Jump to content
Dogomania

Najukochańsze celinkowe Muszkieterki Atos(*),Dżekuś (*),Hektor(*).Dumka,Pirat i Fokus

Recommended Posts

Posted

Ja już przerabiałam serki topione,białe,pasztety. Na początku podawania leków było ok ale potem szybko się orientowały,że to podpucha.Najlepsza do leków jest Linusia-Ona zje wszystko co jej podam.

Jutro dzwonię do weta i się umawiamy.

Posted

ja kupuję takie z małą ilością czekolady i nadzieniem trufelkowym wgniatam tabletkę w kawałek cukierka .Przerobiłam metodę pasztetową serkową kiełbaskową i pluje tabletkami więc wtykamy w cukierka

Posted

[quote name='Mika31']ja kupuję takie z małą ilością czekolady i nadzieniem trufelkowym wgniatam tabletkę w kawałek cukierka .Przerobiłam metodę pasztetową serkową kiełbaskową i pluje tabletkami więc wtykamy w cukierka[/QUOTE]

Chryste Panie,MIKA. Jeszcze napisz, że podajesz w ten sposób lek na wątrobę.

Posted

nie tylko vetmedin i cukierek jedna sztuka starcza na 5 dni tylko aby nie poczuł leku nie wiem dlaczego ale vetmedinu inaczej nie zje , inne ukrywam w kurczaku i bezproblemu

Posted

Polecam do czytania: [url]http://psiediety.blogspot.com/2013/03/miod.html[/url]. Ja swoim zawsze dawałam miód nie wiedząc czy można , czy nie. Instynkt jamnika i wiedźmy podpowiedział bardzo dobrze :diabloti::evil_lol:

Posted

Wszystko co czekoladowe chowam przed zwierzakami.
Najchętniej do własnej paszczy :)
Kiedyś dawno temu to do tabletek używałam parówek. Robiłam nożem w kawałku kieszonkę i tam wtykałam proszek.
Ale teraz nie kupuję parówek.
Zawsze mam przyszykowane minimum dwa kawałki czegoś dobrego. Żeby dostać ten drugi to szybko łykają pierwszy z lekiem.

Posted

[quote name='yunona']Polecam do czytania: [URL]http://psiediety.blogspot.com/2013/03/miod.html[/URL]. Ja swoim zawsze dawałam miód nie wiedząc czy można , czy nie. Instynkt jamnika i wiedźmy podpowiedział bardzo dobrze :diabloti::evil_lol:[/QUOTE]
A znam tego bloga, podoba mi się podejście autorki do tematu .
Warto poczytać.

Posted

Niech się dzieje wola NIEBA.....jutro an 11 jadziem z Pirciem do kontroli i z Dumiś na zabieg czyszczenia ząbków.Linuś i Fokus zostają na włościach.Jak wyjedziemy Ania da Im śniadanko-bo pacjenci muszą być na głodzie a nie chcę drażnić.

Denerwuję się bardzo...ale będzie dobrze-prawda?

Posted

[quote name='Celina12']Niech się dzieje wola NIEBA.....jutro an 11 jadziem z Pirciem do kontroli i z Dumiś na zabieg czyszczenia ząbków.Linuś i Fokus zostają na włościach.Jak wyjedziemy Ania da Im śniadanko-bo pacjenci muszą być na głodzie a nie chcę drażnić.

Denerwuję się bardzo...ale [COLOR=#ff0000][B][SIZE=4]będzie dobrze-prawda?[/SIZE][/B][/COLOR][/QUOTE]

Nie widzę innej możliwości. :loveu:

Posted

[quote name='Celina12']Przed chwilką przemyciłam leki w...ciasteczku wątróbkowym-poszło jak z płatka.Pirat czuje się już dobrze-oby tylko powtórne badania okazały się dobre....[/QUOTE]

Nie chciałam się wtrącać, bo nic konstruktywnego nie wniosłabym;)
ale od razu pomyślałam o ciasteczkach wątróbkowych - "wejdzie" wszystko

Posted

[quote name='Celina12']Zaraz jedziemy-prosimy o ciepłe myśli i wszystkie moce aby Pirat okazał się zdrowszy,Dumcia przeszła zabieg pomyślnie.[/QUOTE]

Oczywista sprawa - kciuki trzymamy
O&G

Posted

Cieszę się, że Dumcia dzielna, taka delikatna a zarazem jamnik baba co byle podmuch jej nie da rady :) Piruś dojdzie do siebie, też chłopak da radę, no w takim otoczeniu ? :diabloti::multi: MuSi :p

Posted

[quote name='Isadora7']Rulon a z tobą co się dzieje. Rambo pytajacy.[/QUOTE]

Ze mnom nic, ale moja sekretarka znaczy Duża ma trudny okres emocjonalny czy jakoś tak, to jej nie naciskam.

Rulon wyjaśniający

Posted

No jesteśmy w domu.

Pirat oskrzela ma czyściutkie ale jednak serduszko powiększone,wątroba ma dość zmienioną strukturę-trzeba by było biopsję robić ale to najbliżej we Wrocławiu.Nie wiem czy ma sens męczenie go takimi badaniami.Ma zalecona dietę wątrobową- albo Royal Canine Hepatic albo Hills L/d-muszę w necie poszukać.Dalej ma brać Vetmedin 2,5 dwa razy dziennie,Enarenal 2 razy dziennie po tabletce i ma jeszcze na 5 dni antybiotyk Enroxil.Furosemid odstawiamy an razie i obserwujemy.Za dwa tygodnie gdzieś kontrolne USG.Ogólnie czuje się dobrze,jest żwawy,namiętnie wylizuje Linkę i Dumiś ,szuka jedzenia.

Dumcia po zabiegu-nie chciała się poddać-Moja Dziewczynka -za nic usnąć nie chciała.Ząbki wyczyszczone,dwa dolne usunięte,troszkę ma stanu zapalnego więc na 4 dni antybiotyk Stomorgyl.Miała przy okazji wyczyszczone gruczoły i obcięte pazurki.Jak mi Ją przynieśli w psołąnku otuloną kocykiem-to prawie z niego wyskoczyła,dopadła mnie i tak piskała cichutko a ja i wetka poryczałyśmy się jak głupie.Skarżyłą się moja MAlutka.Teraz wreszcie w spokoju i cieple śpi sobie smacznie.

Wetka też poradziła abym zakupiła do wody Vet Aquadent.

Dziś czeka mnie kopanie w necie i wyszukiwanie jakiś przyzwoitych cen , bo dziś porządnie dostałam po kieszeni.:diabloti:

Posted

Kupuję mojemu Royal Canin Hepatic i parzę siemię. Na zmianę z domowym gotowanym.
Jeżeli chodzi o ten płyn dolewany do wody to zastanów się.
Tu na Dogo też znalazłam wątek.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/124956-vet-aquadent[/URL]
Zwłaszcza że są problemy z wątrobą.