Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tripti napisał(a):
a tak swoją drogą, to poniedziałek już minął... jak tam u Myszki? był Paweł? jakieś rady? jakieś nowinki? - ja bardzo poproszę :)

Magda miała dzwonić... ale cisza.... napisze do Niej.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kreseczka miała kolejny stresik, bo w domu przybyły zasłonki, głównie chodzi o te na drzwiach balkonowych, firanka ok, ale jak zasłonki zaciągnięte, to Kreska nie chciała wychodzić ani wchodzić przez drzwi balkonowe, nie bo nie :) co ciekawsze jak chce siku rano zazwyczaj w weekedny jak można dłużej pospać, to nie budzi mnie tylko TZ :) poza tym na siłę chce się przymilać do Dianki, podchodzi sama zaczepia, a Diance tylko tak jakoś dziwnie nos drga, jakby miała jakiś tik, jak myśli, że nie patrzymy, to czasami złapie Kreskę za nosa, ale to akurat nic groźnego, później jest Dianaaaa nie wolno i Diana odchodzi potulnie, a Kreska za Nią i nadal się zaczepia:) nadal podkrada kapcie i skarpetki. Do tego tak jak już pisałam, ma bardzo mocne łapy i jeszcze nie może skoordynować ich, tzn np wczoraj wskoczyła na kanapę, a później chciała przeskoczyć przeze mnie i wzięła taki zamach, że tylnymi łapami wylądowała na szczycie kanapy i ledwo udało jej się nie zrobić salta :)

Marta - wpadacie w weekend?

Posted

tripti napisał(a):
Kreseczka miała kolejny stresik, bo w domu przybyły zasłonki, głównie chodzi o te na drzwiach balkonowych, firanka ok, ale jak zasłonki zaciągnięte, to Kreska nie chciała wychodzić ani wchodzić przez drzwi balkonowe, nie bo nie :) co ciekawsze jak chce siku rano zazwyczaj w weekedny jak można dłużej pospać, to nie budzi mnie tylko TZ :) poza tym na siłę chce się przymilać do Dianki, podchodzi sama zaczepia, a Diance tylko tak jakoś dziwnie nos drga, jakby miała jakiś tik, jak myśli, że nie patrzymy, to czasami złapie Kreskę za nosa, ale to akurat nic groźnego, później jest Dianaaaa nie wolno i Diana odchodzi potulnie, a Kreska za Nią i nadal się zaczepia:) nadal podkrada kapcie i skarpetki. Do tego tak jak już pisałam, ma bardzo mocne łapy i jeszcze nie może skoordynować ich, tzn np wczoraj wskoczyła na kanapę, a później chciała przeskoczyć przeze mnie i wzięła taki zamach, że tylnymi łapami wylądowała na szczycie kanapy i ledwo udało jej się nie zrobić salta :)

Marta - wpadacie w weekend?

Fajnie się czyta TWoje informacje o Kreseczce :)

Co do odwiedzin to... okazało się, że nauki mam w sobote do 19 :( a w ndz jakos do południa. Gdy nic nie będę musiała załatwiać, to może uda mi się podjechać do Ciebie :) TYlko nie wiem czy zabranie Magdy wypali.. najwyżej sama wpadnę :D

Posted

no to czekamy na wieści :)

ja też czekam co tam Pani Magda odpisze.

Muszę jeszcze zrobić zdjęcie rozpłaszczonej Kreseczki.
Ona ma taki milusi łysy brzuszek, jak u malutkiego szczeniaka, do tego nie ma też sierści pod samymi paszkami. Taka psia elegantka :) i ogonek zawinięty w kółeczko, jak u akity :) po stopach widać, że nie przeżyła jeszcze zimy z solą na ulicach, bo stópki takie delikatniutkie i mięciutkie. Do tego powiem Wam w sekrecie, że cycki zaczynają Jej rosnąć ;)

Posted

INFORMACJA:

mam kupon na darmową sterylkę suni do 10 kg, w tym kilkudniowa hospitalizacja.
Termin: najbliższy piątek
Godzina: 11
Miejsce: Gabinet w Ząbkach (pod Warszawą)

Termin sterylek był ciągle przesuwany... suki podmieniane, bo każda dostawała cieczki.. aż w końcu termin został, ale suki brakuje

Jesli znajdzie się jakaś sunia, któa mogłaby skorzystać z tej sterylki - proszę o informację na PW. Szkoda, by darmowa sterylka się zmarnowała

Posted

Wieści na szybko od Pawła.

Sunia jest wycofana, ale nie jest to najgorszy przypadke jaki widział. Magdalena chce z Nia pracowac i to jest najwazniejsze :)
Paweł dał Magdalenie i Marei miesiac czasu. Potem zobaczymy czy będzie potrzebna kolejna wizyta :)
Jak będę znać koszty dojazdu do Magdaleny to napiszę :)

Uff kamień z serca.

Teraz czekam na relację Magdaleny :D

Posted

to w sumie dobre wieści, ważne, że są chęci do pracy z psiakiem, bo to oprócz czasu tu najważniejsze. Kreseczka dopiero po prawie 3 miesiącach weszła do garażu, zawsze tylko z bezpiecznej odległości obserwowała co się tam dzieje (a jest przechowalnia rzeczy ;)) będzie dobrze!!! Ciekawe ile waży Myszka i jak duża docelowo będzie tak się po cichu jeszcze zastanawiałam.

Posted

tripti napisał(a):
to w sumie dobre wieści, ważne, że są chęci do pracy z psiakiem, bo to oprócz czasu tu najważniejsze. Kreseczka dopiero po prawie 3 miesiącach weszła do garażu, zawsze tylko z bezpiecznej odległości obserwowała co się tam dzieje (a jest przechowalnia rzeczy ;)) będzie dobrze!!! Ciekawe ile waży Myszka i jak duża docelowo będzie tak się po cichu jeszcze zastanawiałam.

Magdalena mi pisała ile wazy, ale nie pamietam. Potem poszukam. Ale chyba cos około 17 kg wazy :)

Posted

tak Oni to zawsze stają na wysokości zadania, aż mi czasami ich szkoda, bo tak dużo na głowach mają...

go-ja :) ja widziałam gdzieś, że miałaś kotka przez chwilę na dt i już chciałaś Go sobie zostawić, to może jednak zdecydujesz się na pieska - niewiele większy niż kotek, do tego śpiewa prawie tak jak kotek, na tą okoliczność mogę już zacząć uczyć Kreskę załatwiania się do kuwetki :)

Posted

tripti napisał(a):
tak Oni to zawsze stają na wysokości zadania, aż mi czasami ich szkoda, bo tak dużo na głowach mają...

go-ja :) ja widziałam gdzieś, że miałaś kotka przez chwilę na dt i już chciałaś Go sobie zostawić, to może jednak zdecydujesz się na pieska - niewiele większy niż kotek, do tego śpiewa prawie tak jak kotek, na tą okoliczność mogę już zacząć uczyć Kreskę załatwiania się do kuwetki :)

Heheheh :) Miałam małą koteczkę na DT - Lenkę. Mam swoje 3 koty i psa. Koteczka mieszkała w krzakach, dokarmiałam ją z pewnymi babkami jakiś czas, potem załatwiłam DT u Ekostraży, więc poszłam ją łapać. 2h czekałam, aż wejdzie do klatki z jedzeniem. Potem zapadła decyzja, że zostaje i strasznie się cieszyliśmy :). Jednak nasza jedna kotka Tosia czasami potrafi nasiusiać i zaznaczyć w ten sposób jakieś miejsce. Zrobiła to niestety wtedy jak kicia była... więc stwierdziliśmy, że póki mała jest ta tymczaska to niech znajdzie domek, bo nie wiadomo czy ta nasza przestanie. Kilka dni kicia była na DT u Ekostraży i już od kilku tygodni ma wspaniały domek :) :) :)
Lenka zostawiła po sobie niedosyt. Płakaliśmy kilka dni... za tymi małymi łapkami... Nasze koty się już z nią bawiły, fajnie było... Może spróbujemy jeszcze z jakimś maluszkiem... Mam jednego na oku, ale nie wiem jeszcze czy transport się uda ;).
Jak będę już osobno mieszkać to pewnie nam się rodzina o psa powiększy. Z kotami jest łatwiej... także pieska drugiego na razie nie...
Justynko - a skoro wiesz o tej kici to znaczy, że jesteś na FB :)?

Posted

go-ja to ja nie wiedziałam, że Ty taka bogata w zwierzyniec jesteś :) na FB mam konto już od bardzo dawna, ale jakoś nie mam na to czasu, bo tam za dużo się dzieje i ogólnie nie mogę się do tego przyzwyczaić :) A o koteczce wiem - z tego co kojarzę to z wątku Kamili (Kociabanda2:))

To fajnie, może Pani Magdzie to spotkanie doda więcej wiary w siebie i Myszeczkę :)

Posted

Dziewczyny w domkach tylko Kreseczka sie zasiedziała jakos dziwnie bo taka laleczka i sie zaden amator nie trafił.
Watek popularny i jakos chyba wszystkim ciezko sie z nim rozstac bo tetni zyciem i pomaga tez innym zwierzakom.
To w zwiazku z tym ja przypomne dzieciaczka, którego juz wklejałam przy okazji innych szczeniorów do adopcji w tym jeszcze malenkich Krecików.
Chłopaczek mix bernardynki i labradorowatego zółtego psa. Rosnie, a o domu moze zapomniec bedac tam gdzie jest. Szkoda bo maluch kochany i wciska sie przez ogrodzenie do głaskania. Jest baardzo grzeczny , taki obserwator bardziej niz uczestnik.
Moze znacie kogos od bernardynów i dałoby sie cos zmajstrowac?