Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zakładam ten wątek...ale w sumie bez większych nadziei na pomoc...no ale nie darowałabym sobie, gdybym nie spróbowała:-(

kopiuję z watku z niebieskiego forum:

"Pies trafił do schroniska dzisiaj. Ma zaburzenia rónowagi. Najprawdopodobniej ma zespół przedsionkowy, który można ładnie wyleczyć. Możliwe też, ze ma zaburzenia rónowagi po silnym uderzeniu w głowę - to też da się wyleczyć.
W schronisku nie mamy miejsca do odizolowania kolejnego amstaffa. Sytuacja robi się patowa. Takiego psiaka czeka tylko eutanazja, bo nie ma gdzie go umieścić.
Pies jest bardzo przyjazny do ludzi. Wtulał się we mnie dziś i piszczał, lizał mnie po rękach i wpychał głowę pod pachę, cały czas machając ogonem. On płakał jak dziecko kiedy siedziałam z nim.
Nie daruję sobie jak en pies się zmarnuje."

POMÓŻMY TEMU PSU :placz::placz::placz:

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chita napisał(a):
a jak wygladaja te zaburzenia rownowagi?znacznie utrudniaja mu poruszanie sie?

Chita...muszę się dowiedzieć...ale podejrzewam, ze niezbyt mu przeszkadzają skoro jest w stanie ustać o własnych siłach dłuzszy okres czasu...no ale dopytam:(

Posted

justysiek napisał(a):
jest w Lodzi jakas fundacja?:oops: mysle, ale nie moze mi nic przyjsc do glowy, :cool1: a wakacje jeszcze sie nie zaczely.

Justysiek - to dziewczyny z fundacji założyły wątek na niebieskim...one też nie mają pomysłu ani kasy co z nim zrobić....:-(

Marta - dzięki za banerek:p ale chyba go trzeba ciut zmniejszyć bo jest...za wysoki;)

Posted

andzia69 napisał(a):
Justysiek - to dziewczyny z fundacji założyły wątek na niebieskim...one też nie mają pomysłu ani kasy co z nim zrobić....:-(

Marta - dzięki za banerek:p ale chyba go trzeba ciut zmniejszyć bo jest...za wysoki;)

kurde,do kiedy ma czas?

Posted

na razie dostaje leki - CoolCaty z Łodzi jeździ do niego i podaje leki ...zobaczymy czy "pójdzie" na te leki...psiak chodzi, ale czasem sie zatacza, traci równowagę:( CC podejrzewa, ze to skutek urazu w głowę...

do piesków nie jest przychylnie nastawiony, warczał przez kraty na przechodzące psiaki...do ludzi cud miód i orzeszki...tyle się dowiedziałam...

Posted

kolejna tragedia, te zdjęcia są rozdzierające gdy się pomyśli o tym co mu grozi...

Czy nie można go podrzucić "na krzywy ryj" do jakiegoś innego schroniska, gdzie przynajmniej nie uśpią go tak hop siup? tak jak Svenek kiedyś, też przecież był w pseudoschronie i udało mu się załatwić miejsce gdzie indziej?

Posted

Nie przerzucimy psa, bo jest już zaczipowany na schronisko w Łodzi i wpisany do jego bazy. Przy przyjęciu do każdego ze schronisk będzie miał odczytany czip.
Dzis piesek trafił do boksu szpitalnego dla amstaffów, dotał leki. Jutro dokładne badanie.

Posted

CoolCaty napisał(a):
Nie przerzucimy psa, bo jest już zaczipowany na schronisko w Łodzi i wpisany do jego bazy. Przy przyjęciu do każdego ze schronisk będzie miał odczytany czip.
Dzis piesek trafił do boksu szpitalnego dla amstaffów, dotał leki. Jutro dokładne badanie.

Dzięki Cool, ze napisałaś na wątku:)

to czekamy na jutro...i kombinujmy dalej:(

Posted

Podczytuję wątek po cichu,nawet poczęstowałam się banerkiem.Bezradnośc dobija,gdyby wypalił jakiś hotelik to możecie liczyć na moją deklarację.Nie za dużo ale te 20 zł dodam,Co się dzieje ,że tyle bezdomności.

Posted

paulinken napisał(a):
Jestem i ja. Jakieś ogłoszenia czy coś?

Paulinken - spróbuj...moze ktos sie zlituje:( on ma ok. 2- 2,5 roku, jest łagodnym do ludzi olbrzymem, psiaki jak pisałam niekoniecznie lubi...spróbuj sklecić jakiś tekst...