Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem, przeczytałam, postaram się dziś zbadać go tak dokładnie jak się da. Jeśli nie będę mogła sobie poradzić, to dostanie znieczulenie. W tej chwili Snoopcio dostaje leki raz dziennie, w postaci tabletek, podawane w kurczaku, kiełbasce, czy czymkolwiek innym i zjada bez problemu.
Musimy jednak pamiętać, że w schronisku mamy ograniczone możliwości diagnostyczne. Nie damy rady zrobić na szybko badań krwi, czy prześwietlenia.

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Snoopek to w takim razie w gruncie rzeczy szczęściarz :) tyle osób przejęło się Jego losem, że z pewnością jeszcze będzie kiedyś bardzo szczęśliwy i kochany

Posted

CoolCaty napisał(a):
Jestem, przeczytałam, postaram się dziś zbadać go tak dokładnie jak się da. Jeśli nie będę mogła sobie poradzić, to dostanie znieczulenie. W tej chwili Snoopcio dostaje leki raz dziennie, w postaci tabletek, podawane w kurczaku, kiełbasce, czy czymkolwiek innym i zjada bez problemu.
Musimy jednak pamiętać, że w schronisku mamy ograniczone możliwości diagnostyczne. Nie damy rady zrobić na szybko badań krwi, czy prześwietlenia.

CC napisz prosze dokladnie o jego zdrowiu, czy wiadomo ze jest to zespol przedsionkowy czy uderzenie w glowe, czy jeszcze cos innego. Chcialabym zeby Snupek mial recepte jak na codzien go leczyc. Bede sie kontaktowac z fundacja ast (ja i rowniez DT ktory ma juz od nich pit bulke) zeby pomogla nam specjalisitycznym zdiagnozowaniu, rozumiem ze w schronie sa ograniczoe mozliwosci i nie wszysytko mozna zrobic. CC mogabys wrazie co wiecej napisac o tym zespole przedsionkowym, czy to jest wyleczalne zaleczalne itp?

Posted

Szerkanka napisał(a):
Dziewczyny zalatwiony DT, w ktorym jest juz pitbullke chora, z fundacji z Wawy, wiec na wizycie przedapocyjnej przewertowali warunki wzdluz i wszerz ale... Pan sie boji leczenia psa, moze nie tyle leczenia co stresu z tym ziwazanego, bardzo sie przywiazuje do psow tzn. pies musi byc zdiagnozowany. Miec konkretnie wyznaczone leki itp. to jest DT z tej drugiej opcji, Pan mieszka niedaleko mnie tzn jakies 30 km. wiec bede miec wszystko pod okiem. Co myslicie? Bo ja sie az trzese z nerwow.

Szerkanka - którą sunię oni adoptowali? jak będę wiedziała to zaraz dzwonie do Doddy (jak sie dodzwonię;)) i będziemy myśleć;)

Posted

Dajcie mi rposze jakis kontakt do CC, jutro wszystko dogram bo dzis jestem padnieta od 7 rana na uczelni dopiero wrocilam i jeszcze kupa nauki przede mna. Wrazie co to moj nr. Niech sie ze mna ktos skontaktuje kto pilotuje snupka i ma z nim bezposredni kontak.
726 957 959

Poza tym ze jak dobrze pojdzie to Snupek jedzie na DT do Lipna, to nadal jest wolny DT w Krakowie, tylko warunkami jest plec - pies(poniewaz jest juz tam sunia ktora srednie toleruje inne suki) i musi znosic koty.

Posted

Dziś Snoopek dużo lepiej z równowagą głowy, ale mocniej boli go prawa rzednia łapa. On jest chyba po jakimś potrąceniu, bo obolały jest mocno.
Jutro będzie miał badania krwi i kastrację.
Nr tel do mnie: 692-564-537 - ostrzegam, że jutro od rana jestem w schronisku i może być cięzko się do mnie dodzwonić.

Posted

Dzisiaj nasze "maleństwo" zostało znieczulone, wykastrowane i dokładnie obmacane. Tatuazu nie ma, uszy są czyste i zdrowe. Jest silna bolesność prawego podramienia, ramienia, kręgosłupa szyjnego i prawej łopatki. Na macanki nic nie jest złamane. Pobrałam krew do zbadania. Niuniuś szybko się wybudził i machał ogonkiem do Ani wolontaruszki, która go miziała i obcałowywała.
Powinno byc dobrze z chłopakiem, bo najprawdopodobniej jest to bardzo silne stłuczenie, dotyczące tez głowy. Chłopak już ładnie reaguje na leki. Dostaje je w mięsie i zjada bez problemu.
Jak tylko będę miała wyniki krwi - od razu dam znać.

Posted

Skąd sa zaburzenia nie dowiemy się - są pourazowe - pies nie powie co mu jest. Nie mamy też możliwości zrobienia rtg psiaka - być może trzeba je będzie wykonać we własnym zakresie.
Jeśli takie informacje wystarczą do przyjęcia do DT, to dokąd ma być transport?

Posted

Do Lipna kolo Torunia. Juz dzwonie i informue DT o wiadomosciach od CC.
Czy jakis pododzial fundacji ast funkcjonuje w Łodzi, moze by nam dofinansowali RTG w jakies lecznicy?

Posted

Szerkanka napisał(a):
Do Lipna kolo Torunia. Juz dzwonie i informue DT o wiadomosciach od CC.
Czy jakis pododzial fundacji ast funkcjonuje w Łodzi, moze by nam dofinansowali RTG w jakies lecznicy?

Fundacja AST nie ma pododdziału w Łodzi. CC - ile by kosztował rtg? moze dałoby radę go zabrać na rtg poza schronem? tylko nei wiem czy nie musiałby być pod narkozą...a to w tej chwili odpada z racji odbycia jej dopiero co ...

Posted

Dzwonilam do DT sprawa wyglada tak:
Pan bez problemu wezmie psiaka, ale musi on podlegac Snupek pod fundacja ast, Dt poprostu chce miec pewnosc, ze pies nie zostanie u niego na stale bo jak to powiedzial "wkoncu sie zagrodzi psami".

Posted

ewatonieja napisał(a):
a nie ma możliwośc zrobienia badan w lecznicy "na stokach" wiem, że tam trafiały na usg rtg psy ze schroniska i wolontariusze nawet wozili na te badania, sama byłam tam z Alterem

Tak, jest, ale wierz mi, ze nikt z nim nie pojedzie, bo to kilka godzin siedzenia w lecznicy, a kierowcy, cytuję: "nie mają na to czasu". Jeśłi jakiś wolontariusz zgodziłby się we własnym zakresie pojechac ze Snoopim, to spokojnie można go na rtg wysłać na koszt schroniska. Obawiam się również o to, że go znieczulą do zdjęcia, co nie jest dobre w obliczu dzisiejszej narkozy. Jeśli znajdzie się chętny, żeby z nim pojechac, to go wyślemy.