Anusia&Saba Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 :loveu::loveu: Życzymy Wesołych Świąt :loveu::loveu: [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/forum/11465501-post4.html Quote
Alicja Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 :loveu:U nas życzonka dla Was i dla Wszystkich ...link w podpisie ;) Quote
aleb Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Karpicka, barscycka, kapecke wódecki, co by smakowały wsysckie potrawecki. Mrozicku, śniezycku, miłości po zmrocku, samego dobrego w Świeta i w Nowym Rocku! :) Quote
puchu Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Wesołych bombek, złotych trąbek, Anielskiego włosia i pieczeni z łosia. Makowca z Sosnowca, rolady z szuflady, udanej Pasterki bez żadnej usterki :) Wesołych świąt! :tree1: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 25, 2008 Author Posted December 25, 2008 Witajcie świątecznie moi Mili! :) Przyszłam aby zdać poświąteczny raport ;) Wczorajszy wieczór minął nam w bardzo rodzinnej i spokojnej atmosferze. Zarówno ludziska, jak i zwierza zostały obdarowane prezentami :) Opłatkiem też podzielili się wszyscy, łącznie ze wszystkimi koszami ;) Nawet Gizmo zjadł kawałek, chociaż wcześniej musiałam pomoczyć opłatek w barszczyku :evil_lol: Jak wiadomo - przez żołądek do serca - tak wiec Gizmo został obdarowany zarówno przeze mnie, jak i przez Szarikową(:loveu:) psimi ciasteczkami własnej roboty :) Kurczakowe od Moniki wynalazł sam pod choinką i zjadł wszystkie, moje wątrobiane zdążyłam schować, zanim zostały pochłonięte w całości :evil_lol: Co do północnych rozmów to uciekłam na Pasterkę, żeby uniknąć tych wszystkich zwierzęcych skarg :evil_lol: Dla mnie jeszcze jednym sukcesem wigilijnym było to, że w końcu zaopatrzyłam się w soczewki :) Moja wada -1,5 na prawe i -2,00 na lewe oko +astygmatyzm doczekały się w końcu zbawienia :roll: W końcu widzę :evil_lol: Wczoraj w zakładaniu wyręczył mnie okulista, ale dzisiaj męczyłam się chyba z godzinę... ciągle wmawiam sobie, że trenning czyni mistrza :diabloti: Dziękuję Wam wszystkim za serdecznie życzenia :loveu: Śnieg sypie nam za oknem, a niebawem odwiedzi nas Gizmowa ciocia - Sara :) Muszę też iść nakarmić Wibrysa, bo TŻ pojechał świętować z rodziną do Katowic i zostawił biednego koteczka :( :cool3: Tak życzyliśmy Wam z Gizmo Wesołych Świąt, że kosze poczuły się oburzone. Więc również od mikołajowego Syriusza, reniferowej Bajki i anielskiej Anuk WESOŁYCH ŚWIĄT! :loveu: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 25, 2008 Author Posted December 25, 2008 I na koniec mała fotorelacja z wczorajszego dnia :) Poranne koszowe szaleństwa I wieczorne świętowanie Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 25, 2008 Author Posted December 25, 2008 Prezenty :diabloti: Jeszcze raz Wesołych! :loveu: Quote
Izabela124. Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Hej:multi: Widzę Świeta udane Ładna karteczka:loveu: A Gizmuś i małe gryzonie zadowolone hihi pozdrawiam Quote
puchu Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 http://i43.tinypic.com/28rcmc3.jpg Co za mina :lol: Soczewki są złe... Pół biedy zakładanie, gorsze jest zdejmowanie. Quote
Olusia Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Witamy Was gorąco :calus: Widać, że Wigilia się udała ;) Prezenty chyba się spodobały, z tego co widzę :) Koszowa karteczka naprawdę śliczna :loveu: Zdradzisz, jaką czcionką został napisany ten tekst?:cool3: Quote
basia bonnie Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 [quote name='puchu']http://i43.tinypic.com/28rcmc3.jpg Co za mina :lol: Soczewki są złe... Pół biedy zakładanie, gorsze jest zdejmowanie. Co jest trudnego w zdejmowaniu ? :crazyeye: dla mnie to pestka ;) hehe ,przyzwyczaisz się ;) po kilku dniach już się nauczysz i zakładanie będzie trwało kilka sekund;) zdjęcia śliczne:loveu::loveu::loveu: no i życzę wystrzałowego sylwestra haha:evil_lol::evil_lol: Quote
Pianka Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Też niedawno kupiłam sobie soczewki, o wiele wygodniej jest teraz niż w okularach:p Quote
Matusz Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 fotki pikne świąteczne ! pozdrawiamy, trzymajcie się ciepło :loveu: Quote
Marta_Ares Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 ale swieeetna karteczka:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Dorkaa Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Kocham uszka :loveu: My niestety mamy pasterkę o 22, ale Dusiek cicho siedział :diabloti: cieakwe czemu... :evil_lol: Quote
Alicja Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Widziałam Świątecznego Gizmulca :loveu::loveu::loveu:... kurcze a ja nadal nie mogę się odważyć na soczewki ...mam nadwrażliwe oko ...i obawy że jak nie dam sobie rady z zakładaniem ....to pójdą do kosza ...więc męczę się z okularami :roll: Quote
agaciaaa Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Wczoraj w zakładaniu wyręczył mnie okulista, ale dzisiaj męczyłam się chyba z godzinę... ciągle wmawiam sobie, że trenning czyni mistrza :diabloti: Czyni, czyni ;) też na początku nie bardzo mi to szło, ale teraz to kwestia kilku sekund, nauczysz się na pewno :) Śliczna karteczka z koszami :loveu: http://i43.tinypic.com/28rcmc3.jpg Gizmuś najadł sie ciasteczek i poszedł spać :lol: :loveu: Quote
Pianka Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 [quote name='Alicja'] kurcze a ja nadal nie mogę się odważyć na soczewki ...mam nadwrażliwe oko ...i obawy że jak nie dam sobie rady z zakładaniem ....to pójdą do kosza ...więc męczę się z okularami :roll: też nie mogłam sie odważyć, jedyne co mnie przekonało to to, że w soczewkach nie psują się tak oczy, bo nie masz ograniczonego pola widzenia. Przez pierwsze dni soczewki zakładała mi pani optyk:lol: teraz sama zakładam i czuje się świetnie. Z poczatku strasznie bolało, ale teraz jest ok;) Quote
Celina12 Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Kartka z moimi ulubieńcami śliczna...:loveu::loveu: http://i43.tinypic.com/28rcmc3.jpg...najedxzony i baaardzo śpiący Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 26, 2008 Author Posted December 26, 2008 Witajcie :) [quote name='"puchu"']Soczewki są złe... Pół biedy zakładanie, gorsze jest zdejmowanie. Zdejmowanie? Za pierwszym razem zajęło mi to w sumie ok.1-2 min ;) Tylko przy zdejmowaniu soczewka zawsze zgina mi się na pół. Nie grozi to uszkodzeniem? [quote name='"Olusia"']Widać, że Wigilia się udała ;-) Prezenty chyba się spodobały, z tego co widzę :smile: Koszowa karteczka naprawdę śliczna :loveu: Zdradzisz, jaką czcionką został napisany ten tekst?:cool3: No tak, prezenty trafione w 100% ;) Czcionka to Fiolex Girls bodajże :) [quote name='"Basia_bonnie"']hehe ,przyzwyczaisz się ;-) po kilku dniach już się nauczysz i zakładanie będzie trwało kilka sekund;-) zdjęcia śliczne:loveu::loveu::loveu: no i życzę wystrzałowego sylwestra haha:evil_lol::evil_lol: No tak, dzisiaj poszło mi o wiele szybciej i zgrabniej :) Choć mam chyba jakieś felerne lewe oko, bo ciągle mi wypada soczewka przy pierwszych próbach założenia jej na oko :evil_lol: Tylko mam problem z rozróżnieniem, czy soczewka jest na odpowiedniej stronie... I potem chodzę i się zastanawiam czy na pewno dobrze założyłam :roll: Bo ja tam ani na jeden ani na drugiej stronie nie widzę, czy brzegi są wywinięte czy nie :shake: Takiego Sylwestra jak Twój zlot DGM? :evil_lol: [quote name='"Pianka"']Też niedawno kupiłam sobie soczewki, o wiele wygodniej jest teraz niż w okularach:p Mnie do okularów siłą nie mogli zmusić :diabloti: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 26, 2008 Author Posted December 26, 2008 [quote name='"Dorkaa"']Kocham uszka :loveu: My niestety mamy pasterkę o 22, ale Dusiek cicho siedział :diabloti: cieakwe czemu... :evil_lol: Wolał się nie odzywać :diabloti: [quote name='"Alicja"']kurcze a ja nadal nie mogę się odważyć na soczewki ...mam nadwrażliwe oko ...i obawy że jak nie dam sobie rady z zakładaniem ....to pójdą do kosza ...więc męczę się z okularami :roll: Ja też się nie mogłam przekonać, tymbardziej, że okulista powiedział mi, że mam małe oczy i początki z samodzielnym zakładaniem soczewek mogą być naprawdę trudne :roll: Ale się przełamałam i jest coraz lepiej :) I o wiele wygodniej niż z okularami! Już nawet nie czuję, ze mam soczewki w oku ;) [quote name='"agaciaaa"']Czyni, czyni ;-) też na początku nie bardzo mi to szło, ale teraz to kwestia kilku sekund, nauczysz się na pewno :smile: Śliczna karteczka z koszami :loveu: http://i43.tinypic.com/28rcmc3.jpg Gizmuś najadł sie ciasteczek i poszedł spać :lol: :loveu: Widzę, że na DGM wiecej jest soczewkomaniaków :evil_lol: Oj tak, on to jak prawdziwy facet - zawsze po jedzonku udaje się na "poobiednią" drzemkę :razz: [quote name='"Celina12"']Kartka z moimi ulubieńcami śliczna...:loveu::loveu: http://i43.tinypic.com/28rcmc3.jpg...najedxzony i baaardzo śpiący Oj tak, nie tylko nas zmęczyła Wigilia... :evil_lol: A dziś Gizmaty ma największą fazę zakochania - suczka z sąsiedztwa ma cieczkę :roll: Nawet pasztetu rano odmówił :roll: Quote
Pianka Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 pinczerka_i_Gizmo napisał(a): Zdejmowanie? Za pierwszym razem zajęło mi to w sumie ok.1-2 min ;) Tylko przy zdejmowaniu soczewka zawsze zgina mi się na pół. Nie grozi to uszkodzeniem? jak będziesz to na siłe rozklejać to grozi zniszczeniem, znaczy przepołowi ci sie na pół, trzeba delikatnie potrzeć palcami, żeby samo sie rozkleiło, a jak sie nie rozklei to dać do pojemnika z tym płynem, rozklei się napewno. Quote
Dobcia Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Witaj Justynko:) Pięknie nakryty stół:loveu: ...jak szkoda, że już niektórzy mają po świętach:roll: http://i43.tinypic.com/28rcmc3.jpg jaki zadowolony:loveu: ciasteczka musiały mu smakowac:lol: Quote
Recommended Posts