Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uważam, że niepotrzebne są tutaj te przepychanki...wydaje mi się, że wszystkim tu obecnym zależy na tym aby pomóc Czarnuszkowi...Drzagodha jeśli się nie mylę była drugą osobą, która zaproponowała konkretną pomoc, pierwszą opcją był hotelik u Lilki...ja wysłałam ok. 80 PW z zaproszeniem na wątek Czarnego, Clo również zapraszała cioteczki. Odpowiedziało kilka osób, niestety nadal brakuje 170 zł deklaracji na hotelik. Czy ktoś zechciałby pomóc w rozreklamowaniu wątku???

• Replies 562
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napisałam, że nie mam nic do hoteli, więc może przestań do mnie skakać. Moja znajoma też prowadzi hotel dla psów, nie potępiam tego, wręcz przeciwnie, często jej pomagam.

Chciałam pomóc, szkoda, że zostałam tak, a nie inaczej przyjęta. Wystarczyło napisać, że wolicie hotelik. Przecież nikt tego nie potępia. Tym bardziej, że to była tylko propozycja, przecież nikt nie powiedział, że psy mają przyjechać do nas i koniec. Cały czas powtarzałam, że decyzja należy do Was. Co do dobra psów - pisząc, że Czernuszek może do nas trafić "na chwilę" kierowałam się poniekąd dobrem psa. A mianowicie tym, że z tego co wszyscy o tych Mysłowicach piszą (nie byłam tam, więc nie wiem) to tego psa może tam już albo nie być, albo może być w bardzo złym stanie. Ale skoro łatwiej kogoś zjechać, niż podziękować grzecznie za pomoc... No cóż, narzucać się nie mam zamiaru.

Posted

Drzagodha napisał(a):
Chciałam pomóc, szkoda, że zostałam tak, a nie inaczej przyjęta. Wystarczyło napisać, że wolicie hotelik. Przecież nikt tego nie potępia. Ale skoro łatwiej kogoś zjechać, niż podziękować grzecznie za pomoc... No cóż, narzucać się nie mam zamiaru.

Poczekajmy może co Klaudus na to.

Posted

wg mnie się nie narzucasz , ale nie ja tutaj rozdaję karty :(

choć coraz bardziej się zastanawiam o co tutaj chodzi, bo najpierw krzyk rozpacz bo w każdej chwili pies może "zniknąć" w tym schronie, swoją drogą nadal nie wiemy czy tam jest - mam nadzieję że jest - , a teraz gdy jest możliwość wyciągnięcia go ,choćby jutro, to zaczynają się przepychanki , takie polskie piekiełko :(

Posted

Wiecie co to już lekka przesada, może warto poczekać na Klaudus_, która założyła wątek. Drzagodha przecież nikt do Ciebie nie ma pretensji, ja bardzo Ci dziękuję za chęć pomocy, ale tak jak mówię poczekajmy na Klaudus_.

Posted

Jedna osoba raczej ma :eviltong:

Ale spoko, jakbym miała się zrażać czyimiś opiniami, to już dawno wylądowałabym w psychiatryku ;) Jakby co, moja propozycja nadal aktualna, jakieś dwa psiaki możemy wziąć. Jak uzbieracie na hotelik, to Czernuszka i Śmieszka możecie tam umieścić, za to wyciągnąć jakieś inne dwa. Opcji tak naprawdę jest wiele.

Posted

To ja mam do Ciebie pretensje..... nie dziewczyny ktore zakladaly wątek. Mam swoje psy w hotelu u Lilki i to ja ja bardzo prosiłam o przyjęcie Czarnuszka i Śmieszka. Jest mi przykro jak ktoś twierdzi ,że na psach robi pieniądze. Bo wiem ile robi dla tych psow. To wszystko....wiec schowaj honor do kieszeni .... ja wybywam z wątku i życzę powodzenia Czarnuszkowi.Gdziekolwiek trafi. I Wy trzymajcie sie dziewczyny.... . A Ty zastanow sie zanim coś napiszesz. Bo urazić człowieka jest łatwo.....

Posted

Ale czy ja powiedziałam, że nie robi? Nescca przestań już, wszystkim nam chodzi tutaj o dobro psa. Poglądy mamy różne, ale nie znaczy to od razu, że nie uda nam się współpracować. Zawsze da się dojść do kompromisu. Nie kłóćmy się kosztem zwierzaków. Mały miałby tam na pewno bardzo dobrze, tym bardziej, że Lilka mogłaby poświęcać mu więcej czasu niż my. Pod swoją opieką mamy aktualnie ponad 30 samych psów. Musimy poświęcić czas każdemu, a doba niestety się nie wydłuża. Także pod względem socjalizacji itp. mały miałby na bank lepiej tam. Ale niestety istnieje jeszcze kwestia finansów. Brakuje mu deklaracji. U nas te pieniądze nie będą potrzebne. Także tak naprawdę i jedno i drugie wyjście ma swoje za i przeciw.

A co do urażania - fakt, człowieka jest łatwo urazić. Ty również to zrobiłaś. Także żadna z nas nie jest święta. Koniec kłótni i szukamy najlepszego wyjścia?

Posted

Kochane przestancie...
Obie stoicie po tej samej stronie,a między sobą się kłucicie.
Hotelik u Lilki jest super.
I jadą tam przecież dwa nasze psiaki z pola (Szczytno),ale na Czarnuszka niestety nie ma na tyle deklaracji...
A 'krzyki' jak to źle w Mysłowicach były i będą - bynajmniej z mojej strony (dla zainteresowanych)...
Wyciągłam z Mysłowic dwie suczki - jedna już nie żyje, a druga nie dość,że zaszła tam w ciążę to jeszcze jest aktualnie w stanie ciężkim.
Każdy kolejny uratowany pies to sukces.
Doglądałam te psy kilka miesięcy, szukałam domów,a teraz patrzę jak umierają.
Chciałabym,żeby Czarnuszek miał szansę na życie, nie na śmierć...
Nescca naprawdę nie czuj się urażona,bo napewno nikt nie miał nic złego na myśli...
I napewni nikt tego hoteliku nie obsmarował.
Chętnie bym umieściłam tam Czarnuszka,ale nie jestem w stanie pokrywać reszty kosztów Jego utrzymania.
Mamy za Blue ponad 400 zł do zapłaenia i za Grosie która nadal walczy w lecznicy 600 zł, za Tośki w hoeliku 100 zł (bo tyle deklaracji brakło) i skąd to brać...
Mam nadzieję,że Czarnuszek tam jest...
Że żyje...

Posted

Muszę te posty kłótliwe omijać, bo niewiele wnoszą. Jeśli Lilka była przygotowana na przyjazd pieska, to oczywiście należałoby ją powiadomić, że pies pojedzie gdzie indziej. Z drugiej strony Czernuszek nie ma kompletu deklaracji, więc DT darmowy jest dla niego super opcją. Z trzeciej strony - na pewno są hoteliki, w których o pieska się dba, ale są też jedynym (lub głównym) źródłem utrzymania dla prowadzących. I nie jest to nic złego, z czegoś trzeba żyć. I tyle w tym temacie ode mnie, już nic więcej w tej kwestii nie napiszę.

Zapytam za to, jak sytuacja małego?

Posted

Klaudus__ napisał(a):

Mam nadzieję,że Czarnuszek tam jest...
Że żyje...

Przepychanki mam w nosie. Mnie martwi tylko powyzsze :(

Czarnuszku, caly czas trzymam za Ciebie kciuki. Zeby Ci sie udalo

Posted

Przepychanek juz nie ma. Wylalam swoje żale i tyle. Zawsze pomogę Czarnuszkowi jeśli tylko bedzie taka potrzeba. I z każdym się dogodam... z każdym który chce Mu pomóc.

Posted

Drzagodha napisał(a):
Sprawa wygląda tak - możemy zabrać oba psiaki. Zamieszkają w azylu naszego stowarzyszenia. Niestety będą mieszkać w kojcu, ale myślę, że nie będzie to problem. Kojce są duże, będą mogły zamieszkać razem, żeby było im raźniej ;) Nasze psy są każdego dnia wypuszczane na wybieg, minimum raz w tygodniu idą na dwugodzinny spacer. W pozostałe dni tygodnia oprócz biegania po wybiegu, wychodzą na ok. półgodzinne spacerki. Zamieszkają u nas za darmo, wyżywić też damy radę. Ale zebrane pieniądze będzie trzeba przeznaczyć na ewentualne leczenie

Czarnuszek deklaracji ma... nie wiadomo ile dokładnie, bo brak spisu. Ale na pewno niewiele.
Siedzi w Mysłowicach, gdzie w każdej chwili może przepaść.
Mysłowicka Blue nie żyje, Grosia, też stamtąd, walczy o życie. Pewnie to nie jedyne przypadki.

Być może hotelik byłby dla Czarnuszka lepszy, ale moim zdaniem nie mamy co wybrzydzać. Tu liczy się czas, no i kasa, której brak.
Tak jak było tu wspomniane - wszystko lepsze od schronu w Mysłowicach.

Co wobec tego stoi na przeszkodzie w umieszczeniu psa w tym - prawie darmowym - azylu?:roll:

Posted

Bamboo ® napisał(a):
Czarnuszek deklaracji ma... nie wiadomo ile dokładnie, bo brak spisu. Ale na pewno niewiele.
Siedzi w Mysłowicach, gdzie w każdej chwili może przepaść.
Mysłowicka Blue nie żyje, Grosia, też stamtąd, walczy o życie. Pewnie to nie jedyne przypadki.

Być może hotelik byłby dla Czarnuszka lepszy, ale moim zdaniem nie mamy co wybrzydzać. Tu liczy się czas, no i kasa, której brak.
Tak jak było tu wspomniane - wszystko lepsze od schronu w Mysłowicach.

Co wobec tego stoi na przeszkodzie w umieszczeniu psa w tym - prawie darmowym - azylu?:roll:

w zupełności się zgadzam .....

Posted

Poprosze o numer konta- z watku KUbusia, ktory znalazł domek, w imieniu darczyńców i samego KUbusia oczywiscie, mam do przelania dla CZarnuszka 20 zł:)
No i błagam nad wszystko..zabierajcie go stamtąd...jak najszybciej...jak najszybciej...gdziekowliek sie da...bo wszystko jest lepsze od tego miejsca...:(:(

Posted

jestem i ja...przeczytalam wszystko..i mysle sobie tak ze hotelik dla czarnego bylby super...ale niestety nie mamy narazie deklaracji..a dla niego liczy sie kazdy dzien...wiec mysle,ze labo sprobojmy sprawic cud..i zebrac w tempo przez ten weekend deklaracje albo niech czarny edzie do azylu...nie widze innego wyjscia....trzeba na cito jak dla mnie szukac transportu chyba punisher sie pytal moze by przewiozl?albo do hotelu albo do azylu..ale jak dla mnie to czarny szczegolnie poniewaz jest w mordowni...to musi wiac stamtad jak najszybciej..i tu nie ma co dyskutowac ani nic tylko trzeba znalezc kogos kto nam pomoze i go wyciagnie i zawiezie..obojetnie czy do lilki czy do azylu ale byleby go juz zabrac..on nie ma czasu niestety zbierac jeszcze pol roku deklaracji:(

Posted

Czarnuszek został dzisiaj wyciągnięty razem z kolegą z boksu (jak się okazało również z Pszczyny,z tego co wiem wątku tu na Dogo nie miał).Miałam zabrać Czipsa niestety nigdzie,w żadnym boksie go nie widziałam.Pytałam również pracowniczki schroniska o psiaka w typie foksteriera,pokazała mi parę ale żaden z nich nie jest Czipsem.Boję się,że jego już z nami nie ma;(
Czaki i Borys (z Pszczyny) są w sami w boksach dla psów agresywnych.Kobieta nie chciała mi wydać żadnego z nich-ewentualnie jeżeli brałabym tylko jednego psa,a nie dwa.

Czarnuch i jego kolega pojechali do Jagody do azylu (o ile się jeszcze nie zamotałam w tym wszystkim).Są w niezłym stanie.Na pierwszy rzut oka wyglądają nieźle.Odkarmione,wesołe.Zobaczymy co przyniesie czas.