Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agni']podniosłam :) :) :)[/QUOTE]

baaa i do tego jestes pierwsza kupujaca:)

Neris ,wyslij mi na pw numer konta ,to osoby kupujace cegielki beda bezposrednio do Ciebie wplacac.
Chybaze wolisz ,zebym ja zebrala i wyslala Ci calosc po zakonczeniu.

Posted

Pieniądze które mam na koncie mogę trzymać, ale jak kilka razy mówiłam nie jestem opiekunem psa, więc naprawdę nie wiem jak to teraz ma wyglądać.

Dzisiaj na 19,20 kontrola, jest wstrętna pogoda, nie wiem jak damy radę dojechać, naprawdę. Mój samochód poszedł w zeszły piątek do samochodowego nieba bo koszty naprawy przekroczyłyby jego wartość, stał w warsztacie kilka miesięcy bo łudziłam się że nazbieram kasę za naprawę ale niestety. Debilny świat...

Maksio zjadł sporo zmiksowanego z rosołkiem kurczaka. Trochę to dziwnie wygląda, zmiksowany "stópką" kurczak przybiera dość ohydny kolor, dobrze że psu to nie przeszkadza nic a nic.

Posted

[quote name='Neris']Pieniądze które mam na koncie mogę trzymać, ale jak kilka razy mówiłam nie jestem opiekunem psa, więc naprawdę nie wiem jak to teraz ma wyglądać.

[B]Dzisiaj na 19,20 kontrola, jest wstrętna pogoda, nie wiem jak damy radę dojechać, naprawdę.[/B] Mój samochód poszedł w zeszły piątek do samochodowego nieba bo koszty naprawy przekroczyłyby jego wartość, stał w warsztacie kilka miesięcy bo łudziłam się że nazbieram kasę za naprawę ale niestety. Debilny świat...

Maksio zjadł sporo zmiksowanego z rosołkiem kurczaka. Trochę to dziwnie wygląda, zmiksowany "stópką" kurczak przybiera dość ohydny kolor, dobrze że psu to nie przeszkadza nic a nic.[/QUOTE]

[B]Neris jedz taksówką , nie będziesz przecież telepała się z chorym psiakiem w autobusie albo czyms tam [/B]
[B]Podajcie mi prosze numer konta , wplace 100 zl na razie na te potrzeby[/B]

[B]a jesli ktos ma kontakt telef z Neris niech do niej przedzwoni bo może nie zagladnąc juz dzisiaj na dogo przed wizyta , plisss [/B]

Posted

Maksiula ma ubranko od Gagaty i dzisiaj w nim maszerował. To ubranko które kupiłam kiedyś dla Malizny jest jakieś obciachowe, ma rękawki i on odmawia jego noszenia.

Niestety staliśmy półtorej godziny na przystanku a autobusu nie było, Maksio w ubranku dawał radę, gorzej ze mną bo jak zwykle ubrałam się znacznie za cienko. Na szczęście mam nr komórki do pana doktora i zaczekał na nas w lecznicy.
Maksio dał się ładnie zbadać, zupełnie jak nie on. Niestety mimo kołnierza musiał sobie jakimś cudem włożyć łapkę do buzi i jeden szew jest naruszony, ale lekko. Poza tym od dzisiaj rana lekko mu ropieje prawe oczko. Pan doktor zalecił betamox przez 7 kolejnych dni, pierwszą dawkę podał sam, 6 strzykawek mam "na wynos". Po podaniu zastrzyku łaska Maksia się skończyła i ganiał pana doktora z zadartą wargą. Obiecałam sobie, że na na kolejną wizytę wezmę aparat i sfilmuję taką akcję.

Jeśli zapach z buzi się pogorszy i zamieni na słodkawy, mamy natychmiast się pojawiać. Jeśli nie - kontrola i zdjęcie szwów za tydzień.

Wróciliśmy z PatiC, nie wiem jeszcze jaki koszt.

Posted

[quote name='Neris']Maksiula ma ubranko od Gagaty i dzisiaj w nim maszerował. To ubranko które kupiłam kiedyś dla Malizny jest jakieś obciachowe, ma rękawki i on odmawia jego noszenia.

[B]Niestety staliśmy półtorej godziny na przystanku a autobusu nie było, Maksio w ubranku dawał radę, gorzej ze mną bo jak zwykle ubrałam się znacznie za cienko[/B]. Na szczęście mam nr komórki do pana doktora i zaczekał na nas w lecznicy.
Maksio dał się ładnie zbadać, zupełnie jak nie on. Niestety mimo kołnierza musiał sobie jakimś cudem włożyć łapkę do buzi i jeden szew jest naruszony, ale lekko. Poza tym od dzisiaj rana lekko mu ropieje prawe oczko. Pan doktor zalecił betamox przez 7 kolejnych dni, pierwszą dawkę podał sam, 6 strzykawek mam "na wynos". Po podaniu zastrzyku łaska Maksia się skończyła i ganiał pana doktora z zadartą wargą. Obiecałam sobie, że na na kolejną wizytę wezmę aparat i sfilmuję taką akcję.

Jeśli zapach z buzi się pogorszy i zamieni na słodkawy, mamy natychmiast się pojawiać. Jeśli nie - kontrola i zdjęcie szwów za tydzień.

Wróciliśmy z PatiC, nie wiem jeszcze jaki koszt.[/QUOTE]

Rozumiem że z pomocą wyskoczyłam za póżno ...
Szkoda że tak sie stało ,
pies po tak ciężkim zabiegu nie powinien być narazony na długie chodzenie/stanie i na zmiany temperatury i ubranko tu nic nie pomoże ... a czekaliście w chłodzie dłuugo
człowiek najwyżej tabletke przeciwbólowa wezmie , pies sie nie poskarży ..

Posted

Maksio nie jest tuż po operacji, to już 4 dni, nie było cięcia kości tylko usunięcie tej dyndającej żuchwy która wisiała tylko na skórze.
Zabrany na spacer biega energicznie, nie chce statecznie maszerować. Mam więc nadzieję że nasza wyprawa mu nie zaszkodzi.

Posted

[quote name='monika083']przeciez Maksia tymczasuje Neris ,a nie Kikou..

..[/QUOTE]
Zgadza się ,ale nie na całkowity koszt Neris, bo ona ma u siebie nie jednego Maksia...Operacje, podróże do Warszawy i z powrotem, zżeraja sporo kasy. A co bedzie potem, gdy już Maksio dojdzie do siebie i długi w lecznicy zostana pospłacane?
Rozumiem obiekcje Neris i martwię się, żeby nie została z kolejnym porzuconym u niej tymczasem, co przeciez może sie stać, szczególnie,że kikou chce odejść z dogo...

Posted

Ponownie rozliczam od momentu kiedy nie było rozliczeń

Wpłaty:

28/09/2010- 130 aukcja Allegro
29/09/2010 - 100zl Malibo57
29/09/2010 - 231zł Selenga (Allegro)
01/10/2010 - 65zł - Akrum (bazarek)
05/10/2010 -25zł -Monika z Katowic
19/10/2010 - 50zł- ODI
21/11/2010 - 718zł - Kikou
Razem 1318 zł

Wydatki:

Antybiotyk 90zł
zwrot za paliwo Margo05 - 50zł

Zwrot kosztów wyjazdów z Maksiem do Warszawy. Każdy taki wyjazd to 2 x 9,50zł za PKS (7,5 ja i 2zł Maksio) i bilety po Warszawie - ok. 7 zł. Tych wyjazdów już było ponad 10, ale odejmuję 180zł

Podkłady Seni (kupowałam jak Maksio szedł do szpitalika) 3 paczki po 8,80zł - po operacji wykładałam Maksiowi tym poduszkę bo nie jestem pewna czy po praniu posłanko jest dostateczne czyste), zostały jeszcze 3 sztuki podkładów

Operacja - 848zł

Transport po operacji Margo05 - 70zł
Transport na operację 10,30 (7,50 PKS i 2,80bilet na metro)

wizyta kontrolna - 36zł ( w tym antybiotyk betamox)
transport do Warszawy 10,80zł (8zł busik i 2,80 bilet na metro)

transport powrotny PatiC - 55zł

Liczę i wychodzi że Maksio ma 12,50zł? Plus 400zł u doktor Zwierzuś

Zaraz zobaczę czy nie przeoczyłam jakiejś wpłaty

Posted

Moim zdaniem nie ma. Była deklaracja Daśki na 10zł ale została wycofana. Nie wiem czy Kikou z kimś w tej sprawie pisała, rozmawiała itp.

Maksio czuje się dobrze, ma świetny humor który objawia się zganianiem jamników z łózka jak tylko się odważą na nie wejść.
Waży obecnie 5,9kg, to jest waga z dnia kontroli w Elwecie.
Przy takim starym psie boję się każdej utraty wagi. Moja jamniczka Ofeczka jak zaczęła chudnąć to już za 3 miesiące był koniec... mimo rewelacyjnych wyników krwi.

Posted

[quote name='kikou']od mojego ostatniego podsumowywania finansów Maksa pod koniec września zaksięgowały się u mnie:
30-09-2010 Bambino 300,00 PLN
20-10-2010 AnnaB 10,00 PLN
22-10-2010 bazarek Kociabanda2 405,00 PLN
22-10-2010 bazarek Hitoshi 48,00 PLN
25-10-2010 yoko100 20,00 PLN
[/QUOTE]
To będzie razem: 783zł

[quote name='kikou']przelałam do Neris to co było jeszcze u mnie na koncie,
trzymam kciuki za Malucha!!!

jednocześnie chciałabym prosić, z przyczyn Wszystkim jak sądze doskonale znanych,
by ktoś zajął sie finansami Maksa, by nie korzystano wiecej z mojego konta,[/QUOTE]

[quote name='Neris']Ponownie rozliczam od momentu kiedy nie było rozliczeń

[B]Wpłaty:[/B]

28/09/2010- 130 aukcja Allegro
29/09/2010 - 100zl Malibo57
29/09/2010 - 231zł Selenga (Allegro)
01/10/2010 - 65zł - Akrum (bazarek)
05/10/2010 -25zł -Monika z Katowic
19/10/2010 - 50zł- ODI
[U]21/11/2010 - 718zł - Kikou[/U]
Razem 1319 zł

[B]Wydatki:[/B]

Antybiotyk 90zł
zwrot za paliwo Margo05 - 50zł

Zwrot kosztów wyjazdów z Maksiem do Warszawy. Każdy taki wyjazd to 2 x 9,50zł za PKS (7,5 ja i 2zł Maksio) i bilety po Warszawie - ok. 7 zł. Tych wyjazdów już było ponad 10, ale odejmuję 180zł

Podkłady Seni (kupowałam jak Maksio szedł do szpitalika) 3 paczki po 8,80zł - po operacji wykładałam Maksiowi tym poduszkę bo nie jestem pewna czy po praniu posłanko jest dostateczne czyste), zostały jeszcze 3 sztuki podkładów

Operacja - 848zł

Transport po operacji Margo05 - 70zł
Transport na operację 10,30 (7,50 PKS i 2,80bilet na metro)

wizyta kontrolna - 36zł ( w tym antybiotyk betamox)
transport do Warszawy 10,80zł (8zł busik i 2,80 bilet na metro)

transport powrotny PatiC - 55zł

Zaraz zobaczę czy nie przeoczyłam jakiejś wpłaty[/QUOTE]

Nie wiem jak Wy się tam kobitki rozliczacie między sobą, ale mi wychodzi, że Kikou powinna była Ci przelać 783zł a nie 718zł.

[quote name='Reksiu21']Ale ja przeciez tez wyslalam do Kikou na konto juz jakis miesiac temu....[/QUOTE]
A co z wpłatą Reksiu21?? Znalazła się?

Posted

Ja nie wiem jakie są składowe części tej kwoty którą otrzymałam.

Na początku miesiąca Kikou uregulowała należność za utrzymanie Maksia, a więc 200zł, czyli za okres od 27.10-26.11. Być może odjęła tę kwotę od zbiórki na Maksia, ja tego nie wiem. Powinno to być ujęte w pierwszym poście.

Posted

Kochani, zajrzyjcie, proszę na wątek poniżej.
Gromada psów, szczeniaczki i krowy w makabrycznych warunkach (okolice Wrocławia /Środy Śląskiej) !!!
Może znacie gospodarza, który chciałby adoptować byka i krowę?

Proszę o pomoc w rozsyłaniu wątku:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/197214-Gromada-ps%C3%B3w-i-krowy-w-makabrycznych-warunkach-!!!!!!!!?p=15822852#post15822852[/url]

[IMG]http://dru.website.pl/zwierzyle/interwencja_listopad/DSC08209.JPG[/IMG]

Posted

Maksio sam je, ale idzie mu to powoli więc kawałkami gotowanego kurczaka go dokarmiam. Makaron też już zaczął akceptować.

Jestem zła na siebie że kupiłam tę "stópkę" do miksowania bardzo złej jakości, ostrze jest już totalnie tępe. Kurczaka jeszcze zmiksuje, ale z wielkim trudem.

Maksio ma doskonały humor, co prawda jak dzisiaj wyszedł na dwór prosto w wielką zaspę był bardzo zdziwiony.
Jesteśmy solidnie zasypani :-o a na jutro zapowiadają wielki mróz. Dobrze że pan doktor powiedział, że w razie czego możemy przyjść w piątek, może będzie ciut lepsza pogoda.

Posted

Ciągle sypie i okropnie wieje.

Wydaje mi się, że jeśli Maksio je tylko sam to zjada za mało treściwie - taka zmiksowana półpłynna papka ma dużo wody, więc chociaż żołądek się szybko zapełnia to nie ma tam tak dużo składników odżywczych. Dlatego dokarmiam go kurczakiem i on to baaardzo lubi.
Niestety w czwartek przywieźli mi mięso i 5kg udek z kurczaka i ja je bezmyślnie zostawiłam na blacie kuchennym i poszłam nosić mięso do zamrażarki. No i jak po 15 minutach sobie przypomniałam, że popełniłam wielki błąd, na blacie w worku były 4 udka :) a całkowicie "niewinne" psy były z siebie bardzo zadowolone.

Posted

Może i niewiele, ja tam nie wiem, ale nie byłam zachwycona. W przeciwieństwie do winowajców.

Maksio jako jedyny nie ma w zwyczaju spać tak długo jak ja śpię. Jamniki zawsze śpią pod kołdrą i nie wstają przede mną. Dopiero jak zwlekam się z łóżka one wstają i całkowicie "żywe" biegną na dwór.
Maksio natomiast staje mi nad głową, warczy i szczeka. I nie ma siły, trzeba wstać.

Posted

[quote name='Neris']Może i niewiele, ja tam nie wiem, ale nie byłam zachwycona. W przeciwieństwie do winowajców.

Maksio jako jedyny nie ma w zwyczaju spać tak długo jak ja śpię. Jamniki zawsze śpią pod kołdrą i nie wstają przede mną. Dopiero jak zwlekam się z łóżka one wstają i całkowicie "żywe" biegną na dwór.
Maksio natomiast staje mi nad głową, warczy i szczeka. I nie ma siły, trzeba wstać.[/QUOTE]

ciesz się, że warczy i szczeka... mój budzik jest jeszcze skuteczniejszy - wyskakuję błyskawicznie, jak usłyszę ten "dźwięk" - -staruszek Charlie po prostu sika!:evil_lol:
na podłogę:mad: