Izabela124. Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Witanko Gizmusiowa pańciu:loveu::multi::loveu: Quote
agaciaaa Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Justynka chyba mocno zajęta ;) a my tu tęsknimy :loveu: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 Witam Was Wszystkich i każdego z osobna bardzo bardzo cieplutko! :) Korzystając z chwili wolnego czasu, szybko przybiegam do Was, tak długo mnie nie było! Tyle rzeczy się wydarzyło, tyle nowości... ;) Ale po kolei. Nie było mnie tu ponieważ wkręciłam się w olimpiadę historyczną. Zważając na moje historyczne zaległości były to 2 tygodnie bardzo intensywnej nauki, z zawalonymi nocami i litrami wypitej kawy... Ale udało się! :multi: Przeszłam przez eliminację uzyskując w egzaminie ustnym max punktów, a do końca października muszę napisać pracę historyczną, która zadecyduje, czy dostanę się do kolejnego etapu - okręgowego. Trzymajcie za mnie kciuki, nauki jest naprawdę ogrom, dodatkowo jeszcze szkoła, obowiązki... a jeśli udałoby mi się przejść cudem przez etap okręgowy i dostać się do finału to jestem zwolniona z rozszerzonej matury z historii uzyskując z miejsca 100%, co byłoby dla mnie niezwykle ważne! :) [quote name='"Matusz"'] jaki tam horror !? matura to bzdura :eviltong: do czego jest ci potrzebne?? o jakim kierunku myślisz już?;-) Teraz tak mówisz... a pamiętam sama jak się stresowałeś rok temu... ;) Ja celuję w prawo :) (nie w lewo! :diabloti:) [quote name='"Eriu"']Puk, puk, co tam u Was? Wyzdrowiała już? Już szepnęłam Bezie na uszko, że może pozna Gizmulca na weekendowych szkoleniach :smile: :loveu:. A i takie pytanie. Bo z tego co kojarzę, to czasem pracujesz jako petsitter, prawda? Jak się w to wkręciłaś? Chciałam w tym roku się tym zająć, ale nie bardzo mam pomysł jak. Póki co jedynie zamieściłam swoje ogłoszenie na petsitter.pl i na mapie pomocy dogo. No niestety na tych listopadowych zajęciach nie uda nam się spotkać... ale wierzę, że następnym razem już nam nic nie wypadnie i w końcu poznamy super Dogomaniaczki osobiście! :loveu: Jeśli chodzi o petsittering to przede wszystkim trzeba znaleźć pierwszego chętnego. Potem to już pójdzie dalej... Ta osoba powie znajomym, znajomy innym znajomym itp. ;) Ja na początku również zgłosiłam się na tej stronie, wywieszałam tez w okolicy różne ogłoszenia. Szukałam w internecie stron z ofertami pracy i tam zamieszałam swoje ogłoszenie. Aż w końcu trafiłam na pięknego briarda, którym zajmowałam się przez tydzień :) Później była goldenka, a teraz dwa kundelki. Ostatnio miałam propozycję wyprowadzania 3 psów na raz, ale niestety odmówiłam z braku czasu. Ogółem ciężko zarobić na tej pracy i uznać ją jako pracę stałą. W Polsce wyprowadzanie psów nie jest jeszcze tak popularne. Częsciej ludzie dzwonili do mnie np.z prośbą o przetrzymanie ich psa podczas ich nieobecności, ale niestety musiałam odmawiać z powodu Gizmo. Ale jeśli znajdzie się już ktoś chętny to może nawiązać się pomiędzy Wami świetna współpraca :) Szukaj ogłoszeń z prośbą o opiekę nad psem na petsitter.pl , pytaj znajomych... na pewno coś znajdziesz, trzymam kciuki :) [quote name='"agaciaaa"']a my tu tęsknimy :loveu: [quote name='"Matusz"']i tęsknimy tęsknimy tęsknimy :loveu: [quote name='"Olusia"']Tęsknimy i czekamy na Was ;-) :loveu: :loveu: :loveu: Zwabiliście mnie chyba tą tęsknotą na dogo... :razz: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 [quote name='jbk']Hej :) Widzimy się w niedzielę? Pewnie! Szykuje się super zabawa i przede wszystkim pomoc schroniskowcom! Tak dawno się nie widziałyśmy Asiu! :) Dziękuję Wam wszystkim za odkurzanie mojej zaniedbanej galerii oraz o liczne życzenia zdrówka :) Tamtą chorobę udało mi się pokonać bez wylądowania w łóżku, ale w zeszły weekend dopadło mnie znowu :roll: Tym razem nie bóle kości, głowy, czy gardła - ale istny potok z nosa i krwiożerczy atak zarazków na struny głosowe. Straciłam głos :diabloti: Choć powoli wracam do normy. Nie dam się w każdym razie chorobie tak łatwo... ;) Za oknem piękna Polska Złota Jesień, choć przez ostatni czas nie miałam jak z niej korzystać. Udało nam się z pinczerem wybrać tylko na jedną dłuższą jesienno-lotniskową sesję zdjęciową :roll: Gizmuś ma się dobrze, nóżka nie dokucza, a on szaleje, jak szalał :) Nic nie spoważniał :shake: I nikt mi nie chce uwierzyć, że to 8letni seniorek! :p TŻ zaopatrzył się w motor :loveu: Szosowo-górski, w sam raz na eskapady po naszych terenach :) Czarny, wielki, suuuuper :loveu: Jeszcze parę rzeczy trzeba w nim dopracować i wymienić, szykuje się też generalne malowanie, ale na wiosnę będzie jak znalazł. Kurcze, zawsze o tym marzyliśmy :loveu: Moja zwierzęcia rodzina powiększyła się. I to znacznie :roll: W sumie głupio mi o tym pisać, bo przez jakiś czas bardzo się winiłam za to, co się stało. Natomiast okazało się, że Anuk i Bajek okazałi się... samiczkami :oops: i to najprawdopodbniej zapłodnionymi już w zoologicznym. Wkurzałam się strasznie na faceta z zoologa, bo chciałam dwa samczyki dla Syriusza. A tu taka niespodzianka. Płeć u koszy jest odróżnić bardzo trudno, facet pewnie o hodowli nie miał pojęcia... Tak więc Anuk urodziła 5 października 4 maluszki. Parę dni później 9 października Bajka urodziła kolejne 7. Było mi bardzo ciężko. Nie wiedziałam, co zrobić. Ale podjęłam kobiecą decyzję - rozdzieliłam klatki, a dziewczyny z maleństwami zostały. Maluchy trzeba rozdzielić po 6tygodniu i wtedy trzeba będzie znaleźć im domy. Jeden maluszek zostanie z Syriuszem. Bajka z Anuk zostaną już u mnie na zawsze. Tłumaczę sobie, że tak musiało się stać. Byłam świadkiem niesamowitego cudu narodzin i mogę być z tymi maleństwami od pierwszej godziny ich życia. Jest teraz tak radośnie, mogę siedzieć przed klatką i patrzeć się na nie godzinami. Maluszki rosną zdrowo, już zaczynają broić po klatce oraz samodzielnie jeść pokarm. Anuk i Bajka spisują się świetnie. Gdy na chwilę wpuściłam do nich Syriusza, od razu zaczął wylizywać maluchy, ćwierkać do nich... rasowy tatuś :) Zresztą... sami zobaczcie :) Pierwsza doba życia 5 dzień maleństw Anuk i 2 dzień dzieci Bajki Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 Sobota, 13 dzień czwóreczki Anuk oraz 9 dzień maleństw Bajki Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 To wszystko jeśli chodzi o wytłumaczenie mojej nieobecności. Teraz wybaczycie? :loveu: Mam nadzieję, że podzielacie mój zachwyt nad tymi maleństwami! Pozdrawiam! :multi: Quote
BBeta Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 http://i37.tinypic.com/doq3yd.jpg Jaka fajna gromadka :loveu: :loveu: Quote
Matusz Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 [quote name='pinczerka_i_Gizmo'] Teraz tak mówisz... a pamiętam sama jak się stresowałeś rok temu... ;) Ja celuję w prawo :) (nie w lewo! :diabloti:) nie ma co się stresować, ja się nie stresowałem, serio :) celujesz w prawo? tzn na prawo chcesz iść tak?:eviltong: gromadka przecudna :loveu: Quote
Alicja Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 :loveu:[FONT=Arial]:loveu::loveu:ale mysiowata rodzinka śliczna zaciskam już tu i teraz :kciuki: z historię i tak wogóle :loveu:[/FONT] Quote
Rinuś Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Ooo przez Ciebie nabrałam ochoty na kosze :diabloti::diabloti::loveu::loveu: Się rozpisałaś nieźle :evil_lol: Będę trzymała kciuki za tą olimpiadę :multi: przejdziesz dalej zobaczysz!!! Ucałuj Gizmulca :loveu: Quote
Pianka Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Ale śliczne maleństwa:loveu: Trzymamy kciuki za historie;) Quote
Celina12 Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Gratuluję przejścia do następnego etapu i to z takim wynikiem :loveu: Maleństwa śliczne...i to w takiej ilości...:loveu::loveu: http://i37.tinypic.com/2lu77g5.jpg cudowne Bąbelki Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 Dzień dobry wszystkim :) [quote name='BBeta']http://i37.tinypic.com/doq3yd.jpg Jaka fajna gromadka :loveu: :loveu: Trudno się nie zakochać ;) Nie chciałabyś kolejnego zwierzaka? :evil_lol: [quote name='Matusz']nie ma co się stresować, ja się nie stresowałem, serio :) celujesz w prawo? tzn na prawo chcesz iść tak?:eviltong: gromadka przecudna :loveu: Tak, wydział prawa i administracji na uniwersytecie... hm... rozważam Wrocław i Kraków :) [quote name='"Rinuś"'] Ooo przez Ciebie nabrałam ochoty na kosze :diabloti::diabloti::loveu::loveu: Się rozpisałaś nieźle :evil_lol: Będę trzymała kciuki za tą olimpiadę :multi: przejdziesz dalej zobaczysz!!! Ucałuj Gizmulca :loveu: Jak chyba większość... ;) Na żywo są jeszcze piękniejsze! Dziś dałam im kawałek sucharka, usiadły 3 w kółeczku złapały każdy dwoma łapkami i tak wspólnie jadły... myślałam, że mi serce stopnieje... ;) Na razie muszę napisać tą pracę - Polityka ZSRR po II wojnie światowej :shake: A nawet nie zaczęłam :roll: Celinko - jeszcze lepsze niż dorosłe, nieprawdaż? ;) Quote
e.v.a Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 czesc Gizmelko:loveu::loveu::loveu: ale dzieciów ci sie urodziło :O Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 Ewuś... toż to nie mi... Ja przecież babcią zostałam... :evil_lol: Przychodzę do Was, żebyście o Gizmusiu nie zapomnieli.. :) ;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 Gizmusiowe minki... :razz: Pozdrawiamy! :) Quote
Alicja Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 :shake:[FONT=Arial] niesmaczny patolek ;) http://i38.tinypic.com/balat.jpg[/FONT] Quote
Olusia Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Jaka cudna gromadka :loveu::cool3: Gizmo jak zwykle prześwietny :cool3:;) http://i38.tinypic.com/balat.jpg :evil_lol::evil_lol::eviltong: Quote
agaciaaa Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Cześć :) Po 1- gratuluje konkursu! I życzę powodzenia na dalszych etapach :) Po 2- cudne maluszki :loveu: i nie obwiniaj się, tak po prostu wyszło.. http://i38.tinypic.com/307n3n5.jpg ten pies niby ma 8 lat? Nie wierze :diabloti: :lol: Quote
Rinuś Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 http://i38.tinypic.com/v3d3q8.jpg hahah mina mówi sama za siebie :evil_lol::loveu: Quote
:: FiGa :: Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 http://i38.tinypic.com/307n3n5.jpg Jakże dobrze znów widzieć ten cudowny pysk :loveu::loveu: Pozdrawiamy Justynko ;) Quote
Anusia&Saba Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 http://i38.tinypic.com/307n3n5.jpg Ale mu fajnie uszka staneły :evil_lol: Wygłaszcz ode mnie Gizma :loveu: Quote
Recommended Posts