Isiak Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Erico, czy skarpeta już może działać normalnie? Czy jest konto i osoba decyzyjna? Bo mam już załadowane wszystkie fanty od Julii84 na bazarek i mógłby już ruszyć... Czy lepiej na Livię? Julia84 przeznacza "na pszczyniaki", to i Livia się łapie... Quote
Erica Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 (edited) [quote name='Isiak']Erico, czy skarpeta już może działać normalnie? Czy jest konto i osoba decyzyjna? Bo mam już załadowane wszystkie fanty od Julii84 na bazarek i mógłby już ruszyć... Czy lepiej na Livię? Julia84 przeznacza "na pszczyniaki", to i Livia się łapie... Informacje o skarpecie: Nie ma decyzji odnośnie: * numeru konta, * systemu potwierdzania wpłat ( istotne, żeby mod nie dał bana na bazarki) * kwestii finansowania PDT * podziału puli funduszy Do tej pory czekałam na wypowiedź Klaudii, ale może już czas wprowadzić dyktaturę? :knuje: :diabloti: Też mam przygotowane bazarki, które na razie tylko zbierają kurz. Nie wiem czy na Livię, czy na Denisa. Chłopakowi już niewiele brakuje na 1 miesiąc w hoteliku. http://www.dogomania.pl/threads/221920-Denis...-Zabrany-z-%C5%82a%C5%84cucha-g%C5%82odzony-smutny-problem-z-tylnymi-%C5%82apami. No i gdyby były fundusze, to są jeszcze miejsca dla kilku innych psiaków ( teraz nie pamiętam dla kogo, muszę sprawdzić). edit: Klaudia, masz przepełnioną skrzynkę. Zróg trochę miejsca, bo mam do Ciebie 2 sprawy. Edited February 13, 2012 by Erica Quote
Avilia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='Erica'] Informacje o skarpecie: Nie ma decyzji odnośnie: * numeru konta, * systemu potwierdzania wpłat ( istotne, żeby mod nie dał bana na bazarki) * kwestii finansowania PDT * podziału puli funduszy Do tej pory czekałam na wypowiedź Klaudii, ale może już czas wprowadzić dyktaturę? :knuje: :diabloti: Też mam przygotowane bazarki, które na razie tylko zbierają kurz. Nie wiem czy na Livię, czy na Denisa. Chłopakowi już niewiele brakuje na 1 miesiąc w hoteliku. http://www.dogomania.pl/threads/221920-Denis...-Zabrany-z-%C5%82a%C5%84cucha-g%C5%82odzony-smutny-problem-z-tylnymi-%C5%82apami. Bazarki przecież mogą już ruszyć.Zawsze trwają mniej więcej 2-3 tygodnie więc raczej do tego czasu wszystkie kwestie powinny już być ustalone. Moja propozycja co do nr konta: Najlepiej konto udostępnione "publicznie"-ciągłe wysyłanie na PW jest uciążliwe.Czasami prośba o konto może zostać przeoczona i potecjalny deklarowicz się zniechęca.Najlepiej gdyby to była osoba z dobrym dostępem do neta,żeby móc w miarę systematycznie aktualizować wpłąty (nie mówię tu o przesadzaniu np.3 razy dziennie aktualizacja,bo i takie wątki widziałam-jeden dzień opóźnienia i lincz na skarbnika,bądźmy ludźmi,każdy z nas oprócz pomocy psiakom ma własne życie,pracę,dzieci itd.) Co do Denisa: Na jeden miesiąc będzie,ale co dalej?Znowu pies zostanie wyciągnięty,kasa się skończy i co?Klaudia zapłać?Tak było nie raz i nie dwa,więc ja bym była ostrożna co do takiego pochopnego postępowania: "Mamy na miesiąc to wyciągamy,co będzie dalej nieważne,jakoś się uzbiera"- "Jakoś" ciężko teraz utrzymać Livię,jakoś ciężko uzbierać za hotelik Rysia i Romusia którzy toną w długach od zeszłego roku,"jakoś" ciężko także było z Pirusiem-który całe szczęście już w DS. Także lepiej warto wszystko na poważnie przemyśleć,bo później cała odpowiedzialność i tak spada na Klaudię. Quote
Erica Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Avilia - Masz rację jeśli chodzi o Denisa. Logiczniej byłoby poczekać na komplet deklaracji, tylko czy wtedy 1) nadal będzie dokąd go zabrać 2) czy nie uprzedzi nas wywózka do Mysłowic? Ja po prostu nie wiem jak to zorganizować. Ja już proponowałam, że mogę -publicznie - udostępnić moje konto. Mogę codziennie kontrolować wpłaty i od razu potwierdzać. Potem robić zbiorcze ( powiedzmy 1,2 w tyg) przelewy do Klaudii, która musiałaby już tylko potwierdzić odbiór całkowitej kwoty. Bazarki mogą już ruszać, pod warunikiem, że - w ramach skarpety- będzie jasno określone co będzie finansowane. Żeby uniknąć sytuacji typu - pieniądze z bzazarków są, a na wątku skarpetowym awantura na co je przeznaczyć ( bo np. PDT są beee). Quote
Avilia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='Erica']Avilia - Masz rację jeśli chodzi o Denisa. Logiczniej byłoby poczekać na komplet deklaracji, tylko czy wtedy 1) nadal będzie dokąd go zabrać 2) czy nie uprzedzi nas wywózka do Mysłowic? Ja po prostu nie wiem jak to zorganizować. Ja już proponowałam, że mogę -publicznie - udostępnić moje konto. Mogę codziennie kontrolować wpłaty i od razu potwierdzać. Potem robić zbiorcze ( powiedzmy 1,2 w tyg) przelewy do Klaudii, która musiałaby już tylko potwierdzić odbiór całkowitej kwoty. Bazarki mogą już ruszać, pod warunikiem, że - w ramach skarpety- będzie jasno określone co będzie finansowane. Żeby uniknąć sytuacji typu - pieniądze z bzazarków są, a na wątku skarpetowym awantura na co je przeznaczyć ( bo np. PDT są beee). Ja tylko piszę jak to później wygląda. Denis miałby iść do Karilki tak?Z tego co po łebkach przeczytałam to tak zrozumiałam.Cena 300zł + karma i wet to cena bardzo wysoka-nie dałoby się wynegocjować taniej?Biorąc pod uwagę karmę na miesiąc (ok.100zł) to będzie 400,a nawet i więcej zł.Bardzo dużo. Jest już skarpetkowy wątek? Na co pieniądze ze skarbonki? -wyciąganie psów kosztuje: ok.40zł (Klaudia zna dokładną cenę) -zadłużenia psów w hotelikach,PDT -sterylki,kastracje dla psów w BDT -długi w lecznicach Pszczyńskich i Tyskich kochane-cały czas poruszane są długi Klaudus i Budryska w Bielsku,a co z długami Klaudus z Pszczyny?Już wynoszą coś ponad 1000zł.A to szczepienie psa przed podróżą np. do DT,DS,hoteliku,a to pies po wypadku,a to kot.Jakoś to umyka,pewnie dlatego,że dla Klaudii ważniejsza jest dalsza pomoc dla tych najbardziej potrzebujących,a nie np zapłacenie 400zł długu za leczenie szczeniaka z parwo i potem ciągłe o tym pisanie na wątku.Kto zna Klaudię osobiście,wie że jest osobą bardzo honorową i wydaje mi się,że jest jej poprostu głupio prosić o pomoc w spłacie długów tu,na miejscu w Pszczynie. Także proszę miejcie na uwadze także i te długi. Sorry Klaudus,ale musiałam to napisać. Quote
Isiak Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze: nie spodziewam się, aby skarpeta dysponowała kwotami z wieloma zerami, dlatego moim zdaniem (może myślicie inaczej) nie powinna z założenia finansować pobytu psów w hotelikach i PDT. Po prostu skarpeta nie wyrobi... Na ten cel powinny być deklaracje stałe i jednorazowe, bazarki celowe. Skarpetę widzę jako skarbonkę na wetów (już same długi w lecznicach przyprawiają człeka o słabość), na wyciąganie psów, sterylki i kastracje, na transport. Quote
annika Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Isiak napisał(a):Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze: nie spodziewam się, aby skarpeta dysponowała kwotami z wieloma zerami, dlatego moim zdaniem (może myślicie inaczej) nie powinna z założenia finansować pobytu psów w hotelikach i PDT. Po prostu skarpeta nie wyrobi... Na ten cel powinny być deklaracje stałe i jednorazowe, bazarki celowe. Skarpetę widzę jako skarbonkę na wetów (już same długi w lecznicach przyprawiają człeka o słabość), na wyciąganie psów, sterylki i kastracje, na transport. Też tak myśle:p Quote
Avilia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Isiak napisał(a):Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze: nie spodziewam się, aby skarpeta dysponowała kwotami z wieloma zerami, dlatego moim zdaniem (może myślicie inaczej) nie powinna z założenia finansować pobytu psów w hotelikach i PDT. Po prostu skarpeta nie wyrobi... Na ten cel powinny być deklaracje stałe i jednorazowe, bazarki celowe. Skarpetę widzę jako skarbonkę na wetów (już same długi w lecznicach przyprawiają człeka o słabość), na wyciąganie psów, sterylki i kastracje, na transport. Nie powinna z założenia finansować,ale czasem na opłacenie hotelu za dany miesiąc brakuje powiedzmy 50-70zł.I taka pomoc powinna być choć nie notorycznie honorowana. Po drugie: najlepiej zanim się wyciągnie psa uzbierać komplet deklaracji,a nie iść na żywioł i wyciągać nie myśląc co dalej.Bo później odpowiedzialana za to,że pies nie ma na utrzymanie jest jedna osoba,a nie wszystkie które chciały psa wyciągnąć,bo te wszystkie idą pomagać innemu.Takie błędne,bezsensowne koło. Całego świata nie zbawimy niestety,trzeba mierzyć siły na zamiary... Quote
Isiak Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Takie niewielkie dopłaty od czasu do czasu tak, jak najbardziej - mnie chodziło o finansowanie pełnych miesięcy, bo deklaracji brak na przykład... Quote
Avilia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Isiak napisał(a):Takie niewielkie dopłaty od czasu do czasu tak, jak najbardziej - mnie chodziło o finansowanie pełnych miesięcy, bo deklaracji brak na przykład... Co to, to napewno nie.Są deklaracje-psa wyciągamy,nie ma-no to niestety trzeba szukać innego rozwiązania. Quote
bora1 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Isiak napisał(a):Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze: nie spodziewam się, aby skarpeta dysponowała kwotami z wieloma zerami, dlatego moim zdaniem (może myślicie inaczej) nie powinna z założenia finansować pobytu psów w hotelikach i PDT. Po prostu skarpeta nie wyrobi... Na ten cel powinny być deklaracje stałe i jednorazowe, bazarki celowe. Skarpetę widzę jako skarbonkę na wetów (już same długi w lecznicach przyprawiają człeka o słabość), na wyciąganie psów, sterylki i kastracje, na transport. popieram, ale jasne ze czasem skarpeta sie moze dorzucic do hotelu czy PDT jak braknie czy cos... Erica tak jak dziwczyny pisza na PDT i hotele powinny byc deklaracje, a skarpeta ew. zeby cos dorzucic wyciagniecie psa z punktu kosztuje 40zl, a reszta na wetow, transporty i jakies inne wydatki typu specjalna karma, obroze, smycze itd itp Quote
Erica Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='Avilia']dze także i te długi. O tym jak zorganizować spłatę długów rozmawiałyśmy kilka stron temu - jakoś w okolicach 1-go lutego. Wysłałam wtedy PW do Klaudii z prośbą, żeby napisała ile tego jest. Nie dostałam od niej żadnej odpowiedzi. Tego samego dnia wysłałam PW teżdo Ciebie, poprosiłam, żebyś przyszła tu na wątek i pomogła zorganizować skarpetę. Nie mówię tego złośliwie, ale zwyczajnie nie możemy działać w sprawie, o której nie mamy żadnych informacji. Jakoś to umyka,pewnie dlatego,że dla Klaudii ważniejsza jest dalsza pomoc dla tych najbardziej potrzebujących,a nie np zapłacenie 400zł długu za leczenie szczeniaka z parwo i potem ciągłe o tym pisanie na wątku. Możemy jakąś część pieniędzy z każdego skarpetowego bazarku ( powiedzmy 20%- 30%) przeznaczyć na spłatę długów. Czy takie rozwiązanie byłoby dobre? Cieszę się, że wreszcie udało mi się sprowokować jakieś ustalenia. Bo wiecie, ja tu "pitu pitu" o skarpecie już od prawie 2tygodni, a nikt tematu nie podjął :roll: Dobrze, że w końcu mamy jakieś konkrety. Co myślicie o tym, żeby miesięcznie z puli skarpety wydzielić jakąś kwotę czy %, który mógłby służyć na dokładanie do PDT? Quote
annika Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Moim skromnym zdaniem to na początek dzielenie % potencjalnej kwoty na PDT byłoby trochę na wyrost... Zanim się "skarpeta rozkręci" to trochę potrwa, a w pierwszym rzucie może właśnie takie palące potrzeby jak długi w lecznicach, bieżące leczenie, transport opłacać? Quote
Julia84 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Cioteczko Isiak - bazarek niech będzie kochana na to na co z cioteczkami stwierdzicie, że jest największa potrzeba :* Quote
Isiak Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Julio, właśnie wydaje się, że największa potrzeba to długi w lecznicach, ale chciałabym poczekać, aż będzie normalnie działający wątek skarpety i konto, oraz będzie można się spodziewać potwierdzenia wpłaty na bazarkowym wątku. Dotychczasowe moje bazarki na pszczyńskie długi nie doczekały się potwierdzeń i nie chciałabym więcej drażnić moda. Jeśli Erica zgodzi się zorganizować skarpetę i poprowadzić wątek, to byłoby super. Jeśli nie, to wystawię na Livię, bo sunia jest zadłużona w hotelu. Może tak być? Wątek bazarkowy jest już przygotowany, tylko wpisać cel i ruszamy. Quote
Isiak Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Tak działa mikro-bank-śląski, może coś na ten wzór? Erico, jak sądzisz? http://www.dogomania.pl/threads/189227-MIKRO-BANK-Szukamy-dobrych-serc-chc%C4%85cych-wspom%C3%B3c-grosikiem-MIKRUSKI-%29 Quote
Klaudus__ Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 Kołtunek http://www.dogomania.pl/threads/223087-Staruszek-Ko%C5%82tun.Ledwo-chodzi-tylne-%C5%82apki-odmawiaj%C4%85-pos%C5%82usze%C5%84stwa...Zobacz-biedaka!?p=18632164#post18632164 Bardzo biedny staruszek - zerkniesz?? Quote
Erica Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Klaudia, dalej nie napisałaś nic o skarpecie. Quote
Agnieszka103 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Isiak napisał(a):Tak działa mikro-bank-śląski, może coś na ten wzór? Erico, jak sądzisz? http://www.dogomania.pl/threads/189227-MIKRO-BANK-Szukamy-dobrych-serc-chc%C4%85cych-wspom%C3%B3c-grosikiem-MIKRUSKI-%29 Uważam, że to bardzo dobry pomysł - założenie "skarpety" i faktycznie działalność mikro-banku-śląskiego może służyć za przykład Quote
Klaudus__ Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 Nie dostałaś od Klaudii odpowiedzi,bo Klaudia bez neta - co wszędzie zresztą pisze. Twoje pw dostałam - nie odpisałam,bo nie miałam kiedy. Wchodzę zakładać wątki,bo staruszków przybywa,a nie oszukujmy się - bez zaistnienia na dogo szans nie mają w ogóle. Poza tym,że nie mam neta - mam ostatnio sporo swoich prywatnych problemów. Dlatego nie jestem w stanie gdzieś szukać dostępu do neta i cały czas spędzać na dogo. Ogarnę to co się tu działo - dzisiaj - najpóźniej jutro. I odniosę się do Twojego pw. Teraz tu jestem,bo mam kolejnego staruszka w bardzo złym stanie. I chciałam Mu tylko wątek założyć... Postaram się do wieczora już coś ogarnąć. Przepraszam za zwłokę,ale niestety sukcesywnie wszystko mi się chrzani ostatnio... Wybaczcie,że nie ma mnie tu cały czas. Quote
Lobaria Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Jestem i ja. Skarpeta jak najbardziej potrzebna i musimy z nią ruszyć łącznie z wydarzeniem na FB. Quote
Lobaria Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Mogę podjąć się prowadzenia skarpety na jasnych zasadach, podobnie, jak to jest u mikropsów. Mam kontakt z mediami, co powinno ułatwić pozyskiwanie darczyńców. Czekam na Klaudię i Jej decyzję. Quote
Recommended Posts