Beatkaa Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 żeby była poprawa...:( trzymam za niego kciuki.. Quote
Syla Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 (edited) Z Rambusiem nie jest dobrze.Teraz żeśmy gadały.Joasia postanowiła, że pojedzie z nim jutro do kardiologa.Autobusem, a Rambuś w kontenerku, bo jak się on dzwiga, to kaszle.Wyślę Joasi 50 zł. Nie wiem co będzie dalej, ale Joasia powiedziała, że nawet gdyby miała się zapożyczyć, to Rambusiowi pomoże, bo tak go nie zostawi.Jak Rambuś dostanie drogie leki, to skąd na to brać?Taki vetmedin choćby, w skali miesiąca...Trzeba coś myśleć.Mysia_ zmień temat proszę.Wystosuj jakiś apel.Może ktoś bazarek by zrobił? Edited March 22, 2012 by Syla Quote
Beatkaa Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Ale się porobiło... :( Niedobrze...:( Bazarek cegiełkowy mogę wystawić co najwyżej,ale takie bazarki to dużego dochodu nie mają...:shake: Księgowałabyś Syla? Quote
Syla Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Beatkaa napisał(a):Ale się porobiło... :( Niedobrze...:( Bazarek cegiełkowy mogę wystawić co najwyżej,ale takie bazarki to dużego dochodu nie mają...:shake: Księgowałabyś Syla? Miałyśmy zrobić bazarek na Pegi i Satyrka, ale jak trzeba, to jestem na tak.Zresztą wiesz Bea. Quote
Beatkaa Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 (edited) Bazarek ciegiełkowy zrobie jutro...ale i tak to nie wystarczy..uzbieramy moze 20,30zł...ale to kropla w morzu ;/ Syla napisał(a):Miałyśmy zrobić bazarek na Pegi i Satyrka, ale jak trzeba, to jestem na tak.Zresztą wiesz Bea. Ale to zrobimy :) Ten bazarek wystawię jutro..a tamten będziemy robić tak jak ustaliłyśmy. Edited March 22, 2012 by Beatkaa Quote
paulinken Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Oj Rambulku... i ja się postaram coś wysupłać dodatkowo. Quote
Beatkaa Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 serduszkowy bazarek dla Rambusia: http://www.dogomania.pl/threads/225086-Wyj%C4%85tkowy-bazarek-serduszkowy-dla-Rambusia-do-30.03.do-godz-20-00 Quote
dangos19 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Podajcie proszę nr konta to coś wysupłam dla Rambusia Quote
joaaa Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 No i nie pojechałam z nim dziś do kardiologa. Tak ustaliłam z lekarzem, którego rano wezwałam, bo nie wiedziałam co mam robić, co będzie lepsze dla Rambusia. Wet go osłuchał, stwierdził, że jest lepiej niż wczoraj, ale nie jest dobrze, więc trzeba pojechać do kardiologa. Tylko nie dziś, bo musiałabym go wieźć autobusem w kontenerze kocim, do którego nie bardzo się mieści. Potem nie wiadomo ile siedzielibyśmy w lecznicy, bo nie było wolnego miejsca do dra Niziołka. Pewnie by nas przyjął, ale pomiędzy pacjentami, musiałby się spieszyć. No a potem powrót, pewnie Tomek mógłby nas odwieźć, ale nie było to pewne na 100%. No więc wet stwierdził, że to mógłby być duży stres dla Rambusia i bardzo męczące, więc lepiej zapisać się na wizytę i pojechać na spokojnie w przyszłym tygodniu. Niestety, był wolny termin dopiero na piątek. Mam nadzieje, że słusznie zdecydowaliśmy. Rambuś czuje się w miarę dobrze, ale widzę, że ma przyśpieszony oddech i nie bardzo chce jeść. Dostał dzisiaj też leki, w razie czego mam dzwonić znowu do weta. Ale mam nadzieję, że jakoś dotrwamy ten tydzień. Dzisiejsza wizyta kosztowała 40zł. Quote
Ingrid44 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Chyba lepiej ze on nie pojechal tym autobusem w malym kontenerku. Bardzo mi przykro ze Rambus niedomaga :( Trzymam mocno kciuki za poprawe zdrowka. Quote
_Goldenek2 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Zdrówka Rambusiu. Ciągle zaglądam do Ciebie, bo przecież byłam z Tobą od początku :) Quote
Syla Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 (edited) Kilka razy wczoraj rozmawiałam z Joasią.Mój Edi, miał, po południu, atak serca i tym razem ja ryczałam Joasi, do telefonu.Rambuś wczoraj też źle się czuł, a wieczorem miał gorączkę.Joasia dzwoniła do weta, ale był w Warszawie, podała Rambusiowi leki, jakie powiedział wet.Po półgodzinie było ciut lepiej. Wpływy 4.882,05 zł - Wydatki 4.792,45 zł = 89,60 zł na dzień 25.03.2012 Joasi wysłałam 50 zł, czyli miała 131,52.Wydała na wizytę weta 40 zł, więc ma teraz 91,52. U mnie jest -1,92. Edited March 25, 2012 by Syla Quote
Syla Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 dangos19 napisał(a):Podajcie proszę nr konta to coś wysupłam dla Rambusia Bardzo dziękujemy dangos19, w imieniu Rambusia. Quote
Ingrid44 Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Ciagle zagladam do Rambusia . mam nadzieje ze to tylko przejsciowe. Syla, bardzo mi przykro ze i Twoj piesio jest chory :( Quote
joaaa Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Dostałam 50zł od Syli. Z Rambusiem jest bardzo niedobrze. W sobotę wieczorem miał gorączkę 39,7. Dzwoniłam do weta, ale był w Wwie do niedzieli wieczorem, więc w porozumieniu z nim dałam Rambusiowi antybiotyk i czopek z pyralginy. I vet medin, bo miałam w domu. W niedzielę było troszeczkę lepiej, ale chyba po antybiotyku dostał rozwolnienia i wymiotował. Serduszko cały czas mu mocno waliło, tak, ze jak go dotykałam nawet na plecach, to czułam uderzenia serca. Dzisiaj przyjechał wet, osłuchał go i powiedział, że z sercem jest bardzo źle. Nafaszerował go lekami, dał też antybiotyk w zastrzyku, żeby Rambuś nie miał sensacji żołądkowych. Zapytałam, czy Rambuś doczeka do piątku do kardiologa. Wet wypowiadał się bardzo ostrożnie, przyjedzie znowu jutro i zobaczymy. Może uda mi się pojechać z Rambusiem we środę do kardiologa, bo będzie jechał Bodzio na badania, więc mogę wziąć też Rambusia. Tylko nie było miejsca wolnego do dra Niziołka, ale myslę, że nas przyjmie, jak zobaczy, że jest źle. Tylko pewnie trzeba będzie długo czekać. Ale i tak możemy wrócić dopiero wieczorem z Bodziem, chyba, że Tomek będzie mógł nas odwieźć wcześniej. Bardzo się boję o Rambusia... Ale musi wyjść z tego! Jeszcze ma czas! Musi być dobrze! Trzymajcie kciuki i pomódlcie się. Nie wiem ile dziś wizyta, bo nie miałam gotówki, więc powiedział, że rozliczymy się razem. Quote
Syla Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 (edited) dangos19 napisał(a):Poszło 50 zł. Oby się Rambuś wykarastkał. Dostałam od dangos19 -50 zł :loveu: Bardzo dziękujemy!!! i od razu wysłałam do Joasi.Powinna jutro mieć.Zdrowiej Rambusiu, bo Joasia nam się zamartwia :placz: My zresztą też :-( Wpływy 4.932,05 zł - Wydatki 4.792,45 zł = 139,60 zł na dzień 26.03.2012 Joasia ma teraz (jutro) 141,52 zł.Mnie zostało -1,92. Edited March 26, 2012 by Syla Quote
Ingrid44 Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Mnie tez jest bardzo smutno ze Rambusia serduszko niedomaga :( Quote
dangos19 Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Trzymaj się Rambusiu.....bądż z nami ....jeszcze nie czas.. Quote
Syla Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Ingrid44 napisał(a):Ciagle zagladam do Rambusia . mam nadzieje ze to tylko przejsciowe. Syla, bardzo mi przykro ze i Twoj piesio jest chory :( Bardzo dziękuję Ingridko.Znamy się już jakiś czas, chociaż tylko tutaj, ale nawet Twojego bardzo przystojnego brata, kiedyś poznałam, za przyczyną Kapslika.Zawsze miło wspominam.Bardzo dziękuję za życzliwość. Quote
Akrum Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 i jak się miewa Rambulek?? lepiej się poczuł choć troszkę?? Quote
joaaa Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Rambuś po wczorajszych lekach troszeczkę lepiej, ale nie jest dobrze. Wet będzie po 14, to zobaczymy co powie, czy mam jutro jechać w ciemno do kardiologa, czy poczekać do piątku i na spokojnie jechać na umówiona godzinę. Quote
paulinken Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Ciocia, może lepiej jednak nie czekać z tą wizytą... Quote
joaaa Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Pozostawię decyzję wetowi jak go zbada dziś. Jutro będziemy musieli siedzieć w lecznicy do wieczora, bo nie mam jak się z nim przemieścić, więc to chyba tez nie będzie takie super dla niego. Zobaczymy co powie wet dziś. Quote
Recommended Posts