Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już dopytałam, zastrzyki co 10 dni, czyli kolejny wypada w Mikołaja.

Margo jest radosna, tylko w ten ostatni mróz nie bardzo miała ochotę na spacer, ale śnieg ogólnie uwielbia. W ogóle to jest świetna i bardzo pojętna sunia. Uwielbia zabawy w przeciąganie i w ogole kontakt z człowiekiem. Ma taką swoja ulubioną piłeczkę na sznurku (nie pamiętam kto nam to podarował), uwielbia się przeciągać trzymając piłkę, ale uwaga! na komendę puszcza! Wtedy można jej ją rzucić, a Margo z wielką pasją po nią biegnie i przynosi. Uczę ją podstawowych komend, ona to uwielbia. Jest wpatrzona w człowieka jak w obrazek. Naprawdę świetna z niej sunia i wierzę, że po wyleczeniu tego paskudztwa znajdziemy jej dom.

Posted

Kochania sunia, taka przeszla metamorfoze, w schronisku wbita w kąt budy, a u Murkow radosna, wesola sunia. Dobrze, ze jest tak wpatrzona w Murke i ze chetnie sie uczy.

Posted

Dzisiaj byliśmy na kolejnym zastrzyku, został jeszcze jeden. Nie ma ropy, mimo, że już od ok. dwóch tygodni nie zakrapiam niczym uszu (prócz czyszczenia), w uszach zbiera się jedynie bród.

Posted

Jakos pomalutku dojada. Szkoda, ze beda pozno, bo pewnie bedzie kolejka pacjentow i trzeba bedzie czekac.
Zeby tylko doktor dobre wiesci nam podal i dla Margo i dla Mai :kciuki:

Posted

Całkiem pózno,podobno umówieni na ok19.Podałam P.Ewie 400zł dla Murków.Myśle,ze 350 na kolejne3,5 miesiaca Loriego a 50 na leczenie MAI lub Margo,zależy jaka będzie potrzeba.Murka,poproście o tą fakture za leczenie Margo.Są pojemniki dla Ciebie na karme.

Posted

Niestety nie udało się zabrać Margo... Obie sunie były już zapakowane i jechały psiowozem, ale TZ musiał się wrócić z Janowa. Pękła przednia szyba :( Ale to i lepiej, bo nie wiem czy by dojechał psiowozem, bo potem była straszna zadyma, a psiowóz kiepsko jeździ na śniegu...
TZ pojechał po południu z Mają golfem.

Posted

Kasiu, to może tutaj napisz mi o Nutce, jak tam co tam z nią/ moja mama juz trzy razy do mnie dzwoniła, bo serce ją boli, że ją oddała:evil_lol::evil_lol: /och ta moja Uleczka:loveu:/ - a wczoraj Mariuszowi to chyba tam nakazywała żeby Nutka miała dobrze :evil_lol::evil_lol:/
Moja mama nie da rady trzymać dwóch psiaków, bo ma lat 70 plus, a Kajtuś ,jej psinka, jest niesamowitym nadopbudliwym wariatuńciem:evil_lol:

Jak Maluśka Nuteczka sie zachowuje, ona taka wystraszona, ale tak pragnie człowieka, że szok. Tak by chciała byc przytulana.:-(

Posted

Uchole okiem laika bez większych zmian.
Jutro ostatnia aplikacja autoszczepionki, poproszę wtedy weta, żeby zajrzał do uchów, wie jak wyglądały wcześniej więc będzie miał porównanie.

Posted

[quote name='Murka']
Doszło 50 zł od kaskadaffik, więc obecny stan finansowy:
-26 zł + 50 zł = +24 zł

Zapomniałabym, halcia przekazała 25 zł na leczenie Margo, czyli stan finansowy:
24 zł + 25 zł = +49 zł

Margo dostała dzisiaj ostatnią dawkę autoszczepionki, wet obejrzał uszka i oczyścił je. Ogólnie wyglądają lepiej, choć narośle są oczywiście nadal. Nie ma ropy, wygląda na to, że pozbyliśmy się tych paskudnych bakterii :multi: