Fides79 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 matulu kochana ileście tu nabazgrały, 2 dni czytałam :lol: deska fajna, hokery super, takie elegankie:p kanapa też bardzo fajna i z pewnością wygodna, miałam okazje kiedyś na podobnej często siadać, choć przyznam że nawet jak na polskie ceny to bardzo tania nie była (ale to juz nie moja sprawa) ja za swoją 3osobową zapłaciłam więcej, ale nie jest tak mięciutka i służy jako łóżko, a i pokrycie tez mogę zdjąć i wyprać ;) Quote
ulana Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Wreszcie nadrobiłam, ufff... Deskę fajną masz. Sama stoję przed wymianą sedesu, no i siłą rzeczy muszli też, i się nad taką zastanawiałam. :) Kiedyś, dawno, dawno temu, za górami, za lasami... tzn. kiedy sami się urządzaliśmy tak jak teraz Wy, chciałam w przypływie humoru nabyć jakąś kiczowatą deskę, co by ludzi poszokować trochę. Nawet wybrałam jedną - taką z niby-drutem kolczastym. Ale mąż nie docenił mej finezji. Powiedział, że za parę dni zmienię humor, a tego drutu to on przecież do niczego nie zużyje. :) Kanapa śliczna - taka kobieca.:) Saththa na początku też miałam taką małą kuchnię - jednoosobową. Mogłam w niej stać i kręcić się w kółko nie ruszając z miejsca i wszędzie dosięgnęłam. :) Tak więc rozumiem o czym mówisz, bo też się gimnastykowałam z gotowaniem. A o Abi jak czytam, to jakby o Zibulcu. Nie mogę zaniedbać czesania, bo od razu filce ma, zwłaszcza w pachwinach. No, pokaż ją, pokaż. Przecież śliczna jest. :) Quote
zerduszko Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='Fides79']ja za swoją 3osobową zapłaciłam więcej, ale nie jest tak mięciutka i służy jako łóżko, a i pokrycie tez mogę zdjąć i wyprać ;)[/QUOTE] Poka :razz: Quote
Fides79 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 proszę, na szybko zdjęcie wrzucone https://lh4.googleusercontent.com/-nGusgKAdk4M/UQhOvyVkMmI/AAAAAAAADrE/BF02C3scPhk/s912/DSC_0379.JPG Quote
zerduszko Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='Fides79']proszę, na szybko zdjęcie wrzucone https://lh4.googleusercontent.com/-nGusgKAdk4M/UQhOvyVkMmI/AAAAAAAADrE/BF02C3scPhk/s912/DSC_0379.JPG Bardzo ładna, a to z jakiejś sieciówki czy sklepu netowego? I w ogóle, jaka przestrzeń. Tez chce duże mieszkanie :placz: Quote
Fides79 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Zerduszko, ani sieciówka ani internetowy, normalny meblowy, jeszcze stół brałam u nich na ekspozycji mieli wystawioną taką kanapę w żarówiaście pomarańczowym kolorze, na szczęście można było zamówić dowolne obicie przestrzeń może i jest i na tym koniec zalet (no jeszcze centralne i ciepła woda z kranu), ściany patrz na nas ale nie ruszaj, okna stare i nieszczelne, wiadomo jak to w starej kamienicy Quote
zerduszko Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 No szkoda, znaczy że nie mam szans na znalezienie takiej :shake: Quote
Fides79 Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 czemu nie masz szans, podobne mają np w brw, albo musisz pochodzić po jakiś sklepach z meblami Quote
malawaszka Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 macie tam takie wysokie sufity? super są!! Quote
jambi Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 [quote name='malawaszka']zawsze możesz przyjechać - pokażę Ci wszystko na raz i koci pokój (który ostatnio bardziej psim był, niż kocim :D ) - tylko nie wiem czy to nie byłoby za dużo tego szczęścia na raz przyjade i zostane na cały tydzień :diabloti: wtedy nie będzie wszystko na raz :evil_lol: [quote name='eria']Jambi jesteś wielka, nigdy nie widziałam by ktoś tak obszernie opisał deskę klozetową,ale dobrze że wstawiłaś bo wyobrażałam ją sobie nieco inaczej i faktycznie bardziej kiczowato niż jest w rzeczywistości, a jest ładna! p.s. ino szkoda że nie podgrzewana hihiih eria, nie wiem czy pamiętasz, ale ja moge długo i namiętnie na każdy temat :evil_lol: ale :hmmmm: "bardziej kiczowato niż jest w rzeczywistości" , czyli, że jednak troche kiczu w niej jest? [quote name='AnkaG']No pewnie, że panienki M i B pamiętam i coś mi się kluje, że A też no więc, jak najbardziej jesteś na bieżąco - w tej materii nic sie u mnie nie zmieniło :) [quote name='zerduszko']Co nie zmienia faktu, że odwiedzin nie było :placz: a ja się nastawiłam no i dobrze ;) co sie odwlecze to nie uciecze - skoro jak dotąd udało mi się odwiedzić malawaszke, Tekle, Fides to i na Ciebie przyjdzie pora :D .... jedynie niejaka saththa jak ognia unikała spotkania ze mną uporczywie się ze mną mijając :diabloti: [quote name='wilczy zew']no poka tego biednego sficowanego pieseczka na wiosnę :eviltong: [quote name='Fides79']matulu kochana ileście tu nabazgrały, 2 dni czytałam zważywszy na to, że miałaś dwa miesiące luzu od mojej galerii, to te dwa dni mogłaś poświęcić :eviltong: [quote name='Fides79']deska fajna, hokery super, takie elegankie:p kanapa też bardzo fajna i z pewnością wygodna, miałam okazje kiedyś na podobnej często siadać, choć przyznam że nawet jak na polskie ceny to bardzo tania nie była (ale to juz nie moja sprawa) ja za swoją 3osobową zapłaciłam więcej, ale nie jest tak mięciutka i służy jako łóżko, a i pokrycie tez mogę zdjąć i wyprać co do kanapy - napisałam już, że od bardzo dawna marzyłam o takiej właśnie, która będzie miękka, super wygodna, taka "zatapialna" i takiej właśnie szukaliśmy; byliśmy w wielu sklepach, ale albo była "nie do końca tak wygodna" tzn. wyglądała na wygodniejszą ale za to cena była przystępna, albo też była wyrąbiście wygodna ale cena z kosmosu... w końcu trafilismy na ta ikeowską (choć do IKEI pojechaliśmy po coś zupełnie innego ;) ) i chcieliśmy wziąć taką z funkcją spania, bo ta nierozkładana wydawała nam się troche bez sensu... ale właśnie z uwagi na cenę, zdecydowaliśmy się jednak na nierozkładaną (jest 2 i pół raza tańsza...) i powiem szczerze, że jestem zadowolona :) jest naprawde taka jaką chciałam - a jak ktoś chce sprawdzić - zapraszam :) [quote name='ulana']Wreszcie nadrobiłam, ufff... Deskę fajną masz. Sama stoję przed wymianą sedesu, no i siłą rzeczy muszli też, i się nad taką zastanawiałam. :) Kiedyś, dawno, dawno temu, za górami, za lasami... tzn. kiedy sami się urządzaliśmy tak jak teraz Wy, chciałam w przypływie humoru nabyć jakąś kiczowatą deskę, co by ludzi poszokować trochę. Nawet wybrałam jedną - taką z niby-drutem kolczastym. Ale mąż nie docenił mej finezji. Powiedział, że za parę dni zmienię humor, a tego drutu to on przecież do niczego nie zużyje. :) drut kolczasty extra, ale obawiam się, że mój mąż zareagowałby podobnie :lol: Kanapa śliczna - taka kobieca.:) dzięki, mój mąż wybierał obicie :grins: ja chciałam czekoladową :p Saththa na początku też miałam taką małą kuchnię - jednoosobową. Mogłam w niej stać i kręcić się w kółko nie ruszając z miejsca i wszędzie dosięgnęłam. :) Tak więc rozumiem o czym mówisz, bo też się gimnastykowałam z gotowaniem. no ale jaka to wygoda! wszystko pod ręką! :) a i wygimnastykowany sie człowiek robi - tyle skrętów, półobrotów :lol: A o Abi jak czytam, to jakby o Zibulcu. Nie mogę zaniedbać czesania, bo od razu filce ma, zwłaszcza w pachwinach. No, pokaż ją, pokaż. Przecież śliczna jest. :) taaa śliczna, śliczna :) [quote name='zerduszko']No szkoda, znaczy że nie mam szans na znalezienie takiej :shake: ale proszę Ciebie oczywiście, że masz!!! choćby właśnie w BRW jak pisze Fides, ale weź sobie kochana pogooglaj troche ;) Quote
Fides79 Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 zważywszy na to, że miałaś dwa miesiące luzu od mojej galerii, to te dwa dni mogłaś poświęcić :eviltong: tylko, że ja obecnie ciut ograniczona czasowo jestem :eviltong: a w temacie kanapy to najważniejsze, że masz taką jak chcieliście Zerduszko prosze super szwedzka sieciówka ma takie całkiem fajne cuda http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69875659/ a taką przyznam szczerze oglądałam i sie zastanawiałam czy by nie kupić http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40223112/ Quote
Saththa Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='jambi'] no i dobrze ;) co sie odwlecze to nie uciecze - skoro jak dotąd udało mi się odwiedzić malawaszke, Tekle, Fides to i na Ciebie przyjdzie pora :D .... jedynie niejaka saththa jak ognia unikała spotkania ze mną uporczywie się ze mną mijając :diabloti: [/QUOTE] Noooo tak.... człowiek przez dwa lata zaprasza, siedzi na tej dupie w tym szczęscinie ale jak tylko postanowi sie na weekend wybyć to jambi postanawia przyjechac :evil_lol: Quote
eria Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 (edited) skoro jak dotąd udało mi się odwiedzić malawaszke, Tekle, Fides to i na Ciebie przyjdzie pora powiem Ci że ja się już zaczynam obawiać hihihi Malawaszka to już całkiem blisko mnie :evil_lol: a poważnie to- zapraszam :) czarna małpa się ucieszy z ciotki sznauceromaniaczkia dit. w desce kiczy odrobinkę ;) ja bym taką mogła mieć ,ale ...podgrzewaną hihiih tak wiem, mam jakąś traumę na ten temat chyba ;p Edited January 30, 2013 by eria Quote
zerduszko Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Nikt nikogo nie zaprasza, tylko wszyscy Jambi :lol: Ps. W BRW byłam, nie widziałam takich kanap :shake: Ale może kiepsko szukałam :D Quote
malawaszka Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='zerduszko']Nikt nikogo nie zaprasza, tylko wszyscy Jambi :lol: [/QUOTE] no że niby ja Ciebie nie zapraszałam??? :obrazic: Quote
Saththa Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 to ja zapraszam heheh zerduszko to moze Tazzmana zabierzesz od razu;) Quote
Fides79 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 kurde pisałam tu wczoraj, ale po kliknięciu 'zatwierdź odwiedź' ukazał mi się komunikat, że serwer jest przeciążony i ze mam spróbować później, później było tak samo no i widzę, że mój wpis sie nie ukazał :shake: Ps. W BRW byłam, nie widziałam takich kanap :shake: Ale może kiepsko szukałam :-D na to wygląda ;) proszę, to tego typu jak moja: http://www.brw.com.pl/pl/produkt/14776-sofa+rozk%C5%82adana+BEGA/8_500-Pok%C3%B3j+dzienny/v/16570 http://www.brw.com.pl/pl/produkt/16357-sofa+KAMA+BIS+LUX+3DL/8_500-Pok%C3%B3j+dzienny/v/20321 Quote
zerduszko Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Tylko ona nie wygląda mi na rozbieralną ;) Hmm? Quote
jambi Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Kinga, ale zerduszko chciała taką ze zdejmowanym pokrowcem, a te sa tapicerowane Kamila, ja bym Ci szczerze polecała taką jak my mamy - wersje rozkładaną, ale Ty Ikei nie lubisz, więc nie polecam :megagrin: ******************************************************** [quote name='Saththa']Noooo tak.... człowiek przez dwa lata zaprasza, siedzi na tej dupie w tym szczęscinie ale jak tylko postanowi sie na weekend wybyć to jambi postanawia przyjechac :evil_lol: no to teraz będzie moja wersja :diabloti: - owszem 2 lata zaprasza, owszem akurat gdy jambi postanawia przyjechać to rzeczona postanawia wybyć na weekend (i w tej kolejności :diabloti:) jednak, koleżanka zapomniała wspomnieć, że jambi potem postanawia udać się w ślad za koleżanką, ku miejscu gdzie tez koleżanka na weekend wybyła była! i co wtedy robi koleżanka? oznajmia "no to jak juz przyjedziesz to mnie nie będzie" ... !!!! ha!!! **************************************************** [quote name='eria']powiem Ci że ja się już zaczynam obawiać hihihi Malawaszka to już całkiem blisko mnie :evil_lol: a poważnie to- zapraszam :) czarna małpa się ucieszy z ciotki sznauceromaniaczkia dit. w desce kiczy odrobinkę ;) ja bym taką mogła mieć ,ale ...podgrzewaną hihiih tak wiem, mam jakąś traumę na ten temat chyba ;p o, eria :) Ty mnie jeszcze nie zapraszałaś :lol: to ja sobie będę musiała jakąś objazdówkę po terenach śląskich zafundować :lol: w sumie jak by nie patrzeć, w każdej desce nie-klasycznej jest jakaś odrobina kiczowatości... ja dla odmiany chyba bym nie chciała takiej podgrzewanej, bo elektryczność i woda to mi się jakoś nie kumuluje... ale, ale - coś dla Ciebie - promocja jest :grins: http://www.outletrtvagd.pl/product-pol-4959-Deska-sedesowa-podgrzewana-BEHEIZBARER.html *************************************************** [quote name='AnkaG']A mnie nikt nie zaprasza buuuu no ale weźcie dziewczyny! toż pisałam przecież: [quote name='jambi'] a jak ktoś chce sprawdzić - zapraszam :) no owszem, było to w temacie kanapy - ale każdy pretekst jest dobry ;) ******************************************************* [quote name='zerduszko']Nikt nikogo nie zaprasza, tylko wszyscy Jambi :lol: [quote name='malawaszka']no że niby ja Ciebie nie zapraszałam??? :obrazic: foch uzasadniony - malawaszka zapraszała trylion razy :grins: Quote
jambi Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 a cóż to za wyznanie nagłe? wszak nic takiego nie napisałam :lol: Quote
wilczy zew Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 wcale nie nagłe,no właśnie niby nic takiego a... Quote
Fides79 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Kinga, ale zerduszko chciała taką ze zdejmowanym pokrowcem, a te sa tapicerowane hmmm to trza iść popytać, czy takiej 'rozbieranej' by nie zrobili albo zajrzec do jednego, drugiego meblowego ja tez nie wiedziałam, że moja ma zdejmowany pokrowiec:roll: sie dopatrzyłam jak mi ją przywieźli, że ma sprytnie ukryte ekspresy i ze mozna w sumie obicie zdjąć Quote
Recommended Posts