Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 712
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Derogie koleżanki - kolacyja zmieciona :)

A teraz kilka zdjęć panienki :

"poznajmy się" - wąchy za Szlufką :)

Kolacyjka - skrzydełko kurczaka (gotowane) - oczywiście BEZ KOŚCI - za to komplet chrząstek :) + puszeczka od Wapiszonka - z wylizaniem!

...Panie widzą tą miękką łapkę, prawda ? :(

Ooops ...przepraszam za brudną podłogę ;)

Posted

Amelce widać że smakowało!
A ta łapka bardzo miękka !
Psinka by musiała dostawać witaminy na kości.
Malutka jest lecz ma co dźwigać na tych 3 łapeczkach...
Jest śliczna farmerka teraz się nią trochę zajmie to będzie o wiele lepiej! :loveu:

Posted

Amelka jest przepiękna :) Farmerka, wierzę, że pod Twoją opieką dziewczynka się szybko ogarnie :)
Pamiętajcie, że na koncie Amelki mamy 100zł., farmerka jeśli potrzebujesz jakiegoś wsparcia (np tego co wpłaciłaś lub więcej ;) ) to daj znać :D

I nadal przypominam, że Amelka prosi o każdy grosik!!!

Posted

Dzięki za gotowość ! :)

Zauważyliśmy, że ona nawet tą zdrową przednią łapkę ma tak wygiętą w bok w stawie łokciowym. Weta w najbliższym miasteczku mam jakiego mam ( niestety - prowincja) , ale myślę, że jakieś odżywki przeciwkrzywiczne posiada - a jak nie, to zaraz sprowadzi. Jeśli jutro ogarnę się z pracą do godziny 14-tej to podjadę z małą do gabinetu ( czynny tylko do 15-tej) . Jeśli nie - to dopiero we wtorek.

Posted

Jest prześliczna. Nie znam się, a czy te jej łapeczki się wzmocnią gdy psinka będzie dostawała witaminy i będzie prawidłowo żywiona?

Posted

Avilia napisał(a):
Czy grosik ode mnie dla Amelki doszedł?Czy te witaminki,które proponowałam wysłać przydadzą się małej?

Grosika jeszcze nie ma, pewnie zaksięgują jutro :) A pytanie o witaminki to do farmerki, ale myślę, ze Amelce potrzebne jest teraz każde wsparcie :)

Posted

Avilia - przepraszam - nie śledziłam wątku tak pilnie jak powinnam - możesz mi przybliżyć o jakie witaminki chodzi ?

Podrzuć choć nazwę na razie, proszę - skonsultuję jutro z wetem .

Posted

Jaka jestem hepi, że Amelka juz bezpieczna. Lada moment pokaże na co ją stać :D

Dziewczyny, jak z transportem do Lodzi?

Amelka potrzebuje $$$$$$$$$$$$$$$ na weta i ew leczenie. prosimy o pomoc!

wapiszon, co z Panią z Gdyni?

Posted

prawie wszyscy na watku krzyczeli ze Amelka nie powinna trafic do Pani z gdyni wiec nie rozumiem pytania, Wapiszon i ja napisałysmy do tej Pani o zaistnialej sytułacji wszystko zostało odwołane

Posted

Czyli tylko wyszło na to, że ma to gdzieś.
Cieszę się że Amelka ma nowe lepsze życie.. i teraz może być tylko lepiej ;)
Trzymam kciuki aby Amelka miała domek ze złotymi klamkami!

Posted

Dziewczyny, te łapki trezba jak najszybciej zdiagnozowac. Znajoma miała owczarka szwajcarskiego, który miał niedziwiedzie łapy. Mały chodził w usztywniaczach z bandaży na łapach. Nie wiem jak wyglada sprawa u Amelci, ale same witaminy mogą nie dac rady ponaprawiac łapek. W rzeszowskim Kundelku był tez na pewno Ramzes ONek. On też tam w schronisku wyciagany był z tej przypadłości. Mogę ściągnąc na watek ewatr.
Na pewno wizyta u weta jest nieodwołalna.

Posted

jak się cieszę, że Amelka już bezpieczna u farmerki, jak dobrze, że znalazła u Ciebie bezpieczny kącik :)
te łapki - masakra... pokazałam właśnie zdjęcie u mnie w pracy wetce, to powiedziała, że jak najszybciej witaminy na kości i stawy, takie dla rosnących szczeniczaków, musi dostawać wapno. Musi też na pewno dostawać teraz dobre jedzeniem, znaczy mięso z dodatkiem ryżu, płatków owsianych, i warzyw - farmerko ugotuj jej buraki i zrób z tego taką pulpe. specjalistyczna weterynaryjna sucha karma najlepiej z royala - taka na stawy i kości, jak nie będzie chciała jeść, to polej jej troszkę rosołkiem z kurczaka, albo łyżką oliwy z oliwek.
No i usztywnienie łapek - to powiedziała mi podstawa - oczywiście lepiej wydaje się opinie, jak się przebada zwierzaka osobiście, więc to tylko tak na początek z oględzin zdjęć.
A- i radziła zrobić badanie krwi, bo mała może mieć anemie.

Wapiszon - wspomniałaś coś, że farmerka może się szykować do wizyty przedadopcyjnej? dobrze zrozumiałam? chcesz małą jednak adoptować? czy o co chodziło??

Posted

Na tymczasie :)

To fotka dosłownie sprzed 15-tu minut. Amelka zadekowała się pod naszym łóżkiem i za żadne skarby nie daje się wywabić - tylko aromatyczna zawartość miseczki ją sprowokowała do wystawienia nocha. Uwierzycie ??- ONA TO WSZYSTKO ZJADŁA !

Solidna porcja ryżu z tartą marchewką , kurczęcymi żołądkami i podlana oliwą z oliwek . Dla smaka łyżka Wapiszonowej puszki - bo małej najwyraźniej odpowiada puszkowy aromat aromat . Uszy się trzęsły :):):)

W necie znalazłam Osteovit Forte.

Poza tym takąż kamę :
http://www.krakvet.pl/whiskas-p-152.html - niech Was nie zmyli ten "whiskas" w linku :)

Mogę zamówić przez net już zaraz i jedno i drugie, ale do weta dzisiaj w żadnym wypadku nie zdążę :(

Co sądzicie o takich zakupach aprowizacyjnych ?