Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

DUSIA/DOSIA

Edit: znalazła dom. Dziękujemy przede wszystkim pani Ani i Neris za zadziałanie w kierunku nowego życia dla Dosi, także Iwie77 i reszcie wspaniałych osób wspierających !!!

Tę jamnisię przywieźli jej "kochani opiekunowie" do schroniska z zamiarem uśpienia!
Nas szczęście wetka nie zrobiła tego i dała jej szansę..
Jamnisia to 12 - 14 letnia sunia, bardzo przyjazna do ludzi, przeurocza i przesłodka..
Jest totalnie zaniedbana, ma wszystkie możliwe choroby skóry.
W schronie zaczęto ją leczyć, lecz w warunkach schroniskowych Jamnisia nie ma szans by całkowicie doszła do siebie. Potrzebuje ciepła i miłości, a nie schroniskowych krat.

Co z tego, że ma co jeść, co z tego, że ma gdzie spać.
NIE MA CZŁOWIEKA PRZY SOBIE i bardzo tęskni za czułym dotykiem jego dłoni.

Potrzeba tymczasu i domu stałego dla tej słodkiej staruszki.
Pomóżmy jej!

Kontakt:
726714598
[email protected]

BANEREK:

Informacje od weta schroniskowego z 5 czerwca:

Stan jamnisi to sprawa zaniedbania trwająca wiele lat, spowodowana prawdopodobnie atopowym zapaleniem skóry, nieleczonym i to skutkuje taką zrogowaciałą skórą jak widać na zdjęciach.
Sunia jest w schronie leczona, bo wdarł się grzyb. Jednak to co jej było to ani nie typowo grzyb ani nie typowo świerzb. Leczenie takie do końca będzie trwało 2-3 miesiące.
Nie zaraża, co jest bardzo wazne żeby móc ją gdziekolwiek umieścić.
Wet mówił, że w warunkach schroniskowych ciężko pomóc jej tak jak można by było. Ona potrzebuje zewnętrznego smarowania tej zrogowaciałej skóry, ale w schronie tego nie robią, bo warunki nie są odpowiednie na taka pielęgnację. Troszeńkę będzie lepiej wyglądac ale jak bardzo? tego nie wiadomo. Piekna nie będzie... Sierśc jej w tych miejscach nie urośnie.
W przyszłości będzie miała nawroty tych zmian skórnych, dlatego trzeba będzie o nią dbać dobrze.
Co do charakteru - poddaje się wszytskim zabiegom, jest bezstresowa, przyjazna.

EDIT:

Dusia jest w dt w Warszawie, za zwrot kosztów leczenia, musi przyjmować leki, musi być kąpana w specjalnych szamponach, je Intestinal. Dusieńka jest bardzo, BARDZO grzeczna.
Nie szczeka, nie rozrabia, bardzo lub przebywać w ogrodzie ale zawołana grzecznie wraca do domu.
Nie jest szczególnie wylewna jeśli chodzi o okazywanie uczuć.

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

patera napisał(a):
ludzie to swinie!!!!!! albo i gorzej ech...

Nie obrażaj tych biednych zwierzaczków.
Właściciele skończą w domu starców, jak nic.......................i dobrze :angryy:

Posted

Wybaczcie ale nie potrafię patrzeć na ludzką podłość :placz::placz::placz:!!!!!! Wróciłam niedawno na dogo po przerwie i co........ znowu mam ochotę stąd uciec :-(

Posted

Marta- jakie dokladnie choroby ma dziewczyna?? Bo DS/DT musi o tym wiedzieć i raczej bez innych zwierząt proponuję.

Niektórzy mieli szczęście przyjmując psiaka przykładowo z grzybkiem do swoich psów i nic się nie działo, ja natomiast przyjęłam z nużeńcem i się pałowałam z nawrotami u swojej DONki.... Natomiast moja kicia ze świeżbem, nużeńcem i grzybem nie zaraziła żadnego z pozostałych, więc różnie to bywa, ale i tak trzeba wiedzieć ;)