Archiesa Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Ha! Dokladnie, dokladnie!:loveu: Przeciez taka gwiazda musi znalezc swoj apartament :razz: pelen cudnych odczuc! Obojetnie czy to wielki dom, czy male mieszkanko - warunek konieczny: musi byc zaglaskiwany, tak by rozmasowywac girki!:loveu: Quote
la_pegaza Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Rubin bardzo dziękuję za wpłate :Rose: i się przypomina ciotkom na pierwszej stronie :loveu: Quote
la_pegaza Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 dotarł i arthroscan, czarok dziękujemy :Rose: Quote
czarok Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 la_pegaza napisał(a):dotarł i arthroscan, czarok dziękujemy :Rose: Na zdrówko :drinka: Quote
la_pegaza Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Dostaliśmy 30zł od Moriaaa :Rose: arthroscan od czarok :Rose: na leki i badanie poszło 65 zł, dziś sobie wygryzł placak koło tyłka, Moriaaa ma mi sprawdzić :modla: ale miał już chyba grzyba, więc kolejne badania przed nami. Quote
la_pegaza Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 czy ktoś ma pomysł jakby go odchudzić, wzmocnić mięśnie ale nie obciążyć zbytnio stawów ?? bo je chętnie :evil_lol:, ale dłuższe spacery odpadają na razie. Quote
kacha_wawa Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 la_pegaza, nie wiem czy sprawdzałaś, ale dobra jest sucha karma Royal Canine Obesity, 6 kg kosztuje ok. 120 zł u weta, ale naprawdę działa :) Moja sunia owczarka podhalańskiego miała problem z nadwagą i ze stawami, ale ta karma pomogła :) Quote
la_pegaza Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 no Paulina proponowała mobility support. cena podobna, ale którą lepiej w takim razie ?? Quote
kacha_wawa Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Z własnego doświadczenia (tzn. mojej suczki) wiem, że Obesity działa odchudzająco i jednocześnie wmacnia stawy. Suczka ledwo powłoczyła nogami, a teraz zachowuje się jak szczeniak, dzięki tej karmie uniknęła operacji, co wydawało się niezbędne. Teraz już jest ok :) Quote
kacha_wawa Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Myślę, ze najlepiej zasięgnąć opinii weta, powinien znać obie karmy. Quote
la_pegaza Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 kacha_wawa napisał(a):Myślę, ze najlepiej zasięgnąć opinii weta, powinien znać obie karmy. to z pewnością. Leki na razie są, więc zbieramy na karmę dla Grubaska :evil_lol: Quote
PaulinaT Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Czy Rubin pływa? Pływanie jest doskonałą formą ruchu - męczy i wzmacnia mięśnie a nie obiąża stawów. Moim zdaniem Rubin jest nie tyle gruby co właśnie nie ma mięśni, jeśli dostarczysz mu ruch i wysiłek chyba obesity nie będzie konieczne - ale z pewnością najlepeij lekarz ci poradzi. Quote
la_pegaza Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 problem w tym, że jemu te tylnie szybko siadają :shake: a czy pływa to jeszcze nie miałam okazji się przekonać. on mi wciąż popiskuje, nie wiem czy to: a)ból związany ze stawami b) głodny i sepi c) jest upierdliwy :evil_lol: Quote
kacha_wawa Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 la_pegaza podaj mi numer konta na priva wiele nie wyślę,bo mam chrzest chrześnicy w tym tygodniu, ale zawsze coś się znajdzie :) Quote
kacha_wawa Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Mojej suczce też tylnie łapy siadały, leki na niewiele się zdały, pomogła dieta :) Chociaż muszę przyznać, że ciężko było, suczka cały czas żebrała i szukała jedzenia, i to jej spojrzenie...:evil_lol: Ale warto było, teraz dokazuje i mimo swoich 9 lat bardzo dobrze się trzyma :) Quote
kacha_wawa Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Dzięki Marzenko, jutro drugą transzą, albo pojutrze rano powinno wpynąć :) A tak swoją drogą, to w środę rano będę we Wrocku,będę tam do soboty rano, chętnie bym się przejechała do tamtejszego schroniska :) Ewentualnie podaję mój numer na kom. 603-647-237. W tej chwili możliwy jest ze mną kontakt tylko przez sms, nie mogę odbierać połączeń, bo mi piesek zalał komórkę kawą ;) Quote
la_pegaza Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Bardzo dziękujemy :Rose: umówiłam się wstępnie ze Szmają na 10-11 przy schronisku, więc jak Ci pasuje to byłoby super. Ja niestety w środę po południu wracam do Poznania :-( Quote
kacha_wawa Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 ja nawet nie wiem gdzie jest schronisko :( Mój TZ z Wrocka pochodzi, ja tylko do teściowej jeżdże i wiem tylko jak trafić z dworca na Leśnicę :) Szkoda, że w środę wyjeżdżasz, bo ja w środę o 5 rano będę we Wrocku, a później pewnie będę odsypiać :( Ale napewno się jeszcze spotkamy, do Wrocka często jeżdżę ;) Quote
la_pegaza Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 No ja dopiero po południu wracam ;) no a później to mam wakacje :multi: Quote
la_pegaza Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Krótka wzmianka o Rubinie w anonsach dziś. A ta pani przestała się odzywać :shake: Quote
Recommended Posts