wujek & ciocia Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Drzagodha napisał(a):Jestem na zaproszenie mikoady ;) Powiedzcie mi, czy gdyby była możliwość zabrania gdzieś psiaka, tak żeby nie trzeba było płacić za jego pobyt ani wyżywienie, to jesteście w stanie przekazać zebrane pieniądze na ewentualne leczenie? ja wyrażam zgodę :) Quote
Drzagodha Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 No i oczywiście (co niestety się często zdarza) mam nadzieję, że nie zostawicie wyciągniętego psa samego sobie i pomożecie znaleźć mu dom. Pod takimi warunkami jestem gotowa coś wymyślić :eviltong: Quote
wujek & ciocia Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 tylko nie wiem czy nie miało być tak, że miał być wyciągany razem ze swoim towarzyszem ( :) ) niejakim Śmieszkiem ?! Quote
paulinken Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 No właśnie, co ze Śmieszkiem? Ja też się zgadzam przekazać kasę na leczenie :) Quote
wujek & ciocia Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/174029-%C5%9Amieszek-ma-%C5%BCyciow%C4%85-szans%C4%99-...pom%C3%B3%C5%BC-zebra%C4%87-deklaracje!!! chyba też jeszcze zbierają ds :( Quote
Livka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Śmieszek nie jest towarzyszem Czarnuszka z tego samego schroniska one miały tylko razem do jednego hoteliku jechać ... ale jednemu i drugiemu brakuje pieniędzy :( Quote
wujek & ciocia Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 a ja sądziłem, że są do tej pory razem, zmyliła mnie trochę presja na to, aby poszły razem do DT .... Quote
Drzagodha Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Sprawa wygląda tak - możemy zabrać oba psiaki. Zamieszkają w azylu naszego stowarzyszenia. Niestety będą mieszkać w kojcu, ale myślę, że nie będzie to problem. Kojce są duże, będą mogły zamieszkać razem, żeby było im raźniej ;) Nasze psy są każdego dnia wypuszczane na wybieg, minimum raz w tygodniu idą na dwugodzinny spacer. W pozostałe dni tygodnia oprócz biegania po wybiegu, wychodzą na ok. półgodzinne spacerki. Zamieszkają u nas za darmo, wyżywić też damy radę. Ale zebrane pieniądze będzie trzeba przeznaczyć na ewentualne leczenie. Ale osobiście mam nadzieję, że nie będą potrzebne. No i jest jeszcze kwestia transportu. Ktoś te psiaki musi do nas przywieźć :eviltong: Quote
paulinken Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 I ja jestem za! Ale aż mi się nie chce wierzyć, że za darmo :) Quote
Drzagodha Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Wiesz, nie wszyscy chcą się dorobić kosztem zwierzaków ;) No to teraz tylko kwestia transportu. W każdą niedzielę mamy "drzwi otwarte" w naszym azylu. Przychodzą wtedy ludzie, którzy chcą adoptować psa i ostatnio coraz więcej wychodzi z psem ;) Oprócz tego minimum raz na 2-3 miesiące staramy się organizować plenerowe akcje adopcyjne. Wtedy to my z psiakami wychodzimy do ludzi. Oprócz tego oczywiście ogłoszenia na lokalnych portalach, mamy też swoją małą rubryczkę w jednym z tygodników. Psiaki są też ogłaszane na portalach ogólnopolskich. Także jest szansa, że ktoś chłopaków wypatrzy ;) A tak wygląda nasz azyl: Quote
wujek & ciocia Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 cioteczki, na watku śmieszka trwa dyskusja dotycząca również czernuszka http://www.dogomania.pl/threads/174029-%C5%9Amieszek-ma-%C5%BCyciow%C4%85-szans%C4%99-...pom%C3%B3%C5%BC-zebra%C4%87-deklaracje!!!/page43?p=15420313#post15420313 Quote
shani Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Drzagodha napisał(a):Sprawa wygląda tak - możemy zabrać oba psiaki. Zamieszkają w azylu naszego stowarzyszenia. Niestety będą mieszkać w kojcu, ale myślę, że nie będzie to problem. Kojce są duże, będą mogły zamieszkać razem, żeby było im raźniej ;) Nasze psy są każdego dnia wypuszczane na wybieg, minimum raz w tygodniu idą na dwugodzinny spacer. W pozostałe dni tygodnia oprócz biegania po wybiegu, wychodzą na ok. półgodzinne spacerki. Zamieszkają u nas za darmo, wyżywić też damy radę. Ale zebrane pieniądze będzie trzeba przeznaczyć na ewentualne leczenie. Ale osobiście mam nadzieję, że nie będą potrzebne. No i jest jeszcze kwestia transportu. Ktoś te psiaki musi do nas przywieźć :eviltong: Świetne wieści :) Tym maluchom się wreszcie uda Quote
nescca Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 cyt Drzagodha" Wiesz, nie wszyscy chcą się dorobić kosztem zwierzaków ;) No to teraz tylko kwestia transportu." Myślę ,że mocno przesadziłaś z tym tekstem i powinnas przeprosić co niektore hotele. Nie wszyscy mają stowarzyszenia i nie mogą na nie zbierać kasy. A mimo to robią naprawdę wiele dobrego dla psow. Czyli rozumiem ,że miejsce w hotelu u Lilki zwolniło się ? Wypadało by o tym poinformować. Jestem troszke zniesmaczona takim działaniem i takimi słowami jakie tu padły. Quote
mikoada Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 nescca napisał(a): Myślę ,że mocno przesadziłaś z tym tekstem i powinnas przeprosić co niektore hotele. Nie wszyscy mają stowarzyszenia i nie mogą na nie zbierać kasy. A mimo to robią naprawdę wiele dobrego dla psow. Czyli rozumiem ,że miejsce w hotelu u Lilki zwolniło się ? Wypadało by o tym poinformować. Jestem troszke zniesmaczona takim działaniem i takimi słowami jakie tu padły. Wydaje mi się, że chyba jeszcze żadne decyzje nie zapadły. Na chwile obecną Czarnemu brakuje 170 zł stałych deklaracji... Quote
Pershing Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Trochę się pogubiłem a nie mam czasu tyle na necie siedzieć.....skąd dokąd trzeba by przewieść psiaki ? i w jakim terminie ? Quote
mikoada Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Na chwile obecną próbujemy uzbierać stałe deklaracje na hotelik, wciąż brakuje 170 zł- hotelik byłby w Kluczborku a Czarny jest obecnie w Mysłowicach...Dzisiaj pojawiła się też opcja azylu w Głogowie. Ja osobiście uważam, że dla psiaka zdecydowanie lepszy byłby hotel, ale jak nie uzbieramy deklaracji to nie ma szans...z drugiej jednak strony wszystko lepsze od schronu w Mysłowicach Quote
Caragh Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 mikoada napisał(a):Na chwile obecną próbujemy uzbierać stałe deklaracje na hotelik, wciąż brakuje 170 zł- hotelik byłby w Kluczborku a Czarny jest obecnie w Mysłowicach...Dzisiaj pojawiła się też opcja azylu w Głogowie. Ja osobiście uważam, że dla psiaka zdecydowanie lepszy byłby hotel, ale jak nie uzbieramy deklaracji to nie ma szans...z drugiej jednak strony wszystko lepsze od schronu w Mysłowicach Dokladnie to samo mialam napisac... Quote
beataczl Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 gdyby Smieszek nie pojechal, to moze 2 psiaki z Myslowic mialyby szanse za jednym transportem ( Czarnuszek i jeszcze jakis bardzo w potrzebie - Klaudus_ na pewno znajdzie jakas biede) Quote
Drzagodha Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Nie do końca o to mi chodziło. Hotele to co innego, właściciele takowych z tego żyją. To jest ich praca i nic do tego nie mam. Tym bardziej, że jest sporo hotelików, które przyjmują przede wszystkim psy z dogo. Właściciele takich hoteli nie mają możliwości przyjąć zwierząt mających domy, bo nie mają miejsca. A zarabiać jakoś muszą. Także do hoteli naprawdę nic nie mam. Chodziło mi bardziej o płatne domy tymczasowe. Sama jestem domem tymczasowym i jedyne co, to nie płacę za leczenie przebywających u mnie zwierzaków. Rozumiem też, jak ktoś dostaje np. karmę dla tymczasów. Ale nie rozumiem, jak można brać pieniądze, tylko dlatego, że ten pies czy kot z nami mieszka. W tym momencie dla mnie nie jest to już dom tymczasowy. Raczej coś jak domowy hotelik. A nie oszukujmy się, na dogo pojawiło się mnóstwo osób oferujących płatne domy tymczasowe dla bezdomniaków. Łatwe źródło zarobku, tylko czemu kosztem zwierzaków? Za te pieniądze można by było uratować przynajmniej jeszcze jedno zwierzę. Ale to jest moje zdanie, oczywiście nie trzeba się ze mną zgadzać. Faktycznie może trochę źle to ujęłam. Jeśli ktoś poczuł się urażony, to przepraszam. Quote
zerduszko Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 mikoada napisał(a):Ja osobiście uważam, że dla psiaka zdecydowanie lepszy byłby hotel, ale jak nie uzbieramy deklaracji to nie ma szans...z drugiej jednak strony wszystko lepsze od schronu w Mysłowicach Jeśli to hotelik kojcowy to różnica chyba jest niewielka? No poza kasą oczywiście ;) Quote
Drzagodha Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Zawsze możemy umówić się tak, że jeśli faktycznie chcecie dać go do hoteliku, to będzie u nas do czasu uzbierania deklaracji. Bo chyba bez sensu, żeby siedział w Mysłowicach... Ale ja się nie narzucam, decyzja należy do Was. Quote
wujek & ciocia Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 wydaje mi się to sensowne, tym bardziej, że cioteczki same tak straszą tymi mysłowicami, że aż strach myśleć :( Quote
nescca Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Owszem. Hotelik u Lilki jest "kojcowy" jak się ktoś wyraził. Ale psy codziennie rano spacerują po łące. Po południu spacer po za posesję ,później bieganie po wielkim ogrodzie w dobranych grupkach po 2 psiaki przez okolo poltorej godziny każda grupka. Wieczorem znów spacer przez łąkę do lasu. Niektore psy (te zadomowione ) biegają bez smyczy. W hoteliku 5 psiaków.Z psami sie pracuje... Tyle w tej kwestii. Jeśli będą pytania to proszę przez PW. Quote
nescca Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Drzagodha napisał(a):Zawsze możemy umówić się tak, że jeśli faktycznie chcecie dać go do hoteliku, to będzie u nas do czasu uzbierania deklaracji. Bo chyba bez sensu, żeby siedział w Mysłowicach... Ale ja się nie narzucam, decyzja należy do Was. A to już zupełna bzdura. Tu chodzi o dobro psow. Po co mieszać im w głowach i narażać je na taki stres. Tłuc się z nimi tyle kilometrów po to by, za parę dni jechać z powrotem. Powiem szczerze.... róbcie jak uważacie za stosowne ,ale ja uważam ,że to bez sensu. Myślcie o psach . A co do zdania o hotelikach to proszę..... poogladaj sobie zdjecia z tego wątku.str. 1,52,54 i zobacz co w tym hotelu robi się dla psów. http://www.dogomania.pl/threads/190634-Ci%C4%99%C5%BCko-pogryzione-uszy-Zulusa-POTRZEBNA-POMOC-FINANSOWA-NA-LECZENIE!!!!!!! Mam tyko nadzieję ,że Lilka u ktorej jest hotelik nie wejdzie na ten wątek i nie przeczyta tej opinii. Życzę powodzenia....Czarnuszku . Quote
Recommended Posts