tripti Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 o kurcze, działa i jest tekst, to mam nadzieję, że będzie teraz ok, nijak nic nie mogłam napisać :( Isadorka dzięki za przybycie, spreparuję jakiś krótki tekst i foteczki :) feliksik - dziękuje :) Quote
_Goldenek2 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Sorry za offa. Proszę 9 osób o 5 zł miesiecznie dla Bruna http://www.dogomania.pl/threads/1832...7#post15489457 Quote
Aneta220978 Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Witaj Kreseczko:-). Co tam słychać u księzniczki:-) Quote
tripti Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 tekst na plakacik/ulotkę (do poprawek): ADPOTUJ PSA WYJĄTKOWEGO Szukamy domku na zawsze dla bezdomnego szczeniaka - suczki. Wiek ok 8 miesięcy. Waga około 13 kg. Umaszczenie rude. Książeczka zdrowia z kompletem szczepień. Suczka utrzymuje czystość w domu, ładnie chodzi na smyczy. Uległa w stosunku do innych psów, szczeka sporadycznie, w domu nie niszczy, grzecznie zostaje sama. Obecnie przebywa w domu tymczasowym z dwiema innymi suczkami. Adopcja jest bezpłana. Kontakt... co dodać co ująć? Quote
tripti Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 no to dobrze niech tak zostanie, wysłałam pw do Isadorki z prośbą o maila, ale zobaczymy czy doleci :) Aneta- u Kreseczki bez zmian, łącznie z brakiem domu... Niewątpliwie jest to mała kradziejka.... znosi różne zabawki z sąsiednich podwórek, jak coś leży przy siatce z drugiej strony to po chwili Witka biega z tym po podwórku, a kradziona piłka bardziej cieszy niż własna... Quote
lilk_a Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 a u nas omamlana marchewka psa rodziców jest o niebo lepsza od własnej :):):):) Quote
Ellig Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 obraczus87 napisał(a):Tekst super :) Tez uwazam ,ze swietny, krotko zwiezle i "wesolo":) Quote
tripti Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Ellig napisał(a):Tez uwazam ,ze swietny, krotko zwiezle i "wesolo":) to dobrze, dziękuje, to mamy tekst klepnięty. Maila już mam, teraz jeszcze fotki. Jeszcze Wam powiem, że naszej Diance porobiło się coś z głową, ta mała ją zaczepia, podchodzi sama, to Diana łapie ją za nos, albo za grzbiet, ale nie jest to groźne, bo to jest takie zwolnione tempo i ona tylko łapie, a nie gryzie, ale ostatnio zauważyłam, że jak ta mała dotknie np łapy Diany to ta natychmiast cofa swoją łapę, tak jakby ta mała zarażała przez dotyk (nie umiem tego inaczej opisać słowami) :) unika kontaktu jak może, czyli chyba daje znać, że Jej się to nie podoba :) natomiast z Melcią przyjaźń na całego :) Quote
tripti Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 ma ktoś maila do mony(...)??? Mona jak zajrzysz tu, to proszę napisz mi coś więcej o tej suczce, łącznie z warunkami jak teraz można ją zabrać: Quote
tripti Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 no nic to jutro zadzwonię, albo wyślę smska, wiem, że można jakoś z ustawień pobrać adres mailowy, ale jak zwykle nie umiem znaleźć... powiem Wam, że mały berbeć wyrabia się coraz bardziej, dziś postawiła się Melce warczała i nawet kłapała dziobem, Melcia była lekko zaniepokojona spuściła głowę i stała nieruchomo, ale szybko zjawiła się Dianucha i sytuacja została opanowana, przyczyną niezgody była - kość, której mała dzielnie broniła. Niestety znowu przekopała się do sąsiadów (tam jest yorczek) i uradła zabawkę... ale chyba nikt nie widział oprócz mnie :) cała operacja zajmuje jej chwilę. No właśnie... mała - Ona z dnia na dzień jest coraz cięższa... Quote
lilk_a Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 oj Witka złodziejka :evil_lol: ale cudze zawsze bardziej atrakcyjne :evil_lol: Quote
tripti Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 nie no dopiero teraz zauważyłyście.... zgłaszałam problem wcześniej!!!:) trzeba ją na odwyk! zbliża si druga tura ogłoszeń robionych przez koosiek, bo miały być po dwóch tygodniach... numery są podane dwa, z różnych sieci, więc przyczyną mileczenia na pewno nie jest przeciążona sieć, czy ewentualny brak zasięgu... na mailu też cisza... Quote
lilk_a Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 ja proponuję zmienić imię w ogłoszeniach , jakąś nową sesję zdjęciową , może jakaś promocja na fb , albo nk ...... Quote
tripti Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 imię czyli z Kreseczki na Witka, czy jakieś inne dobierzemy? ogłoszenia idą z imieniem Kreska. Lila Twoje allegro ważne jeszcze 4 dni, a wejść było 161... Na FB promowała Ellig i go-ja. Jakoś zamiast podnieść poziom motywacji, to u mnie od spadł przez ten brak odzewu, może nie pisać, że jest w domu tymczasowym? ludzie litościwej patrzą jak pies w schronie i czeka na lepszy los, a tak wychodzą z założenia, że może ktoś sobie wziął i pies jest "felerny" i właściciel chce pozbyć się problemu... Quote
lilk_a Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 mnie to w ogóle chodzi taki pomysł po głowie ale jeszcze jakoś tak mgliście ogólne założenie mam takie , jakby np na allegro pod patronatem kundelkowej skarbonki wystawiać jedną aukcje dla np 10 psów , jest to możliwe , dwa , trzy zdjęcia , krótki opis , ale takie super hiper allegro , takie: Twój przedmiot będzie promowany na głównej stronie Allegro. Wymagana ocena: Opłata 99,00 zł.albo chociaż takie Twój przedmiot będzie promowany na stronie kategorii. Wymagana ocena: Opłata 29,00 zł. myślałam o założeniu nowego konta np "psy w potrzebie"i wystawiać w ten sposób z niego , wymagane są dwie gwiazdki , trzeba trochę sprzedać na allegro , żeby dopracować się tych dwóch gwiazdek , bo dostaje się je za komentarze ...dwie czerwone gwiazdki to chyba 10 komentarzy pozytywnych) ale ostatecznie można założyć takie konto i np wystawić jakąś aukcję dla psa z dyplomikami .... czy nawet na kundelkową skarbonkę z prośbą o wsparcie pomocy dla bezdomnych psów(może jolali wypożyczyła by parę swoich wierszyków na dyplomik:)) ale to szczegół , ale do rzeczy cenę trzeba by ustalić po symulacji , bo prawdopodobnie jest konieczne zaznaczenie tych innych opcji wyróżnień za 2,12, i 6 zł można by wystawiać ciągle bazarek rekrutacyjny na kundelkową skarbonkę dla chętnych , ustalić trochę wyższą cenę niż to 10 zł (żeby kundelkowa skarbonka miała jakiś dochód ) i spróbować w ten sposób , nie wiem w jaki sposób ludzie szukają psów na allegro , ja np wyszukuje wyżły (z czystej ciekawości), wpisując wyżeł w wyszukiwarkę , ale może inni otwierają allegro i patrzą na promocje na pierwszej stronie .... Obraczuś... ;) to tak do Ciebie jako do pani prezes kundelkowej skarbonki .....;) co o tym myślicie ? Quote
obraczus87 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 lilk_a ja myślę, że to fajny pomysł. Zawsze jestem otwarta na różne propozycje :)Przyznam szczerze, że nie mam pojęcia w jaki sposób ludzie szukają psiaków do adopcji. Tym bardziej jeśli chodzi o kundelki. Może faktycznie patrzą tylko na te psiaki pojawiające się w promocjach allegro?? Ale pomysł jest świetny. Mogłyby skorzystać różne psiaki :) Quote
go-ja Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Ciocia go-ja powiększyła rodzinę o małą koteczkę :D (teraz mam 4 koty :D). Koteczka bardzo nam chorowała, ledwo przeżyła... i odessała mnie od netu... Ale już jestem :) A to Nina - już zdrowa: Quote
tripti Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 pomysł bardzo fajny!!!! można zaprosić inne psiaki do współpracy. Jak ludzie szukają właśnie to jest pytanie.... jak szukałam goldenów, to wpisywałam w wyszukiwarkę... golden retriver. Dlatego chyba w innych kundelkowych akuacjach pojawiają się słowa NIE york NIE coś tam... żeby nazbierać komentarze szybko pewnie dałoby się poprosić ludzi a "zakup". 10 kont znajdziemy na pewno. Quote
koosiek Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Owca umiera! Ma guza mózgu, padaczkę, oślepł... Czy jest jeszcze szansa, by ten wspaniały pies zaznał w swoim życiu odrobinę szczęścia? Proszę, zajrzyjcie na jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/119443 Quote
obraczus87 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Go-ja bardzooo się ciesze, że udało sie kicie uratowac :) Quote
go-ja Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='obraczus87']Go-ja bardzooo się ciesze, że udało sie kicie uratowac :)[/QUOTE] Oh! My też! Bardzo :) Jest cudna! :) Quote
tripti Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 kicula piękna! i co najważniejsze uratowana:) niestety Witeczka uparła się na przekopywanie się do sąsiadów i dziś zostawiłam ją na chwilę na dłuższej smyczy przy brzozie, ładna pogoda była to chciałam żeby posiedziały na podwórku troszkę, obok siedziała Melcia, bo niestety wtóruje małej. Nie wiem czy to dobre czy złe, ale zauważyłam poprawę, bo kiedyś na początku jak ją chciałam zostawić pod sklepikiem (wiejskim) to była gotowa sobie głowę urwać, a tu grzecznie i cichutko siedziała. Co ciekawe to One wiedzą, że źle robią, bo nigdy nie robią tego jak ktoś jest w zasięgu ich wzroku wystarczy się na chwile schować. Czyli wnioskuję, że robią mi na złość :) Tak się zastanawiam kiedy Ona zacznie być taka jakaś bardziej poradna, bo teraz to naprawdę taka ciapcia, te kości ma chyba za ciężkie, ale biega nawet ładnie :) Quote
Recommended Posts