Ingrid44 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Poker napisał(a):Nadal trzymam kciuki. Ja rowniez . Quote
gallegro Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Lucyna napisał(a):(...)Według Jamora na początek lepsza od linki będzie lekka siatka (taka jak na rusztowania) rozpostarta nad kojcem, linka może być dla niego niebezpieczna. Siatka wyeliminuje chęć wyskoczenia górą. Moim zdaniem taka siatka to bardzo dobry pomysł. Oprócz tego dobrze byłoby, aby przez pewien czas Pan obserwował go choćby przez okno, cze nie próbuje jej poszarpać pazurami lub zębami. W razie czego w odwodzie pozostanie linka lub podpiwniczenie. Quote
Lucyna Posted September 3, 2012 Author Posted September 3, 2012 Napiszę jeszcze maila, aby Nero został zabrany na weekend, żeby można go było poobserwować. Wysłałam wytyczne, wspomniałam o umowie adopcyjnej i czekam na kontakt. Quote
gallegro Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Lucyna napisał(a):Napiszę jeszcze maila, aby Nero został zabrany na weekend, żeby można go było poobserwować.(...) W rachubę wchodzi tylko weekend, ponieważ córka z mężem odebraliby go i zawieźli jadąc do rodziców. Nie wiem tylko, czy chodziło im o piątek po południu, czy sobotę. Jeśli zaś chodzi o ew. obserwację nero, nie powinno być z tym żadnego kłopotu, ponieważ pan jest prawie cały czas w domu. Quote
Poker Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Czy są jakieś nowe informacje w sprawie DS? Quote
Lucyna Posted September 4, 2012 Author Posted September 4, 2012 Niestety nie mam odpowiedzi na mojego maila. Dzwoniłam na tel. komórkowy dwa razy. Nie został odebrany, nikt nie oddzwonił. Około południa wysłałam maila z zapytaniem, czy nadal są zainteresowani adopcją Nero. Do tej pory nikt się nie odezwał. Poczekam jeszcze ... ale mam wrażenie, że się wahają. Jeśli tak jest to Nero nie powinien tam jechać. Zaczekam jeszcze troszkę i zadzwonię ponownie. Quote
Poker Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 a niech to,niestety trzeba tylko czekać. Lucynko, a nie byłby taniej wybudować kojec u Was? :roll: Neruś by domu popilnował ,żeby ktoś przypadkiem Kwiatuszka nie skradł.:evil_lol: Quote
Lucyna Posted September 4, 2012 Author Posted September 4, 2012 Poker napisał(a):a niech to,niestety trzeba tylko czekać. Lucynko, a nie byłby taniej wybudować kojec u Was? :roll: Neruś by domu popilnował ,żeby ktoś przypadkiem Kwiatuszka nie skradł.:evil_lol: Niestety nie, przyjeżdża do mnie córcia z trzema huskymi, moje dwa to czasem pięć :cool1:... małż by tego nie wytrzymał ... :diabloti: Quote
Poker Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Lucyna napisał(a):Niestety nie, przyjeżdża do mnie córcia z trzema huskymi, moje dwa to czasem pięć :cool1:... małż by tego nie wytrzymał ... :diabloti: Tak jak i u mnie. 3 psy i koniec.Aż dziw ,że się zgodził na łysolkę Lagunę jako 4. , chyba przez miłość do Zuni. Quote
gallegro Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Lucyna napisał(a):(...)Do tej pory nikt się nie odezwał. Poczekam jeszcze ... ale mam wrażenie, że się wahają. Jeśli tak jest to Nero nie powinien tam jechać. Zaczekam jeszcze troszkę i zadzwonię ponownie. Podczas naszej wizyty państwo sprawiali wrażenie zdecydowanych. Być może zmienili zdanie po korespondencji email, o ile jej treść mogła ich zaskoczyć/wystraszyć (podpisanie umowy?). Quote
Lucyna Posted September 4, 2012 Author Posted September 4, 2012 Nie mam pojęcia, jutro rano zadzwonię jeszcze pod numer stacjonarny. Być może wystraszył ich mój mail, podałam wymiar budy, jak powinna być wykonana, zgodnie z zaleceniem Jamora (deski na zewnątrz, ocieplenie styropian 5 cm i sklejka w środku[FONT=Arial][/FONT]) podałam linka o jaką siatkę chodzi do przykrycia kojca. Wspomniałam o umowie adopcyjnej, która mówi o opiece nad psem i o tym, że Nero nie może być oddany do schroniska, ewentualnie zwrócony do hoteliku. Być może zostało to źle odebrane, nie wiem. Powinni jednak się odezwać i powiedzieć o tym, że rezygnują ... :-( Przykro mi ... Zapłaciłam za hotelik Nero 01.08.2012 zapłata za hotelik 465 zł = - 222,75 01.08.2012 deklaracja Lucyny za sierpień 100 zł = -122,75 02.08.2012 deklaracja rutta za sierpień 20 zł = -102,75 07.08.2012 deklaracja Dzir za sierpień i wrzesień 20 zł = -82,75 10.08.2012 bazarek książkowy 57 zł = -25,75 25.08.2012 bazarek książkowy 115 zł = 89,25 27.08.2012 bazarek spodnie 50 zł = 139,25 27.08.2012 deklaracja od Poker 20 zł = 159,25 27.08.2012 zakup dwóch książek i płyty przez znajomych 20 zł = 179,25 29.08.2012 sponsor z dogo 300 zł = 479,25 04.09.2012 zapłata za hotelik 465 zł = 14,25 04.09.2012 szczepienie 40 zł = - 25,75 Quote
Poker Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 A może nie rezygnują tylko omawiają co i jak ,żeby dać konkretną propozycję terminu i sposobu odbioru Nero.Tak bym chciała. Quote
Olga7 Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Może i tak jest ,iż zastanawiają się jeszcze i potrzebują wiecej czasu na decyzję ? Lepiej za bardzo ich nie poganiać tel.już może ,by skutek nie byl odwrotny niż na to liczymy i poczują się zmuszani do podjęcia pozytywnej decyzji ? Swoją drogą mogliby jednak ci państwo odebrać lub zadzwonić i powiedzieć,że potrzebują więcej czasu do podjęcia decyzji zamiast unikać kontaktu .Może wiedzą też o tym forum i są na bieżąco w temacie adopcji Nero,to możliwe przecież. Nic zlego tu nie piszemy przecież i nie jest to tajne.:razz: Może te zabezpieczenia Nero przed wydostaniem się z kojca zostaly zrozumiane jako zbyt duże wymagania i zbyt klopotliwe wg tych panstwa. Nero to piękny ,mądry i energiczny pies i na pewno zasluguje na taki dom i opiekę jaką móglby mieć w domu tych państwa.No i odwdzięczy się za wszystko calym swym serduszkiem .:loveu: Quote
Lucyna Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 Wysłałam Państwu jeszcze ostatnie zdjęcia Nero, te jak bawi się z tą małą psinką (jest to adres mailowy do ich córki) i te jak pływa Jamorowi na plecach. Zadałam pytanie, czy nadal są zainteresowani adopcją Nero z prośbą o odpowiedź. Zobaczymy ... jeśli Nero nie wyadoptujemy to trudno, będzie czekał na inną szansę. Quote
diana79 Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 kurcze a może maile nie dochodzą? to czasem różnie bywa umową i opisem budy czy zabezpieczenia nie powinni się wystraszyć zadzwonić na pewno warto jak nadal będzie cisza Quote
Lucyna Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 Maile dochodzą, ponieważ nie mam zwrotów. Po południu zadzwonię na tel stacjonarny bezpośrednio do Sokołowa. Quote
diana79 Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 ja też czasem nie mam zwrotów a nie dochodzą, teraz np do grandzi wysłałam 3 razy maila z fotkami i opisem psa do bazarku i nie doszedł ani jeden i wczoraj czwarty raz wysłałam i o dziwo doszedł...nie idzie mailom ufac do końca trzymam kciuki oby się nie rozmyslili Quote
Lucyna Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 Dostałam sms, Państwo nadal zainteresowani - postarają się być w piątek po południu ... :lol: Quote
Poker Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Lucyna napisał(a):Dostałam sms, Państwo nadal zainteresowani - postarają się być w piątek po południu ... :lol: Ale ulga, superrrrr Quote
Olga7 Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 (edited) Życzymy i Państwu i dla Nero ,by wszystko ulożyło się szczęsliwie -rodzina Panstwa byla zadowolona z wyboru wlasnie Nero do adopcji a pies byl tam kochany i doceniony .:p:loveu: Po takim szkoleniu i SPA u Jamora Nero ma więcej doświadczenia oraz bogatszy bagaż w swym życiu i niech Państwo wiedzą ,że to nie byle jaki pies z Nero .Pies kocha ludzi ,towarzyski ,z temperamentem i świetną kondycją . No i do tego bardzo urodziwy,pięknie umaszczony. Oby tylko wszystko poszlo/ułożylo się szczęsliwie !!!!:loveu::loveu: Edited September 5, 2012 by Olga7 Quote
Lucyna Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 Dzięki kochani za trzymanie kciukasów. Nie wiem, c zy zostanie on odebrany w ten weekend. Jamor wyjeżdża na urlop od piątkowego południa do niedzieli wieczór. Tak się akurat złożyło. Państwo wiedzą już o tym, powinni się dogadać z Jamorem. Ale to nic nie szkodzi ... najważniejsze, że będzie miał szansę. Jamor powiedział, że trudno nie lubić Nero, jemu wszędzie jest dobrze ... taki to psiak. Quote
Poker Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Dobrze by było jednak ,żeby Nero pojechał w ten weekend.Trzeba kuć żelazo póki gorące. Tak , Nero to niezwykły pies pod każdym względem łącznie z forsą jaka poszła na jego utrzymanie dzięki Lucynie. Quote
Lucyna Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 Pani Marta (córka) napisała maila, że zależy im, aby w ten weekend odebrać Nero z zapytaniem, czy nie może ktoś inny wydać psa. W hoteliku będzie syn Jamora (lat 16?). Jamor nie pozwoli wydać mu jakiegokolwiek psa. Opisałam sytuację podając, że mogą odebrać Nero przed południem lub po niedzieli, przepraszając ... ale co z tego wyniknie, nie wiem. Co za pech ... :-( Quote
Recommended Posts