Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]kochani
nasza kolezanka NOREL ulegla bardzo powaznemu wypadkowi; kiedy zwozila z laki siano w belach dla koni przyczepa poslizgnela sie na rosie i przygniotla ciagnik, ktory NOREL prowadzila; zostala spod niego wydobyta, ale teraz w bardzo ciezkim stanie lezy w spiaczce pod respiratorem; ma zmasakrowane pluca i polamane zebra; nawet gdyby byla przytomna to z bolu nie moglaby oddychac dlatego utrzymywana jest w stanie spiaczki; wszystko zostalo na glowie jej meza, cale gospodarstwo, konie, psy w tym mala [/B][B]sojka, ktora norel przygarnela i dla ktorej bezskutecznie szukala domu rowniez tu na dogo; sojka jest codziennie w stanie realnego zagrozenia zycia bo wielka dożyca herba jej nie akceptuje; dopoki daga byla w domu wszystkiego pilnowala - teraz piotr - jej maz moze nie dac rady ogarnac sytuacji; boje sie o zycie norel, ale jej nie mozemy pomoc bezposrednio; pomozmy chociaz znalezc dom malej suczce i w ten sposob wspomozmy meza dagmary;

[IMG]http://img714.imageshack.us/img714/6751/img7464resize.jpg[/IMG]
[/B]
zakladam nowy watek dla sojki;
wkleje wszelkie informacje z poprzedniego watku;
prosze o kazda pomoc; kazdy pomysl jest na wage zlota;

oto oryginalny watek sojki zalozony jeszcze przez norel
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/173714-PILNE%21%21%21%21SOJKA-malutka-sunia-radosna-pere%C5%82ka-szuka-domuPILNE"]http://www.dogomania.pl/threads/173714-PILNE!!!!SOJKA-malutka-sunia-radosna-pere%C5%82ka-szuka-domuPILNE[/URL]!!!

skopiowane z watku oryginalnego:

[B]PILNE!!! POMÓZCIE DZIEWCZYNY!!! [/B]
[B]sytuacja sie diametralnie zmieniła- moja stara dożyca przestała tolerować Sojkę-kilkakrotnie doszło do ostrych starc i tylko dlatego ze byłam w domu a małej udało sie schowac pod mebel-nie skończyło sie na poważnych pogryzieniach!!! Nie wiem czym sie mała naraziła ale róznica wielkosci psów jest ogromna i jeden UDANY atak Herby moze byc ostatnim dla Sojki.....Pomózcie pilnie jakis domek znalezc dla malucha! Ja teraz tylko cały czas uwazam zeby nie doszło do starcia-nie mam w domku miejsca zeby psa 1 izolowac-zreszta jak długo? Na dłuzsza mete bedzie to sytuacja nie do zniesienia i niestety tylko dla małej moze sie to skonczyc tragicznie...[/B]
[B]PILNIE POTRZEBNY DOM STAŁY LUB TYMCZASOWY który przejmie opieke nad małą Sojka. PLISSS!!![/B]

Szukam domu dla suczki która została wyrzucona na wsi z samochodu.
Jest to mała czarna psina z białym krawatem.Wystajace dolne zeby wyglądaja jakby się usmiechała-a jak się bardzo cieszy to naprawdę uśmiecha się na całego!!!
Suczka została wzieta do DT-okazało się ze jest w zaawansowanej ciaży-urodziła 3 maluchy które juz znalazły swoje domki. Teraz szukamy domu dla ich mamy!!!
Sojka raczej nie była za wiele w domu-jest bojazliwa wchodząc do niego-bardzo podoba jej sie łózko i fotel przy komputerze:smile: a nawet robiła chwilę za poduszke dla doga:smile: Wskazuje to że dałoby się ją do domku przyzwyczaić. Jest spokojna,lubi sie głaskać i przytulać,nie jest zbytnio szczekliwa,na pewno była w przeszłosci bita. Mimo to sunieczka jest bardzo ufna,absolutnie nie agresywna,swietnie dogadujaca się z innymi psami bez względu na ich wielkość.

Aktualizacja
Sojka nauczyła sie już w domu czystości i bardzo sobie ceni domowe ciepełko:smile: Potrzebuje łagodnego własciciela,gdyz obawia sie gwałtownych ruchów.Daje się każdemu głaskać choc przy obcych początkowo jest skulona-obawia sie bicia...Uwielbia sie bawić i reaguje na zachety wrecz ekstatcznym zachwytem:smile:)
Na początek kilka zdjeć-w najblizszym czasie postaram się zrobic jakieś aktualniejsze i ładniejsze.
Suczka jest zaszczepiona,odrobaczona.

[SIZE=3][COLOR=DarkRed][B]aktualne zdjecia dziewczynki zrobione przez muzzy'ego na stronie 9 [/B][/COLOR][/SIZE]

[U][B]i jego wpis po wizycie u norel i piotra:[/B][/U]

Zanim pokrótce opowiem o Sojce i dam linka do zdjęć, to chciałbym napisać parę słów tak ogólnie. Dawno już żadna wizyta gdziekolwiek nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak dzisiejsza. Dlaczego? Bo wszystkie zwierzęta, które tam są (a jest ich tam sporo) są po prostu szczęśliwe. Piotrek wyprowadzał konie na wybieg i żaden koń nie był ani przestraszony, ani agresywny, szły obok Piotrka bez żadnych uprzęży (czy jak się nazywają sprzęty do prowadzania koni), widać było, że są szczęśliwe. Psy tak samo - dwa dogi przywitały nas bardzo przyjaźnie, ale myślę, że to przez fakt, że byliśmy z Piotrkiem, podejrzewam, że gdybyśmy weszli ot tak z ulicy, to mogłoby być niewesoło :smile: A na koniec Piotrek przedstawił nam... muflona! To ten gość powyżej :smile: Wszystkie zwierzaki widać, że czują się tam świetnie, a podejście Piotrka do nich mogłoby być wzorem do naśladowania dla wielu... Norel i Piotrek to według mnie wspaniali ludzie. Znaczy Norel osobiście nie poznałem, ale mam wielką nadzieję, że będę miał okazję kiedy już wyjdzie ze szpitala.
[B]Co do Sojki, to uwielbia ludzi. Jak kucałem, żeby porobić jej lub innym zwierzakom zdjęcia, to czasem podchodziła, wskakiwała na mnie przednimi łapkami i nie było wyboru - musiałem głaskać :smile: Jest naprawdę przesympatyczna. Jeśli ktoś czytający te słowa zastanawia się nad jej przygarnięciem, to szczerze polecam, Sojka na pewno sprawi swojemu nowemu człowiekowi ogrom radości i będzie wspaniałą towarzyszką.[/B] A tak się mała prezentuje:

[IMG]http://img841.imageshack.us/img841/6340/img7463resize.jpg[/IMG]

[IMG]http://img143.imageshack.us/img143/6389/sojkazkoniem.jpg[/IMG]

[IMG]http://img96.imageshack.us/img96/691/img7467resize.jpg[/IMG]
[IMG]http://img204.imageshack.us/img204/5359/img7477resize.jpg[/IMG]

duze zdjecia autorstwa [COLOR=DarkRed][B]muzzy'ego[/B][/COLOR] - dziekujemy :loveu:
glaszczaca reka nalezy do [COLOR=DarkRed][B]bico[/B][/COLOR] :lol:

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziekuje dziewczyny, ze wpadlyscie na watek;

dane do kontaktu mozesz podac takie:
604 59 18 49

to moj numer bo nie chce, zeby zawracano glowe ew. telefonami (o ile w ogole takie beda) piotrowi (on albo w szpitalu, albo ciezko pracuje)

info o psie:
Sunia została wyrzucona na wsi z samochodu.
Jest to mała czarna psina z białym krawatem. Wystajace dolne zeby wyglądaja jakby się usmiechała, a jak się bardzo cieszy to naprawdę uśmiecha się na całego!!!
Sojka wczesniej raczej nie przebywala zbyt wiele w domu - jest bojazliwa wchodząc do niego - ale nauczyła sie już w domu czystości i bardzo sobie ceni domowe ciepełko. Potrzebuje łagodnego własciciela, gdyz obawia sie gwałtownych ruchów. Daje się każdemu głaskać choc przy obcych początkowo jest skulona-obawia sie bicia...Uwielbia sie bawić i reaguje na zachety wrecz ekstatcznym zachwytem. Nie jest zbytnio szczekliwa, na pewno była w przeszłosci bita. Mimo to sunieczka jest bardzo ufna,absolutnie nie agresywna, swietnie dogadujaca się z innymi psami bez względu na ich wielkość.
Suczka jest zaszczepiona, odrobaczona, ma ok 4-5 lat

Posted

[quote name='kakadu']nie pamietam jak sie nazywa ta wioska jakos tak krzczonów czy cos takiego - jest tam cos o podobnie brzmiacej nazwie?[/QUOTE]

Tak, jest Krzczonów, powiat lubelski. Straszna tragedia :(

Posted

[quote name='MaDi']Boże,coś strasznego...
Może przenieś wątek na forum ogólne tam zagląda więcej osób.Lecę rozsyłać.[/QUOTE]
wielkie dzieki za pomoc...
jak sie przenosi watki? chyba trzeba napisac do moda, tak?

Posted

tak... tragedii w ostatnim czasie faktycznie nie brakuje...
nie mam wiekszej nadziei na znalezienie domu sojce, nie jest uderzajaco piekna, norel tak dlugo szukala i nic...
tu tylko cud moze pomoc;
ale musialam sprobowac;

Posted

[quote name='Asia_Klero']Matko jaka straszna historia.. Z powodu tego, ze nie mam czasu nie jestem w stanie sama nic stowrzyc ale jakby ktos tutaj stworzyl jakis tekścik do ogłoszen mogę ją poogłaszac na kilku stronach ewentualnie moj mail [email][email protected][/email][/QUOTE]

Zrobiłam Sońce e-maila przechodniego.
Wyślę na Twój adres, ok?
Taki e-mail może też być ogłoszeniem!

Posted

[quote name='Jola+Rani+Sari']Zrobiłam Sońce e-maila przechodniego.
Wyślę na Twój adres, ok?
Taki e-mail może też być ogłoszeniem![/QUOTE]

Rozesłsłam do wszystkich ze swoich kontaktów. Watek wklejam na wszystkie moje subskrypcje.