beataczl Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 moze zmienicie hotel ze szkoleniowcem na tanszy.. u nas np. jest za od 250 do 300 zl z karma na mc /Pomorskie/ a ile Jamor bierze za Nerusia? a moze w koncu tel sie rozdzwoni i Nero znajdzie tym razem dom.. poczekajmy jesli nie -zmienic moze ogloszenia na inne wojewodztwo Quote
Lucyna Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 Jamor bierze 450 zł, Nero był w innym hotelu, ale wydostawał się na zewnątrz. Potrafi przeskoczyć ogrodzenie i wydostawać się z kojca jeśli nie jest zabudowany od góry. Trudno znaleźć takie miejsce ze szkoleniem, nie ma kasy. Nero nie jest groźny dla ludzi, jest za to bardzo silny i lubi dominować inne psy. Jak mu się pies nie spodoba to walczy do końca. Quote
beataczl Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 To znaczy tak bylo przed i jest dalej po szkoleniu - z ta agresja? nie rozumie..czv zmienilo sie jakos Jego zachowanie do innych psow w trakcie pobytu u Jamora U nas sa kojce zabudowne z gory i szkoleniowiec od agresywnych psow za cene 300 zl/mc z karma . Jakbyscie chcialy przenies Nero dajcie znac-jest miejsce. Moge podac nr tel do szkoleniowca p.Magdy. Quote
Poker Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 beataczl napisał(a):To znaczy tak bylo przed i jest dalej po szkoleniu - z ta agresja? nie rozumie..czv zmienilo sie jakos Jego zachowanie do innych psow w trakcie pobytu u Jamora U nas sa kojce zabudowne z gory i szkoleniowiec od agresywnych psow za cene 300 zl/mc z karma . Jakbyscie chcialy przenies Nero dajcie znac-jest miejsce. Moge podac nr tel do szkoleniowca p.Magdy. Może to jest jakieś wyjście chociaż częściowe z impasu finansowego. Quote
Lucyna Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 Myślę, że jest to wyjście ... może nawet dla sprawdzenia jaki teraz jest. Ale trzeba na niego uważać w kontakcie z innymi psami. Nie wiem jak jest teraz, został wykastrowany. Ponoć nie można mieć do niego zaufania do końca (chodzi mi o psy), jest silny i tak naprawdę to trudno narażać inne na pogryzienie, ponoć walczy ja "gladiator" (to moje określenie). Chciałabym, żeby coś się zmieniło, niech Dora podejmie decyzję ... Quote
Poker Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Może poprosić Jamora o opis cech Nero teraz,jaki on jest czy nadal taki agresor do psów.Czy do suk też się stawia? Czy ten nowy hoteli zgodziłby się na jego przyjęcie? Ma możliwość zapewnienia mu , a właściwie innym psom odpowiedniej ochrony? Quote
Lucyna Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 Będę jeszcze nad tym wszystkim myślała, troszkę obawiam się tego, nie mniej dzięki za chęć pomocy i propozycję zmiany hoteliku. Quote
diana79 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Lucyna napisał(a): Nie będę Diano rozwieszać plakatów we Wrocławiu, ponieważ nie odważę się go wyadoptować, po prostu się boję, w razie problemów nie będę miała go gdzie zabrać i wizyty przedadopcyjnej też nie zrobię. Nie znam Nero i nie wezmę na siebie takiej odpowiedzialności. Ogłoszenia są robione na woj. mazowieckie z numerem telefonu Dory. Niestety nikt się nie odzywa. Plakaty można porozwieszać z nr tel Dory i hoteliku, może jest ktoś na wątku z Warszawy kto porozwieszałby plakaty w lecznicach? ja w razie czego mogę porozwieszać w Katowicach, transport w razie czego z Warszawy będziemy starać się znaleźć a na wizytę to też kogoś doświadczonego by się znalazło Quote
beataczl Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Poker napisał(a):Może poprosić Jamora o opis cech Nero teraz,jaki on jest czy nadal taki agresor do psów.Czy do suk też się stawia? Czy ten nowy hoteli zgodziłby się na jego przyjęcie? Ma możliwość zapewnienia mu , a właściwie innym psom odpowiedniej ochrony? pewnie -niech sie Jamor wypowie-trzeba przeciez wiedziec jakie dom szukac dla Nero hotel zgodzi sie bo wlasnie szkoli psy z agresji - obecnie sa 2 psy samce wyprowadzone z agresji i maly wyrzucony z auta przygarniety przez p.Magde-lagodny domowy ,takze spokojnie bedzie sie zajmowac tylko Nero w sensie szkolenia-gdyby co.. Quote
Lucyna Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 Jest to temat do zastanowienia, będę rozmawiała jeszcze z Jamorem. Zawsze odpowiada mi tak samo - nie daje gwarancji, że Nero nie będzie walczył z jakimś psem, a sam nie chciałby być tym zaatakowanym, Nero jest bardzo silny, niezwykle sprytny. Nie chce narażać innych psów w hoteliku na atak z jego strony. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Co do plakatów to mogę wysyłać jak ktoś będzie chętny. Quote
Lucyna Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 przeklejam z Jamorowego forumLucyna napisał(a):Jamor co słychać u Nero? Chyba w sierpniu mija termin jego szczepień? Jaką kwotę przesłać dodatkowo na te szczepienia? Jeśli można ze trzy zdjątka to poproszę, sponsorzy z fb pytają o nowe fotki ... plisss jamor odpowiedział nero 1 wrzesnia konczy sie szczep. podjade. zdjecia zrobie. U psa wszystko dobrze. Jest super kondycji, zachowanie nienaganne. Quote
beataczl Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 [quote name='Lucyna']przeklejam z Jamorowego forumLucyna napisał(a):Jamor co słychać u Nero? Chyba w sierpniu mija termin jego szczepień? Jaką kwotę przesłać dodatkowo na te szczepienia? Jeśli można ze trzy zdjątka to poproszę, sponsorzy z fb pytają o nowe fotki ... plisss jamor odpowiedział nero 1 wrzesnia konczy sie szczep. podjade. zdjecia zrobie. U psa wszystko dobrze. Jest super kondycji, zachowanie nienaganne. no to znaczy ze wszystko super-tylko oglaszac i do domu! Quote
Lucyna Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 Zachowanie nienaganne w hoteliku, tzn. jest w kojcu z którego nie może się wydostać. Jest to miły pies z masą energii, kochający ludzi. Ogłaszamy go od dwóch lat bardzo intensywnie, przez pierwszy rok miał wyróżnione aukcje allegro co dwa tygodnie, ogłaszany był w Mój Pies - i nic, domu nie udało mu się znaleźć. Były chyba trzy telefony, niestety jeden z Niemiec, jeden z Austrii, dom z małymi dziećmi itp. Nie możemy ukrywać przed przyszłymi właścicielami, że potrafi przeskakiwać wszystkie ogrodzenia i zaatakować innego psa czy sukę jak mu się nie spodoba. U Jamora ma takie warunki, że nic się nie dzieje i takie by się przydały w przyszłym domu. Początkowo był w hoteliku u Yumanji i tam pogryzł się z jej suką rezydentką, wydostawał się z boksów i innych pomieszczeń, wskoczył do boksu o wysokości 180 cm do innego psa po to aby stoczyć z nim walkę. Wtedy został przeniesiony do Jamora. Quote
diana79 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 to ja poproszę o plakat na maila [email protected] jest on ogłaszany na cafeanimal? Quote
DORA1020 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Mysle,ze trzeba przeniesc Nero do tego tanszego hoteliku,skoro jest tam szkoleniowiec,to sobie poradzi. To zawsze 150zl mniej ,to duzo.A nie wiadomo jak dlugo jeszcze Nero bedzie czekal na dom. Zmiana hoteliku na tanszy to w tej chwili koniecznosc,innego wyjscia nie ma. Quote
Lucyna Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 Zanim podejmiemy decyzję dowiedz się Dora czegoś w sprawie tego hoteliku, tak aby nie podejmować decyzji w ciemno. Chodzi mi o koszt transportu itd. Quote
DORA1020 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Beataczl,prosze podaj mi namiary na ten hotelik,gdzie on sie znajduje? Quote
beataczl Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 (edited) DORA1020 napisał(a):Beataczl,prosze podaj mi namiary na ten hotelik,gdzie on sie znajduje? Gwieździn/Pomorskie - p.Magda tel. 697 503 089. Edited August 28, 2012 by beataczl Quote
beataczl Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 piekne fotki :) no a gdzie ta agresja o ktorej pisalyscie-bo ja nie widze... bawi sie i z suczka i samcem..:-o to tylko o to przeskakiwanie chodzi z kojca , tak? i niewiadoma czy wtedy nie zaatakuje obcego psa co mu w oko nie wpadnie. Quote
Poker Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Ale wielgachny piecho z niego i trzeba przyznać,że nadzwyczaj przystojny. Na tych zdjęciach widać,że się bawi z innymi psami i są jak na razie całe, a poza tym jest puszczony luzem na terenie niezadaszonym.Może coś się zmieniło w jego zachowaniu? Quote
Lucyna Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 U Jamora nie przeskakuje przez płot posesji, ale musiał zostać przeniesiony do kojca zabudowanego od góry, ponieważ wspinał się żeby wyjść. Biega z pewnymi psami i nie chce ich zjeść. zapytałam JamoraLucyna napisał(a): Jamor, co to znaczy, zachowanie nienaganne? i odpisał: Zdyscyplinowany, nie zaczyna do żadnych psów. Oczywiście w przypadku jeśli inny pies wystartuje do niego z zębami, to wtedy już ma tamten przesrane , bardzo przesrane. Ale o Nero nie ma żadnych zapytań ... :-( Quote
DORA1020 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Byly obawy,bo Nero zaatakowal w hoteliku i suczke i psa.Ale byc moze bylo to spowodowane,ze Nero znalazl sie nagle w innym swiecie,,na dzialce w Szczebrzeszynie byl sam,tylko ja chodzilam do niego i nagle znalazl sie w towarzystwie innych psow,zostal zamkniety,nie bylo mozliwosci,zeby ktos poswiecil mu wiecej czasu. Wiec byc moze postanowil sie zbuntowac.A teraz sie przyzwyczail. Zrobilam Nerusiowi ogloszenie na Tablicy,na siebie,na lubelskie. I zastanawiam sie czy nie zrobic innych na siebie. Moze ktos opracowalby jakis ladny plakat/bo ten,ktory mam jest taki sobie/ Dziewczyny rozwiesilby w Warszawie. Quote
Lucyna Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 Na początku u Jamora też próbował się wydostawać z kojca i musizł zostać przeniesiony do bardziej zabudowanego. Były też spięcia z innymi psami. Tak jak napisane powyżej: nie zaczepia innych psów, ale jak mu jakiś podpadnie to ma już przechlapane, Nero dąży do tego , aby się z nim spiąć. Jest bardzo silny i sprytny i umie się bić. Może mieć kontakt tylko z psami uległymi, takim krzywdy nie zrobi. Wiadomo, że potrafi pokonywać różne przeszkody, nikt nie zagwarantuje, że tego nigdy więcej nie zrobi. Jest psem energicznym i mało delikatnym w kontaktach, więc nie nadaje się do małych dzieci. My sobie tutaj gdybamy, ale telefonów o Nero nie ma. Jeśli będą to można się zastanawiać, czy go tam wydać. Quote
yumanji Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 beataczl napisał(a):piekne fotki :) no a gdzie ta agresja o ktorej pisalyscie-bo ja nie widze... bawi sie i z suczka i samcem..:-o to tylko o to przeskakiwanie chodzi z kojca , tak? i niewiadoma czy wtedy nie zaatakuje obcego psa co mu w oko nie wpadnie. Chcialabym sie wypowiedziec na temat Nero,poniewaz mieszkal u mnie przez pare m-y i to przed kastracja.To nie jest kwestia tylko przeskakiwania przez ogrodzenie.Kiedy pies Mu sie nie spodoba jest bardzo zaciety i agresywny,a przy tym niesamowicie silny.Ja mam dwa owczarki kaukaskie,napradwe szurniete,a silowanie sie z Nero startujacyn do innego psa,bylo ponad moje sily.Jamor kiedys pisal,ze zaprzegnie go do wyrywania drzewek i to nie jest przesada.Nie mozna tego bagatelizowac. Quote
Recommended Posts