Aimez_moi Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Trzymam kciuki za Aresika.....:) bardzo mocno.....:) Quote
ilon_n Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 z innej beczki spytam: kto chce małego kotka, około 5-miesięcznego, czarny lub szary. dziś wyciągnięte z zaspy, wrzeszczące w śniegu oswojone maluchy .. rozdaję z dodatkowymi gratisami ;) Quote
furciaczek Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='ilon_n']z innej beczki spytam: kto chce małego kotka, około 5-miesięcznego, czarny lub szary. dziś wyciągnięte z zaspy, wrzeszczące w śniegu oswojone maluchy .. rozdaję z dodatkowymi gratisami ;)[/QUOTE] Jak bedziesz miec za duzo chetnych to ja mam do adopcji trzy, 5 mies kociaki ( bury, rudy i szylkretka) i dwa dorosle...rudy i szylkretka... Quote
gonia66 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='ilon_n']z innej beczki spytam: kto chce małego kotka, około 5-miesięcznego, czarny lub szary. dziś wyciągnięte z zaspy, wrzeszczące w śniegu oswojone maluchy .. rozdaję z dodatkowymi gratisami ;)[/QUOTE] Jessssooo:(:( A co te kicie, oswojone w dodatku, robiły w zaspie śnieżnej..??:o Ludzie nie maja litości...niech ta zima sie juz skończy:(... U mnie tez kotków pod dostatkiem..niestety... Quote
katimal Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Z kotami jest dramat.... To co sie dzieje to jakiś horror..... (Ilonka, Furciaczek - mogę pomoc z ogłoszeniami). A wracając do Aresika - Cajus pisze, że już wrzucił na FB. Ale tak sobie myślę, że nie zaszkodzi, jeśli będzie na portalu jeszcze raz.. (myslę tu o fundacyjnym). Druga sprawa, to jak piszecie, przed świętami może być krucho z jego adopcją, ale ja tez wierzę w cuda i może taki właśnie się zdarzy.... Quote
gonia66 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='katimal']Z kotami jest dramat.... To co sie dzieje to jakiś horror..... (Ilonka, Furciaczek - mogę pomoc z ogłoszeniami). A wracając do Aresika - Cajus pisze, że już wrzucił na FB. Ale tak sobie myślę, że nie zaszkodzi, jeśli będzie na portalu jeszcze raz.. (myslę tu o fundacyjnym). Druga sprawa, to jak piszecie, przed świętami może być krucho z jego adopcją, ale ja tez wierzę w cuda i może taki właśnie się zdarzy....[/QUOTE] Katimal, jasne, ze tak, wrzucaj Aresika, gdzie się da:) Tym bardziej, ze wiesz jak to jest z niektorymi ogloszeniami...moga byc np wykasowane niespodziewanie... Zresztą czym więcej, tym lepiej-bo i szanse większe, ze ktos zobaczy:) Wiesz..?Chyba 2 lata temu..nie nie...rok temu!!własnie przed Swietami na dogo działy sie na "moich" watkach takie cuda...tyle psów zostało uszczęsliwionych, ze aż dech zapierało...aż sie bałam, ze za duzo tego szczęścia, bo w przyrodzie musi byc równowga...(zreszta "wykrakałam", bo w Sylwestra "wybuchła bomba" z jednym z piesków, który juz nie zyje:(:()dlatego kto wie??Moze histpria sie powtórzy,..(oby tylko ta dobra oczywiście:):)).. Quote
ilon_n Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Katimal dziękuję za rozreklamowanie Areska. Kociakom też przyda się reklama póki są malutkie i jeszcze elastyczne .. do tego jest kilka już dorosłych na wydaniu,a le te bez alarmu, mają miejsce na zimę, są pozabiegowe i już 'zregenerowane' po wcześniejszych przejściach. Tylko muszę je ładnie obfocić. Quote
Aimez_moi Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Aresik....:) Kochaniutki....trzymam kciuki za Ciebie..... Quote
Cajus JB Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='Aimez_moi']Aresik....:) Kochaniutki....trzymam kciuki za Ciebie.....[/QUOTE] Przyłączam się. Quote
ilon_n Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 1. proszę więcej nie wprowadzać (przemycać między wierszami) na wątku Aresa pierwiastków nie związanych z pomocą dla psa. To nie miejsce na tego typu treści. Chyba, że prokuratura roztoczy patronat nad Aresem i Jego adopcją. 2. słownikowo:[B] dezinformacja [/B]- [B]fałszywa, kłamliwa, rzekoma informacja. [/B]Prokuratura bierze pod uwagę okoliczność dezinformacji, świadomego, celowego i publicznego rozpowszechniania fałszywych i wprowadzających w błąd treści skierowanych do społeczności internetowej oraz ewentualnych tego niepożądanych konsekwencji. 3. możliwe, że ogłoszenia pozostały, bo już nie udało się ich anulować/zmodyfikować w tamtym momencie (z racji zamówienia wydania na papierze). Dla mnie to bez znaczenia. Kluczowe są intencje. A te zostały wyrażone jednoznacznie. [B] Charly[/B], w naszym schronisku wykonuje się wszystkie szczepienia, zabiegi itp, ale nie ma reguły, który pies dostanie komplet, a który tylko to, co konieczne .. niestety zawsze są jakieś niedostatki kasowe, ekstra-wydatki itp .. nie zawsze starcza na zamówienie tylu szczepionek .. :/ Przed adopcją poproszę w schronie o komplet szczepień lub sama Areska zaszczepię w lecznicy zewnętrznej. Quote
ilon_n Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Zaznaczam, że Ares ma aktywne ogłoszenia z moimi danymi kontaktowymi, wykupione wielokrotnie przeze mnie. Zastąpienie tych ogłoszeń innymi zawierającymi zmienione dane kontaktowe potraktuję jako celową złośliwą ingerencję i zostaną wyciągnięte stosowne konsekwencje. Quote
gonia66 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='ilon_n']Zaznaczam, że Ares ma aktywne ogłoszenia z moimi danymi kontaktowymi, wykupione wielokrotnie przeze mnie. Zastąpienie tych ogłoszeń innymi zawierającymi zmienione dane kontaktowe potraktuję jako celową złośliwą ingerencję i zostaną wyciągnięte stosowne konsekwencje.[/QUOTE]Ilonko wybacz, ale mimo wcześniejszych ustaleń, postanowiłam nie czekać jednak i wykupię dla Areska pakiecik ogłoszeń w prezencie na Gwiazdkę (przyśpieszoną)I tak nie jestem pewna, kiedy sie pakiecik pojawi, bo jest jak zwykle kolejka mała...ale jeśli pojawi sie przed Swiętami i nikt sie nie zgłosi, po świetach wykupie kolejny... Idą takie mrozy podobno...na sama myśl, że moze jakas okazja zostanie przegapiona, płakac się chce...gdyby to było lato...jesien..to tak...możnaby poczekac...a tak nie ma co... Namiary oczywiście podaję tylko na Ciebie tekst ogłoszeń znalazłam na wątku. Jak ogłoszenia się ukażą, to dam znać i wkleję linki... Quote
katimal Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Postaram się ogarnąć tak, żeby jeszcze w ten weekend Aresik znalzł się na fundacyjnym FB. Troszkę zmienię mu tekst - zanim wrzucę na FB, wkleję tutaj. Chodzi mi szczególnie o jedno słowo - "nieufny". Dla większości ludzi (niestety) to się kojarzy wiecie jak - jak nieufny, to nie wiadomo jak się zachowa, na pewno ugryzie, itd. Może moja wiara w ludzi jest tycia - ale takie mam doświadczenia ;/ Bardziej bym go rozreklamowała jako przyjaznego psa - oczywiście bez "dorabiania " mu zalet ;) Na allegro jedna osoba obserwuje Aresika - to jeszcze nic nie znaczy, ale mimo wszystko daje malutką iskierkę nadziei Quote
Cajus JB Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Dziękuję Szamanka. Na przyszły raz nie będę się wdawał w jałowe dyskusje. Co do ogłoszeń jest ich sporo. Niewszystkie są na pierwszej. Warto to uzupełnić i sprawdzić, które są aktualne. Zastanowić się czy dodawać na oślep, co może się skoczyć usunięciem dublowanych ogłoszeń, czy dodać na nowych portalach i dodatkowo wyróżniać te bardziej wzięte i znane jeszcze aktualne. Quote
gonia66 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='katimal']Postaram się ogarnąć tak, żeby jeszcze w ten weekend Aresik znalzł się na fundacyjnym FB. Troszkę zmienię mu tekst - zanim wrzucę na FB, wkleję tutaj. Chodzi mi szczególnie o jedno słowo - "nieufny". Dla większości ludzi (niestety) to się kojarzy wiecie jak - jak nieufny, to nie wiadomo jak się zachowa, na pewno ugryzie, itd. Może moja wiara w ludzi jest tycia - ale takie mam doświadczenia ;/ Bardziej bym go rozreklamowała jako przyjaznego psa - oczywiście bez "dorabiania " mu zalet ;) Na allegro jedna osoba obserwuje Aresika - to jeszcze nic nie znaczy, ale mimo wszystko daje malutką iskierkę nadziei[/QUOTE] Dzięki Szamanka za odblokowanie watku:) Już sie wystraszyłam, ze został zamknięty "na amen";):D... To fajnie katimalku, że ktoś obserwuje Areska:) MAsz racje, że słowo "nieufny" mozna zrozumiec w różny sposob...Z postów Ilon_n wynika ze raczej jest przyjaźnie nastawiony i lubi juz nawet spacerki, więc mozesz odpuścic albo inaczej ubrac w słowa tą kwestię:)Zalet nie ma mu co dorabiac, faktycznie, ale jak za dużo jest "wad", to może bardzo zniechęcić...Jaka wkleisz tekst to Ilon_n na pewno skoryguje jesli cos bedzie nie tak:) A i mnie sie później przyda do ogłoszeń (na razie nie dostałam odp z bazarku:)) Quote
ilon_n Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 Uważam, że nieufność Aresa wyciszyła się i rozpoznając "swoich ludzi" wręcz szuka z nimi kontaktu. Tak jest właśnie ze mną, Ares poznaje mnie z wyglądu i po głosie z daleka, staje od razu przy ogrodzeniu i czeka na mnie, na głaski, na rozmowę, na spacer. To najlepszy znak, że odbudował swoje zaufanie i nie lęka się kontaktu z osobą, którą bliżej poznał. Można śmiało napisać, że Ares obdarza zaufaniem bliżej poznane osoby i okazuje im swoją przyjaźń i przywiązanie. Quote
gonia66 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='ilon_n']Uważam, że nieufność Aresa wyciszyła się i rozpoznając "swoich ludzi" wręcz szuka z nimi kontaktu. Tak jest właśnie ze mną, Ares poznaje mnie z wyglądu i po głosie z daleka, staje od razu przy ogrodzeniu i czeka na mnie, na głaski, na rozmowę, na spacer. To najlepszy znak, że odbudował swoje zaufanie i nie lęka się kontaktu z osobą, którą bliżej poznał. Można śmiało napisać, że Ares obdarza zaufaniem bliżej poznane osoby i okazuje im swoją przyjaźń i przywiązanie.[/QUOTE] Tak w ogole, to z tego co piszesz Ilon_n, Aresik jest naparwde pojetnym i mądrym psem...szybko sie uczy- mimo tego, ze warunków do nauki raczej dobrych nie ma...ale wykorzystuje to, co mu dajecie z serca- i widac, ze sie udaje... Mysle, ze domke bedzie mial z niego pociechę...tylko czym dłużej siedzi w schronie, tym jest starszy...a czym starszy, tym o adopcję trudniej...cholewcia... Quote
ilon_n Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Masz rację Goniu, mądrość Mu z oczu patrzy. Quote
gonia66 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 ilon_n napisał(a):Masz rację Goniu, mądrość Mu z oczu patrzy. Ilonko...sprawdzałas moze to, o czym rozmawiałyśmy..?? Czastroszke goni;):D Quote
ilon_n Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 gonia66 napisał(a):Ilonko...sprawdzałas moze to, o czym rozmawiałyśmy..?? Czastroszke goni;):D tak, zbadałam temat, wszystko pozytywnie ;) jestem ZA :) Quote
Aimez_moi Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Ares w pelni zasluguje na wspanialy domek.......:):) Quote
gonia66 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 ilon_n napisał(a):tak, zbadałam temat, wszystko pozytywnie ;) jestem ZA :)Naprawde..??Napisz cos więcej na PW koniecznie albo na maila:) A ja Ci wyslę wiesz co:):) będziesz działała..??:) Quote
Cajus JB Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 furciaczek wiesz już coś bliżej? Czy środa czy czwartek? Quote
furciaczek Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Cajus JB napisał(a):furciaczek wiesz już coś bliżej? Czy środa czy czwartek? Jeszcze nie wiem, zobacze jak lapa mojego tymczasowicza, mozliwe ze bede musiala podjechac na kontrole i kolejne zastrzyki. Dam znac jak cos sie wyklaruje :) Quote
katimal Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Zapraszam na FB Fundacji Kot. Juzjest tam Aresik. Czekam na nowe fotki, info itd. Liczę na waszą aktywność ;) Rozreklamujmy Aresika ile się da... Quote
Recommended Posts