bora1 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Edek http://allegro.pl/show_item.php?item=2106415596 Quote
Klaudus__ Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 Misiaka też możecie odwiedzać :) http://www.dogomania.pl/threads/192272-Misiu-idealny-na-psa-str%C3%B3%C5%BCuj%C4%85cego.Potrzebne-deklaracje-na-hotel!I-pomoc-w-og%C5%82aszaniu! Quote
Erica Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Klaudus__ napisał(a):Erica a zerkałaś na pierwszą stronę? Chyba wszystkie psiaki tam mam pogrupowane. Poza tym u mnie na dt jest jeszcze Franek i Rudy. One też pilnie domów szukają... :wallbash: O ja sierota bezmyślna :wallbash: Zaglądałam, ale musiałam coś pomieszać z wątkiem skarpetowym, bo tam jeszcze Tośki były... I myślałam, że lista nieaktualna :wallbash: Klaudia, twoje tymczsy mają wątki? Ja chwilowo nie ogarniam nic, dopiero wróciłam z miasta i jestem padnięta. Byłam z już-moją Wilhelminą u weta, na 90% młoda ma nużycę :shake: Podłamałam się. Będę wieczorem, w międzyczasie proszę o podnoszenie bazarku na Livkę - link w podpisie. Quote
Avilia Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Erica napisał(a)::wallbash: O ja sierota bezmyślna :wallbash: Zaglądałam, ale musiałam coś pomieszać z wątkiem skarpetowym, bo tam jeszcze Tośki były... I myślałam, że lista nieaktualna :wallbash: Klaudia, twoje tymczsy mają wątki? Ja chwilowo nie ogarniam nic, dopiero wróciłam z miasta i jestem padnięta. Byłam z już-moją Wilhelminą u weta, na 90% młoda ma nużycę :shake: Podłamałam się. Będę wieczorem, w międzyczasie proszę o podnoszenie bazarku na Livkę - link w podpisie. Tymczasy Klaudii: http://www.dogomania.pl/threads/212244-Wyrzucony-z-samochodu-i-potr%C4%85cony-przez-samoch%C3%B3d-Rudasek.-B%C5%82agam-o-pomoc http://www.dogomania.pl/threads/189634-Fart-potr%C4%85cony-przez-samoch%C3%B3d Quote
Karilka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Nużycę? Jestem specjalistką w dziedzinie leczenia nużycy. Jak będziesz miała wątpliwości to daj znać na PW - chętnie podzielę się, zdobywaną przez rok wiedzą w tej dziedzinie ;). Quote
Erica Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='Karilka']Nużycę? Jestem specjalistką w dziedzinie leczenia nużycy. Jak będziesz miała wątpliwości to daj znać na PW - chętnie podzielę się, zdobywaną przez rok wiedzą w tej dziedzinie ;). Dziękuję, na pewno skorzystam :) Teraz najbardziej nurtuje mnie kwestia kosztów leczenia. Mam na ten miesiąc zaplanowanych kilka dużych wydatków remontowych, a teraz nie wiem czy się nie wstrzymać :watpliwy: --------------------- Wracając do Pszczyny: Denis ma szansę na DT u Karilka. Cioteczko - jakie koszty? ZuziaM ma 2 wolne miejsca w boksach. Tu chyba 300zł/mc za psa? Quote
Klaudus__ Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 http://www.dogomania.pl/threads/222653-Owczarkowaty-Dudu%C5%9B-psie-dziecko-marznie-w-schroniskowej-budzie.?p=18585214#post18585214 Quote
Klaudus__ Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 http://www.dogomania.pl/threads/222670-Bardzo-kud%C5%82aty-m%C5%82ody-i-przyjacielski-AS.-Pomo%C5%BCesz-og%C5%82asza%C4%87?p=18587750#post18587750 Quote
Erica Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 PDT u Karilki dla Denisa to 300zł/mc + karma i wet. Chłopak ma na razie tylko 35zł deklaracji stałych :( + 1 bazarek miesięcznie ode mnie. Quote
bora1 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 ja nie popieram PDT, jak ktos chce pomoc to niech pomaga, a nie kase ciagnie, bo moim zdaniem utrzyanie psa, zwlaszcze takiego malego nie kosztuje 10zl dziennie :shake: Quote
Lili8522 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 bora1 napisał(a):ja nie popieram PDT, jak ktos chce pomoc to niech pomaga, a nie kase ciagnie, bo moim zdaniem utrzyanie psa, zwlaszcze takiego malego nie kosztuje 10zl dziennie :shake: Ja też nie popieram! PDT to fundowanie takowym osobom nowego telewizora bądź wakacji. Hotel to co innego. a 300 zł miesiącznie moim zdaniem to GRUBA przesada. Quote
bora1 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Lili8522 napisał(a):Ja też nie popieram! PDT to fundowanie takowym osobom nowego telewizora bądź wakacji. Hotel to co innego. a 300 zł miesiącznie moim zdaniem to GRUBA przesada. dokladinie, wiadomo jak psiak chory to sie na leczenie zbiera, czy na jakas super karme itd ale zeby 300zl + wet ciagnac to juz nawet by mi wstyd bylo ;/ za co to 3 stowy?? Quote
Lili8522 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 bora1 napisał(a):dokladinie, wiadomo jak psiak chory to sie na leczenie zbiera, czy na jakas super karme itd ale zeby 300zl + wet ciagnac to juz nawet by mi wstyd bylo ;/ za co to 3 stowy?? Jak za co 3 stówy? Za kawałek podłogi, kocyka, trochę głasków i 3 spacery dziennie... heh... a no i zapomniała bym... za napełnienie michy jeszcze... Normalnie szok... :shake: chyba nigdy tego nie zrozumiem.... Quote
ewunian Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Jeśli wyżlica nadawałaby się do dogtrekkingu (ciągnie, jest energiczna, dobry kontakt z obcym psem czy człowiekiem), to mogłabym zacząć urabiać znajomego z Międzybrodzia - pod koniec marca planuje dokupienie psa, ale nad adopcją także by się zastanawiał. Posiada aktualnie "eurodogi" - haszczakowyżły :D, i takich psów szuka, a Dosia mi wyglądem idealnie pasuje na szorstkowłosego eurodoga :P Quote
bora1 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Doska to wulkan energii, idealna do pracy i mloda :) co do pso to chyba tez ok, ale Klaudia ma z nia lepszy kontakat wiec Ona sie powinna wypowiedziec Quote
zuzlikowa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 A może gdzieś słyszeliście o dt dla spaniela jak marzenie, kundelka podpalanego i 2 szczeniorków?? Nie pogniewacie się jak zaproszę do psiaków zabranych z Olkusza... cudnych psiaków...:oops:może znajdzie się tu dla nich domek... Wątek psiaków z Olkusza, zabranych 8.02 przez BUDRYSEK ... bardzo pilnie potrzebna pomoc w szukaniu im dt- BUDRYSEK nie może zostawić ich w swoim dt:-(! http://www.dogomania.pl/threads/2228...2#post18600382 Quote
Klaudus__ Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Szczeniaczki... Państwu odłączyli wodę i prąd... Małe mają ogromne brzuchy. Zerkniecie? http://www.dogomania.pl/threads/222822-3-male%C5%84kie-ok.-4-miesi%C4%99czne-suczki.W-domu-ez-wody-i-pr%C4%85du.POMO%C5%BBESZ?p=18601167#post18601167 Quote
Klaudus__ Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Figa... http://www.dogomania.pl/threads/222828-Pi%C4%99knie-umaszczona-Figa.-PILNIE-szuka-nowego-domu-Jej-Pani-ju%C5%BC-Jej-nie-chce...?p=18601833#post18601833 Quote
Erica Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Czyli co? Wtedy właścicielka stwierdziła, że jednak ją zatrzyma a teraz znowu jej się odwidziało? Quote
Isiak Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='Klaudus__']Szczeniaczki... Państwu odłączyli wodę i prąd... Małe mają ogromne brzuchy. Zerkniecie? http://www.dogomania.pl/threads/222822-3-male%C5%84kie-ok.-4-miesi%C4%99czne-suczki.W-domu-ez-wody-i-pr%C4%85du.POMO%C5%BBESZ?p=18601167#post18601167 Wody nie wolno odłączyć. Można prąd i gaz, ale wody nie. Quote
Klaudus__ Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 [quote name='Erica']Czyli co? Wtedy właścicielka stwierdziła, że jednak ją zatrzyma a teraz znowu jej się odwidziało? Niestety nie mam na to wpływu. Jest gorzej niż było - więc dobrze,że chce Ją oddać. Quote
Klaudus__ Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 [quote name='Isiak']Wody nie wolno odłączyć. Można prąd i gaz, ale wody nie. Wiem tyle co usłyszałam... Chociaż szczerze powiedziawszy miałam przypadek jednej kobiety,która miała odłączoną wodę (os.Piastów) Nim trafiła do domu opieki społecznej. Woziłam Jej wodę. Prądu też nie miała... Zresztą Opieka Społeczna dobrze o tym wiedziała... Quote
Erica Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='Klaudus__']Niestety nie mam na to wpływu. Jest gorzej niż było - więc dobrze,że chce Ją oddać. Wiem, że nie masz :) Tylko żeby znowu nie skończyło się tak jak wtedy :shake: OK, teraz temat, który musimy przedyskutować jesli skarpeta ma wejść w życie. Mianowicie kwestia PDT. bora1 i Lili8522, powiem szczerze - zirytowałam się trochę jak was czytałam. O ile ideologicznie się z Wami zgadzam - pewnie, że najlepiej byłoby gdyby każdy pomagał bezinteresowanie i wyłącznie dla własnej satysfakcji, to absolutnie nie zgadzam się z tym, żeby PDT oceniać tak jak Wy to zrobiłyście. Też myślę, że 300zł + koszt karmy i pokrycie kosztów wet to dużo, ale -brutalna- prawda jest taka, że dla części psów PDT są jedyną szansą na wyjście ze schronu i późniejszą adopcję. Przyczyna jest prosta, psów jest za dużo, ludzi chętnych do wzięcia do swojego domu problematycznego psa za mało, a BDT ( z różnych względów ) są na wymarciu. Bardzo łatwo jest powiedzieć "ja nie popieram" i jeszcze ponarzekać na cudzą skrzywioną moralność. Znaleźć ciepłe i bezpieczne miejsce dla kolejnego bezdomnego psa jest dużo trudniej. Ja, mimo wszystko, ( i mimo, że PDT nijak mają się do mojej idealnej wersji świata ) cieszę się, że istnieją jeszcze miejsca, które stwarzają bezdomniakom szansę na odzyskanie wiary w człowieka i dają im szansę na adopcje. Nawet, jeśli na tym zarabiają. Alternatywa jest zwyczajnie zbyt dobijająca...Aha, jeszcze apropo kosztów. Wiecie utrzymanie szczeniaka/ szczeniaków na kwarantannie, psów nienauczonych czystości i niszczycieli generuje czasami kosmiczne koszty. Przez pierwszy miesiąc pobuty u mnie Emmy i Freyi ( trafiy do mnie kiedy miały 6tyg ) nastawiałam 3-4 pralki dziennie, sam rachunek za prąd skoczył mi o jakieś 130zł. Do tego doszedł rachunek za wodę, środki czystościowe, wymiana zagryzionych kabli komputerowych ( ok. 200zł). Specalistyczna diagnostyka Freyi, która wymagała kilku wyjazdów do Wrocławia i wymiana obicia jednego fotela skórzanego :shake: To tak poglądowo - nic nie jest czarno-białe. Ja uważam, że część środków ze skarpety powinna być przeznaczana na PDT/ hotelowanie psów. Tych, które - tak jak Denis - mają małe szansę na adopcje prosto z punktu. Głosowanie? Quote
bora1 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 dobrze, zle sie wyrazilam, popieram ze sa PDT, ale nie popieram kosztow, wiem ze czasem to jedyne rozwiazanie i dlatego sie ciesze ze sa, ale nie podoba mi sie takie podejscie (moje zdanie) :shake: Quote
Lili8522 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 (edited) Ja prowadzę bezpłatny DT i wiem jak to jest przy szczeniakach, przy niszczycielach obecnie mam zdemolowane drzwi, zlany totalnie materac w łóżku sypialnym wypadało by go wywieźć na śmietnik ale nie mam kasy na nowy heh już nie wiem ile razy w tyg piorę kocyki, legowiska, narzuty, też mam zniszczone kable od DVD, dziś szczeniak który jest u mnie zgryzł wąż do pralki czego nie zauważyłam i zrobiłam pranie co skończyło się zalaną łazienką i w poniedziałek się dowiem czy zalałam sklep pode mną, nie liczę dojazdów do weta bo nie mieszkam w bb tylko na obrzeżach ahhh... i mogę tak bez końca wymieniać przy moim wynajętym mieszkaniu odbije się to na mnie za jakiś czas. Ja do PDT nie przykładam swojego grosza ale na długi Klaudii i wsparcie podopiecznych bazarek zrobię chętnie - obecnie się jeden skończył Erica ale zgadzam się też że taka jest brutalna prawda że PDT to czasami jedyne wyjście dla psa bo zazwyczaj BDT zapełnione ponad limit ehhhh ale czasem nie mogę przeboleć tych 300 zł + ........ Edited February 11, 2012 by Lili8522 Quote
Recommended Posts