malawaszka Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 piechcia a jest ktoś u Was kto jeździ? czy nie ma na co liczyć? Quote
malawaszka Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 podnoszę - transport potrzebny na śląsk Quote
malawaszka Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 podnoszę i o pomoc z transportem proszę :modla: Quote
piechcia15 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 niestety nie ma nikogo kto by mógł ją zawieść:( kicha... a czy Estera ma kastrata??bo jeśli nie to chyba to dość ryzykowne? Quote
estera84 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 jeszcze nie, ale zaraz po 10 idziemy na kastracje Quote
malawaszka Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 piechcia15 napisał(a):niestety nie ma nikogo kto by mógł ją zawieść:( kicha... a czy Estera ma kastrata??bo jeśli nie to chyba to dość ryzykowne? czyli Myszka nie jest wysterylizowana? Jej psiak zaraz będzie kastrowany więc nic nie jest ryzykowne, a jak zdrowie Myszki będzie pozwalało to i ją wysterylizujemy, a transport znajdę, jak nie to pożyczę jakiś samochód i sama pojadę Quote
malawaszka Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Piechcia czy któraś z Was byłaby w stanie pomóc w zabraniu Myszki ze schroniska i przekazaniu osobie, która pomoże nam w transporcie - to osoba nie z dogo, będzie jechała z Poznania do Krakowa po szczeniaka od AMIGI i zgodziła się pomóc - tylko musi ktoś na miejscu Myszkę przygotować i przekazać - proszę :modla: we wtorek będzie wiadomo jaki to będzie dzień - ale możliwe, że czwartek lub "okolice" Quote
piechcia15 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 jeśli będzie to później niż środa, to mogę to być ja, ale u nas w schronie nie ma problemu z "wydostawaniem" psów. Przyjeżdżasz, podpisujesz umowę i zabierasz psa. Tylko potrzebuję dane osoby na którą będzie napisana umowa oraz czip. A dane które potrzebuję to: imię, nazwisko, pełen adres +kod pocztowy, pesel, telefon, nr dowodu os. i przez kogo wydany. To poproszę o takie dane na pw. Zapytam w schronie czy dałoby radę wydać jej bez płacenia. Bo normalnie koszt adopcji to 50zł,a dla nas każdy grosz ważny. Nie wiem na kogo piszemy, ale ja już nie biorę psa na siebie bo mam już chyba z 10:) tylko niech Mysza jedzie tak aby nie mieć kontaktu ze szczeniakami. Quote
malawaszka Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 może być wypisana na mnie - podam Ci dane na pw - chodzi o to, żeby nie robić ludziom kłopotu bo oni wyświadczają nam przysługę więc głupio by było żeby musieli zajmować się jeszcze formalnościami :oops: przynajmniej ja tak to odczuwam oni by ją wzięli i przekazali mi zanim wezmą do AMIGI szczeniaka Quote
modliszka84 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Mam podejrzenie, że Mysza ma coś ze wzrokiem. Np. biegnie za patykiem i stoi obok niego, ale nie może go znaleźć... uwaga! groźny pies! Quote
piechcia15 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 jakoś tu inaczej wygląda na tych zdjęciach, ciemniejsza sierść czy co? to nie musi być koniecznie problem ze wzrokiem, bo moja sunia też stała koło ciastka i zawzięci go szukała nie tam gdzie trzeba. Może to rodzaj roztrzebania, albo bardziej skupia się na wąchaniu a o patrzeniu zapomina:) waszka, to ona jedzie najpierw do ciebie? Quote
modliszka84 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 ona jest już tak brudna i uklejona jak kiedyś to brązowe na grzbiecie to jest brudna, martwa sierść Quote
malagos Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Zagladam po urlopie i ...cieszę się, ze jest szansa na dt! Quote
estera84 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 O jak fajnie, jak wszystko dobrze pójdzie to Mysia niedługo przyjedzie Quote
minia7 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Super, że malutka jedzie do dt :) Oby szybciutko znalazł się też domek na zawsze :) Quote
jambi Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 a ja tak troszkę nie na temat... bardzo późno wieczorem w piątek zobaczyłam tą prośbę: [quote name='malawaszka']jambi - zrób bannerki dwa :modla: dla Myszki i dla Birmy: http://www.dogomania.pl/threads/190089-Sznaucerka-olbrzymka-na-staro%C5%9B%C4%87-niepotrzebna-nikomu... ale, że była to pora gdy musiałam uśpić dziecko, wyłączyłam komputer z mocnym postanowieniem, że jeśli mi się uda (bo ja mam nikłe pojęcie o robieniu bannerków, ale jeśli czego się nie robi... ) to zrobię co się da. Jednak... malawaszka, wiesz jak u mnie jest z kompueterm w weekendy... :shake:... no i dopiero dzisiaj... od razu zajrzałam tu, żeby skopiować zdjęcie Myszki a potem Birmy, całą sobote myślałam nad "chwytnym hasłem", od razu po przyjściu do pracy doskoczyłam do komputera a tu... bannerki już są... :shake: a to znaczy, że ktoś inny zareagował na prośbę do mnie... niby wszystko w porządku, bo najważniejsze jest rozgłoszenie psiaków, więc cel został osiągnięty... ale ja osobiście czuję się teraz podle... Quote
piechcia15 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 wykąpałabym Myszę przed podróżą ale ona ma teraz kumpla bardzo rozszczekanego w boksie i w sumie do końca nigdy nie mogę rozgryźć jego zamiarów. Ale przydałoby się skoro jest taka brudna. Zobaczymy, może jeśli transport miałby być w czw to na jeden dzień udałoby się ją gdzieś przenieść. Modliszka, sądząc po zdjęciach to udało ci się wejść do boksu??:) Quote
AMIGA Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Byłoby super, gdyby się ja udało wykąpać, bo będą ją zabierać nie dogomaniacy (choć myślę, że po odebraniu mojej Dalii) staną się dogomaniakami. Ale pewnie nie są tak przyzwyczajeni do zapaszków schroniskowych jak my - starzy wyjadacze. No a po drugie będzie tym samochodem wracać moja wychuchana szczeniaczka tymczasowiczka, więc tam koroneczki i podusie muszą być, a nie jakieś zapaszki :mad:;) Quote
malawaszka Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 modliszka84 napisał(a):Mam podejrzenie, że Mysza ma coś ze wzrokiem. Np. biegnie za patykiem i stoi obok niego, ale nie może go znaleźć... jak najbardziej nie jest to wykluczone w tym wieku u sznupka... ale i tak jest cudna! Quote
malawaszka Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 jambi_ napisał(a):a ja tak troszkę nie na temat... bardzo późno wieczorem w piątek zobaczyłam tą prośbę: ale, że była to pora gdy musiałam uśpić dziecko, wyłączyłam komputer z mocnym postanowieniem, że jeśli mi się uda (bo ja mam nikłe pojęcie o robieniu bannerków, ale jeśli czego się nie robi... ) to zrobię co się da. Jednak... malawaszka, wiesz jak u mnie jest z kompueterm w weekendy... :shake:... no i dopiero dzisiaj... od razu zajrzałam tu, żeby skopiować zdjęcie Myszki a potem Birmy, całą sobote myślałam nad "chwytnym hasłem", od razu po przyjściu do pracy doskoczyłam do komputera a tu... bannerki już są... :shake: a to znaczy, że ktoś inny zareagował na prośbę do mnie... niby wszystko w porządku, bo najważniejsze jest rozgłoszenie psiaków, więc cel został osiągnięty... ale ja osobiście czuję się teraz podle... oczadziałaś? :lol: co to za wyrzuty sumienia - zupełnie bezsensowne i mam nadzieję, że tylko taki żart to był co????? Quote
jambi Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 malawaszka napisał(a):oczadziałaś? :lol: co to za wyrzuty sumienia - zupełnie bezsensowne i mam nadzieję, że tylko taki żart to był co????? nie, serio się czuję podle, byc może oczadziałam Quote
jambi Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Wasia, takie mi wychodzi jak klikne: 404 Not Found Quote
malawaszka Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 [quote name='jambi_']Wasia, takie mi wychodzi jak klikne: 404 Not Found oo dzięki poprawiłam - cholerne dogo psujące linki Quote
Recommended Posts