Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no jak sie oficjalnie pochwalila to to juz ich calkiem !!!
i z tego co pamietam to zostaja na miejscu ino klatki czy blok sie zmieni ale moglo mnie sie cos pomieszac

a pewnie malo czasu bedzie miala bo ruszaja z remontem i to z kopyta!!! hihihi
ino coby zdjec nie zapomniala robic to nam kiedys wsio pokaze

Posted

jestem! i odpowiadam , ino może być nie po kolei :grins:

Tak :) nasze nasze - mamy na to papiery :lol: jeszcze sie nie wprowadziliśmy, póki co cieszymy się z bycia szczęśliwymi właścicielami, a zanim zamieszkamy to jeszcze czeka nas duuuuży remont - oczywiście zdjęcia będa przed i po, tak aby uwidocznić Wam metamorfozę NASZEGO mieszkanka :)

no cieszę się strasznie, bo kilka ładnych lat na to czekaliśmy, zbieraliśmy się, zbieraliśmy, ale ciągle coś stało nam na drodze, a teraz się udało - nic nie mówiłam, bo nie chciałam zapeszyć, po co się chwalić, nastawiać na coś i przeżyć rozczarowanie? lepiej trzymać dziób na kłódkę i potem mieć niespodziankę :)

a mieszkanko znaleźliśmy całkiem niedaleko - jakies 200 metrów od miejsca w którym mieszkamy obecnie, czyli nadal sa to "moje okolice", miejsca które znam i lubie :)

WZ pisała o metrażach, no bez przesady! pałacu nie kupiliśmy, ale fakt, nieco większe niż obecnie no i posiada zdecydowanie więcej pomieszczeń.

Remont będziemy robić po pracy... wieczorami, weekendami - będziemy robić sami, we własnym zakresie, dlatego kilka następnych tygodni może być nieco męczące... ale co tam!!! no, i najważniejsze, do połowy grudnia mamy zamiar przenieśc się już całkowicie :)

Posted

powoli powoli najwazniejsze ze juz na swoim bedzicie pracowac i wedle wlasnego widzimisie
tak se myslalam ze szybciutko bedzicie chcieli juz u siebie byc

no to kiedy impreza ???? kiedy pijemy na parapetach???

Posted

Własne mieszkanko to zawsze wielka radość.Mam nadzieję,że remont pójdzie raz,dwa.
No i myślę,że za jakiś czas pojawi się mała czarna kulka z brodą,która wyrośnie na olbrzymka.

Posted

[quote name='Margi']No i myślę,że za jakiś czas pojawi się mała czarna kulka z brodą,która wyrośnie na olbrzymka.[/QUOTE]

No właśnie, własnie...:)

• 2 weeks later...
Posted

Dzięki eria :)

Fides - niespełna 50... bez kawałka ;) ale za to 3 pokoje :)

[quote name='zerduszko']Farciara, papiery na moje m ma bank :mad:[/QUOTE]

no papiery mam ja, bank ma kopie :grins: ... no i wpis do hipoteki....

[quote name='Margi']Własne mieszkanko to zawsze wielka radość.Mam nadzieję,że remont pójdzie raz,dwa.
No i myślę,że za jakiś czas pojawi się mała czarna kulka z brodą,która wyrośnie na olbrzymka.[/QUOTE]

no radość wielka :) a remont MUSI pójść raz dwa... w zasadzie musimy się szybko przeprowadzić, płacić rate i wynajem to ponad moje siły
a co do czarnej kulki.... pożyjemy, zobaczymy ;)

[quote name='wilczy zew']teraz delikatnie mówiąc gnieździcie się na kupie :smile:[/QUOTE]

no jak to było delikatnie :-P.... i przepraszam bardzo, na żadnej "kupie" sie nie gnieździmy ... o kupach to w innym wątku :eviltong:

[quote name='malawaszka']Jambi!!!!! Śniło mi się!!!! Wasze mieszkanie mi się śniło!!!! ogrooomneee było!!! i miało zajebiste drzwi przesuwne :lol:[/QUOTE]

taaa, ja też kiedyś miewałam takie sny :megagrin: ... a drzwi przesuwne będą. W szafach ;)

A wogóle to przepraszam, że tak znowu mnie nie ma - miałam ostatnio 3 dni wolnego, specjalnie na prace remontowe wziełam - w pracy zasuwam, po pracy lece remontować, a po ciężkich robotach wracam do domu i pakuje po trochu... chcemy skończyć szybko - do połowy grudnia mamy nadzieje i plan, żeby sie już przeprowadzić, ale póki co cały czas trwa jeszcze faza demolki... choć, dziś przyjechała lodówka :grins: no i farby już kupiłam. I nowe klamki :p
Tak więc, ściany jeszcze odrapane, trwają prace murarskie, ale nowa lodówka i klamki są :lol: