mari23 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 matrioszka2 napisał(a):Masz rację, mnie się tylko tak marzyło ...Ona tak powarkuje, bo ma za sobą traumę po- schroniskową, gdzie psy ją atakowały i nie dały dojść do miski (widać po niej). To co, trzeba ogłaszać ? Mari, mam nadzieję, że się nie obrazisz;) i mamy Cię "w zanadrzu" ?:loveu::loveu::loveu: oczywiście, że się nie obrażę, dobro Misi najważniejsze!:loveu::loveu::loveu: Jeśli nie znajdzie się dla niej domek - mój poczeka " w zanadrzu" - bo ja nie dlatego, żeby więcej piesków uzbierać, ale, żeby pomóc tej cudnej sunieczce - gdyby miała taki najprawdziwszy domek, gdzie byłaby "jedynaczką" - to przecież dla niej lepiej Nie jestem "maniakalną kolekcjonerką rudych piesków", choć patrząc na moje stadko może ktoś tak pomyśleć:evil_lol: Quote
matrioszka2 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 No to raz jeszcze dziękujemy za zdecydowaną postawę.Pozdrawiamy całą Twoją rodzinkę i ściskamy wszystkie łapy.:loveu: Quote
plastelina Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 ja sobie zapisze wątek, a przy okazji pochwalę się że SAMA wkleiłam sobie ten śliczny banerek. Quote
funia Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Miska obszczekuje obcych ,powarkuje na moje psy i wogole udaje ,ze jest grozna .Uwielbia spacery i tarzanie sie po ziemi . W dokumencie ,ktory wyslala mi matrioszka pisze ,ze misia byla agresywna do ludzi i do zwierzat ......Pozniej niby spokorniala . Ja tam agresji nie widze ,chyba ze z czasem pokaze co potrafi .... Niestety jest wybredna i robi laske ,ze wogle je...U mnie psy dostaja 5 razy w tyg.sucha karme )LATO)a dwa razy gotowane .A ona nie lubi suchej karmy . Dostalam w prezencie od swoich wetow Royala i niestety Misia go nie chce .Purina Beee,wiec dalam jej na wieczor to co jadla Maja moja corka jajecznice z kielbasa .Owszem ,owszem poszlo bardzo szybko . dzisiaj bylam u weta . Misia dostala na kolejnych 10 dni antybiotyk . Koszt 14 zl plus 10zl dojazd .Razem 24zl. Chce bardzo podziekowac dobremu duszkowi biance0 ,ktora przeslala nieodplatnie opatrunki .plastry i lek do sypania na rane .Po tych lekach rana jest zdecydowanie lepsza .widac ogromna roznice. Quote
bianka0 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Nasze brzuszki, wbrew pozorom niewiele się różnią od psich :razz: Opatrunki przesłała matrioszka2, ja jej tylko jej podałam. Quote
matrioszka2 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Ooooo, przepraszam , mój jest ............ mniej owłosiony.:evil_lol: W kwestii formalnej : gdyby bianka0 mi nie dała do ręki , nie byłoby co przesyłać. Bianka0 nie tylko tak dla Misi, ale i dla nowodworskich ... karton różnych pożyteczności nadawała.:Rose::Rose::Rose: Quote
bianka0 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 [quote name='matrioszka2']Ooooo, przepraszam , mój jest ............ mniej owłosiony.:evil_lol No nie wiem matrioszko, czy jest mniej owłosiony :evil_lol: od golutkiego brzuszka Tuptusia. Nawet Bianka, jako noworodek tak delikatnej skórki na brzuszku nie miała jak słodki Tuptuś. Quote
matrioszka2 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Tia ... słodki jest , ale zarośnięty, jak młody dziczek.:eviltong: A mój ... po prostu :[deliszyus], cud, miód i orzeszki.:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: Quote
bianka0 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 matrioszka2 napisał(a):Tia ... słodki jest , ale zarośnięty, jak młody dziczek.:eviltong: A mój ... po prostu :[deliszyus], cud, miód i orzeszki.:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: Zarośnięty jest Goliacik, Tuptuś to ten czarny golasek :razz: Quote
MaDi Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 matrioszka2 napisał(a):Ooooo, przepraszam , mój jest ............ mniej owłosiony.:evil_lol: W kwestii formalnej : gdyby bianka0 mi nie dała do ręki , nie byłoby co przesyłać. Bianka0 nie tylko tak dla Misi, ale i dla nowodworskich ... karton różnych pożyteczności nadawała.:Rose::Rose::Rose: Dziękujemy w imieniu psiaków, BiankO jak jesteś taka opatrunkowa i posypkowa:evil_lol: to może podpowiesz mi jak zagoić odleżynę na łokciu małego stworzonka które ma nogę w ciagłym usztywnieniu z powodu złamania. Quote
matrioszka2 Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Misiunia, żebyś się nie zasiedziała :mad: Roz-sznu-ro-wy-wu-je-my się :diabloti:, goimy, oswajamy i hajda do fajnej chałupy !:painting: Quote
bianka0 Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 MaDi napisał(a):Dziękujemy w imieniu psiaków, BiankO jak jesteś taka opatrunkowa i posypkowa:evil_lol: to może podpowiesz mi jak zagoić odleżynę na łokciu małego stworzonka które ma nogę w ciagłym usztywnieniu z powodu złamania. Niestety musiałabyś przesłać mi zdjęcie tej rany, inaczej nie zaryzykuję Quote
MaDi Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 bianka0 napisał(a):Niestety musiałabyś przesłać mi zdjęcie tej rany, inaczej nie zaryzykuję Masz PW;) Pokazuj się pięknoto. Quote
as_ko Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 Rozmawiałyśmy z Matrioszką i postanowiłyśmy że zrobimy rudzielcowi na początek allegro. Matrioszka pomyśli nad tekstem, a ja zrobię resztę. Funiu jak byś mogła wrzucić jeszcze jakieś zdjęcia, szczególnie przydałoby się takie w całości, jak Misia stoi np. przy człowieku żeby było widać jak ona duża jest. Byłoby super. Quote
funia Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
funia Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Wrzuciłam 5 zdjęć i na koniec mi dogo wyrzuciło post ....Nie wiem czy dam radę jeszcze raz to zrobic .Wogóle strasznie chodzi ,strony sie żle otwieraja . Spróbuje jeszcze raz ,położe tylko Maje spać . Misia otwiera sie coraz bardziej .Reaguje na mój przyjscie ,gdy odjezdzam wygląda za mna ( wcześniej było jej to zupełnie obojetne ).Stres i trauma po woli ja opuszcza. Przebywa na terenie domowym hoteliku .Nie wpuszczamy jej do innych psów .Ona nie bardzo nawet życzy sobie kontaktu z innymi psami .Powarkuje na podchodzące a jeśli zbizaja się do jej miski jest gotowa zaatakowąc .Jesli chodzi o jedzenie nadal wybrzydza .To piesek francuski ,lubi jak sie jej gotuje i daje co dzień cos innego Ze zdjeciami o jakie prosicie to moze jutro mi sie uda . Quote
funia Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 No nie nic juz nie rozumie ......pisałam post zatwierdziłam ,patrze a zdjęcia się pojawiły .... Aha Misi rana ładna .Goi sie .Dzisiaj zdjęłam jej ubranko .Podaje jej cały czas tabletki . Musze podawac w kiałbasce i to na parę razy bo cwaniara wypluwa . Quote
matrioszka2 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Dziękujemy za nieugiętą postawę we wstawianiu zdjęć.Faktycznie, dzisiaj dogo się czołga. Długo jeszcze będzie brać tabletki ? Skoro się tarza, to rana nie boli; rzeczywiście ładnie wygląda.Dobra z Ciebie [med-sjestra'] A z tą walecznością przy misce, to myślę, że odzywają się jeszcze przeżycia ze schroniska.Przecież ona taka wysuszona nie dlatego, że jeść nie dostawała, ale pewnie nie mogła dopchać się do żarcia. Gdyby mnie dawali kiełbaskę na zanętę, też bym tabletkę wypluwała, żeby więcej smacznych kąsków dostać.W końcu tabletka jedna, a ileż tych kiełbasek może wpaść, to tylko Misia policzyć zdoła. Quote
MaDi Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Wdać,że rana ma się dobrze, chłodniejsze dni tez pewnie sprzyjają gojeniu się, przy takiej temperaturze jest pewnie weselsza, bo upały dały wszystkim popalić. Z tymi tabletkami to cwaniaki tak mają, przerabiam identyczny schemat w domu. Quote
Akrum Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 ciotki, zawituje tu na wątek, bo banerek śliczny zobaczyłam, więc przyszłam ;) bo tak mi się nasunęło, bo na wątku: http://www.dogomania.pl/threads/149080-Jestem-Kuba-nie-mam-oka-nie-mam-domu-bardzo-chc%C4%99-%C5%BCy%C4%87...brak-deklaracji!?p=15087508#post15087508 poszła właśnie do adopcji śliczna Lila, która hm... jest jakby trochę podobna do Misi. Macie może jakieś ładne zdjęcia? to można by zainteresowanym domkom, które jeszcze nadal o Lile dzwonią podesłać... co Wy na to? Quote
as_ko Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 [quote name='Akrum']ciotki, zawituje tu na wątek, bo banerek śliczny zobaczyłam, więc przyszłam ;) bo tak mi się nasunęło, bo na wątku: http://www.dogomania.pl/threads/149080-Jestem-Kuba-nie-mam-oka-nie-mam-domu-bardzo-chc%C4%99-%C5%BCy%C4%87...brak-deklaracji!?p=15087508#post15087508 poszła właśnie do adopcji śliczna Lila, która hm... jest jakby trochę podobna do Misi. Macie może jakieś ładne zdjęcia? to można by zainteresowanym domkom, które jeszcze nadal o Lile dzwonią podesłać... co Wy na to? Akrum ja tam żadnej Lily nie widzę tylko Kubę :) Bardzo dobry pomysł :) wszystkie zdjęcia jakie mamy są tutaj wklejone na wątku. Ale dzisiaj jeszcze może Funia wrzuci jakieś nowe w pełnej okazałości. Dostałam wiadomość, że Misia ma ogłoszenie na blogu: http://pieski-pieseczki-do-adopcji.blog.onet.pl/MISIA-mikro-sunia-jak-laleczka,2,ID411274980,n i tu pytanie, czy możemy podawać w ogłoszeniach twój numer telefonu Funiu? Quote
Akrum Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 już daje poprawny link: http://www.dogomania.pl/threads/188964-Lila-najpi%C4%99kniejsza-ma%C5%82a-sunia-dogomanii-ma-wspania%C5%82y-DOM!!! skopiowałam nie ten :oops::oops::oops: umieściłam już tam zdjęcie Misi... mam nadzieję, że nie będziecie złe :cool3::cool3::cool3: Quote
Recommended Posts