Dobermania Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 A i współczuję pecha... To brzmi dziwnie, mnie też się zdarzają takie serie nikt mi wtedy nie wierzy... Quote
Czoko Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 [quote name='Dobermania']:loveu: :loveu: :loveu: To bardzo szlachetne:) Inni by zadeptali:shake: Ja zawsze zbieram z chodników, jak po deszczu wypełzają, bo ludzie je depczą:placz:[/quote] Dziękuję! Nieraz gdzieś na wycieczkach pomagaliśmy i winniczkom przejść przez jezdnię żeby nie zginęły. A te wodne przenosiłam z oczka wodnego z domu do drugiego na działce też mojego, fajnie oczyszczają ścianki ale nie chcę stracić wszystkich roślinek wodnych tak jak w ubiegłym roku gdy w zimie za bardzo mi się rozmnożą. Quote
gatara Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Witaj Ewuś! Wreszcie na dobre trafiłam do Twojego wątku, masz przepiękną Lisiczkę :). Na pewno będę czesto zaglądać. Quote
Asiaczek Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 [B]Ewa[/B], a nie za wczesnie na świąteczne zakupy? No, chyba że chodzi o prezenty. Na takie zakupy nigdy nie jest za wcześnie, prawda? Pzdr. Quote
SuperGosia Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 [quote name='Asiaczek'][B]Ewa[/B], a nie za wczesnie na świąteczne zakupy? No, chyba że chodzi o prezenty. Na takie zakupy nigdy nie jest za wcześnie, prawda? Pzdr.[/quote] Oj, Asiu - 2 dni Cie nie bylo i juz zapomnialas, jakie u nas sa kolejki przed swietami :evil_lol: Z tego powodu (szalenstwa zakupowo-porzadkowego) juz dzis - dla Ciebie Ewo i calej rodzinki wraz z glowna bohaterka galerii, serdeczne zyczenia: [IMG]http://images.littlefriends.multiply.com/image/3/photos/8/500x500/128?et=K9ZTdTdyduX8vlPPPIqkhQ[/IMG] Quote
Czoko Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 Bardzo serdecznie witamy Nowe w naszej Galerii Koleżanki - Dobermania i Gattara - bardzo nam miło... Gosiu bardzo dziękujemy za życzenia świateczne. Quote
APSA Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote name='Czoko'] Pod choinkę dotanie najwięcej prezentów - złożyłam dość duże zamówienie, ale jedno będzie niezbyt miłe - wypróbujemy kantarek!!! [/quote] A propos kantarka, mimo przykrych efektów przy pierwszej próbie, nadal z niego korzystam w schronisku, owinęłam tylko pasek "nosowy" miękką bawełnianą szmatką. Efekt - przy trzecim użyciu "mój" pies pociągowy szedł przez schronisko prawie spokojnie (jak na niego), a na nosie nie pozostał ślad :) (kantarek używam tylko do przeprowadzenia psa przez schron za bramę, potem jest już na obroży i ćwiczymy "drzewka") Ciekawa jestem, jak Wam pójdzie z kantarkiem. Ile Czoko waży? Quote
Czoko Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 Dziś sprawdzałam w sklepie ale jeszcze czekam na skompletowanie zamówienia. Choco waży 10,5 kg ale jest baardzo zdolna jeśli chodzi o ciągnięcie - już zdążyłam leżeć w błocie...a rękę przy innej okazji myślałam że będę miała w gipsie. Quote
APSA Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 :crazyeye: Tuf waży na oko ze 30, jest mieszańcem husky i jeszcze ani razu przez niego nie leżałam. (Inna sprawa, że w sumie przez 3 lata byłam z nim na jachichś 70 spacerach). Leżałam za to przez swoją Punię, która ani mnie nie pociągnęła, ani nie podcięła - po prostu się wyłożyłam w zabawie i pojechałam gołą skórą po betonie :p Quote
Czoko Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 [quote name='APSA']:crazyeye: Leżałam za to przez swoją Punię, która ani mnie nie pociągnęła, ani nie podcięła - po prostu się wyłożyłam w zabawie i pojechałam gołą skórą po betonie :p[/quote] UPS - niemiła przygoda! Wiecie czego bym chciała - żeby już skończył się ten rok - jeśli nie choroby bliższych i dalszych to bzdurny pech, który ostatnio opisywałam. Zaraz muszę pędzić do sklepu po płyty - całkiem wysiada nam komputer mimo że ma jeszcze wolne 40 G. Muszę zabezpieczyć wszystkie zdjęcia, które od dłuższego czasu przeglądam i segreguję bo jeśli to stracę będę miała tyyle pracy od nowa. A tam jest przegranych mnóstwo płyt z różnego okresu. Mąż ostatnio bardzo eksploatował komputer do swojej pracy i trochę go przeciążył... Już widziałam że ze starości zaczyna mi przeciekać pralka, mechanik już nawet nie zmieniał amortyzatorów tylko mi pokazał jak wszystko wygląda - może jeszcze kilka prań uda się odwlec ten zakup... Od sierpnia mam już trzeci czajnik - pierwszy działał 3 m-ce, drugi 1 m-c a poprzedni tej samej klasy działał kilka lat... Quote
Behemot Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Ewa, mmbaj będzie miała nowego ogarka! :multi::multi::multi: Quote
Czoko Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 [quote name='Behemot']Ewa, mmbaj będzie miała nowego ogarka! :multi::multi::multi:[/quote] [SIZE=2]Dziękuję bardzo – właśnie wczoraj po godzinie 23 włączyłam na chwilę internet i w subskrypcji zobaczyłam Wiadomość od Gosi![/SIZE] [SIZE=2]Ten tydzień przyniósł nam bardzo dużo wrażeń. Był i dramat – w piątek odeszła Gajunia Kasi, w sobotę Ciapelek Eli. Dwa kotki miały operację – Mruv zjadła folię a kotek innych moich znajomych zjadł igłę a w środku okazało się ze jeszcze były zapałki...[/SIZE] [SIZE=2]W poniedziałek Luiza przekonała się że nareszcie i dla Niej zaświecił promyk słońca a wczoraj wieczór dowiedziałam się o najszczęśliwszych wydarzeniach w naszym gronie: Gosia zawiadomiła nas i pokazała swoje zdjęcia z maleńkim Fire, godzinę później oglądałam nowe zdjęcia Małgosi i Zagrajka...[/SIZE] [SIZE=2]Teraz jeszcze miesiąc czekamy na kolejne wydarzenie związane z Felusią i na razie możemy tylko się dowiadywać jak się czuje.[/SIZE] Ooo! Dostałam czwartą łapkę! Quote
Czoko Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 Łobuzica pogryzła Wojtkowi materac rehabilitacyjny taki powlekany składany - nie zwracał na sunię uwagi, zamknął się w pokoju z komputerem do nocy i odwdzięczyła się!!! Z czego wynika że i ja nie dostałam się do naszego komputera ale net włączyłam w najbardziej odpowiedniej chwili... Quote
gatara Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='Czoko']Łobuzica pogryzła Wojtkowi materac rehabilitacyjny taki powlekany składany - nie zwracał na sunię uwagi, zamknął się w pokoju z komputerem do nocy i odwdzięczyła się!!! Z czego wynika że i ja nie dostałam się do naszego komputera ale net włączyłam w najbardziej odpowiedniej chwili...[/quote] To się dziewczynka zemściła :lol: , będzie miał Wojtek nauczkę na przyszłość - Chocuni się nie ignoruje :mad: . Z mojego Azora też jest taki gryzoń :crazyeye: , a podobno koty tak nie robią :evil_lol:. Quote
Czoko Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 Rozłożyło mnie jedno zamówienie - zamiast dojść w połowie stycznia doszło dziś i dokumenty na 22.12 mają być w innym mieście. Tak więc zamiast w piątek już zaczynać urlop siedzę sobie w biurze a w dodatku jutro informatyk zabierze mi komputer... Quote
Asiaczek Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [B]Czoko[/B] - nie martw się. Dasz radę i na Wigilię będzie wszystko OK!!! Sama zobaczysz, jeszcze będziesz się z tych pracowych problemów śmiała... Pzdr. Quote
WiolaW Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [SIZE=4][COLOR=blue][B]:x-mas: :x-mas: [FONT=Comic Sans MS]Śniegu po pachy, smacznej kiełbachy! Uśmiechu kupe, rózgi na dupe. Do niebia choinki i wędzonej szynki oraz Szczęśliwego wskoku do Nowego Roku [/FONT][/B][/COLOR][/SIZE] [B][FONT=Century Gothic][SIZE=4][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#0000ff]Wszystkim DOGOMANIAKOM:user: i ICH PUPILOM:kociak: :dog: [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][B][SIZE=3][COLOR=#0000ff][FONT=Comic Sans MS]składam życzenia świąteczne- Wiola z rodziną[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=#0000ff]:tree1: :tree1: :tree1: :tree1: [/COLOR][/SIZE][/B] Quote
Czoko Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dzięki Asiu! Postaram się zdążyć ze wszystkim – siedzę w biurze od 7:30 do 17 albo do 18, a dziś nie wiadomo do której. Kupiłam sobie Nicholasa Dodmana – „Pies, który kochał zbyt mocno”, dla małej już odebrałam zamówione zabawki i różności – najpierw jej to nie interesowało a rano okazało się ze dobrała się do szafki i próbowała piszczące piłeczki, gryzaczki, z migającej obroży wyjęła zapasowe baterie, kantarek przetrwał chociaż najszybciej go pogryzie. Sianko dołożone w prezencie rozrzuciła po całym dywanie...[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Codziennie wracam do domu koło 22, jeszcze nie zainteresowałam się własną fryzurą a na 18:30 idziemy do Teściowej na wcześniejszą Wigilię wspólną ze znajomą....[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Życzę Wam Wszystkim Zdrowych, Wesołych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku.[/SIZE][/FONT] Quote
Asiaczek Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [B]Ewuniu[/B] - dla Ciebie i Twojej Rodziny - tego samego, ale podwojone!:lol: Pzdr. Quote
_ChiQuiTa_ Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 [CENTER][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=red][I]Zrodzony na sianie, w półmroku stajenki, śpi w ramionach Marii Jezus malusieńki. Świętą noc złocista gwiazda opromienia. Gromadzą się wokół przyjazne stworzenia. Lulajże Jezuniu snem cichym, szczęśliwym. Obdarz nas radością i szczęściem prawdziwym.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [IMG]http://i49.photobucket.com/albums/f298/migotkatbg/choinka1.gif[/IMG][/CENTER] Quote
leemonca Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 [SIZE=1][COLOR=red][B]Serdeczne życzenia, [/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=red][B]aby każdy następny rok przynosił Ci wszystko to, [/B][/COLOR][/SIZE] [COLOR=red][B][SIZE=1]co w życiu najpiękniejsze.[/SIZE][/B][/COLOR] [URL="http://www.123greetings.com/events/new_year/fireworks/fire23.html"][IMG]http://img.123greetings.com/thumbs/ejan_ny_fireworks/8607-038-08-1062.gif[/IMG][/URL] Quote
Asiaczek Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Gdzieś nam zginęła Czoko... Ale nic to! I Jej życzymy wspaniałej zabawy!!! Do zobaczenia/usłyszenie/przeczytania w przyszłym roku!!! Pzdr. Quote
Katerinas Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Czoko Witaj w Nowym Roczku :smile: Jak tam Twoja niunia zniosła wystrzały sylwestrowe? Quote
Recommended Posts