Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 485
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ha! Dokladnie, dokladnie!:loveu:
Przeciez taka gwiazda musi znalezc swoj apartament :razz: pelen cudnych odczuc! Obojetnie czy to wielki dom, czy male mieszkanko - warunek konieczny: musi byc zaglaskiwany, tak by rozmasowywac girki!:loveu:

Posted

Dostaliśmy 30zł od Moriaaa :Rose: arthroscan od czarok :Rose:

na leki i badanie poszło 65 zł, dziś sobie wygryzł placak koło tyłka, Moriaaa ma mi sprawdzić :modla: ale miał już chyba grzyba, więc kolejne badania przed nami.

Posted

la_pegaza, nie wiem czy sprawdzałaś, ale dobra jest sucha karma Royal Canine Obesity, 6 kg kosztuje ok. 120 zł u weta, ale naprawdę działa :)
Moja sunia owczarka podhalańskiego miała problem z nadwagą i ze stawami, ale ta karma pomogła :)

Posted

Z własnego doświadczenia (tzn. mojej suczki) wiem, że Obesity działa odchudzająco i jednocześnie wmacnia stawy.
Suczka ledwo powłoczyła nogami, a teraz zachowuje się jak szczeniak, dzięki tej karmie uniknęła operacji, co wydawało się niezbędne.
Teraz już jest ok :)

Posted

kacha_wawa napisał(a):
Myślę, ze najlepiej zasięgnąć opinii weta, powinien znać obie karmy.

to z pewnością. Leki na razie są, więc zbieramy na karmę dla Grubaska :evil_lol:

Posted

Czy Rubin pływa?
Pływanie jest doskonałą formą ruchu - męczy i wzmacnia mięśnie a nie obiąża stawów.
Moim zdaniem Rubin jest nie tyle gruby co właśnie nie ma mięśni, jeśli dostarczysz mu ruch i wysiłek chyba obesity nie będzie konieczne - ale z pewnością najlepeij lekarz ci poradzi.

Posted

problem w tym, że jemu te tylnie szybko siadają :shake:
a czy pływa to jeszcze nie miałam okazji się przekonać.

on mi wciąż popiskuje, nie wiem czy to:
a)ból związany ze stawami
b) głodny i sepi
c) jest upierdliwy :evil_lol:

Posted

Mojej suczce też tylnie łapy siadały, leki na niewiele się zdały, pomogła dieta :)
Chociaż muszę przyznać, że ciężko było, suczka cały czas żebrała i szukała jedzenia, i to jej spojrzenie...:evil_lol:
Ale warto było, teraz dokazuje i mimo swoich 9 lat bardzo dobrze się trzyma :)

Posted

Dzięki Marzenko, jutro drugą transzą, albo pojutrze rano powinno wpynąć :)
A tak swoją drogą, to w środę rano będę we Wrocku,będę tam do soboty rano, chętnie bym się przejechała do tamtejszego schroniska :)
Ewentualnie podaję mój numer na kom. 603-647-237. W tej chwili możliwy jest ze mną kontakt tylko przez sms, nie mogę odbierać połączeń, bo mi piesek zalał komórkę kawą ;)

Posted

Bardzo dziękujemy :Rose:

umówiłam się wstępnie ze Szmają na 10-11 przy schronisku, więc jak Ci pasuje to byłoby super. Ja niestety w środę po południu wracam do Poznania :-(

Posted

ja nawet nie wiem gdzie jest schronisko :(
Mój TZ z Wrocka pochodzi, ja tylko do teściowej jeżdże i wiem tylko jak trafić z dworca na Leśnicę :)
Szkoda, że w środę wyjeżdżasz, bo ja w środę o 5 rano będę we Wrocku, a później pewnie będę odsypiać :(
Ale napewno się jeszcze spotkamy, do Wrocka często jeżdżę ;)