as_ko Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 Dziewczyny dzisiaj udało mi jakoś zorganizować sobie wyjazd jutro nad morze pod namiot na 5 dni. W związku z tym nie będę miała dostępu do internetu. Bardzo proszę o jakąś wiadomość smsem czy coś jakby coś się zmieniło w tym czasie u Misi, mam nadzieję że jeśli już to zmiany będą teraz tylko na lepsze :) Nie zapomnijcie też o moim bazarku...bo coś tam ruch zamiera powoli :( Quote
funia Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
funia Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Maja i Misia na spacerze w sadzie . Misia dzisiaj duzo lepiej się czuje ,zjada z apetytem ale nie lubi aby patrzreć jak je więc odchodze . Byłysmy na spacerze poza hotelikiem ,zrobiłysmy ładny kawał .Szła ochoczo ,zrobiła duzo siku i wielkie kupskooooo. Oczywiście po powrocie znowu kładzie sie i wyłącza .Ale ja jej nie daje spokoju bo cały czas ja pobudzam do reakcji - Jakiejkolwiek ... Wydaje mi sie ,ze pomachała na moj widok ogoonem, .Mysle ,ze to nie było oganianie od komarów tylko właśnie okazanie radosci .tak myśle :eviltong: sory ,za jakosc zdjęć ....Ja po prostu nie umie ustawiac aparatu za nic . Quote
MaDi Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 as_ko napisał(a):Dziewczyny dzisiaj udało mi jakoś zorganizować sobie wyjazd jutro nad morze pod namiot na 5 dni. W związku z tym nie będę miała dostępu do internetu. Bardzo proszę o jakąś wiadomość smsem czy coś jakby coś się zmieniło w tym czasie u Misi, mam nadzieję że jeśli już to zmiany będą teraz tylko na lepsze :) Nie zapomnijcie też o moim bazarku...bo coś tam ruch zamiera powoli :( Ja chociaż podrzucam regularnie, ale jakoś tłumów nie widać :shake: Na smsa możesz liczyć. Quote
MaDi Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 funia napisał(a):Maja i Misia na spacerze w sadzie . Misia dzisiaj duzo lepiej się czuje ,zjada z apetytem ale nie lubi aby patrzreć jak je więc odchodze . Byłysmy na spacerze poza hotelikiem ,zrobiłysmy ładny kawał .Szła ochoczo ,zrobiła duzo siku i wielkie kupskooooo. Oczywiście po powrocie znowu kładzie sie i wyłącza .Ale ja jej nie daje spokoju bo cały czas ja pobudzam do reakcji - Jakiejkolwiek ... Wydaje mi sie ,ze pomachała na moj widok ogoonem, .Mysle ,ze to nie było oganianie od komarów tylko właśnie okazanie radosci .tak myśle :eviltong: sory ,za jakosc zdjęć ....Ja po prostu nie umie ustawiac aparatu za nic . Wspaniałe wiadomości, zresztą zdjęcia mówią same za siebie, Misia znalazła sobie już pańcie:lol: Quote
as_ko Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 Ale ona ma fajny kudłaty ogonek...oby coraz częściej merdał na widok człowieka. :) Funiu jakby udało Ci się zrobić jej zdjęcie jak stoi w całej okazałości to byłoby super, przyda się do ogłoszeń, za które trzeba będzie się niedługo wziąć. Super że sunia czuje się lepiej. TYlko z tą psychiką jej...eh...no ale jak ją zabierałyśmy ze schronu to było wiadomo że tu trzeba będzie czasu i trochę pracy. Madi dziękuję :multi: Quote
mari23 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 zobaczyłam banerek i nie mogłam się oprzeć.... taki widok do końca życia będzie dla mnie wzruszający...:-( zdjęcia mogę wysłać ja ;)- mam trzy takie pieski, jeden idealnie taki, jak Misia - ale moje 2 stare i młodszy chory na padaczkę -ten najbardziej do Misi podobny jeśli ogłoszenia nic nie dadzą i Misia nie znajdzie domku.....może ja... wiem, mam za dużo piesków, wiem.... ale Misia przypomina moją nie żyjącą Majeczkę, bardzo przypomina....:-( Quote
matrioszka2 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Witamy Cię, mari23, na wątku.Napisz nam o sobie , o domku, dzieciach ,o pieskach ... Quote
mari23 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='matrioszka2']Witamy Cię, mari23, na wątku.Napisz nam o sobie , o domku, dzieciach ,o pieskach ... ależ byłoby pisania :):evil_lol: do Lubelszczyzny mam bardzo wielki sentyment... piesków przygarniętych mam 7, z czego 3 malutkie rude, jak Misia (jeden to Misiek:)) właśnie ósma bieda - czarna sunia - szczeniaczek mi tu biega po pokoju...:) mam spory dom na 13-arowej działce... i kochanych, cierpliwych sąsiadów;) a, jeszcze dzieci - córka i syn ::cool3: i zięć...z Chełma - też od Was :lol: na dogo mam "pod opieką" Łatka u Murki - to też Lubelszczyzna - kocham tę ziemię, choć mieszkam na przeciwległym krańcu Polski... w Kazimierzu Dolnym urodził się mój mąż, ma tam babcię, która jest chyba najstarszą mieszkanką miasta :) ilość moich psów w domu i deklaracji na dogo już dawno przekroczyła granice rozsądku, ale ja się w życiu sercem zawsze kieruję, choć księgową jestem a ten świat naprawdę malutki - panią Kasię czyli funię znam, mamy u niej 2 małe sunie Maję i Kaję w hoteliku - pod opieką naszego nowo utworzonego Stowarzyszenia Help Animals na dogo to raczej nowa jestem - od czasu Charliego - znalazlam mu dom, ale po 3 miesiącach chcieli go oddać z powrotem do schroniska, więc wzięłam....szósty był chyba... http://www.dogomania.pl/threads/128841-ju%C5%BC-w-DS!!!!!!-czyli-Z-ULICY-DO-RAJU-0%29%29%29%29-...historia-starego-Charliego.../page34?p=14996710#post14996710 to link do wątku - tam są fotki moich psiaków (nie wszystkich:)) i dom też widać troszkę ależ się rozpisałam, już chyba wszystko o mnie wiecie.... :) ale tak ciepło i miło na tym wątku, że serce mięknie...:loveu: a Misia taka do mojej Majki podobna, biedactwo....:-( 26 lipca minie 8 lat od śmierci Majusi...powiedziałam wtedy, że do końca życia nie wezmę psa do domu.... Quote
MaDi Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Witamy nową cioteczkę:loveu: As-ko Twój banerek działa cuda;) Quote
funia Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 byłysmy w czwartek na wizycie u weta . Dostała zastrzyki i leki na 5 dni do domu .Oczywiscie robimy higiene rany . Misia po woli otwiera sie ( baaaardzo po woli ),reaguje juz na mnie .Komendy idziemy ,wstań rozumie . Apetyt jeest . Na widok muchy wariuje ,łapie i zjada . Robi tarzanie na plecach po trawie . Wskoczyła sobie wczoraj na mój lezak i jak gdyby nigdy nic na nim lezala . Pieknie spaceruje na smyczy . Z oczu juz jej tak nie leci ,obsechło . Koszt czwartkowej wizyty u weta ( spora znizka) 20 zl + 10 zł transport = 30 zl . Wpłacono 50 zł - 35 zł ( zalozyłam ) czyli na koncie Misi jest minus 15 zł Quote
MaDi Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Czyli wszystko jest na dobrej drodze, Misia wraca do zdrowia i poznaje normalne życie. Pozostaje nam jak na razie podratowanie funduszy. Quote
matrioszka2 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Przelałam wczoraj 100 zł. Mam nadzieję, że przesyłka "medyczna" już dotarła. Funiu, a tak na Twoje oko , według Twojego wyczucia i wiedzy nie należałoby małej podać jakichś witamin, preparatu dla rekonwalescentów ... no nie wiem ... Ewa kupowała dla Negry taki preparat na Stefczyka za psi grosz.Co myślisz ? Dowiem się o nazwę. Może kupię i przyślę. Tak na " wsjakij słuciaj" ;) A czy rana wygląda lepiej ? Tak sobie czytam Twój post i myślę, że jak Ty ją raczysz drobiem, sucha karma " kłuje" ją w podniebienie, pozwalasz wylegiwać się na leżaczku ..., spać w domku..., to w krótkim czasie stanie się rozkapryszoną rudą mendzią :diabloti:, z którą nikt do ładu nie dojdzie :mad: Quote
matrioszka2 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 O, ten preparat to Scanomune ,14 tabl, za 9 zł:lol: Quote
MaDi Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Jak dużo trzeba podawać tego preparatu i przez jaki okres, aby dał odpowiednie efekty? Od razu jak rude to menda,że niby się rozpieści, nic bardziej mylnego rudasy mają swoje diabelskie charakterki od urodzenia tylko z czasem bardziej je ujawniają wiem co gadam mam taką bestię w domu.:evil_lol: Quote
mari23 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 MaDi napisał(a):Jak dużo trzeba podawać tego preparatu i przez jaki okres, aby dał odpowiednie efekty? Od razu jak rude to menda,że niby się rozpieści, nic bardziej mylnego rudasy mają swoje diabelskie charakterki od urodzenia tylko z czasem bardziej je ujawniają wiem co gadam mam taką bestię w domu.:evil_lol: ja mam "rude bestie" aż cztery, w tym trzy malutkie, a Majkę - identyczną, jak Misia już 8 lat opłakuję... co to za brzydkie określenia rudzielców????:mad::mad::mad::evil_lol: to najcudowniejsze i najukochańsze psiaki !!!!;) Quote
MaDi Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Wcale nie powiedziałam,że nie jest najukochańszy:evil_lol: Quote
mari23 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 MaDi napisał(a):Wcale nie powiedziałam,że nie jest najukochańszy:evil_lol: no dobra, cofam jedno:mad:..........:evil_lol: Quote
matrioszka2 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Ja też mam rudzielca ... mieleckiego i jest super.... szczekaczem, doskonałym 10-kilowym stróżem.;) http://img248.imageshack.us/img248/8475/dsc00064mr2.jpg Quote
mari23 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 [quote name='matrioszka2']Ja też mam rudzielca ... mieleckiego i jest super.... szczekaczem, doskonałym 10-kilowym stróżem.;) prześliczny jest ten twój pies, cudo! a drugiego takiego szczekacza, jak mój Misiek :diabloti:(ok.7kg) nie ma chyba na całym Dolnym Śląsku:evil_lol:.... co mnie podkusiło przygarniać tego rudzielca....:shake:;) po tym, co przeszedł (znalazlam go skopanego, pobitego), nic dziwnego, że taki nerwowy, ale po dwóch latach pobytu u mnie i tak jest dużo lepiej:loveu: tu Misia nie widać, jest za lewą nogą mojego TZ.... oni kolację jedzą wszyscy:evil_lol: jaśniejszy to 6-letni Kiler (ma padaczkę a jego imię to największy dowcip moich dzieci:evil_lol:) , z tyłu jego mamusia- Pusia - starusia z rudych to jeszcze Łatka brak na zdjęciu - on taki prawie collie... czarny ślepek to Charlie - link do jego wątku wkleiłam wyżej gdzieś... jest jeszcze Hektor i Mały, ale oni z ONków obaj a kot.... ma tylko 3 łapki - nie wiem, dlaczego - taki był znaleziony przez straż miejską ja wciąż myślę o Misi - jeśli nie znajdzie domku lepszego, niż mój "wielodzietny", będę miała pięć długowłosych rudziaszków....... ale te zdjęcia z małą Mają:loveu:..... oj, może Misia ma już domek?:cool3: Quote
MaDi Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Z tymi domkami to nie tak łatwo... Matrioszko oszukujesz trochę Twój nie jest taki całkiem rudy:evil_lol: Quote
Recommended Posts