Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

demi napisał(a):
a może zebrać deklaracje choć na karme dla niej i jakiegoś dt wtedy szukać dla niej? nie wiem... biedulka...

Mika31 napisał(a):
Podejrzewam że łatwiej bedzie pieniadze zebrac niż domek znależć też nie moge przestać o niej myśleć:nerwy:

Tylko gdzie ją umieścić?

Posted

zbierajmy deklaracje -ja mam pytanie-czy można tak przyprowadzić psa do schroniska? i zostawić , przecież to jest porzucenie a żądać uśpienia ot tak , też nie wolno , jak to jest?

Posted

demi napisał(a):
a może zebrać deklaracje choć na karme dla niej i jakiegoś dt wtedy szukać dla niej? nie wiem... biedulka...

Tylko problem w tym, że jeśli to grzybica to niestety może zarażać. Będzie trudno o tymczas. Przydałaby się opinia weta.

Posted

Stan jamnisi to sprawa zaniedbania trwająca wiele lat, spowodowana prawdopodobnie atopowym zapaleniem skóry, nieleczonym i to skutkuje taką zrogowaciałą skórą jak widać na zdjęciach.
Sunia jest w schronie leczona, bo wdarł się grzyb. Jednak to co jej było to ani nie typowo grzyb ani nie typowo świerzb. Leczenie takie do końca będzie trwało 2-3 miesiące.
Nie zaraża, co jest bardzo wazne żeby móc ją gdziekolwiek umieścić.
Wet mówił, że w warunkach schroniskowych ciężko pomóc jej tak jak można by było. Ona potrzebuje zewnętrznego smarowania tej zrogowaciałej skóry, ale w schronie tego nie robią, bo warunki nie są odpowiednie na taka pielęgnację. Troszeńkę będzie lepiej wyglądac ale jak bardzo? tego nie wiadomo. Piekna nie będzie... Sierśc jej w tych miejscach nie urośnie.
W przyszłości będzie miała nawroty tych zmian skórnych, dlatego trzeba będzie o nią dbać dobrze.
Co do charakteru - poddaje się wszytskim zabiegom, jest bezstresowa, przyjazna.

Nie zapytałam jak do innych zwierząt ... zresztą z pewnościa siedzi ona sama w klatce, najlepiej jaby ktos mógł wziąc ją na spacer i ocenił jaka jest do innych zwierząt.

Posted

Czyli podsumowując potrzebny dożywotni dt który ma doświadczenie z przewlekle chorym psem czyli nikt z poza dogo.Boje się tylko żeby nikt z litości jej nie adoptował a potem smarowania kąpiele wizyty u wetw go nie przerosły bidulka a urody jej nie przybędzie my patrzymy na psa sercem inni oczami.Dobrze że nie zaraża

Posted

Jakby były deklaracje to pewnie Kikou by się zgodziła... o ile mała nieagresywna do innych zwierząt.

Zapytam jeszcze mojej Ani, ona ma w tej chwili tylko jednego psa na DT.

Posted

ooo losie dopiero tu weszłam;(:(:(:(wydukać z siebie chociaż jedno słowo w tym przypadku jest mi naprawde ciężko....nie czytałam całego wątku jeszcze wystarczyła mi pierwsza strona.....biedne maleństwo..i tyle musiało przeżyć...