__Lara Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Biedactwo kochane :( dobrze, że już bezpieczne :) Quote
farmerka63 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Derogie koleżanki - kolacyja zmieciona :) A teraz kilka zdjęć panienki : "poznajmy się" - wąchy za Szlufką :) Kolacyjka - skrzydełko kurczaka (gotowane) - oczywiście BEZ KOŚCI - za to komplet chrząstek :) + puszeczka od Wapiszonka - z wylizaniem! ...Panie widzą tą miękką łapkę, prawda ? :( Ooops ...przepraszam za brudną podłogę ;) Quote
farmerka63 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Niby spacer - tyle, że koleżanka zaraz raczyła zaszyć się w kolczastych krzorach - i było po spacerze :( I portrecik "en face " we wspomnianych jałowcach . Quote
Tola^^ Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Amelce widać że smakowało! A ta łapka bardzo miękka ! Psinka by musiała dostawać witaminy na kości. Malutka jest lecz ma co dźwigać na tych 3 łapeczkach... Jest śliczna farmerka teraz się nią trochę zajmie to będzie o wiele lepiej! :loveu: Quote
Andzike Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Amelka jest przepiękna :) Farmerka, wierzę, że pod Twoją opieką dziewczynka się szybko ogarnie :) Pamiętajcie, że na koncie Amelki mamy 100zł., farmerka jeśli potrzebujesz jakiegoś wsparcia (np tego co wpłaciłaś lub więcej ;) ) to daj znać :D I nadal przypominam, że Amelka prosi o każdy grosik!!! Quote
Nirvana007 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Dziewczyny Kana jak madallena jest zbanowana. Pyta się czy odzywała się kobieta z Gdyni ? Quote
farmerka63 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Dzięki za gotowość ! :) Zauważyliśmy, że ona nawet tą zdrową przednią łapkę ma tak wygiętą w bok w stawie łokciowym. Weta w najbliższym miasteczku mam jakiego mam ( niestety - prowincja) , ale myślę, że jakieś odżywki przeciwkrzywiczne posiada - a jak nie, to zaraz sprowadzi. Jeśli jutro ogarnę się z pracą do godziny 14-tej to podjadę z małą do gabinetu ( czynny tylko do 15-tej) . Jeśli nie - to dopiero we wtorek. Quote
wapiszon Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Farmerko, chyba poproszę o wizytę przed adopcyjną u nas ;) Quote
farmerka63 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Kombinuj, kombinuj, ciotka ;) Referencje wstępne już masz :D Quote
Awit Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Jest prześliczna. Nie znam się, a czy te jej łapeczki się wzmocnią gdy psinka będzie dostawała witaminy i będzie prawidłowo żywiona? Quote
farmerka63 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Prawdopodobnie ma 5 miesięcy - może nie wszystko jeszcze stracone ? Quote
Avilia Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Czy grosik ode mnie dla Amelki doszedł?Czy te witaminki,które proponowałam wysłać przydadzą się małej? Quote
Andzike Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Avilia napisał(a):Czy grosik ode mnie dla Amelki doszedł?Czy te witaminki,które proponowałam wysłać przydadzą się małej? Grosika jeszcze nie ma, pewnie zaksięgują jutro :) A pytanie o witaminki to do farmerki, ale myślę, ze Amelce potrzebne jest teraz każde wsparcie :) Quote
farmerka63 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Avilia - przepraszam - nie śledziłam wątku tak pilnie jak powinnam - możesz mi przybliżyć o jakie witaminki chodzi ? Podrzuć choć nazwę na razie, proszę - skonsultuję jutro z wetem . Quote
Sankja Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Jaka jestem hepi, że Amelka juz bezpieczna. Lada moment pokaże na co ją stać :D Dziewczyny, jak z transportem do Lodzi? Amelka potrzebuje $$$$$$$$$$$$$$$ na weta i ew leczenie. prosimy o pomoc! wapiszon, co z Panią z Gdyni? Quote
martaipieski Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 prawie wszyscy na watku krzyczeli ze Amelka nie powinna trafic do Pani z gdyni wiec nie rozumiem pytania, Wapiszon i ja napisałysmy do tej Pani o zaistnialej sytułacji wszystko zostało odwołane Quote
Nirvana007 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Czyli tylko wyszło na to, że ma to gdzieś. Cieszę się że Amelka ma nowe lepsze życie.. i teraz może być tylko lepiej ;) Trzymam kciuki aby Amelka miała domek ze złotymi klamkami! Quote
Reno2001 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Dziewczyny, te łapki trezba jak najszybciej zdiagnozowac. Znajoma miała owczarka szwajcarskiego, który miał niedziwiedzie łapy. Mały chodził w usztywniaczach z bandaży na łapach. Nie wiem jak wyglada sprawa u Amelci, ale same witaminy mogą nie dac rady ponaprawiac łapek. W rzeszowskim Kundelku był tez na pewno Ramzes ONek. On też tam w schronisku wyciagany był z tej przypadłości. Mogę ściągnąc na watek ewatr. Na pewno wizyta u weta jest nieodwołalna. Quote
Akrum Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 jak się cieszę, że Amelka już bezpieczna u farmerki, jak dobrze, że znalazła u Ciebie bezpieczny kącik :) te łapki - masakra... pokazałam właśnie zdjęcie u mnie w pracy wetce, to powiedziała, że jak najszybciej witaminy na kości i stawy, takie dla rosnących szczeniczaków, musi dostawać wapno. Musi też na pewno dostawać teraz dobre jedzeniem, znaczy mięso z dodatkiem ryżu, płatków owsianych, i warzyw - farmerko ugotuj jej buraki i zrób z tego taką pulpe. specjalistyczna weterynaryjna sucha karma najlepiej z royala - taka na stawy i kości, jak nie będzie chciała jeść, to polej jej troszkę rosołkiem z kurczaka, albo łyżką oliwy z oliwek. No i usztywnienie łapek - to powiedziała mi podstawa - oczywiście lepiej wydaje się opinie, jak się przebada zwierzaka osobiście, więc to tylko tak na początek z oględzin zdjęć. A- i radziła zrobić badanie krwi, bo mała może mieć anemie. Wapiszon - wspomniałaś coś, że farmerka może się szykować do wizyty przedadopcyjnej? dobrze zrozumiałam? chcesz małą jednak adoptować? czy o co chodziło?? Quote
zeberka4 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 słuchajcie wpadam na watek a tu takie wieści, farmerko powiedz mi czy mała u ciebie jest na tymczasie czy jak? no i proponuje zmienić tytuł wątku Quote
farmerka63 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Na tymczasie :) To fotka dosłownie sprzed 15-tu minut. Amelka zadekowała się pod naszym łóżkiem i za żadne skarby nie daje się wywabić - tylko aromatyczna zawartość miseczki ją sprowokowała do wystawienia nocha. Uwierzycie ??- ONA TO WSZYSTKO ZJADŁA ! Solidna porcja ryżu z tartą marchewką , kurczęcymi żołądkami i podlana oliwą z oliwek . Dla smaka łyżka Wapiszonowej puszki - bo małej najwyraźniej odpowiada puszkowy aromat aromat . Uszy się trzęsły :):):) W necie znalazłam Osteovit Forte. Poza tym takąż kamę : http://www.krakvet.pl/whiskas-p-152.html - niech Was nie zmyli ten "whiskas" w linku :) Mogę zamówić przez net już zaraz i jedno i drugie, ale do weta dzisiaj w żadnym wypadku nie zdążę :( Co sądzicie o takich zakupach aprowizacyjnych ? Quote
farmerka63 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Z tego co pamiętam ze szkoły , to w walce z krzywicą głównie chodzi o wapń i wit. D ... Reno - proszę, spróbuj tu zaprosić Ewętr. :) Quote
Recommended Posts