Ellig Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Zdjecia sliczne i jakie wesole:) do rozliczenia mysle ,ze trzeba dodac. -40 zl-2xFripex -36 zl- 3x ogloszenia Allegro / wykupione kolejne 2 edycje/ -460 zl- 2x karma Puppy Hill,sa 30 kg -160 zl- 1 x karma EUKANUBA PUPPY LAMB RICE 15KG Quote
obraczus87 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Czy jest ktoś kto dałby rade ułozyć tekst do ogłoszeń dla dziewczynek?? :oops: Ja nie dam rady, "zalegam" jeszcze z tekstem dla Brutunia, ponadto wstyd sie przyznać, ale wzięłam na siebie za dużo... chciałam odciążyć innych, co spowodowało, że na siebie nałożyłam zbyt wiele obowiązków.... :roll: :oops: Quote
Tora&Faro Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Marta ale one mają być ogłaszane razem? W dużym stopniu można się oprzeć na tekście z allegro... Quote
obraczus87 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='Tora&Faro']Marta ale one mają być ogłaszane razem? W dużym stopniu można się oprzeć na tekście z allegro...[/QUOTE] Allegro mają razem robione i tak juz zostanie. Natomiast zwykłe ogłoszenia to nie wiem.. jak uważacie.... Na pewno Niunia jest dziewczynką, któa na JUZ nadaje sie do adopcji. Ale łatwiej byłoby je ogłaszać razem, tak myślę. Quote
tripti Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 to zaznaczcie tylko przy Kresce w miarę możliwości, że pewniej czuje się w domu bez innych psów, może to się na dniach zmieni, ale widać narazie, że się boi, z kontaktem z ludzmi jest wszystko w porządku, już miałam ją na plecach, na głowie, wyrwała mi już kolczyk z ucha i uciekała, czepia się po nogach, pięknie się wita:) bez psów w domu zachowuje się bardzo fajnie, a i posikuje... ale to chyba z radości... bo macha przy tym ogonem i łasi się:) nie wyszły widoczne robaki, więc jak były to pewnie same jajeczka, czyli wszystko wskazuje na to, że w środę będzie można się zaszczepić. Mimo iż to szczeniak, to umie sama zostawać w domu, nie piszczy i nie wyje, do tego nie ma żadnych zniszczeń, gryzak jej wystarcza jak narazie:) a i trochę kości zaczęły się jej prostawć;) bo chodzi już powoli na wyprostowanych łapach, ale to będzie mały berbeć. Quote
Ellig Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='Ellig']Zdjecia sliczne i jakie wesole:) do rozliczenia mysle ,ze trzeba dodac. -40 zl-2xFripex -36 zl- 3x ogloszenia Allegro / wykupione kolejne 2 edycje/ -460 zl- 2x karma Puppy Hill,sa 30 kg -160 zl- 1 x karma EUKANUBA PUPPY LAMB RICE 15KG[/QUOTE] Oczywiscie to sa moje wydatki:) Na rzecz suniek. Quote
tripti Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Ellig melduję, że karma dziś dotarła. Przytaskałam ją na górę właśnie:) Dziękuje bardzo bardzo:) na karmę przejdziemy od jutra, bo jeszcze a dziś ma co jeść. Tak mniej więcej patrzyłam na rozpiskę, bo opakowanie foliowe to wszystko widać i dla niej jest przeznaczone 255 g dziennego spożycia, chyba dobrze to zrozumiałam. Ona musi dostawać troszkę więcej, bo chudziutka bardzo jest, przynajmniej na początku. Nie dawać jej przy tej karmie nic innego z witaminami? No i jak ona je cztery razy dziennie, to na raz jedną małą garść? nie mam za bardzo doświadczenia w tej suchej karmie, a jak ją obserwuję, to zjada tyle ile potrzebuje, a reszty pilnuje. Ellig jeszcze raz bardzo dziękuje:) Quote
lilk_a Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 to ja też przyłączę się do podziękowań dla [B]Ellig[/B] , dotarła wpłata za allegro :) dziękuję :) aukcję będę uzupełniać na bieżąco w miarę docierania na wątek informacji o suniach :) Quote
Tora&Faro Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Szkic tekstu do ogłoszeń przygotowany na podstawie allegro...zastanawiam się tylko czy do tego dodawać jeszcze informacje o każdej z dziewczynek, czy po prostu dopisać że takie info można uzyskać pod numerem tel... [CENTER][I][COLOR=navy][FONT=Verdana][SIZE=2]Buba, Kreska, Myszka i Niunia…siostrzyczki….[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/CENTER] [SIZE=2] [/SIZE] [CENTER][I][COLOR=navy][FONT=Verdana][SIZE=2]Przyszły na świat w klatce, w blaszanym garażu do którego nie docierało światło i świeże powietrze. Wycieńczona Mama umarła podczas karmienia swoich dzieci, które jeszcze przez dwa dni leżały obok niej.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/CENTER] [SIZE=2] [/SIZE] [CENTER][SIZE=2][I][FONT=Verdana][COLOR=navy]Po pięciu miesiącach trafiły do schroniska, gdzie czekały aż ktoś je zauważy. Niedawno dzięki dobrym ludziom ich los się odmienił - trzy z siostrzyczek trafiły do hoteliku dla zwierząt koło Warszawy, czwarta przebywa w domku tymczasowym[/COLOR][/FONT][/I][I][COLOR=navy][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][/COLOR][/I][/SIZE][/CENTER] [SIZE=2] [/SIZE] [CENTER][SIZE=2][I][COLOR=navy][FONT=Verdana]Są już bezpieczne, powoli poznają świat i pod troskliwą opieką uczą się życia bez strachu oraz kontaktu z człowiekiem[/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=navy][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][/COLOR][/I][/SIZE] [SIZE=2] [/SIZE] [I][COLOR=navy][FONT=Verdana][SIZE=2]Dziewczynki są odrobaczone, zaszczepione oraz zabezpieczone przeciwko pchłom i kleszczom.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/CENTER] [SIZE=2] [/SIZE] [CENTER][I][COLOR=navy][FONT=Verdana][SIZE=2]Szukamy dla nich najlepszych domków…[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I] [SIZE=2][I][COLOR=navy][FONT=Verdana]tym maluszkom naprawdę [/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=navy][FONT=Verdana]bardzo niewiele potrzeba do szczęścia, wystarczy trochę miłości i opieka człowieka[/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=navy][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][/COLOR][/I][/SIZE][/CENTER] [SIZE=2] [/SIZE] [COLOR=black]Może się przyda:)[/COLOR] Quote
Ellig Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='lilk_a']to ja też przyłączę się do podziękowań dla [B]Ellig[/B] , dotarła wpłata za allegro :) dziękuję :) aukcję będę uzupełniać na bieżąco w miarę docierania na wątek informacji o suniach :)[/QUOTE] To teraz ja cos powiem, prosze bardzo i dziekuje Lilce za to ,ze robi tak piekne Allegra bezinteresownie co jest bardzo duza i wymierna pomoca dla psiakow. Dziekuje Wszystkim, ktorzy pomagaja suniom w kazdym wymiarze. Dzisiaj odszedl Idolek :-(:-(:-(, dlatego wybaczcie mi moja nieobecnosc. Quote
obraczus87 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 IDOLKU --> tak bardzo Ciocie walczyły o Ciebie..... :-( [***] Lilka bardzo dziekuje za allegro, sa piekne :) Ellig - ja Tobie dziekowalam wiele razy, ale po raz kolejny napisze Dziekuję... Twoja pomoc jest nieoceniona... Gosiu, tekst b.ładny. Mysle, że mozna napisac tak jak mówisz - "Więcej informacji można uzyskac pod numerem telefonu..." Quote
obraczus87 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [CENTER][B][I][COLOR=navy][FONT=Verdana][SIZE=2]Buba, Kreska, Myszka i Niunia…siostrzyczki….[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B] [I][COLOR=navy][FONT=Verdana][SIZE=2]Przyszły na świat w klatce, w blaszanym garażu do którego nie docierało światło i świeże powietrze. Wycieńczona Mama umarła podczas karmienia swoich dzieci, które jeszcze przez dwa dni leżały obok niej.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I] [SIZE=2][I][FONT=Verdana][COLOR=navy]Po pięciu miesiącach trafiły do schroniska, gdzie czekały aż ktoś je zauważy. Niedawno dzięki dobrym ludziom ich los się odmienił - trzy z siostrzyczek trafiły do hoteliku dla zwierząt koło Warszawy, czwarta przebywa w domku tymczasowym[/COLOR][/FONT][/I][I].[/I][/SIZE] [SIZE=2][I][COLOR=navy][FONT=Verdana]Są już bezpieczne, powoli poznają świat i pod troskliwą opieką uczą się życia bez strachu oraz kontaktu z człowiekiem[/FONT][/COLOR][/I].[/SIZE] [I][COLOR=navy][FONT=Verdana][SIZE=2]Dziewczynki są odrobaczone, zaszczepione oraz zabezpieczone przeciwko pchłom i kleszczom.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I] [I][COLOR=navy][FONT=Verdana][SIZE=2]Szukamy dla nich najlepszych domków…[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I] [SIZE=2][I][COLOR=navy][FONT=Verdana]tym maluszkom naprawdę [/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=navy][FONT=Verdana]bardzo niewiele potrzeba do szczęścia, wystarczy trochę miłości i opieka człowieka[/FONT][/COLOR][/I][I]. [COLOR=RoyalBlue][B][COLOR=Navy]W[/COLOR][/B][COLOR=Navy][B] celu uzyskania więcej informacji na temat maluszków oraz w sprawie adopcji proszę o kontakt: [/B] tel. 0663 805 384 (połączenia z numerów zastrzeżonych będą odrzucane) e-mail: [email][email protected][/email] Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Nie wydajemy psów na łańcuch i do budy. Sunie przebywają w woj. mazowieckim.[/COLOR][/COLOR] [/I][/SIZE][/CENTER] Quote
Ellig Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [url]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Buba-Kreska-Myszka-i-Niunia%E2%80%A6siostrzyczki%E2%80%A6,17325[/url] Quote
obraczus87 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='Ellig'][url]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Buba-Kreska-Myszka-i-Niunia%E2%80%A6siostrzyczki%E2%80%A6,17325[/url][/QUOTE] Dziekuję :) Poprosilam Moda o przepisanie watku na mnie. Bede mogla w miare mozliwosci uzupelniac pierwszy post.... Quote
obraczus87 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [SIZE=3][B]Kochani, bardzo prosze podnosic i reklamowac piekny bazarek :) dla dziewczynek oczywiscie :) [/B][/SIZE] [url]http://www.dogomania.pl/threads/187949-Otwarte!Pi%C4%99kna-bi%C5%BCuteria-r%C4%99cznie-robiona-dla-4-malych-suczek-do-7.07[/url] Quote
go-ja Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Dzięki za obecność cioteczki raz jeszcze i za wszelką pomoc! Jak miło się czyta ten watek... :). Każda z Was coś od siebie daje. Uzupełniam wydatki o to co napisała p. Ellig. Poza tym wszystko OK :). Są prawie wszystkie wpłaty stałe i jednorazowe (te pogrubione są na koncie). Buziaki sunieczki :) Quote
tripti Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Kreseczka interesuje się prasą, ale tylko kolorową:) dziś jak wyszliśmy z naszymi to w tym czasie Kreseczka "przeczytała" na milion kawałków gazetkę:) natomiast wieeelki wór karmy od Ellig stał się dziś kością niezgody pomiędzy naszymi pannami, bo obie go pilnowały, chociaż jest jeszcze szczelnie zapakowany, a nawet nie zwróciłam uwagi, że one tego pilnują i podziabały się, to Kreska chociaż była w znacznej odległości to uciekała do mnie, że o mało nóg nie pogubiła:) Karma bezpiecznie schowana już w szafie:) Quote
Tora&Faro Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Kreseczka "czytelnik":evil_lol: Zabieram się dzisiaj za ogłaszanie Boberka Natalii więc przy okazji będę wrzucać ogłoszenia dziewczynek:) Quote
obraczus87 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 A jajk trzeba sie edukowac ;) :) hehe Kreseczka Kochana :) Gosia, dziekuje !:) Quote
Tora&Faro Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Kilka portali na które wrzuciłam sunieczki: alegratka.pl morusek.pl pajeczyna.pl gumtree.pl petworld.pl olx.pl petsy.pl e-zwierzak.pl przygarnijzwierzaka.pl ojej.pl Powiem Wam że trochę ciężko jest ogłaszać dziewczynki wspólnie, ponieważ na niektórych portalach można dodać np. tylko trzy fotki. W takich wypadkach wstawiam tylko tę jedną wspólną z allegro - jest bardzo ładna i widać na niej sunie w całej okazałości. Jak ktoś zainteresowany zadzwoni zawsze można będzie podesłać mu fotki mailem. Później będę ogłaszać dalej:) Quote
mona132 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 witam Wszystkich, prosze o wybaczenie nie umiem sie tu jeszcze za dobrze poruszac ale zagladam coraz cześciej i bardzo doceniam potegę tego miejsca. Z kilkoma Osobami z tego watku miałam juz przyjemnosc sie poznac, nawet osobiscie ale podziekowac chce wszystkim i za wszystko co zrobiliscie tu dla dziewczynek. Dziekuje w imieniu swoim i ich póki co niepełnosprawnej siostry Gabrysi . Zajmowałam sie suńkami w schronie, wstawiałam zdjecia i opisy na nk az tu pewnego pieknego dnia kilka osób zaczeło pomagac i to jak skutecznie. Sama nigdy nie zdołałabym ich wyciagnac w takim tempie. Teraz oglądam ich nowe fotki i czytam opisy zachowań i płacze pierwszy raz w ich przypadku ze szczescia. jestescie kochani, bardzo Wam za Nie dziekuje ,a widziałam ze juz powstało kilka watków innych moich podopiecznych i wierze ze tez im sie uda Quote
_Goldenek2 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='mona132']witam Wszystkich, prosze o wybaczenie nie umiem sie tu jeszcze za dobrze poruszac ale zagladam coraz cześciej i bardzo doceniam potegę tego miejsca. Z kilkoma Osobami z tego watku miałam juz przyjemnosc sie poznac, nawet osobiscie ale podziekowac chce wszystkim i za wszystko co zrobiliscie tu dla dziewczynek. Dziekuje w imieniu swoim i ich póki co niepełnosprawnej siostry Gabrysi . Zajmowałam sie suńkami w schronie, wstawiałam zdjecia i opisy na nk az tu pewnego pieknego dnia kilka osób zaczeło pomagac i to jak skutecznie. Sama nigdy nie zdołałabym ich wyciagnac w takim tempie. Teraz oglądam ich nowe fotki i czytam opisy zachowań i płacze pierwszy raz w ich przypadku ze szczescia. jestescie kochani, bardzo Wam za Nie dziekuje ,a widziałam ze juz powstało kilka watków innych moich podopiecznych i wierze ze tez im sie uda[/QUOTE] My dziękujemy Ci za wrażliwość i za codzienną pracę z psiakami:loveu: Quote
obraczus87 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='_Goldenek2']My dziękujemy Ci za wrażliwość i za codzienną pracę z psiakami:loveu:[/QUOTE] Dokładnie :) Gosiu dziekuje za ogloszenia :) Quote
Tora&Faro Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Proszę bardzo:) A przy okazji...poproszę o numer konta na pw na które mam przelać 200,00 zł które zostało w spadku po moich chłopakach:) Quote
tripti Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='Tora&Faro']Proszę bardzo:) A przy okazji...poproszę o numer konta na pw na które mam przelać 200,00 zł które zostało w spadku po moich chłopakach:)[/QUOTE] jakich chłopakach;)? Quote
Recommended Posts