Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

morisowa napisał(a):
Megii1, to umówmy się na sobotę :) Antybiotyk czeka, dokupię też Essentiale i Heparegen, bo do badań kontrolnych nie starczy. No i masz rękawiczki z bazarku :)

A możesz dać Magdzie moje orzechy?:p

Posted

megii1 napisał(a):
A po co? Przecież Ty i tak mnie ani Amigo nie odwiedzasz:) Czujemy się oboje zaniedbani.

Uspokój się, bo dzisiaj mam wysokie ciśnienie. ;)
morisowa napisał(a):
Mogę :)
(kwl Cię rozszyfrował - mówił, że tak będzie ;p )

Jestem mało skomplikowana ;)

Posted

Na pierwszej stroni uzupełnione rozliczenie.

Stan konta na 30.10.10: 14,02 zł
i
do opłacenia mamy:

-158 - hotel za wrzesień
-270 - hotel za październik

Przynajmniej z kosztami leczenia wyszliśmy na prostą. Na dniach będę mogła rozliczyć bazarek orzechowy, to przeleję minimum opłatę za wrzesień.

Posted

Grizka miała dziś gorszy dzień:( Ciężko oddychała, stękała, smutna ... i taka chudziutka

ale na kamyczki zawsze ma ochotę; kupiłam jej na bazarku drewniany aport - mam nadzieję, ze go polubi bo to będzie lepsze dla jej zębów.

Posted

ewa36 napisał(a):
Kochane czy wiadomo co dokładnie dolega Gryzi ?

Tak. Głównie dolegają jej złogi w pęcherzyku żółciowym. To bolesne. Więc gorszy dzień niestety może się trafić. Griza i tak dobrze się trzyma. Leki mogą pomoc, ale niestety nie muszą - wtedy będzie potrzebna operacja. Po drugie sunia ma początek marskości wątroby. Chora wątroba to też nic miłego i nie dziwne, że pies źle się czuje i że jest chudy (mieliśmy owczareczkę Torę, która odeszła na marskość wątroby, wyglądała jak Griza - chudziutka, sierść marna, skóra brzydka). Dostaje leki i oby proces nie postępował. Sprawa drugoplanowa to odnowiony przewlekły stan zapalny w płucach.
Tak więc suńcia ma od czego tak się czuć :/
Megii, dawaj znać, czy to był tylko dzień kryzysu czy z Grizką jest ogólnie gorzej.

Posted

Dziś Grizka czuła się lepiej, chociaż miała takie momenty jakby brakowało jej oddechu. Ale na spacerze złapała cegłówkę i nie pomogło wyrzucania, zabieranie, chowanie - musiała ją nosić i już:)

Posted

morisowa napisał(a):
Tak. Głównie dolegają jej złogi w pęcherzyku żółciowym. To bolesne. Więc gorszy dzień niestety może się trafić. Griza i tak dobrze się trzyma. Leki mogą pomoc, ale niestety nie muszą - wtedy będzie potrzebna operacja. Po drugie sunia ma początek marskości wątroby. Chora wątroba to też nic miłego i nie dziwne, że pies źle się czuje i że jest chudy (mieliśmy owczareczkę Torę, która odeszła na marskość wątroby, wyglądała jak Griza - chudziutka, sierść marna, skóra brzydka). Dostaje leki i oby proces nie postępował. Sprawa drugoplanowa to odnowiony przewlekły stan zapalny w płucach.
Tak więc suńcia ma od czego tak się czuć :/
Megii, dawaj znać, czy to był tylko dzień kryzysu czy z Grizką jest ogólnie gorzej.

O matko .......
Słusznie ........

Posted

Boże kochany no tak sobie dumam że w jej wieku i stanie operacja to poważne ryzyko .....
Wątroba z początkiem marskości może nie wydalić narkozy .....
Czy warto i należy męczyć kochaną staruszkę operacjami ......
Przepraszam ja tak mówię bo miałam niestety taki przypadek - moja Foczunia odeszła 30 godzin po operacji bo właśnie nie była w stanie wydalić narkozy .....
No ale Wy wiecie lepiej toż ja suńki nie widzę .....

Posted

ewa36 napisał(a):
Boże kochany no tak sobie dumam że w jej wieku i stanie operacja to poważne ryzyko .....
Wątroba z początkiem marskości może nie wydalić narkozy .....
Czy warto i należy męczyć kochaną staruszkę operacjami ......
Przepraszam ja tak mówię bo miałam niestety taki przypadek - moja Foczunia odeszła 30 godzin po operacji bo właśnie nie była w stanie wydalić narkozy .....
No ale Wy wiecie lepiej toż ja suńki nie widzę .....

ewa,datego nikt sie nie pali do operacji, probujemy lekami pomoc.