bianka0 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Allegro wyjątkowo udane :cool3: Z tą piękną aparycją Misi funia musi przygotować się na lawinę telefonów. Quote
matrioszka2 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Tekst niezbyt rzewny, to chociaż cytaty wygładzają całość. Mari23, jesteś za mientka:mdleje:; nie powinnaś patrzeć pod nogi, bo zawsze coś znajdziesz.:lol: Mam nadzieję, że allegro zadziała. Funiu, kiedy Misia będzie gotowa do wydania, bo ktoś tu .... coś , że może się rudą zainteresuje jeden taki domek ...:cool1: Dlatego pytam . Quote
matrioszka2 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Przeceniasz mnie, ale niech tam ;) To "siedzące" zdjęcie jest ładne. Quote
as_ko Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Wkleiłam jeszcze w allegro Misia to jedno stojące zdjęcie. O to ktoś się zainteresował naszym rudzielcem? Matrioszko nie bądź taka tajemnicza :D Quote
Akrum Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 bianka0 napisał(a):Sonia jedzie jutro do domu, więc mogłabym wziąć na tymczas kolejnego jamniorka,ale w domu mam już postawione twardo ultimatum. Musiałabym go znaleźć pod swoim płotem :evil_lol: a nie chciałabyś może takiego tymczasowicza jak Kilerek z mojego podpisu? trzeci raz na dniach wyląduje w schronie, on tego nie przeżyje... :( dt bardzo pilnie potrzebne... a swoją drogą, Misia jest super piękna :) Quote
bianka0 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Akrum napisał(a):a nie chciałabyś może takiego tymczasowicza jak Kilerek z mojego podpisu? trzeci raz na dniach wyląduje w schronie, on tego nie przeżyje... :( dt bardzo pilnie potrzebne... a swoją drogą, Misia jest super piękna :) Niestety mam sześć swoich psów, a Killerek z tego co wiem,nie toleruje innych zwierząt. Quote
as_ko Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 [quote name='bianka0']Niestety mam sześć swoich psów, a Killerek z tego co wiem,nie toleruje innych zwierząt. Bianko a może pod drzwi podrzucimy Ci takiego ślicznego Foksia z Nowodworu? :D http://www.dogomania.pl/threads/189742-Pi%C4%99kny-Foksterier-Reksio-czeka-w-schronisku-na-dom!!-DS-DT-bardzo-pilnie-potrzebny! Quote
as_ko Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Dostałam dzisiaj 2 maile z allegro w sprawie Misi: 1. "Witam czy mozna prosic o wiecej zdjec suczki,i ile czasu potrwa jeszcze leczenie?Piesek mialby byc do domu na wies,gdzie sa male dzieci,pozdrawia" 2. "mam kilka pytań odnośnie Misi. Przede wszystkim czy suczka może mieszkać w mieszkaniu czy jednak lepiej czuje się "na dworze"? Interesuje mnie też wzrost Misi, bowiem ze względu na mieszkanie muszę się ograniczyć do pieska stosunkowo małego. W aukcji jest napisane ze Misia sięga po polowy łydki .... czy mogłaby mi Pani w przybliżeniu podać ile suczka możne mieć centymetrów "wzrostu"(jak stoi łapkami na podłodze)." Quote
MaDi Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Dobrze,że zaczynaja się odzywać zainteresowani, ale Misia musi wyzdrowieć przede wszystkim psychicznie. Jak myślicie kiedy będzie mogła iść do DS? Quote
matrioszka2 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 No to bardzo fajnie. Napisz pani, że około 35 cm.Waży 7 kilo, więc nie może mieć wzrostu cocker spaniela, czy boksera . Bardziej jamniczki.Myślę, że do bloku może iść każdy mały pies.Misia powinna się w nim dobrze czuć, bo bliżej człowieka będzie. O tej pani co wiadomo ? Pracuje ? Dzieci ? W jakim wieku ? Jak liczna rodzina ? Inne zwierzęta ? Pies na wieś do dzieci nie pójdzie.Nie Misia. Więcej foto nie ma, bo jesteśmy od psa 80 km.Liczymy na funię, gdy znajdzie wolny czas i dodatkowego człowieka do pozowania z obiektem.;) Quote
as_ko Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 MaDi napisał(a):Dobrze,że zaczynaja się odzywać zainteresowani, ale Misia musi wyzdrowieć przede wszystkim psychicznie. Jak myślicie kiedy będzie mogła iść do DS? Wiesz, moim zdaniem to ona psychicznie wyzdrowieć powinna już w swoim nowym, stałym domu, gdzie właściciele będą poświęcać jej całą swoją uwagę i czas. Oczywiście przyszły dom trzeba będzie bardzo dobrze sprawdzić właśnie pod tym kątem, żeby był świadomy tego co go czeka. Im szybciej do niego pójdzie tym lepiej dla niej, żeby zbyt mocno nie przywiązywała się do Funi i jej rodziny, bo przeprowadzka to i tak dla niej znowu spore przeżycie. Tylko teraz chodzi o jej zdrowie, Funiu jak myślisz kiedy będziesz mogła ją oddać? Quote
as_ko Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 matrioszka2 napisał(a):No to bardzo fajnie. Napisz pani, że około 35 cm.Waży 7 kilo, więc nie może mieć wzrostu cocker spaniela, czy boksera . Bardziej jamniczki.Myślę, że do bloku może iść każdy mały pies.Misia powinna się w nim dobrze czuć, bo bliżej człowieka będzie. O tej pani co wiadomo ? Pracuje ? Dzieci ? W jakim wieku ? Jak liczna rodzina ? Inne zwierzęta ? Pies na wieś do dzieci nie pójdzie.Nie Misia. Więcej foto nie ma, bo jesteśmy od psa 80 km.Liczymy na funię, gdy znajdzie wolny czas i dodatkowego człowieka do pozowania z obiektem.;) Napiszę tej babce w takim razie to co napisałaś i napiszę żeby po więcej szczegółów już dzwoniła do Funi, może co? Czy jak? Tym drugim ludziom napiszę że pies nie nadaje się na wieś. Jak masz jeszcze jakieś uwagi to pisz :) Quote
MaDi Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Wiadomo,że psina pokaże prawdziwą siebie w DS, ale trzeba pamiętać o tej notce ze schronu "pies agresywny", mam nadzieję,że to wynikało z wielkiego strachu, jednak warto o tym pamiętać dając Misie do dzieci ze względu na obie strony. Quote
Andzike Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Mam Panią zainteresowaną Misią (z ogłoszeń klembowskiej Lilki) - podsyłam jej watek, żeby zapoznała się ze wszytskimi informacjami na temat Misi... Domek w Nowym Sączu, oczywiście do sprawdzenia, powiadomiony o warunkach adopcji - w korespondencji mailowej wygląda obiecująco :) Quote
as_ko Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Andzike napisał(a):Mam Panią zainteresowaną Misią (z ogłoszeń klembowskiej Lilki) - podsyłam jej watek, żeby zapoznała się ze wszytskimi informacjami na temat Misi... Domek w Nowym Sączu, oczywiście do sprawdzenia, powiadomiony o warunkach adopcji - w korespondencji mailowej wygląda obiecująco :) Dziękuję Andzike :) To teraz czekamy, może akurat to ten domek :) Quote
bianka0 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='as_ko']Bianko a może pod drzwi podrzucimy Ci takiego ślicznego Foksia z Nowodworu? :D http://www.dogomania.pl/threads/189742-Pi%C4%99kny-Foksterier-Reksio-czeka-w-schronisku-na-dom!!-DS-DT-bardzo-pilnie-potrzebny! As_ko bardzo dziękuję za dobre chęci, ale znowu mam 7 psów, wróciłam do domu z Sonią. Po za tym już mam foksterierka - Filonka w hoteliku u Murki. Nie dajcie Misi do dzieci na wieś, właśnie z takiego domu wróciłam z powrotem z Sonią, ręce opadają :mad: Quote
funia Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 JUż sie boje o te domki .Misia bierze antybiotyk do niedzieli bodajże .Jest kochana i sliczna .Prosze uważajcie na ludzi dzisiaj miałam wizyte chętnych na psa ...Po prostu majty opadaja .Na moje stwierdzenie ,ze w schroniskach tez są psy Pan odpowiedział ,ze po coś oni tam sa ....Znaczy się ,ze oni niezdatnee do niczego i dlatego tam siedza ....Ja był i widział ....:crazyeye: Misia dizsiaj powitała warczeniem moja siostre i jej syna 5 letniego ,więc minęli ja szerokim łukiem . Na mój widok cieszy sie tarza ,podskakuje .Myslę ,ze jest gotowa do zabrania do DS ,ale nie moze z niego wrócic bo sie nam zalamie calkiem ,Musi byc super-odpowiedzialny dom , Mam awarie pompy w hoteliku więc wybaczcie ,jesli jutro nie zajrze .W razie co matrioszka niech dzwoni , Quote
Akrum Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Andzike napisał(a):Mam Panią zainteresowaną Misią (z ogłoszeń klembowskiej Lilki) - podsyłam jej watek, żeby zapoznała się ze wszytskimi informacjami na temat Misi... Domek w Nowym Sączu, oczywiście do sprawdzenia, powiadomiony o warunkach adopcji - w korespondencji mailowej wygląda obiecująco :) heh... warto było podesłać Misie na wątek Lilki - mam nadzieję, że coś się z tego wykluje :) Quote
MaDi Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Mam nadzieję, że ten ruch przygna tu wspaniały domek dla Misi. Quote
matrioszka2 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Akrum napisał(a):heh... warto było podesłać Misie na wątek Lilki - mam nadzieję, że coś się z tego wykluje :) Zrobiłaś to już, czy ja mam wkręcić Misię na wątek Lilki ? To podaj link do Lilki.:evil_lol: Quote
funia Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
matrioszka2 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Jakaż ona malusia i chudziusia :shake: A te nooooogi ... :razz: Dziękuję, Kasiu.;) Quote
funia Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Nogi sa mojej córki .....Chciałabym mieć takie ....Moje to kołki niestety Miska i tak juz troszke przytyła ,pamietasz jak przyjechaała sam szkielet ....Ale kupska wali takie ,ze szok:crazyeye: Quote
MaDi Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Może ma jakieś problemy z przyswajaniem, jej organizm też musi się przyzwyczaić do normalnego funkcjonowania. Quote
Recommended Posts