Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pamiętam.
Nie wyobrażam sobie, jak można chcieć oddać psa tyle czasu po adopcji - w żadnej sytuacji ( a mówię to jako właścicielka 2 dużych suk, które już do końca życia będą musiały być od siebie izolowane, bo gdyby miały możliwość to by się po prostu zamordowały). I nadal nie wyobrażam sobie "pozbycia" sie jednej z nich.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj zrobiłam ostatecznie rozliczenie bazarku Livki i zrobiłam przelew ( 251.10zł). Dziewczyna nie ma chyba żadnych ogłoszeń. :watpliwy:

Denis ma 573zł. Klaudia mówi, że jest przeziębiony. Może by już dla niego organizować DT?

Bazarkiem dla Figi ( link w podpisie) na razie nikt się nie interesuje.

Następny bazarek zrobiłabym na badania dla Alfika ( trzeba wykluczyć czy to jego sikanie nie jest chorobowe! ) i dla Ramzesa + te 25% na długi. Co wy na to?

Posted

No właśnie, to jedna z tych kwestii, które musimy przedyskutować. Wczoraj czytałam o regulacjach prawnych zbiórek. Oficjalnie powinniśmy albo założyć stowarzyszenie albo poprosić jedno o użyczenie konta.

Posted

[quote name='Lobaria']Drugie rozwiązanie jest prostsze. Założenie stowarzyszenia jest praco- i czasochłonne, wiem coś o tym.[/QUOTE]

Właśnie. Tylko czy stowarzyszenie/ fundacja będzie mogło bez problemu przekazać zebrane fundusze na konto prywatne? Bo to też różne wersje słyszałam.
:hmmmm: Jest stow. czerdy mogę do nie napisać i spytać o kwestie organizacyjne i czy ewentualnie ona zgodziłaby się na współpracę.

Ugh, chyba polszczyzna mnie zawodzi :shake:

Posted

[quote name='bakusiowa']Po prostu nie nadaje się do warunków domowych. Trzeba szukac domu z porządna, ciepłą budką wymoszczona słomą na zimę i żeby biegał po podwórku.[/QUOYE]

Alfik?

Posted

hej co do skarpety to załóżcie komitet. potrzebne jest 6 osób, trzeba pójść do urzędu miasta i oni wydadzą pozwolenie na zbiórkę. My właśnie tak zrobiłysmy. mamy pozwolenie, na potrzeby zbiórki otworzyłysmy konto bankowe (prywatne na przewodniczącego komitetu) mi zaczynamy zbierać kase.. to najprostrzy sposób. Pozwolenie wydawane jest na jakiś okres czasu. max rok i my na rok wziełyśmy. Potem trzeba sie tylko rozliczyć. wypisać wpływy i udokumentować fakturami wydatki i to wszystko. Pomyślcie o tym, to najprostrza sprawa. wtedy macie swoje konto i nie ma problemu z korzystaniem z konta innej fundacji..

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']Lacia fajne rozwiązanie...tylko, że my każda z innego miasta:([/QUOTE]

Wiem. Decyzja na zbiórkę musi być wydana przez Prezydenta miasta w którym będą ponoszone wydatki czyli z Pszczyny. Członkowie komitetu teoretycznie nie muszą być z jednego miasta. Ważne żeby przewodniczący i adres Komitetu był z Pszczyny, no i na przewodniczącego musi być konto bankowe. Gdyby jednak się okazało ze wszyscy członkowie muszą być z jednego miasta (choć nie wydaje mi się i napewno tak nie jest) to Klaudia musiała by znaleść 5 osób które tylko użyczą naziwska.. :) Naprawde pomyślcie bo my zakładamy stowarzyszenie i trwa to już rok i końca nie widać.. :) a komitet to był jeden dzień..

Posted

Ufff, wreszcie dogo działa jka należy ...

Lacia - Dziękujemy za podsunięcie pomysłu. Będziemy musiały się dokładnie o wszystko dowiedzieć i przemyśleć zorganizowanie komitetu.

tylko skarbnikiem nie Klaudia miała być...
No właśnie. Klaudia i tak ma strasznie dużo na głowie, nie możemy jeszcze dowalać jej roboty papierkowej ( zbierania wszystkich paragonów i faktur i pisania rozliczeń).

Czy któraś z dziewczyn będących na miejscu w Pszczynie mogłaby pójść do Urzędu Miasta i zebrać info o założeniu, prowadzeniu i rozliczaniu komitetu? Na razie niezobowiązująco, bez podpisywania czegokolwiek.

--------------------------------------------------------
Ważne sprawy bieżące:

1. Psiaki, które mają jechać do DT: Denis do Karilki, Kielce, Figa do Bambino i Aramis do DT w Lesznie załatwionego przez Lacię. Całej trójce trzeba zorganizować transport. Szczegóły będą jak dostanę odpowiedź od Bambino.

2. PILNE: ALFIK
- http://www.dogomania.pl/threads/218063-Alfik-wraca-z-adopcji!!-Zbieramy-deklaracje-na-HOTEL-i-szkolenie.-B%C5%81AGAM-POM%C3%93%C5%BB/page30 Trzeba mu - na wczoraj - szukać DT, które ma możliwość pracy z jego problemami. Konieczne jest też zebranie kasy na to DT.

3. W związku z tym, że często na wątkach powraca kwestia nieobecności Klaudii ( m.in wątek Alfika, który zamienił się w jedną, wielką awanture z tego powodu ) proponuję wybrać kogoś na kształt formalnego asystenta. Osoba ta byłaby odpowiedzialna za dostarczanie Klaudii informacji o sprawach wymagających jej uwagi i przekazywanie jej odpowiedzi na właściwe wątki. Co o tym myślicie?

4. Czy wszystkie pszczyńskie psiaki mają aktualne ogłoszenia?

5. ONka Livka ma szansę na DS: http://www.dogomania.pl/threads/206437-Sunia-ON-ka-pogryziona-i-pobita.Kuleje.Zbieramy-na-hotel-i-diagnostyk%C4%99%21Do%C5%82%C3%B3%C5%BC-cho%C4%87-5z%C5%82

Aha, jeszcze ode mnie. W wziązku z tym, że Dogo mnie zakneblowało na 2 dni, jestem do tyłu z zaplanowanymi bazarkami ( w sumie trzema). Postaram się to nadrobić do... :hmmmm: wtorku?

edit:
Czy jest jeszcze coś do obgadania/ sprawa, o której powinnam wiedzieć/ coś, co przeoczyłam/ coś, co ktoś ode mnie chciał i nie dostał?

Posted (edited)

3. W związku z tym, że często na wątkach powraca kwestia nieobecności Klaudii ( m.in wątek Alfika, który zamienił się w jedną, wielką awanture z tego powodu ) proponuję wybrać kogoś na kształt formalnego asystenta. Osoba ta byłaby odpowiedzialna za dostarczanie Klaudii informacji o sprawach wymagających jej uwagi i przekazywanie jej odpowiedzi na właściwe wątki. Co o tym myślicie?

Od jakiegoś czasu jestem takim łącznikiem, asystentem Klaudii, tylko bez formalności...
Przed chwilą rozmawiałam z Klaudią, ustaliłyśmy, że nadal będę Jej osobistom ;) sekretarką. Połączenia telefoniczne z Klaudią mam za free, co ma duże znaczenie.

Edited by Lobaria
Posted

[quote name='annika']no i co to ma byc? pół strony/ektanu reklam a zdjecia trzeba przesuwac zeby coś zobaczyc! Czy kazda zmiana musi byc na gorsze?!:angryy:

4 kolejne:shake::-([/QUOTE]

Coś się dziś dzieje z dogo, może jutro będzie ok.

Posted

[quote name='annika']no i co to ma byc? pół strony/ektanu reklam a zdjecia trzeba przesuwac zeby coś zobaczyc! Czy kazda zmiana musi byc na gorsze?!:angryy:

4 kolejne:shake::-([/QUOTE]

Raczej ok.8 kolejnych o ile dobrze liczę;/ Klaudia będzie zakładała wątki tym które jeszcze ich nie mają.