Ingrid44 Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Bardzo Dziekujemy za wiesci. Troche smutne.......... Quote
Mysia_ Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 Bardzo przykre wieści, tak bardzo bym chciała, żeby chociaż jeszcze Rambuś miał siłę zawalczyć. Quote
joaaa Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Rambuś dzisiaj zjadł! :multi: Nie tyle co powinien, ale też nie tak mało, bo zjadł cała porcję śniadaniową i chyba ok. 1/3 kolacyjnej. Rany odleżynowe na łapce wyglądają lepiej. Quote
Ingrid44 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Jak to dobrze ze zaczal jesc. Pewnie zdecydowal ze jeszcze troche podrepcze po podworku :) Quote
joaaa Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Znowu wczoraj nie chciał jeść. :( Rano zjadł, ale mało, a potem już nic... Jadę dziś kupić mu kurczaka i może jakieś gerbery (tak dawałam mojej staruszce bokserce jak nie chciała jeść). Quote
Syla Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Rozmawiałam dzisiaj z Joasią, Rambuś chyba pomalutku chce odejść i to Joasi powiedziałam.Chciałabym się jednak mylić. Quote
Ingrid44 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Jesli chce odejsc to bardzo smutne ale trzeba uszanowac . Pieski wiedza kiedy jest czas :( Quote
joaaa Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Kurcze, jak tak będzie, to na pewno nie będę go na siłę zatrzymywać. Ale jeszcze chyba nie teraz, bo dzisiaj upominał się o żarcie i w miarę ładnie jadł. Co prawda mało na raz, ale chętnie i sam szukał jak mi ręce pachniały kurczakiem. Ugotowałam mu pierś z kurczaka i dodałam do karmy. A rano zjadł samą karmę. Chyba powinnam mu dawać kilka razy dziennie, jak on tak mało je. Quote
Mysia_ Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 Takie rzeczy się wie, to się czuje... kiedy psiak chce już odejść... Joaaa też na pewno będzie widzieć. Oby Rambuś jeszcze nie chciał :-( Quote
joaaa Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 No więc wczoraj karmiłam Rambusia co 2-3 godziny, a czasami i co godzinę, jak darł japę. No i przez cały dzień zjadł porcję dzienną, którą zjadał jak jeszcze chodził. :multi: On szybko się męczy jedzeniem, czasami nawet zaczyna podsypiać. Ale tak samo jest z piciem, ze pije, pije, a potem ryjek mu wpada w wodę, bo przysypia. Niestety, odleżyny na łapce nieładne, ale walczymy. Na pupie tez mu się odgniata, tam gdzie ma tą ranę, już prawie zagojoną. Quote
joaaa Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Z Rambusiem różnie, jak jednego dnia zje ładnie, to następnego dnia bardzo mało. Bardzo schudł, chyba będę musiała mu kupić puszki, może będzie lepiej jadł. Bardzo dużo śpi. A jak nie śpi, to drze japę, żeby dać mu jeść, pić, sprzątnąć koopę, albo zmienić pieluchę. Ogólnie jest tak sobie... Quote
Ingrid44 Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Puszki dla Staruszkow sa dosc dobre i staruszki je lubia. Moze takie sprobowac ? Rambus zachowuje sie jak niemowle , krzyczy na jesc , pic i zamiane pieluchy :shake: Quote
joaaa Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Ingrid, masz jakieś konkretne na myśli? Ja chciałam animonde kupić. Na razie dodaję kurczaka, parówki, pasztetowa i szprotki wędzone. Ale nie zawsze chce jeść. Quote
Mysia_ Posted October 8, 2012 Author Posted October 8, 2012 qrczę, martwię się, że puszki wcale apetytu w nim nie wzbudzą, on już ma po prostu lepsze i gorsze dni :-( Oczywiście nie zaszkodzi spróbować.... Quote
Ingrid44 Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 joaaa napisał(a):Ingrid, masz jakieś konkretne na myśli? Ja chciałam animonde kupić. Na razie dodaję kurczaka, parówki, pasztetowa i szprotki wędzone. Ale nie zawsze chce jeść. Zamawiam w Krakvecie dla staruszka w BDT tylko Animode o roznych smakach i Dziadeczek bardzo ja lubi . Innej nie chce jesc. Mozna kupic puszke w sklepie i moze mu posmakuje. Quote
joaaa Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Zamówiłam 20sztuk: http://allegro.pl/animonda-gran-carno-800g-mega-promocja-najtaniej-i2690938711.html Znowu wczoraj słabo jadł. Quote
Ingrid44 Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Ja zamawiam takie same tylko dla seniorow :) Mam nadzieje ze mu posmakuja. Quote
Mysia_ Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 [quote name='joaaa']Zamówiłam 20sztuk: http://allegro.pl/animonda-gran-carno-800g-mega-promocja-najtaniej-i2690938711.html Znowu wczoraj słabo jadł. bidulek nasz :-( Quote
joaaa Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Animonda bardzo mu pasuje, jak na razie. Staram się mieszać z sucha karma, żeby starczyło na dłużej, ale czasami nie chce jeść, więc daje mu samą. No i efekt jest taki, że dostał rozwolnienia. Kurcze, domyślacie się jak było fajnie...:roll: No ale od wczoraj wieczorem nic się nie dzieje, mam nadzieję, że mu przeszło. Quote
Ingrid44 Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Pewnie zmiana karmy spowodowala rozwolnienie. Bardzo wspolczuje . Quote
Recommended Posts