Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 480
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Zrobiłaś to już, czy ja mam wkręcić Misię na wątek Lilki ? To podaj link do Lilki.:evil_lol:

już dawno ją tam umieściłam i z tego co Andzike tu napisała był ktoś Misią zainteresowany, ale jak się teraz sprawy mają, to już nie mam pojęcia.

Posted

Andzike napisał(a):
Mam Panią zainteresowaną Misią (z ogłoszeń klembowskiej Lilki) - podsyłam jej watek, żeby zapoznała się ze wszytskimi informacjami na temat Misi...
Domek w Nowym Sączu, oczywiście do sprawdzenia, powiadomiony o warunkach adopcji - w korespondencji mailowej wygląda obiecująco :)

o tu Andzike pisała o tym zainteresowanym domku z wątku Lilki, coś już może wiadomo w tej sprawie?

Posted

My też nie wiemy nic o tej osobie zainteresowanej Misią. Może jak Funia wpadnie na wątek to coś napisze, czy ktoś do niej dzwonił, bo na razie ma chyba problemy z netem.

Posted

Jestem. Pani Misia wpadła w oko, ale nie odezwała się po przeczytaniu wątku. Wysłałam jej maila czy nadal jest zainteresowana czy mam jej szukać innego pieska...
Czekamy ...

Posted

MaDi napisał(a):
Dziwne, nic tu strasznego nie pisałyśmy:evil_lol:

:D :D :D
Mam nadzieję, że Pani sobie na spokojnie wszystko przemyśli o zdecyduje się na Misię ;)

Posted

Słuchajcie, Pani odpisała :)
Jest zdecydowana na Misię, ale w tym momencie ma w domu innego pieska (jeszcze przez miesiąc) i nie chce narażać Misi na dodatkowe zamieszanie związane z obecnościa tego pieska. Jeśli w przeciągu miesiąca Misia nie znajdzie swojego idealnego domku to Pani chciałaby ją przygarnać ...Zresztą dzwoniła do Kasi (?;) ) i przedstawiła jej sytuację.
Zaproponowałam, żeby już teraz zrobić wizytę przed/a - Pani się zgodziła, a zatem -SZUKAMY KOGOŚ DO SPRAWDZENIA DOMKU W NOWYM SĄCZU :)
Nawet jeśli Misia tam nie trafi, to przynajmniej domek będzie sprawdzony i jakaś inna bida będzie mogła pójść "w ciemno" ;)

A tak swoją drogą... Wiem, że Misiunia to bardzo delikatna i wrażliwa, ale moje osobiste zdanie jest takie, że im szybciej trafi do kochającego domku (nawet z innym psiakiem) tym lepiej... co o tym myślicie?

Posted

Poczytałam wątek i zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest siostra mojej Zuzanki :hmmmm: Też małe toto, puchate, niby słodkie, a jak się coś nie podoba to i obwaczreć potrafi i zębami złapać... :diabloti: No i to łapanie much za wszelką cenę, też znajomo brzmi... :evil_lol:

A panienka teraz waży już pewnie więcej, niż 7 kilo ;) Potrzeba jej mądrego domu, gdzie się nie przestraszą jak pies pokaże zęby...

Posted

Dzwoniła Pani również do mnie .Rozmowa z pania była czysta przyjemnoscia .
Pani przez miesiac gości u siebie brata z psem ,dlategotez zastanawia sie czy wziąc teraz czy jak brat pojedzie .
Powiedziałam Pani jak sprawa z Misią wyglada ,ze jest juz sporo lepiej z psychika ale jeszcze to nie jest psia przytulanka .Potrzeba jej jednak jeszce troszke czasu i uwagi .Mam wrazenie ,ze ona była bita bo zawsze się wzdryga jak moja ( lub domowników ) dłoń ja głaszcze .
Ja uwazam ,ze jeśli Pani sie zdecyduje to w razie nie przewidzianych okolicznosci Misia moze wrócic do mnie .( chociaz nie byłoby to dobre dla jej stanu psychicznego)

Posted

Funiu, dzięki za info. Napiszę dzis do Pani i zasugeruję jej, żeby przemyślała jeszcze raz wzięcie Misi jak najszybciej do siebie.
Zaraz poszukam kogoś do sprawdzenia domku :)

Posted

Może też być tak,że nikt nigdy jej nie głaskał i dlatego tak reaguje, jeszcze się nauczy,że to przyjemne. Jeśli ta Pani się zdecyduje musi dać Misi czas, aby się poczuła bezpiecznie a to potrwa przez pewien okres.

Posted

haha super, ale się cieszę, że się z tą Panią udało :) że jest chętna na adopcję :)
wydaje mi się,że jeśli Misia trafiłaby już teraz do domku tej pani (po wizycie oczywiście) to dla niej było by lepiej bo miałaby towarzysza i przynajmniej obserwowałaby jak się tamten pies zachowuje w stosunku do ludzi i może by się szybciej przy tamtym psiaku otwarła. ale to tylko takie moje zdanie ;)

Posted

Akrum napisał(a):
wydaje mi się,że jeśli Misia trafiłaby już teraz do domku tej pani (po wizycie oczywiście) to dla niej było by lepiej bo miałaby towarzysza i przynajmniej obserwowałaby jak się tamten pies zachowuje w stosunku do ludzi i może by się szybciej przy tamtym psiaku otwarła. ale to tylko takie moje zdanie ;)

Całkowicie się z Twoim zdaniem zgadzam :)

Posted

MaDi napisał(a):
Tylko nie każdy pies przepada za innymi czworonogami:evil_lol:

Ale obserwuje i widzi, że ten przyjazny i otwarty ma lepiej i naśladuje, żeby też tak mieć. Szybciej się uczy życia w domu, człowieka, widzi reakcje drugiego psa na zachowanie człowieka.

Posted

Pani, póki co czeka na wizytę przedadopcyjna :) Lecę na mapę dogomaniaków szukać kogoś z Nowego Sącza :)

EDIT: Z Nowego Sącza jest tylko jedna osoba...hmm... Może wpadłyście na dogo na kogoś z Nowego Sącza?

Posted

Mail od przyszłego (mam nadzieję;) domku Misi:

Więc czekamy na wizyte przedadopcyjna i jeśli bedzie ok to czekamy na
Misie. Dla nas jest ważne żeby sunia nie była agresywna a z reszta mam nadzieje ze sobie poradzimy
.

Osoba z Nowego Sącza do sprawdzenia domku potrzebna na gwałt!!!! :D :D :D Może zmienić tytuł?

Posted

Pani zależy na tym żeby sunia nie była agresywna, a wie o tym że Miśka warczy na inne psy i nawet jej się zdarzyło na ludzi? To ważne, żeby potem Pani się nie przestraszyła i nie chciała rudzielca oddać z powrotem z tego powodu.

Dopisałam już w tytule że szukamy kogoś do sprawdzenia tego domku w Nowym Sączu :multi: