MaDi Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Czy ktoś zna stosunek Sojki do małych dzieci? I czy ewentualnie nadawała by się do mieszkania w bloku? Quote
kakadu Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 o jezu, nie wiem, pojecia nie mam... moze po poludniu zadzwonie do piotra, albo moze bico cos wie? Quote
MaDi Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Zapytaj koniecznie, wtedy ewentualnie ma większe szanse na dom. Quote
bico Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='kakadu']o jezu, nie wiem, pojecia nie mam... moze po poludniu zadzwonie do piotra, albo moze bico cos wie?[/QUOTE] Sojka jest bardzo łagodna i trochę bojaźliwa do obcych - trzeba ją ośmielić, boi się gestów nagłych, agresywnych, podniesionego tonu głosu, ale na pewno nawet w chwili strachu, nie reaguje agresywnie, nie kłapie zębami, woli się wycofać, przeczekać i nie ma co wtedy na nią "napierać", na siłę łapać, trzeba kucnąć, poczekać, zaraz znowu sama przyjdzie na głaski:) Sądzę, że dzieci może się trochę obawiać ale to nie jest dzikus agresywny. Wiadomo - dzieci i psy tylko pod kontrolą odpowiedzialnych dorosłych. I uważam, że do mieszkania np. w bloku się nadaje - mała pieszczoszka, Piotr mówił, że trzyma czystość w domu ale faktycznie większość czasu gania po dworze i w kwestii czystości trzeba by ją było, nie tyle nauczyć i pilnować, co wdrożyć do regularności i przypomnieć jej tą zasadę, wpoić na zawsze;) Quote
muzzy Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='kakadu']czyli same dobre wiesci :)[/QUOTE] A wiadomo coś jak tam się Norel czuje? Quote
Ewanka Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Dawno mnie nie było, a tu nadal brak domku ... sezon urlopowy jeszcze trwa, może to dlatego ... mam na tymczasie Lenkę, identyczną sunię jak Sojka (link w moim podpisie) ... tak sobie pomyślałam, że gdyby jakiś domek został niewykorzystany, to może zaproponować mu Sojkę i vice versa :) Quote
bico Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Ewanka - dziękujemy za ofertę pomocy i pamięć o Sojce:):):) Quote
kakadu Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 [quote name='muzzy']A wiadomo coś jak tam się Norel czuje?[/QUOTE] nie wiem, glupio mi dzwonic troche; dzis zadzwonie jak bede wracala do domu bo tak z pracy mi ciezko - ciagle dzwonia beneficjenci, kierowniczka moze wpasc... Quote
warsawmoo Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='MaDi']Czy ktoś zna stosunek Sojki do małych dzieci? I czy ewentualnie nadawała by się do mieszkania w bloku?[/QUOTE] No i co? Masz kogoś? Quote
kakadu Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 chyba chodzilo tylko o doprecyzowanie pewnych szczegolow... Quote
bico Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 W ramach nie poddawania się, zamówiłam dla Sojki na bazarku u wadercia kolejny pakiet 60 ogłoszeń...nie możemy spocząć.... Link bazarkowy: [url]http://www.dogomania.pl/threads/190083-60-og%C5%82oszen-za-10-z%C5%82!-Na-zwierzaki-u-Missieek!-%29?p=15183065#post15183065[/url] Quote
kakadu Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 a to tamte juz sie skonczyly? ale czas szybko leci... dzieki bico :loveu: Quote
bico Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='kakadu']a to tamte juz sie skonczyly? ale czas szybko leci... dzieki bico :loveu:[/QUOTE] nie, nie skończyły się, ale nawet jak się zdublują to nic się nie stanie, Sojka musi być bardziej widoczna, to zwiększa szanse na ds:) nie mogę uwierzyć, że taka mała, młoda i fajna sunia wciąż czeka i czeka...:shake::-( Quote
Jola i Czterołapy Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Bardzo przepraszam, ale może znacie kogoś, kto go pokocha? [url]http://www.dogomania.pl/threads/190856-Przyjaciele-potrzebują-pomocy...-NERO[/url] Quote
MaDi Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='warsawmoo']No i co? Masz kogoś?[/QUOTE] Niestety, Państwo którzy byli na oku mają już innego psa. Quote
lika1771 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='bico']nie, nie skończyły się, ale nawet jak się zdublują to nic się nie stanie, Sojka musi być bardziej widoczna, to zwiększa szanse na ds:) nie mogę uwierzyć, że taka mała, młoda i fajna sunia wciąż czeka i czeka...:shake::-([/QUOTE] Ja tez dzieki cioteczko Quote
Ewanka Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Do góry Sojeczko, szukaj wspaniałego domku :) Quote
kakadu Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 mysle, ze u norel wszystko ok; powolutku wraca do zdrowia; nie chce dzwonic i zawracac gitray; ja tak dobrze jej nie znam, raz ja widzialam na oczy, moze ona wcale nie ma ochoty ze mna gadac i sie zwierzac...? wiecie jak to jest - chory, polamany czlowiek musi miec spokoj; teraz to kwestia dlugich tygodni, zeby bylo widac jakas znaczaca poprawe... Quote
MaDi Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 [quote name='kakadu']mysle, ze u norel wszystko ok; powolutku wraca do zdrowia; nie chce dzwonic i zawracac gitray; ja tak dobrze jej nie znam, raz ja widzialam na oczy, moze ona wcale nie ma ochoty ze mna gadac i sie zwierzac...? wiecie jak to jest - chory, polamany czlowiek musi miec spokoj; teraz to kwestia dlugich tygodni, zeby bylo widac jakas znaczaca poprawe...[/QUOTE] Zgadzam się w pełni niech wraca sobie w spokoju do pełni sił. Quote
kakadu Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 a my czekamy, az ktos zadzwoni w sprawie sojeczki :) Quote
bico Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Dziś wydanie internetowe Kuriera Lubelskiego i ogłoszenie Sojeczki, a jutro bądź w najbliższych dniach, wydanie papierowe ogłoszenia i może tym razem się uda...:) Link: [url]http://www.kurierlubelski.pl/aktualnosci/295141,porzucona-suczka-soja-szuka-nowego-domu,id,t.html[/url] Foto ogłoszenia papierowego, po ukazaniu się w gazecie, zamieszczę tutaj, na wątku;) Quote
Recommended Posts