Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Grizka średnio się czuje -często głośno oddycha, charczy, tak jakby brakowało jej czasem powietrza. Ale to już się działo od czasu do czasu. Dziś po raz pierwszy zrobiła kupę z krwią i śluzem. Brzydko to wyglądało, a do tego Grizka chciała to koniecznie zjeść zaraz po zrobieniu. Pozytywne jest to ze nowa karma jej smakuje chociaż w jej przypadku to nic nadzwyczajnego bo jej wszystko zawsze smakowało. Morisowa, kiedy Grizka ma teraz badania kontrolne? Czy przy tej karmie, która teraz jej można jej dawać jakieś przysmaki np. szyneczkę, kiełbaskę, psie smakołyki?

• Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja przy diecie wątrobowej, nic bym jej nie dawala. Chude gotowane mięso co najwyzej.
Moja poprzednia ONka miala problemy z wątrobą. Była dlugi czas na hepaticu i naprawde pomogło.

Posted

Kontrola miała być po miesiącu, czyli wypada pod koniec tego tygodnia. Na pewno będzie trzeba zbadać krew (megii1 dasz radę to załatwić?), a potem kolejna wycieczka do Wawy - szukamy chętnego kierowcy z samochodem!!! Powtórzymy usg.
Z tym ciężkim oddychaniem to nie wiem :/ Osłuchowo i na rtg tragedii w płucach nie było. Zobaczymy co teraz powie wet....

Posted

Dzięki wpłacie Pianki - 150 zł (spadek po Kubie) i rozliczonemu już bazarkowi orzechowemu wyszliśmy wreszcie z długów.
Przelałam Megii1 270 zł za hotelik w październiku(resztę za wrzesień wpłaciłam kilka dni temu) i jesteśmy 11 zł na plusie :) Teraz trzeba uzbierać na badania kontrolen, pewnei następne leki no i hotelik za listopad, damy radę, prawda? :)

Stan konta 31.10.: 14,02 zl
i
do opłacenia mamy:

-158 - hotel za wrzesień
-270 - hotel za październik

Wpłaty listopad:
50 - malibo57 (XI)
10 - morisowa (XI)
10 - migdalena (XI)
10 - Aimez_moi (XI)
195 - bazarek orzechowy
150 - od Pianki -spadek po Kubie
_____
425 zł + 14,02 z października = 439,02

Wydatki listopad:

158 - hotel za wrzesień (dopłata)
270 - hotel za październik
_____
428

Stan konta 08.11: 11,02 zł

Posted

Ma też umówione badanie krwi na czwartek także wyniki będę pewnie w piątek. Ja będę jechać w czwartek albo piątek do Warszawy, gdzie podwieźć Grizkę?

Posted

[FONT=Tahoma]Grizabella była wczoraj na konsultacji i kolejnym USG, dziś przekazałem do badania próbki kału, wyniki będą w poniedziałek. A teraz po kolei co wynikło z badań i konsultacji.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Kamienie w pęcherzyku. Jest poprawa, niewielka, ale rokuje to nieźle. Zalecenie kontynuacja leczenia w dotychczasowej formie. Oznacza to że oddala się perspektywa ewentualnej operacji.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Wątroba, bez zmian lub minimalnie lepiej, także kontynuujemy.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Kaszel, płuca etc. Grizabella ma w płucach liczne zwłóknienia, są to ślady po wcześniejszych chorobach, zmniejszają one czynną powierzchnię płuc. W praktyce oznacza to, że Griza czuje się źle w zamkniętym przegrzanym pomieszczeniu, potrzeba jej dużo świeżego powietrza. U nas w ogrzewanym pomieszczeniu przy zamkniętym oknie kaszle i chrypi, przy otwartym spokojnie śpi.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Wyniki badań krwi. Lepsze niż poprzednio za wyjątkiem tego uporczywego stanu zapalnego. Grizabella dostała drugi antybiotyk Enrobioflox. Za tydzień powtórne badanie krwi (tylko morfologia) i konsultacja wyników.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Z pozytywów, Grizka chodzi lepiej, zwłaszcza po schodach. Przez cały pobyt nie trzeba było jej asekurować, nie było żadnego upadku, a zaliczyliśmy i schody w metrze i kręte schodki w Boliłapce.[/FONT]
[FONT=Tahoma]No i tradycyjnie na koniec – Grizabella prosi o podwózkę do Serocka.

A zapomniałem :-) Enrobioflox Grizie nie pasuje, wypluwa :-) Chyba chce powiedzieć że to już przegięcie tyle w nią pakować :-)
[/FONT]