Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kakadu napisał(a):
o jezu, nie wiem, pojecia nie mam...
moze po poludniu zadzwonie do piotra, albo moze bico cos wie?

Sojka jest bardzo łagodna i trochę bojaźliwa do obcych - trzeba ją ośmielić, boi się gestów nagłych, agresywnych, podniesionego tonu głosu, ale na pewno nawet w chwili strachu, nie reaguje agresywnie, nie kłapie zębami, woli się wycofać, przeczekać i nie ma co wtedy na nią "napierać", na siłę łapać, trzeba kucnąć, poczekać, zaraz znowu sama przyjdzie na głaski:)

Sądzę, że dzieci może się trochę obawiać ale to nie jest dzikus agresywny. Wiadomo - dzieci i psy tylko pod kontrolą odpowiedzialnych dorosłych.

I uważam, że do mieszkania np. w bloku się nadaje - mała pieszczoszka, Piotr mówił, że trzyma czystość w domu ale faktycznie większość czasu gania po dworze i w kwestii czystości trzeba by ją było, nie tyle nauczyć i pilnować, co wdrożyć do regularności i przypomnieć jej tą zasadę, wpoić na zawsze;)

Posted

Dawno mnie nie było, a tu nadal brak domku ... sezon urlopowy jeszcze trwa, może to dlatego ... mam na tymczasie Lenkę, identyczną sunię jak Sojka (link w moim podpisie)

... tak sobie pomyślałam, że gdyby jakiś domek został niewykorzystany, to może zaproponować mu Sojkę i vice versa :)

Posted

muzzy napisał(a):
A wiadomo coś jak tam się Norel czuje?

nie wiem, glupio mi dzwonic troche; dzis zadzwonie jak bede wracala do domu bo tak z pracy mi ciezko - ciagle dzwonia beneficjenci, kierowniczka moze wpasc...

Posted

kakadu napisał(a):
a to tamte juz sie skonczyly? ale czas szybko leci...
dzieki bico :loveu:

nie, nie skończyły się, ale nawet jak się zdublują to nic się nie stanie, Sojka musi być bardziej widoczna, to zwiększa szanse na ds:)

nie mogę uwierzyć, że taka mała, młoda i fajna sunia wciąż czeka i czeka...:shake::-(

Posted

bico napisał(a):
nie, nie skończyły się, ale nawet jak się zdublują to nic się nie stanie, Sojka musi być bardziej widoczna, to zwiększa szanse na ds:)

nie mogę uwierzyć, że taka mała, młoda i fajna sunia wciąż czeka i czeka...:shake::-(

Ja tez dzieki cioteczko

Posted

mysle, ze u norel wszystko ok; powolutku wraca do zdrowia; nie chce dzwonic i zawracac gitray; ja tak dobrze jej nie znam, raz ja widzialam na oczy, moze ona wcale nie ma ochoty ze mna gadac i sie zwierzac...? wiecie jak to jest - chory, polamany czlowiek musi miec spokoj; teraz to kwestia dlugich tygodni, zeby bylo widac jakas znaczaca poprawe...

Posted

kakadu napisał(a):
mysle, ze u norel wszystko ok; powolutku wraca do zdrowia; nie chce dzwonic i zawracac gitray; ja tak dobrze jej nie znam, raz ja widzialam na oczy, moze ona wcale nie ma ochoty ze mna gadac i sie zwierzac...? wiecie jak to jest - chory, polamany czlowiek musi miec spokoj; teraz to kwestia dlugich tygodni, zeby bylo widac jakas znaczaca poprawe...

Zgadzam się w pełni niech wraca sobie w spokoju do pełni sił.