miała je robione w zeszłym tygodniu - koszt 80 zł (chyba ostatnio było 90 zł ale jak wetka powiedziała tyle to ja tyle piszę:)) Quote
morisowa Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Sprawdziłam stan konta, dopisałam dwie wpłaty: 82,50 - bazarek od bela51 30 - mysza1 Dziękuję :) Muszę jeszcze podliczyć wydatki na badania i leki, ale to musze dopytać kwla, bo to on jeździł z Grizą. Quote
morisowa Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Dostaje witaminki (zostało jeszcze chyba na 3 dni) na sierść, nie pamiętam w tej chwili nazwy. A co do kaszlu, to z Grizą pod względem płuc, jak z moją babcią - różne stare sprawy, cześć płuc wyłączona z użytku i skutek podobny u obu... Quote
KWL Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Te witaminy to Vetzyne czy Vetzyme jeśli mnie pamięć nie myli. Quote
morisowa Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Tym razem była całkowita cisza na wątku i ... nie zapeszyliśmy :cool3: W środę do Megii zadzwoniła Pani zainteresowana adopcją Grizabelli. Czwartek, piątek trwały rozmowy i przepytywanie pani przeze mnie i Megii. A dziś kwl zawiózł Grizę do nowego, stałego DOMU !!! Quote
malibo57 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Uuuuu! Ale niespodzianka! Gdzie ten domek? Fajny? Quote
idusiek Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 morisowa napisał(a):Tym razem była całkowita cisza na wątku i ... nie zapeszyliśmy :cool3: W środę do Megii zadzwoniła Pani zainteresowana adopcją Grizabelli. Czwartek, piątek trwały rozmowy i przepytywanie pani przeze mnie i Megii. A dziś kwl zawiózł Grizę do nowego, stałego DOMU !!! SUUUPER ! no to kochani, stawiacie mi wódkę za zdjecia i ogłoszenia :D Quote
megii1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Domek pod Łodzią, do towarzystwa dwie sunie - jedna znajda, druga adoptowana ze schroniska; Pani, Pan i 1,5 - roczny synek:) Pani bardzo zależało na Gryzi, dzwoniła, nie dała się zniechęcić i...sunia ma domek. Quote
beataczl Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 wspaniala wiadomosc!!!! cos wiecej moze ? edit oj, jednoczesnie wszyscy pisali ! Quote
megii1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 idusiek napisał(a):SUUUPER ! no to kochani, stawiacie mi wódkę za zdjecia i ogłoszenia :D Twoje ogłoszenia, Twój tekst do allegro ale konto na allegro moje także dla nas obu wódka:) Quote
morisowa Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Sunia została wypatrzona na allegro Megii i Idusiek :) Rzeczywiście, nie dała się zniechęcić, przyjęła Grizkę ze wszystkimi jej dolegliwościami, listą leków, badaniami kontrolnymi i niepewną przyszłością zdrowotną. Dom na wsi godzinę samochodem od Łodzi. Dwie suczki mieszkają na podwórku (ale mają też wstęp do domu) i pierwotnie Pani miała taki sam plan wobec Grizy. Jednak wszystko zostało przegadane i jak kwl dotarł z Grizą, posłanko w domu już czekało :) Pani już wysłała mi fotkę mms'em, dzwoniła i wysyłała sms'y :) Obiecała też zdjęcia na maila. Nasza Griza ma swój, własny, stały dom :D Quote
migdalena Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Do Mikołaja jeszcze trochę czasu, a tu już taki prezent:multi::multi::multi: Dziewczyny od allegro- brawo,brawo. Już z tego miejsca zapowiadam,że będę prosić o takie samo allegro dla Lady. STRACIŁAM SPONSORKI ZOSTAŁAM SAMA:placz:HOTEL 400 zł. Quote
KWL Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [FONT=Arial]Grizabella pojechała do swojego własnego domu... [/FONT][FONT=Wingdings]:-)[/FONT] [FONT=Arial]Czasem zdarza się że stara schorowana suka mimo wszystko znajduje dom... Tak było kilka miesięcy temu z koleżanką Grizabelli z boksu, tak dziś stało się z Grizą.[/FONT] [FONT=Arial]Griza wpadła swej nowej pani w oko i głęboko zapadła w serce. To było widać od pierwszej chwili. Griza będzie bardzo kochanym psem.[/FONT] [FONT=Arial]Grizabella ma dom, ma także teren dookoła domu, będzie miała także długie (oczywiście na miarę jej zdrowia) spacery w pięknej okolicy. Opiekę będzie także miała dobrą. Jej nowa pani miała już starsze psy wymagające troski, starsza z obecnych rezydentek, wprawdzie młodsza znacznie od Grizy jest dość chorowita i ma nawracające problemy z uszami.[/FONT] [FONT=Arial]Nowe koleżanki które powitały Grizę mocno jazgotliwie, ale bez agresji. Po prostu krzyczały – pańcia, pańcia obcy pies na terenie ! Griza jak na damę przystało dostojnie je zignorowała. Pierwsze zdjęcie od nowego domu :-) [/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] Quote
malibo57 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 O matko! Ale radocha:) Kliknijcie proszę w mój baner - link do petycji. Griza się nie obrazi - musimy powalczyć o los pozostałych, tych "domnych" i bezdomnych. Quote
Cantadorra Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Grizuniu, duzo szczescia pieseczku. Ciesze sie, bardzo bardzo :) Quote
LILUtosi Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Też się niezmiernie ciszę. Powodzenia Grizbello w ciepłym domku. Quote
ludwa Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Takie adopcje dają najwięcej satysfakcji i szczęscia:) Pięknie:) Wszystkiego najlepszego dla Grizki:) Quote
Diegula Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Jaka miła niespodzianka :):):) oby takich jak najwięcej. Może jak Grizabella znalazła super domek to jak Megii się zgodzi i deklarowicze to wziąść z ,,koszyczka" następną bidę np Szafirka?? Quote
mysza 1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 idusiek napisał(a):SUUUPER ! no to kochani, stawiacie mi wódkę za zdjecia i ogłoszenia :D Dobrze, że ja mam tylko czekoladę kupić ;) megii1 napisał(a):Domek pod Łodzią, do towarzystwa dwie sunie - jedna znajda, druga adoptowana ze schroniska; Pani, Pan i 1,5 - roczny synek:) Pani bardzo zależało na Gryzi, dzwoniła, nie dała się zniechęcić i...sunia ma domek. Fantastycznie, ogromnie się cieszę :loveu: Quote
idusiek Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 bo Griza była "grubszym zadaniem" niż Malta ;) Quote
megii1 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Diegula napisał(a): Może jak Grizabella znalazła super domek to jak Megii się zgodzi i deklarowicze to wziąść z ,,koszyczka" następną bidę np Szafirka?? Jak Melba Myszy znajdzie dom chętnie zajmiemy się staruszkiem ale suczką, bo dziadków nie lubi nasz Miszka:( Psy panach pozostaje tylko kojec. Ciekawe co tam u Grizki, jak jej minął pierwszy dzień w domu. Quote
Aimez_moi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Caly czas " po cichutku " zagladam do Grizy.......i ciesze sie razem z Wami.......:):) Quote
megii1 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Rozmawiałam z Panią Grizki. Sunia czuje się rewelacyjnie, bawi się razem z synkiem Pani, dogadała się z suczkami - także wszystko super:) Quote
idusiek Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 super :) to kiedy wpadać na tą flaszkę?:) Quote
Recommended Posts