Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Misia to malutka, młoda suczka zabrana ze schroniska w Nowodworze. Teraz przebywa w hotelu u Funi pod Zamościem. Jest bardzo przestraszona i oszołomiona całą sytuacją. Sunia ma wszystkie potrzebne szczepienia i 2 tygodnie temu została wysterylizowana w schronisku, jednak rana po sterylizacji brzydko ropieje, więc sunia jest w trakcie leczenia antybiotykami.

Malutka jest bardzo wycofana, boi się człowieka, boi się podniesionej ręki i kuli się, kiedy się do niej ktoś zbliża, ale po dotknięciu mruży oczka z rozkoszy, bo - jak każdy piesek - lubi kizianie, zwłaszcza pod bródką. Nie ma w niej cienia agresji. Przy kąpieli, czy innych niezbyt dla niej przyjemnych zabiegach (np. u weta: oczyszczanie rany, zastrzyki) ani razu nie warknęła, nie szczeknęła. U Funi ma spokój i powoli zaczyna poznawać, że człowiek może być też dobry. Z coraz większym zaciekawieniem przygląda się światu, a na łapanie muszek ma dość siły i nie szkoda jej na tę czynność energii, mimo niewątpliwie dokuczliwej rany na brzuszku.

Szukamy dla malutkiej suczuni domowego DT a najlepiej DS , gdzie będzie mogła uleczyć swoją bojaźliwą psychikę, gdzie będzie księżniczką, która w zimie wygrzeje kolanka, a w lecie będzie niekłopotliwym towarzyszem wakacyjnych wypadów.Misia nie ma choroby lokomocyjnej , a w samochodzie zachowuje się jak wzorowy - zdyscyplinowany - pasażer.

Waży 7,1 kg.

Misia jest w hoteliku dla psów w Zamościu u Funi

Rozliczenie:

Wydatki:
- koszt wizyty u weta w Zamościu (12.07) - 97zł
- koszt wizyty u weta w Zamościu (13.07) - 38zł
- koszt wizyty u weta w Zamościu (15.07 ) - 30zł
- koszt wizyty u weta w Zamościu (22.07) - 24zł
- hotelowanie - lipiec - 240zł
-hotelowanie- sierpień - 240zł

Wpłaty na konto hoteliku:

- 100zł od Matrioszka2
- 50zł od as_ko (na leczenie Misi)
- 100zł od Matrioszka2 (na leczenie Misi)
-480zł od Matrioszka2 (za 2 miesiące hotelowania Misi)

Suma: + 61zł
(pozostały na opłacenie następnego miesiąca - Matrioszka2 opłaca miejsce stałe w hoteliku)

• Replies 480
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czakamy na relację Funi z dzisiejszej wizyty u weta :glaszcze: i mam nadzieję, ze usłyszymy same dobre wiadomości o stanie zdrowia Misi :happy1:

Posted

as_ko napisał(a):
Czakamy na relację Funi z dzisiejszej wizyty u weta :glaszcze: i mam nadzieję, ze usłyszymy same dobre wiadomości o stanie zdrowia Misi :happy1:

Ja tez czekam z niecierpliwością i wierzę,że będzie dobrze.

Posted

Byłam dzisiaj rano .Zostałam trochę nieładnie potraktowana gdy prosiłam o USG ale nie chce tego opisywac bo po co znowu sie denerwowac .
Rana została oczyszczona ,zdezynfekowana .Pobrano krew na Biochemie i morfologię .Dostała tez kroplówkę pod skóre .opócz tego trzy zastrzyki .Antybiotyk ,przeciwzapalne ,witaminy .Temperatura w normie .
Około 16 dzwoniłam w sprawie wyników krwi .Wszystkie sa w normie .!!!!!A to bardzo ważne bo świadczy o braku powaznych konsekwencji i nie trzeba robić USG .Przynajmniej na razie .
Zrobiła duzo siku i zjadła pieczone podudzie z kurczaka .
Jeśli prowadze ja na smyczy ,ładnie chodzi .Ale zaraz potem kładzie sie i leży smutno spoglądając .
Mysle ,ze największy problem ( po wyzdrowieniu )będzie z jej psychika bo z ta jest kiepsko ....Lezy i włąściwie wszystko jej jedno .....No ale dajmy jej czas .Zadbam o reszte .Nie takie były przypadki .

Teraz kwestia finansów .
====================
Matrioszka dała mi w sobote 100zł z czego 16złl zapłaciam od razu .
Dzisiaj koszt wizyty wyniósł 71 zł + 10zł dojazd = 81 zł
CZyli 81zł + 16 zł =97 zł
========================
Na koncie Misi pozostało więc 3 zł ..
Jutro jadę na kolejna wizyte bo antybiotyki przyjmowac ma przez dwa tygodnie .

Posted

As_ko - jesteś kochana,że tak zwyczajnie - bez wytykania palcem - założyłaś lali wątek.Cała Ty !:buzi:
MaDi - byłoby super.:multi:Ja też już myślę o bazarku.
Funiaczku, kurde, nie mogę w tej chwili przelać Ci kaski, bo wiesz dlaczego ... Nie ma mnie w domku.:roll:W piątek przeleję.;) W sobotę - najpóźniej.

Posted

No proszę, z jednej skrajności w drugą ... najpierw trauma schroniskowa, potem przed ekranem ... w rodzinnym gronie kolejne przygody agenta 007.Nie rozpaskudzaj nam psa ...:mad: no na prawdę ... tylko Was z oczu spuścić ...:shake:

Posted

Dostałam wiadomość od Matrioszki, więc uzupełniam informacje o Misi w pierwszym poście.
Zrobiłam taki banerek na szybko. Może być?

Posted

Piękny! Tylko jeszcze jeśli jakiś dobrodziej może napisać mi krok po kroku jak go załączyć to będę bardzo wdzięczna, bo po ostatnim usunięciu banerka nie mogę dodać żadnego:-(

Posted

Madi specjalnie dla Ciebie ;) wklejam kod - trzeba usunąć , tylko te dwa słowa "usun" i powinno być wszystko ok.

[URLusun="http://www.dogomania.pl/threads/188957-Misia-%C5%9Bliczna-rudo-bia%C5%82a-malutka-sunia-szuka-domu!"][IMG]http://img824.imageshack.us/img824/5152/misial.jpg[usun/IMG]

Posted

Wczoraj Misia była u weta .Dostała kroplówke ,antybiotyk ,przeciwzapalny,witaminy .
Ogólnie jest lepiej fizycznie .psychika siedzi .Jak sie z nia chodzi to nie wygląda na chorą ....ładnie idzie ,łapie muchy i zaraz klap kładzie sie i chce leżec .
najbardziej lubi leżeć pod autami i tam zawsze ciągnie
Dzisiaj beda foty
.koszt wczorajszej wizyty u weta

28 zł + 10 zl transport = 38 zł - 3zl ( które pozostały ze 100zł od matrioszki )=35 zł do zapłaty

Posted

Zrobiłam dzisiaj przelew na leczenie Misi. Wystarczy na pokrycie długu na dzień dzisiejszy. Jak będzie trzeba to będziemy z pieniążków bazarkowych brać jeszcze. Mam nadzieję że nikt nie ma nic przeciwko.

Posted

as_ko napisał(a):
Zrobiłam dzisiaj przelew na leczenie Misi. Wystarczy na pokrycie długu na dzień dzisiejszy. Jak będzie trzeba to będziemy z pieniążków bazarkowych brać jeszcze. Mam nadzieję że nikt nie ma nic przeciwko.

Z tego co mi wiadomo po to są bazarki;)

Posted

Zdrapka do mnie dzwoniła i prosiła, by przekazać, że wszystkie pieniądze uzyskane z bazarku za rzeczy od IVV, a których właścicielką stała się Zdrapka (biżuteria, kocyki, psie ubranka i inne) mogą być przeznaczone li i jedynie na nowodworską Misię.

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Zdrapka do mnie dzwoniła i prosiła, by przekazać, że wszystkie pieniądze uzyskane z bazarku za rzeczy od IVV, a których właścicielką stała się Zdrapka (biżuteria, kocyki, psie ubranka i inne) mogą być przeznaczone li i jedynie na nowodworską Misię.

Bo i nie ma i nie będzie w najbliższym czasie żadnego psa ze schroniska w DT/hoteliku :]