as_ko Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Wrzuciłam jeszcze jedno z nowych zdjęć do ogłoszenia na allegro :) Dzwonią ludzie w jej sprawie czy tak nie za bardzo? Quote
Akrum Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 matrioszka2 napisał(a):Zrobiłaś to już, czy ja mam wkręcić Misię na wątek Lilki ? To podaj link do Lilki.:evil_lol: już dawno ją tam umieściłam i z tego co Andzike tu napisała był ktoś Misią zainteresowany, ale jak się teraz sprawy mają, to już nie mam pojęcia. Quote
Akrum Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Andzike napisał(a):Mam Panią zainteresowaną Misią (z ogłoszeń klembowskiej Lilki) - podsyłam jej watek, żeby zapoznała się ze wszytskimi informacjami na temat Misi... Domek w Nowym Sączu, oczywiście do sprawdzenia, powiadomiony o warunkach adopcji - w korespondencji mailowej wygląda obiecująco :) o tu Andzike pisała o tym zainteresowanym domku z wątku Lilki, coś już może wiadomo w tej sprawie? Quote
as_ko Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 My też nie wiemy nic o tej osobie zainteresowanej Misią. Może jak Funia wpadnie na wątek to coś napisze, czy ktoś do niej dzwonił, bo na razie ma chyba problemy z netem. Quote
Andzike Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Jestem. Pani Misia wpadła w oko, ale nie odezwała się po przeczytaniu wątku. Wysłałam jej maila czy nadal jest zainteresowana czy mam jej szukać innego pieska... Czekamy ... Quote
MaDi Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Dziwne, nic tu strasznego nie pisałyśmy:evil_lol: Quote
Andzike Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 MaDi napisał(a):Dziwne, nic tu strasznego nie pisałyśmy:evil_lol: :D :D :D Mam nadzieję, że Pani sobie na spokojnie wszystko przemyśli o zdecyduje się na Misię ;) Quote
Andzike Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Słuchajcie, Pani odpisała :) Jest zdecydowana na Misię, ale w tym momencie ma w domu innego pieska (jeszcze przez miesiąc) i nie chce narażać Misi na dodatkowe zamieszanie związane z obecnościa tego pieska. Jeśli w przeciągu miesiąca Misia nie znajdzie swojego idealnego domku to Pani chciałaby ją przygarnać ...Zresztą dzwoniła do Kasi (?;) ) i przedstawiła jej sytuację. Zaproponowałam, żeby już teraz zrobić wizytę przed/a - Pani się zgodziła, a zatem -SZUKAMY KOGOŚ DO SPRAWDZENIA DOMKU W NOWYM SĄCZU :) Nawet jeśli Misia tam nie trafi, to przynajmniej domek będzie sprawdzony i jakaś inna bida będzie mogła pójść "w ciemno" ;) A tak swoją drogą... Wiem, że Misiunia to bardzo delikatna i wrażliwa, ale moje osobiste zdanie jest takie, że im szybciej trafi do kochającego domku (nawet z innym psiakiem) tym lepiej... co o tym myślicie? Quote
Użytkownik usunięty Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 No proszę jakie sukcesy. A przepraszam dlaczego obecność innego psa w domu ma narazić innego psa - ze shcroniska, aktualnie z hoteliku gdzie psów jest więcej niż 1 - na taki stres ? To przypadkiem nie chodzi o obawy Pani, że z dwójką sobie rady nie da ? Quote
MaDi Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 A co to za pies,który przebywa u tej Pani? Tymczas jakiś? Wspaniale gdyby tak szybko trafiła do dobrego domu. Quote
evel Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Poczytałam wątek i zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest siostra mojej Zuzanki :hmmmm: Też małe toto, puchate, niby słodkie, a jak się coś nie podoba to i obwaczreć potrafi i zębami złapać... :diabloti: No i to łapanie much za wszelką cenę, też znajomo brzmi... :evil_lol: A panienka teraz waży już pewnie więcej, niż 7 kilo ;) Potrzeba jej mądrego domu, gdzie się nie przestraszą jak pies pokaże zęby... Quote
funia Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Dzwoniła Pani również do mnie .Rozmowa z pania była czysta przyjemnoscia . Pani przez miesiac gości u siebie brata z psem ,dlategotez zastanawia sie czy wziąc teraz czy jak brat pojedzie . Powiedziałam Pani jak sprawa z Misią wyglada ,ze jest juz sporo lepiej z psychika ale jeszcze to nie jest psia przytulanka .Potrzeba jej jednak jeszce troszke czasu i uwagi .Mam wrazenie ,ze ona była bita bo zawsze się wzdryga jak moja ( lub domowników ) dłoń ja głaszcze . Ja uwazam ,ze jeśli Pani sie zdecyduje to w razie nie przewidzianych okolicznosci Misia moze wrócic do mnie .( chociaz nie byłoby to dobre dla jej stanu psychicznego) Quote
Andzike Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Funiu, dzięki za info. Napiszę dzis do Pani i zasugeruję jej, żeby przemyślała jeszcze raz wzięcie Misi jak najszybciej do siebie. Zaraz poszukam kogoś do sprawdzenia domku :) Quote
MaDi Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Może też być tak,że nikt nigdy jej nie głaskał i dlatego tak reaguje, jeszcze się nauczy,że to przyjemne. Jeśli ta Pani się zdecyduje musi dać Misi czas, aby się poczuła bezpiecznie a to potrwa przez pewien okres. Quote
Akrum Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 haha super, ale się cieszę, że się z tą Panią udało :) że jest chętna na adopcję :) wydaje mi się,że jeśli Misia trafiłaby już teraz do domku tej pani (po wizycie oczywiście) to dla niej było by lepiej bo miałaby towarzysza i przynajmniej obserwowałaby jak się tamten pies zachowuje w stosunku do ludzi i może by się szybciej przy tamtym psiaku otwarła. ale to tylko takie moje zdanie ;) Quote
Andzike Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Akrum napisał(a):wydaje mi się,że jeśli Misia trafiłaby już teraz do domku tej pani (po wizycie oczywiście) to dla niej było by lepiej bo miałaby towarzysza i przynajmniej obserwowałaby jak się tamten pies zachowuje w stosunku do ludzi i może by się szybciej przy tamtym psiaku otwarła. ale to tylko takie moje zdanie ;) Całkowicie się z Twoim zdaniem zgadzam :) Quote
Użytkownik usunięty Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Też się zgadzam z Akrum, przy drugim, oswojonym, otwartym psie - pies schroniskowy szybciej i lepiej się adaptuje i socjalizuje. Quote
MaDi Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Tylko nie każdy pies przepada za innymi czworonogami:evil_lol: Quote
Użytkownik usunięty Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 MaDi napisał(a):Tylko nie każdy pies przepada za innymi czworonogami:evil_lol: Ale obserwuje i widzi, że ten przyjazny i otwarty ma lepiej i naśladuje, żeby też tak mieć. Szybciej się uczy życia w domu, człowieka, widzi reakcje drugiego psa na zachowanie człowieka. Quote
Andzike Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Pani, póki co czeka na wizytę przedadopcyjna :) Lecę na mapę dogomaniaków szukać kogoś z Nowego Sącza :) EDIT: Z Nowego Sącza jest tylko jedna osoba...hmm... Może wpadłyście na dogo na kogoś z Nowego Sącza? Quote
Andzike Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Mail od przyszłego (mam nadzieję;) domku Misi: Więc czekamy na wizyte przedadopcyjna i jeśli bedzie ok to czekamy na Misie. Dla nas jest ważne żeby sunia nie była agresywna a z reszta mam nadzieje ze sobie poradzimy. Osoba z Nowego Sącza do sprawdzenia domku potrzebna na gwałt!!!! :D :D :D Może zmienić tytuł? Quote
Akrum Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 kurcze, czy u was też jest nieaktywna wyszukiwarka użytkowników w dziele: SPOŁECZEŃŚTWO? tak bym już szukała, ale nic mi nie działa... :( Quote
as_ko Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Pani zależy na tym żeby sunia nie była agresywna, a wie o tym że Miśka warczy na inne psy i nawet jej się zdarzyło na ludzi? To ważne, żeby potem Pani się nie przestraszyła i nie chciała rudzielca oddać z powrotem z tego powodu. Dopisałam już w tytule że szukamy kogoś do sprawdzenia tego domku w Nowym Sączu :multi: Quote
MaDi Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Pani podobno czytała watek więc powinna to wiedzieć. Quote
Recommended Posts