Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A, prawie zapomniałam, że miałam Wam coś opowiedzieć ;)

Miałam ci ja taką fajną bluzkę. Czarną, jedną z moich ulubionych, bardzo wygodną, ładnie podkreślająca pewne ... atuty, i co najwazniejsze - niewymagającą prasowania :) No ale właśnie... miałam. Bo w zasadzie juz nie mam ....
Nie oznacza to wcale że ją ukradli, czy że wystawiłam ja na jakimś bazarku, ani tez że wywiały ja ostatnie silne podmuchy wiatru, o nie! nic z tych rzeczy... zresztą... zobaczcie...

Do szczurobójstwa nie doszło wyłącznie dlatego, że była to moja i tylko moja wina :eviltong:
Nieopatrznie zostawiłam bluzkę zbyt blisko klatki, w okresie największej aktywności gryzoni - czyli w nocy :p

Posted

jambi napisał(a):
no, dzieki za rady... ale jest jeden mały problem ... :hmmmm: ... ja nie cierpie zakupów... i bardzo sie przywiązuje do rzeczy....

oj, znam ten ból

tzn zakupy bardzo lubię, ale się przywiązuje do rzeczy, nic nie mogę nigdy wyrzucić...

Posted

jambi napisał(a):
taaaaaak.......... i co z tego że chęci są? że serce pęka, że coś sie w środku rwie..... gdy z prozaicznych powodów mozliwości brak... :(
i w całej swojej idei "ratowania świata" musze poprzestać na durnowatym podnoszeniu wątków, bieganiu po "bazarkach", wirtualnym "odwiedzaniu" psów, patrzeniu na ich smutne oczy... wiem, że niewiele robie, że to co robie to tak naprawde nie jest "pomoc", której one potrzebują.... :(
chciałabym dać im od siebie więcej, ale "chciałabym" to za mało, bo głupie dwa słowa "nie moge" skreślają wszystko....

Wisz co, ja nie wiem co musiałabym zrobić, żebym w końcu stwierdziła, że dała im tyle ile bym chciała. Takie myślenie nie ma sensu. Wszystkich i tak nie uratujemy, a wspólnymi siłami tym kilku zawsze uda sie pomóc.

Posted

zerduszko napisał(a):
Wisz co, ja nie wiem co musiałabym zrobić, żebym w końcu stwierdziła, że dała im tyle ile bym chciała. Takie myślenie nie ma sensu. Wszystkich i tak nie uratujemy, a wspólnymi siłami tym kilku zawsze uda sie pomóc.

dobrze gada, dać jej wtk :drinking:

Posted

kurna co Ty masz za szczurzyce-wandalki, mój Stefan (juz zaTM) śmigał sobie po mieszkaniu, wspinał sie po suszących sie ubraniach na suszarkę z praniem i nigdy nic nie pogryzł, śmigał sobie elegancko po tej suszarce, czasem sie nawet na niej zdrzemnął a jak chciał zejść to "wolał" żeby go zdjąć ;)

Posted

Erhan napisał(a):
Obetnij kołnierzyk, zrób z tyłu duże wycięcie i na lato będzie idealna :cool3:

ejże Versace, duże wycięcie to ona miała :cool3:, toż pisałam o podkreslaniu "atutów" :eviltong:

ale tak sobie właśnie myślę, czy nie da się tego uratowac i kołnierzyk zmienić na stójeczkę np. :PROXY5:

wilczy zew napisał(a):
Olbrzymka też mnie gryzła :placz:

Dzięki za zdjęcie obroży,fajna :multi: ale takiej nigdzie nie widziałam :-(

A mnie Olbrzymka nie gryzła :megagrin:

co do obroży - no ja tez nie widziałam - a jakby tak zrobić? ze zwykłego łańcuszka zaciskowego? dorobić blaszkę? zespawać? i gotowe :)

greatmadwomen napisał(a):
cicho tu... nie mam co po powrocie do domu czytać... a zwykle tu były takie porywające dyskusje :D

no faktycznie jakoś tak się nudno zrobiło :roll:

Posted

jambi napisał(a):

co do obroży - no ja tez nie widziałam - a jakby tak zrobić? ze zwykłego łańcuszka zaciskowego? dorobić blaszkę? zespawać? i gotowe :)

cały problem w tym spawaniu,to nie takie proste,jak byś widziała gdzieś to daj znać

Posted

wilczy zew napisał(a):
cały problem w tym spawaniu,to nie takie proste,jak byś widziała gdzieś to daj znać

a no widzisz, bo ja mam spawarke i spawacza pod ręką i dlatego tak :oops:

ale zerduszko dobrze radzi :) tu już wystarczy wiertełko i 2 pary kombinerek :)

Posted

jambi napisał(a):
...ale tak sobie właśnie myślę, czy nie da się tego uratowac i kołnierzyk zmienić na stójeczkę ...

Odpowiednie podkreślenie i wyeksponowanie walorów, to potrafi nie tylko kołnierzyk zamienić w stójeczkę :cool3: :evil_lol: