Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

clo napisał(a):
a i pytanie co robimy z 100zl jednorazowej wplaty od ukryty smok?tez dla smieszka w takim razie?bo musze cos smokowi napisac co i jak.

w punkcie w pszczynie zagrożone jest życie 15 psiaków, pilnie zbieramy na zakup surowicy
może na to Czernuszek przekaze kasiore?

zacytuje zuzlikową:

Pilnie potrzebna jest surowica gł dla szczeniaków z punktu...ONE SĄ BARDZO ZAGROŻONE!!!!
http://www.dogomania.pl/threads/188498-Lista-Pszczy%C5%84skich-psiak%C3%B3w-w-wielkiej-potrzebie!!-POMOCY!?p=15421649#post15421649

...POTRZEBUJEMY TEŻ BARDZO PILNIE POMOCY w zabezpieczeniu innych psów z punktu w Pszczynie, łacznie jest ich tam ok.15!
Czy ktoś może pomóc w zakupie surowicy...ew.przekazać ją dla tych psiaków?

W poniedziałek Klaudus_ i Budrysek jadą do punktu by dokładnie go odkazić!
Prosimy też o wszelką pomoc- w srodkach odkażających(Virkon,Domestos...)...w zebraniu na to pieniążków...PSIAKI Z PUNKTU NIE MOGĄ BYĆ POZOSTAWIONE SAME SOBIE!

BARDZO PROSIMY TEŻ O DT choć dla szczeniaczków!!!...wiem na ten moment o 3...ale nie wiem,czy nie doszły jakieś...

...wybaczcie,że może zbyt mało konkretnie, zbyt nie jasno,ale wiele z Was wie znacznie lepiej niż ja,co jest potrzebne dla uchronienia psiaków z punktu przed zachorowaniem na nosówkę...BŁAGAM POMÓŻCIE!Każda forma pomocy w uchronieni tych psiaków przed zachorowaniem jest bezcenna...Wy wiecie lepiej niż ja jakie skutki może dać dla psiaków...szczególnie szczeniaków...ta choroba i czekanie bezczynne na rozwinięcie się jej!POMÓŻCIE!
Konkrety poda Klaudus_-ona wie co robić.Niestety ani Klaudus_,ani Budrysek nie maja sznsy wejść na neta wcześniej niż wieczorem!Jeśli i Wy wiecie- nie pozostawiajcie tych psiaków bez pomocy!

Małgorzatta wiezie już Zulę do weta po surowicę!
Dziękujemy za info gdzie jeszcze ją mozna znaleźć.
Dziewczyny kupia jeśli tylko wystarczy im środków...1 ampułka 120zł

• Replies 562
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
w punkcie w pszczynie zagrożone jest życie 15 psiaków, pilnie zbieramy na zakup surowicy
może na to Czernuszek przekaze kasiore?

Myślę,że to bardzo dobra myśl.

Posted

Przepraszam, że dopiero dzisiaj piszę, ale wcześniej nie miałam dostępu do kompa. Bardzo chciałam podziękować wszystkim zaangażowanym w akcję "wyciągania" psiaków :) W szczególności: Avilii, która odbierała psiaczki ze schronu, Nikusiowi i Livce za transport i relacje z drogi :) no i oczywiście ogromne podziękowania dla Drzagodhy, dzięki której mogliśmy przeprowadzić akcję "wyciągania". Powiem szczerze, że miałam ogromne obawy czy wszsytko się uda, ale na szczęście jak widać psiaki są już bezpieczne :) Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI !!! :)

Posted

Drzagodha napisał(a):
Ten czarny, czworonożny żywioł to wystarczające podziękowanie ;) Nie mam pojęcia, czemu nikt go jeszcze nie adoptował. Jest bardzo inteligentny, potrafił nawet rozłączyć mi rozmowę telefoniczną z Adą, bo to nie był czas na gadanie tylko mizianie i całowanie :)

A budy już kilkukrotnie wypróbowane ;) Zdążyli już wczoraj nawet roznieść po kojcu miski z jedzeniem :D Są tak wszystkim podekscytowani, że faktycznie wszystko robią wciągu kilku sekund ;)

Nie wiem, co reszta moich ludzi na to, ale myślę, że jak wyadoptujemy chłopaków, a nie zapełni nam się miejsce naszymi psiakami, to coś jeszcze będziemy mogli z tych Mysłowic wyciągnąć.

nie było mnie kilka dni a tu takie super wieści !!!! ciesze się, że się udało tym bardziej, że od początku podobał mi się ten pomysł :) !!!!!

Posted

Drzagodha napisał(a):
Chłopakom apetyty dopisują ;) A pełna miska, to póki co jedyny powód, żeby wrócić do kojca :D

Hihi wolności im się zachciało ;) ale brzuszki też trzeba nakarmić

Posted

Dobrze, że chłopaki mają apetyt :) Mam nadzieję, że jeszcze troszkę i nie będą już musiały wracać do kojca. ;) Jak minął drugi dzień w nowym miejscu?? Jak się zachowują na spacerkach??

Posted

Misiu jest trochę nieufny do obcych, za to Czarny od razu wszystkich kocha ;) Razem jest im na pewno łatwiej.

W najbliższym czasie chcemy profilaktycznie prześwietlić chłopakom klatki, żeby wykluczyć nosówkę. Klaudia mówiła, że u psiaków z Mysłowic płuca wychodziły tragicznie. Tak naprawdę wszystko okaże się na dniach, ale patrząc na zachowanie chłopaków, to jestem dobrej myśli :)

Posted

Witam wszystkich wielbicieli Czarnuszka - psiaczek trafił super i do tego za zupełne friko ;)

Dziękujemy Drzagodha :loveu::loveu::loveu:

Czy w związku z tym mógłby ktoś wesprzeć Śmieszka, któremu brakuje już tak niewiele bo tylko 30 zł - bardzo prosimy :modla::modla: i z góry dziękujemy osobie o wspaniałym i hojnym sercu :Rose:

Posted

ok przekopalam sie przez watek czarnego..i znalazlam taka liste deklaracji:

Deklaracje stałe potrzebne 250 zł

Tato Clo - 10 lub 20 zł ??
Paulinken - 10 zł
Wujek&Ciocia - 10 zł
Ihabe - 10 zł
Beataczl - 20 zł
Maks - 10 zł

Razem 70 lub 80 zł brakuje 180 lub 170 zł

Deklaracje jednorazowe

Bamboo@ - 10 zł
What My NN - coś
Ukryty Smok - coś
Wujek&Ciocia - 50 zł
Kosu32 - 10 zł
Aimez_moi - coś
Ukryty Smok - 100 zł
Shani - 10 zł

Razem 180 zł + coś
mysle,ze trzeba teraz rozeslac pw do tych osob ktore deklarowaly na czarnego stala deklaracje i zapytac czy moze pojsc na smieszka mysle ze nie beda mialy nic przeciwko ale zapytac trzeba.Ja juz smieszkowi dalam od taty 10zl .A co do tych co deklarowali jednorazowo to tez trzeba koniecznei podjac decyzje gdzie te pieniadze maja isc i tez trzeba wyslac pw i nr konta bo tak jak mowilam np smok czeka na decyzje nasza jak i zapewne wszyscy co deklarowali:)

Posted

napewno maks i ihabe to jesli chcecie ich deklaracje na smieszka przelozyc to trzeba pw napisac bo dziewczyny zabiegane i chyba rzadko wpadaja na watek czarnego.

Posted

clo napisał(a):
napewno maks i ihabe to jesli chcecie ich deklaracje na smieszka przelozyc to trzeba pw napisac bo dziewczyny zabiegane i chyba rzadko wpadaja na watek czarnego.

ok Clo...wyślę Pw do cioteczek z pytaniem:) dzięki za listę.:)

Posted

Mam nadzieję, że cioteczki zgodzą się na przeniesienie deklaracji dla Śmieszka już tak niewiele brakuje... Ja ze swojej strony również bardzo proszę o pomoc i mam ogromną prośbę do pozostałych deklarujących. Najprawdopodobniej w Punkcie w którym kiedyś był Czarny jest nosówka, próbujemy uzbierać środki na surowicę, którą bardzo trudno teraz zdobyć a jeżeli już się uda to jej ceny są bardzo wysokie, tu wątek gdzie pisze więcej http://www.dogomania.pl/threads/188498-Lista-Pszczy%C5%84skich-psiak%C3%B3w-w-wielkiej-potrzebie!!-POMOCY!/page29

Posted

Nikus napisał(a):
wyślę Pw do cioteczek z pytaniem:) dzięki za listę.:)

Dostałam PW, piszę tutaj, bo mi się skrzynka ciągle zapycha :p

Ja jak najbardziej mogę dać na Śmieszka, tylko że moje 10 zł to deklaracja jednorazowa, a Wam brakuje 30 zł stałych. Stałych Śmieszek - jak widziałam - ma ponad 390 zł, więc moja jednorazowa dycha chyba Was nie urządzi zbytnio..
No i dylemat mam:roll:

Cóż począć?:niewiem:

Posted

Bamboo ® napisał(a):

Ja jak najbardziej mogę dać na Śmieszka, tylko że moje 10 zł to deklaracja jednorazowa, a Wam brakuje 30 zł stałych. Stałych Śmieszek - jak widziałam - ma ponad 390 zł, więc moja jednorazowa dycha chyba Was nie urządzi zbytnio..

Bardzo dziekujemy za reakcję i jak najbardziej prosimy o każdy grosz.Jak nie ma stałych deklaracji to przecież pokrywa się braki z jednorazowych:) proszę wpisz w moim profilu swój adres e-mail to wyślemy Ci nr konta:)

Posted

Bamboo ® napisał(a):

jednorazowych ma tyle, stałych ma 220 zł.
dziękujemy za reakcję:)

Posted

ocelot napisał(a):
jednorazowych ma tyle, stałych ma 220 zł.
dziękujemy za reakcję:)

Tak, tak, chodziło mi oczywiście, że jednorazowych ma 390 zł. Zamotałam się, sorki:p

No to ok, skoro braki będą uzupełniane z jednorazowych, to niech i tak będzie.
To podaj mi Nikus na PW to konto. Specjalnie zwolniłam 1 miejsce w skrzynce:eviltong: