Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Można w sumie powiedzieć,że z ogłoszeń.Pani dzwoniła do mnie w sprawie Finki,ale że Finka była już zarezerwowana zaproponowałam Grosię.Pani zapytała czy Grosia jest ogłaszana i poszuka jej ogłoszenia.Znalazła,zakochała się i tak Grosia trafiła do Pani;)

Dzisiaj rano miałam telefon.Pani mówiła,że Grosia wczoraj niewiele zjadła,Pani dzwoniła do wetki do Bielska lekko zaniepokojona,wetka uspokoiła Panią,że jeżeli Grosia jest wesoła,nie wymiotuje,a kupki ładne to nie ma się czym przejmować-widocznie nasza panienka jest niejadkiem;) Pani zakupiła Grosi taką karmę jaką jadła w lecznicy,może będzie jej bardziej smakować.Właścicielka mówiła,że jej mąż rozpacza,że Grosia taki niejadek,bo Pan sam lubi sobie jeść i podkarmiać psiaka;p
Kiedy rozmawiałyśmy Pani właśnie wchodziła do domu i słyszałam jak Grosia się cieszy na widok właścicielki!Pani mnie na chwileczkę przeprosiła i słyszałam przez telefon:"Już jestem maleńka,już jestem,ale się cieszysz moja dziecinko!";)

Posted

Avilio, dawaj więcej takich domków ;)
To że zjadła malutko to nic nie znaczy, trzeba ją wyczuć. Jakby mój grubol kiedyś nie zjadł to bym się bardzo zaniepokoiła:evil_lol: Ale sunieczka z kolei to księżniczka i z łaską coś zje z miseczki.

Posted

Oj takie domki ciężko wyszukać,ale jak widać się udaje;)
I teraz dopiero widzę jaki zastój w adopcjach jest w sezonie letnim.Dopiero we wrześniu zaczął mi telefon dzwonić i to w sumie tylko o Finkę.Ale wiele osób albo się rozmyślało,albo wzięło szczeniaka,albo pies miałby być "prezentem"-takich ludzi automatycznie spławiam i tłumaczę,że zwierze to nie jest przedmiot martwy który można komuś podarować,a jak się znudzi to wyrzucić lub odstawić w kąt.I zazwyczaj po moich słowach zaczyna się nieprzyjemna pyskówka.
Więc naprawdę ciężko trafić na taki domek.Ale cieszę się,że Grosi tak szybko się udało.
Grosia jest jednak pieskiem "specjalnej troski" i potrzebuje takich ludzi jakich ma,którzy będą zauważali najmniejszą zmianę w jej zachowaniu i od razu to zgłaszali lub działali.

Posted

Świetnie że Grosia na tak wspaniały domek,bardzo się z tego cieszę i oby wszystkie zwierzaki znajdywały tak wspaniałe domki, bo one wszystkie na to zasługują.

Posted

cieszę się również ,że Grosia juz w swoim domeczku :)

pozostają długi, niestety powiększają się
proszę o pomoc :(

Grosia-260,58 zł
Bingo-586,58 zł
Bora-233,00 + 70 zł HP
Angel-171,22zł
Wiktor-296,79 zł
Szarik - 99,50 zł + 40 zł bad.krwi

Posted

[quote name='Buster']Z bazarku na Grosieńkę który zasponsorowała Javena jest 163 zł, które w całości w dniu jutrzejszym zostanie przekazane lecznicy.

Świetnie!Akurat część dochodu z bazarku pokryje tą resztkę długu Grosieńki (260,58-235=25,58),a reszta na resztę (masło maślane;p) długów!;)
Mi właśnie zakończył się bazarek na długi,będzie ponad 100zł.Damy radę!

Posted

[quote name='Avilia']Świetnie!Akurat część dochodu z bazarku pokryje tą resztkę długu Grosieńki (260,58-235=25,58),a reszta na resztę (masło maślane;p) długów!;)
Mi właśnie zakończył się bazarek na długi,będzie ponad 100zł.Damy radę!

:) Pewnie, że damy!

Posted

Ja zaraz też prześlę z bazarku. Zaraz podam dokładną kwotę.

edit: poszło 113,80 zł - 91 zł za fanty z bazarku, 12,80 zł nadwyżka z kosztów przesyłki i jeszcze ostatnia moja stała deklaracja 10,00 zł :) Przeznaczcie na długi.

Posted

Dzięki mobilizacji wspaniałych ludzi udało się wyjść na prostą. Uff...

Czy ktoś wie co to za psiak Angel , bo nie mogę go znaleźć , a też są na niego jakieś wydatki ?

Posted

Angel to sunia kaukazowata z wypadku-znaleziona przez dziewczyny.Niestety nie udało się jej uratować.Pogruchotany kręgosłup.Był robiony RTG i niestety nie było szans...

• ANGEL

• Dotarły mi pieniążki od Paulinken 113,80zł.Poczekam na całość pieniążków z mojego bazarku i zrobię jeden przelew na lecznicę-na długi.