viola005 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Wracaj do zdrowia, Babelku. Pozdrawiam doktora leczacego slicznego Babla i jego ciotki opiekuncze. Quote
agusiazet Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Fajny ten Bąbelek, dzielna psina i taka mądra. Zdrówka maluchu!!! Quote
Baski_Kropka Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Uhuhu... wpadłam tutaj z banerka, i się oczywiście poryczałam....co za beznadziejni ludzie chodzą po tym świecie to aż się odechciewa. Chwała Bogu że są też takie ciotki jak WY! Oby Bąbelek depresji nie dostał od tego unieruchomienia w tym wieku powinien cieszyć się życiem biegać szaleć dokazywać...a nie leżeć po śrubowany w gipsach :( straszne :( Quote
Wisełka Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Tak los maluszka był okrutny, jednak żyję nadzieją że w pełni wróci do zdrowia i znajdzie fantastyczny domek! Maluszku, cioteczki bazarek w 50% przeznaczony dla CIEBIE kończy się w sobotę - oby większe zainteresowanie nim było żebym mogła na TWOJE leczenie przekazać wyższą kwotę - ale każdy grosz się liczy prawda?? Quote
agusiazet Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 [quote name='Wisełka']Tak los maluszka był okrutny, jednak żyję nadzieją że w pełni wróci do zdrowia i znajdzie fantastyczny domek! Maluszku, cioteczki bazarek w 50% przeznaczony dla CIEBIE kończy się w sobotę - oby większe zainteresowanie nim było żebym mogła na TWOJE leczenie przekazać wyższą kwotę - ale każdy grosz się liczy prawda??[/QUOTE] Najprawdziwsza prawda:):):) Quote
Olga Wiśniowska Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Witam Tekst o Bąblu jest w dzisiejszym (piątek) zabrzańskim dodatku do Dziennika Zachodniego. W innych tygodnikach niestety nie udało się go zmieścić :( W internecie - [url]http://www.dziennikzachodni.pl/[/url] tu powienin być przed południem, a tu [url]http://zabrze.naszemiasto.pl/[/url] i na stronach innych miast aglomeracji (na gorze po prawej jest wybór miasta) już można czytać. Mam nadzieję, że dla Bąbla nie tylko znajdą się dodatkowe pieniądze, ale może też jakiś fajny, bezpieczny dom. Za chwilę wrzucam inne zwierzaki od pani Iwony do adopcji na naszemiasto. Na stałę będa w zakładce Hobby -->Twój pies, co jakiś czas będę wrzucać je na 1 stronę. Jeśli mają państwo jeszcze jakieś zwierzaki do adopcji (głupie pytanie), obojętnie, z jakiego miasta, proszę przesyłać je na [email][email protected][/email] - zdjęcię + opis - jak się nazywa, ile ma lat, któtka historia zwierzaka i z kim można się kontaktować (dla bezpieczeństwa radziłabym podawać nr tel. schroniska albo lecznicy, nie osoby prywatnej, bo dzieciakom zdarza się bawić w głuche telefony). Podzrawiam Olga Wiśniowska Dziennik Zachodni Quote
agusiazet Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Pani Olgo bardzo dziękujemy za pomoc, media to w dzisiejszej rzeczywistości ogromna siła!!! Quote
rita60 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Mały był w Teleexpressie......moze to pomoze mu znalezc domek:roll: Quote
TERESA BORCZ Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Widziałam bąbla w tvp 1 , teleexpres, super reportaż choć krótki, może jak zwykle będzie też w innych programach. Najlepiej w tvp info. Może jakiś życzliwy sąsiad rozpozna psiaka, bo raczej trudno nie rozpoznać. Pięknie wyszedł. Kochana pani Olgo jest pani wielka a oferta o wielkim znaczeniu społecznym. Dziękujemy ża odzew stokrotnie.:loveu: Quote
zuanna Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Dla tych, co nie oglądali: [url]http://www.tvp.info/teleexpress/wideo/23072010-1700/2125425[/url] Tak około 6:40 minuty trwania programu Quote
terra Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Teraz domki powinny się ustawić w kolejce po ślicznotę. Bąbelku, zdrowiej szybko i ruszaj do kochającego domu. Quote
Justyna_wolontariat Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Dobrze, że wspomina się w takich program o takich zdarzeniach, być może taki obraz psa da ludziom do myślenia A co u Bąbla dziś jak widać na programie zmiana opatrunków przednia łapka nieco się wygięła wet zrobił zdj RTG ale na szczęście wszystko zrasta się prawidłowo wynik wygięcia był spowodowany przesunięciem opatrunku w nocy. Na Bąbla trzeba bardzo uważać psiak jak to szczeniak chce się bawić biegać a tego mu przez kolejne minimum 3 tyg nie wolno. Quote
Wisełka Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 [quote name='zuanna']Dla tych, co nie oglądali: [URL]http://www.tvp.info/teleexpress/wideo/23072010-1700/2125425[/URL] Tak około 6:40 minuty trwania programu[/QUOTE] No normalnie się poryczałam!!!!!! Ale bosko :loveu: i ten na koniec merdający ogonek :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
TERESA BORCZ Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 takie nawet kilkuminutowe programy mają duże znaczenie. Są większe szanse namierzenia zwyrodnialców, to raz a poza tym jest szansa pokazania coraz większej dezaprobaty coraz szerszych kręgów społecznych. Warto poczytać komentarze. Mam cicha nadzieje że policja dostanie jakieś szczegóły. aby wzmocnić i przyspieszyć dochodzenie do normy tych biednych łapek, można dostarczć młodzianowi dodatkowego wapnia. Jeśli ktoś ma dostęp do prawdziwych ekologicznych jaj to może psu bardzo pomóc, jajka może zjeśc na zdrówko przyda mu się a skorupki dobrze wyszrowane należy zgnieśc i zmiksować na proszeczek i dawac po pół łyżeczki w czasie rekonwalescencji. to sposób dla ludzi z problemami ubytku wapnia, jak np w osteroporozie i po złamaniach dla wspomagania rekonwalescencji.. Ja mam dostęp do takicjhjaj w każdą sobotę. Jeśli wet zaakceptuje tę znana metodę to mogę Iwonce dostarczyć na podany adres. ZABRZE (?) nie jest daleko, a psik wart tak małej podróży. Quote
taks Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 jajeczka i skorupki świetny pomysł tylko przypominam, żeby psom nie dawać surowego ( nie "ściętego") białka gdyz zawiera ono czynną awidynę blokującą niezbędną dla zdrowia biotynę żółtko natomiast na surowo - samo zdrowie [URL]http://pl.wikipedia.org/wiki/Awidyna[/URL] Quote
Wisełka Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Ciekawe czy ktoś jest chętny adoptować Bąbelka /ja tam na mojego Docenta też mówię Bąbelek :)/ a może jakiś sponsor się pojawi?? W końcu Teleexpress wiele osób ogląda! :p Quote
rita60 Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 [quote name='Wisełka']Ciekawe czy ktoś jest chętny adoptować Bąbelka /ja tam na mojego Docenta też mówię Bąbelek :)/ a może jakiś sponsor się pojawi?? W końcu Teleexpress wiele osób ogląda! :p[/QUOTE] Mowili,ze zostali zasypani mailami od osob co chca adoptowac małego:p Quote
Wisełka Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 [quote name='rita60']Mowili,ze zostali zasypani mailami od osob co chca adoptowac małego:p[/QUOTE] To było do przewidzenia :loveu: :loveu: :loveu: Oby teraz znalazł się ten jeden jedyny wymarzony domek dla Bąbelka :loveu: :loveu: :loveu: Quote
ULKA12 Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Gdybyście miały zbyt dużo domków to może ona by się załapała? Została znaleziona w lesie ze złamaną nóżką, mniej więcej w tym samym czasie co Bąbel i też mieszka na Śląsku. [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images46.fotosik.pl/315/16390aef35c29e4fmed.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images40.fotosik.pl/311/bf7460027d31fa10med.jpg[/IMG][/URL] Przepraszam za offa ale pamiętajcie o niej. Quote
Wisełka Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Kurcze żeby tak Teleexpress chociaż raz w tygodniu takie historie pokazywał to wiele piesków miałoby szansę na domki! :roll: :roll: :roll: A co do wpisu ULKA12 - mam nadzieję że i ona znajdzie domek. Niestety ludzie często chcą psa tego z TV!!! Pamiętam jak dogomaniacy wyciągali psy z Krzyczek, zamieszczony był artykuł na kilku stornach typu WP i Onet. Na głównej str był Rudzik /do dziś nie ma domu ale już wygląda jak zdrowy pies a był bardzooooooo wychudzony/ i ludzie dzwonili /do 2 osób które znam osobiście/ z chęcią adopcji tego psa ale TYLKO TEGO żadnego innego :roll: i to domki niepoważne!!! Oczywiście byli też tacy którzy brali na DT pozostałe czasem DS, ale fakt faktem dzwonili Ci którzy chcieli tylko Rudzika!! Chyba tylko po to żeby sąsiadom się pochwalić że tego biednego "znanego" wzięli :mad: Quote
Justyna_wolontariat Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 [quote name='Wisełka']Kurcze żeby tak Teleexpress chociaż raz w tygodniu takie historie pokazywał to wiele piesków miałoby szansę na domki! :roll: :roll: :roll: A co do wpisu ULKA12 - mam nadzieję że i ona znajdzie domek. Niestety ludzie często chcą psa tego z TV!!! Pamiętam jak dogomaniacy wyciągali psy z Krzyczek, zamieszczony był artykuł na kilku stornach typu WP i Onet. Na głównej str był Rudzik /do dziś nie ma domu ale już wygląda jak zdrowy pies a był bardzooooooo wychudzony/ i ludzie dzwonili /do 2 osób które znam osobiście/ z chęcią adopcji tego psa ale TYLKO TEGO żadnego innego :roll: i to domki niepoważne!!! Oczywiście byli też tacy którzy brali na DT pozostałe czasem DS, ale fakt faktem dzwonili Ci którzy chcieli tylko Rudzika!! Chyba tylko po to żeby sąsiadom się pochwalić że tego biednego "znanego" wzięli :mad:[/QUOTE] Dokadnie tak jest niestety p Iwona miala duzo tel ale ludzom wydaje sie ze to wszystko takie proste wziasc psa zabrac nie myslac co bedzie potem jaka to odpowiedzialnosc i jaka opieka przez minimum kilka kolejnych miesiecy, Kilka kontaktow pozostalo ale co z tego wzjdzie za kilka miesiecy szczerze to osobiscie wydaje mi sie ze nic bo ludzie zyja chwila. Zadnego konkretnego tel nie bylo Quote
Justyna_wolontariat Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 [quote name='Wisełka']Kurcze żeby tak Teleexpress chociaż raz w tygodniu takie historie pokazywał to wiele piesków miałoby szansę na domki! :roll: :roll: :roll: A co do wpisu ULKA12 - mam nadzieję że i ona znajdzie domek. Niestety ludzie często chcą psa tego z TV!!! Pamiętam jak dogomaniacy wyciągali psy z Krzyczek, zamieszczony był artykuł na kilku stornach typu WP i Onet. Na głównej str był Rudzik /do dziś nie ma domu ale już wygląda jak zdrowy pies a był bardzooooooo wychudzony/ i ludzie dzwonili /do 2 osób które znam osobiście/ z chęcią adopcji tego psa ale TYLKO TEGO żadnego innego :roll: i to domki niepoważne!!! Oczywiście byli też tacy którzy brali na DT pozostałe czasem DS, ale fakt faktem dzwonili Ci którzy chcieli tylko Rudzika!! Chyba tylko po to żeby sąsiadom się pochwalić że tego biednego "znanego" wzięli :mad:[/QUOTE] Dokadnie tak jest niestety p Iwona miala duzo tel ale ludzom wydaje sie ze to wszystko takie proste wziasc psa zabrac nie myslac co bedzie potem jaka to odpowiedzialnosc i jaka opieka przez minimum kilka kolejnych miesiecy, Kilka kontaktow pozostalo ale co z tego wzjdzie za kilka miesiecy szczerze to osobiscie wydaje mi sie ze nic bo ludzie zyja chwila. Zadnego konkretnego tel nie bylo Quote
jostel5 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 [quote name='Justyna_wolontariat']Dokadnie tak jest niestety p Iwona miala duzo tel ale ludzom wydaje sie ze to wszystko takie proste wziasc psa zabrac nie myslac co bedzie potem jaka to odpowiedzialnosc i jaka opieka przez minimum kilka kolejnych miesiecy, [B]Kilka kontaktow pozostalo ale co z tego wzjdzie za kilka miesiecy szczerze to osobiscie wydaje mi sie ze nic bo ludzie zyja chwila. [/B]Zadnego konkretnego tel nie bylo[/QUOTE] I,niestety,kierują się emocjami- najczęściej na chwilę...Bąbelek "zaistniał" w telewizji,stał się dzięki swojemu nieszczęściu popularny.Myślę,że sporo dzwoniących czy wysyłających maile w jego sprawie chce po prostu trochę tej "popularności" uszczknąć dla siebie...:shake: Życzę Bąbelkowi ,by tacy ludzie dali mu spokój! Psiak zasługuje na PRAWDZIWEGO -serdecznego i odpowiedzialnego- człowieka...Jak zresztą KAŻDY psiak... Quote
Recommended Posts