Syla Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 (edited) Wczoraj, wieczorem dzwoniła do mnie Joasia.Była bardzo zmartwiona, wręcz przerażona, bo Rambuś dalej kaszle i nie ma poprawy.Bardzo dobrze rozumiem jej obawy, bo Ona wczoraj musiała dać uśpić bardzo chorą sunię, którą miała kilka lat.Niedomagania Rambusia doszły jej w tym niedobrym czasie i skumulowały obawy o życie Rambolka.Wczoraj podane leki, powinny zacząć działać, ale nie od razu.Może to faktycznie tylko przeziębienie... Joasiu, doliczam te 40 zł do wydatków.Powinnaś już mieć, wysłane, przeze mnie 320 zł, tak więc masz teraz 321.Jak tylko coś dojdzie, to też ci pchnę.Lecę do banku, bo jeszcze Satyrka nie rozliczyłam, przy okazji zajrzę na konto Ramba. Wpływy 4.592,05 zł - Wydatki 4.262,97 zł = 329,08 zł na dzień 10.01.2012 Dzisiaj rano Rambusiowi się poprawiło.Uffffff...Dzwoniła Joasia przed chwilą, z tą informacją.Bardzo się cieszę :lol: Edited January 10, 2012 by Syla Quote
_Goldenek2 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Rambusiu, zdrówka życzę. Joasiu... super opiekę ma Rambuś u Ciebie. Quote
Ingrid44 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Ufff , jak dobrze ze jest poprawa. Tak sie martwilam. Quote
Mysia_ Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 o rany, Rambuś nie strasz Joasi i swoich cioteczek! Dobrze, że jest troszkę lepiej... Tak trzymaj mały! Quote
_Goldenek2 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Zapraszam na bazarek z książkami o wampirach i magii http://www.dogomania.pl/threads/2204...6#post18367416 Quote
joaaa Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 (edited) Rambuś na razie dobrze! :) Mam tu fajnego weta, nie chce go faszerować antybiotykiem bez potrzeby. Zobaczymy pojutrze jak będzie. Pytałam, czy uważa, że trzeba jechać wcześniej do kardiologa. Powiedział, że zobaczymy jak będzie po antybiotyku. Czyli jutro ostatni. Myslę, że dobrze byłoby, żeby go osłuchał, ale to kolejna wizyta. Zdecydujcie. To znaczy, że jeżeli będzie źle to na pewno go wezwę, ale jeżeli będzie wg. mnie ok, to zdecydujcie Wy. Moim zdaniem, dobrze byłoby, żeby go osłuchał, ale to pewnie kolejne 50zł, bo ja nadal bez samochodu. Wet coraz bardziej mi się podoba. Nie mądrzy się, ze jest wyrocznią, pytałam czy może Rambuś ma nie tak ustawione leki, a on powiedział, że nie będzie się mądrzył, bo dr Niziołek jest madrzejszy. Pytałam, czy wg. niego trzeba wczesniej jechać na kontrolę, a on powiedział, że zobaczymy po lekach, które teraz dostał. Mysia, czy możemy zrobić umowę nie adopcyjną, tylko taką na dt na dożycie? Bo wtedy chyba można robić na Rambusia bazarki. Martwię się o kasę na leczenie. Dzisiaj doszła karma + 4 próbki tej samej po 100gr. I może napisz w tytule, że Rambuś potrzebuje kasy na leczenie. Edited January 10, 2012 by joaaa Quote
Ingrid44 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Na fb jest nawoływanie do szybkiej moblilizacji w sprawie nowej ustawy dla zwierząt!!!: WAŻNE!!! Proszę, wyślijcie maila o takim tekście: "Nie zgadzam się na odrzucenie obywatelskiego projektu ustawy o zwierzętach w pierwszym czytaniu, żądam odesłania go do rozpatrzenia w komisji sejmowej." (i oczywiście Wasz podpis) na ten adres mailowy: [email protected] Ludzie z PO planują odrzucenie ustawy o ochronie zwierząt, proszę, nie pozwólcie im na to! Wyślijcie maila, powiadomcie znajomych Quote
Mysia_ Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 [quote name='joaaa']Rambuś na razie dobrze! :) Mam tu fajnego weta, nie chce go faszerować antybiotykiem bez potrzeby. Zobaczymy pojutrze jak będzie. Pytałam, czy uważa, że trzeba jechać wcześniej do kardiologa. Powiedział, że zobaczymy jak będzie po antybiotyku. Czyli jutro ostatni. Myslę, że dobrze byłoby, żeby go osłuchał, ale to kolejna wizyta. Zdecydujcie. To znaczy, że jeżeli będzie źle to na pewno go wezwę, ale jeżeli będzie wg. mnie ok, to zdecydujcie Wy. Moim zdaniem, dobrze byłoby, żeby go osłuchał, ale to pewnie kolejne 50zł, bo ja nadal bez samochodu. Wet coraz bardziej mi się podoba. Nie mądrzy się, ze jest wyrocznią, pytałam czy może Rambuś ma nie tak ustawione leki, a on powiedział, że nie będzie się mądrzył, bo dr Niziołek jest madrzejszy. Pytałam, czy wg. niego trzeba wczesniej jechać na kontrolę, a on powiedział, że zobaczymy po lekach, które teraz dostał. Mysia, czy możemy zrobić umowę nie adopcyjną, tylko taką na dt na dożycie? Bo wtedy chyba można robić na Rambusia bazarki. Martwię się o kasę na leczenie. Dzisiaj doszła karma + 4 próbki tej samej po 100gr. I może napisz w tytule, że Rambuś potrzebuje kasy na leczenie.[/QUOTE] Nie znam się kompletnie jak to wygląda z bazarkami i teraz z ta umową? Proszę niech mi ktoś podpowie jak najlepiej to rozegrać? A tytuł już zmieniam! Quote
_Goldenek2 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Bazarki można robić nawet na psiaki, które mają dom, a które potrzebują pomocy.... Quote
Beatkaa Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='_Goldenek2']Bazarki można robić nawet na psiaki, które mają dom, a które potrzebują pomocy....[/QUOTE] A ja gdzieś czytałam tu na dogo,że właśnie nie można....i wygląda to tak,że jak psiak nie szuka domu to nie można robić bazarku dla niego.Moderatorzy zamykają takie bazarki i przydzielają punkty karne:shake: Quote
joaaa Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Z tego co wiem, to nie można robić bazarków na psy, które są adoptowane. Adoptowałam kiedyś sparaliżowaną boksię, której utrzymanie pochłaniało kilkaset zł miesięcznie i nie można było robić bazarków. Chyba, że teraz jest inaczej, ale wątpię. Mysiu, a czy możemy mieć umowę o dt na dożywocie? Rambuś ma się dobrze, trochę czasami pokasłuje, ale jest wesoły i żwawy. :) Quote
Ingrid44 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Dobrze ze Rambus ma humor i czuje sie lepiej :) Quote
joaaa Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Rambuś znowu dzisiaj kaszle. :( Rozmawiałam z tutejszym wetem. Powiedział, że uważa, że trzeba jechać szybko do kardiologa. Kurcze, pojadę i będzie po kasie. Ale chyba trzeba, bo pewnie trzeba zmienić leki, bo te chyba nie działają skutecznie. Quote
karusiap Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 A jak to jest z deklaracjami?Sama widze,ze mam zaleglosci spore i nie wiem czy w pewnym momencie bylo haslo,ze juz nie wplacamy czy to tak wyszlo glupio jakos? Niezaleznie od tego w tym tyg wplace cos na Rambusia, tylko prosze konto na PW. Quote
joaaa Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Konto to samo co było, u Syli. A wyszło tak, bo była euforia, ze jest tyle kasy na niego, a mieszka i je u mnie, więc wszystkim się wydawało, że Rambus jest super bogaty. Więc postanowiono, że jak będzie trzeba, to deklarujący wrócą, a na razie nie było potrzeby A tu nagle się posypał i w ciągu chyba półtora miesiąca poszła prawie cała kasa na lekarzy, badania i dojazd, i dodatkowo na karmę, bo musi jeść nerkową, a ja nie jestem w stanie, mu jej finansować. No ale mam nadzieję, że jakoś uzbieramy na nowo. Quote
karusiap Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Prosimy deklarowiczow o powrot i jakies wplaty!!!!! Quote
Syla Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 (edited) karusiap napisał(a):Prosimy deklarowiczow o powrot i jakies wplaty!!!!! Bardzo prosimy!!! Mam wpłatę od WIGA - 60 zł :loveu: Dziękuję w imieniu Rambusia!!! Rambolek nie chorował i nikt się nie spodziewał, że nagle, w tak krótkim czasie, wszystko się zmieni.Będzie u mnie Beatkaa, gdzieś na początku lutego, to wypocimy jakiś bazarek na Rambusia.Trzymajcie się ciepło Joasiu.Już Ci wysyłam karusiap konto na PW. Wpływy 4.662,05 zł - Wydatki 4.262,97 zł = 399,08 zł na dzień 17.01.2012 Edited January 17, 2012 by Syla Quote
Ingrid44 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Ja wysle w sobote zalegle i przyszle deklaracje . Quote
Atomowka Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Rambusiu kochany jak się czujesz? Jeżeli chodzi o moją deklarację to ja się muszę niestety wycofać na stałe, mam mega wielkie problemy finansowe ale moj TZ zapłaci Syla czy możesz sprawdzić bo wydaje mi się,że on do końca roku miał opłaconą deklarację dla Ramba Quote
Syla Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Atomowka napisał(a):Rambusiu kochany jak się czujesz? Jeżeli chodzi o moją deklarację to ja się muszę niestety wycofać na stałe, mam mega wielkie problemy finansowe ale moj TZ zapłaci Syla czy możesz sprawdzić bo wydaje mi się,że on do końca roku miał opłaconą deklarację dla Ramba To prawda Atomóweczko.Twój TZ ma zapłacone do grudnia włącznie.Zajrzyj na pierwszą stronę, tam wszystko na bieżąco i aktualne. Quote
Mysia_ Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 kochane, bo ja nie wiem jak to zrobić :-( Mogę oficjalnie ogłosić, że Rambuś mieszka w dożywotni DT, ale czy to wystarczy, żeby robić na niego bazarki? Quote
joaaa Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Rambuś dzisiaj lepiej, ale dałam mu nadprogramowy furosemid, bo boję się, że znowu zacznie kaszleć. Niestety, dr Niziołek jest na urlopie do końca stycznia. Rozmawiałam z wetem tutejszym, czy mam jechać do innego kardiologa, czy można poczekać i doszliśmy do wniosku, ze poczekamy. Chyba, że coś wydarzyłoby się bardzo złego. Mysiu, może wystarczy. Może w tytule napisać, że jest w dt. Quote
saraisa Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Syla czy pieniążki na Rambusia przesyłam na Twoje konto? daj proszę znać to przeleję grosik ;) Quote
Recommended Posts