kinga Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 dziewczyny, podajcie mi nr konta, bo nie mogę znaleźć, postaram się troszeczkę pomóc Quote
Syla Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 (edited) kinga napisał(a):dziewczyny, podajcie mi nr konta, bo nie mogę znaleźć, postaram się troszeczkę pomóc Wysłałam konto.Bardzo dziękuję za pomoc. Joasi wysłałam dzisiaj 400 zł. Wpływy 5.784,05 zł - Wydatki 5.229,45 zł = 554,60 zł na dzień 07.08.2012 Joasia ma teraz 504,52 zł, u mnie jest 50,08 zł Joasiu napisz tu te ostatnie wydatki. Po raz kolejny dostałam pieniądze od p. Bożeny z Zabrza i to sporą kwotę, na leczenie Rambusia.Bardzo serdecznie dziękujemy. Na konto Rambusia wpłynęło: Bjuta - 10 zł :loveu: p. Bożena p. z Zabrza - 300 zł:loveu: Edited August 7, 2012 by Syla Quote
Ingrid44 Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Bardzo Pieknie Dziekujemy Pani Bozenie z Zabrza :lol::loveu::lol::loveu: Quote
joaaa Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Dostałam 400zł od Syli. Uzupełnię wszystko, postaram się dzisiaj. Przepraszam, że się nie odzywam, ale jestem załamana. Rambus zupełnie nie chodzi... :( Jak go stawiam, to robi dwa kroki i się przewraca. Biorę go na ręcznik, to robi parę kroków i też się przewraca. Nie wiem co będzie, bo przecież gdyby myśleć o wózku, to musi chodzić na przód... Czekam, żeby wrócił mój warszawski wet z urlopu, to trzeba będzie go zdiagnozować, dlaczego tak. Teraz muszę mu powtórzyć krew, co z tą anemią, ale nie mieliśmy jak pojechać, może po niedzieli. O tyle dobrze, że ładnie je i bez problemów załatwia się(pod siebie, niestety), rana na pupie ładnie się goi pod tymi opatrunkami żelowymi. Martwię się, że zrobią mu się odleżyny. [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-oIYToKsXSQQ/UB-l_j0E1MI/AAAAAAAAAtk/YBJ9UmZAiYY/s640/rambus.jpg[/IMG] Quote
Ingrid44 Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Biedny Rambus, mam nadzieje ze nic go nie boli. Dobrze ze jeszcze je. To dobry znak. Postarzal sie Rambus niesamowicie :( Quote
__Lara Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 To prawda :( Zapraszam na bazarek dla Rumby: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230580-Sportowo-zabawkowo-gad%C5%BCetowo-bi%C5%BCuteryjnie-na-chor%C4%85-Rumb%C4%99-do-31-08-12-godz-20[/url] Quote
Mysia_ Posted August 17, 2012 Author Posted August 17, 2012 Bidulek :-( oby tylko nie cierpiał... :-( Quote
Syla Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 (edited) Księguję tak: 164,15 - spadek po Satyrku 30 - kinga :loveu: 10 - karusiap :loveu: 10 - Syla Wpływy 5.998,20 zł - Wydatki 5.229,45 zł = 768,75 zł na dzień 27.08.2012 U Joasi jest dalej 504,52, u mnie 264,23 Joaśko zrób rozliczenie, bo tak to teraz wygląda, jakby Rambuś miał dużo kasy, a wcale tak nie jest przecież.W każdej chwili mogę Ci podesłać, to co mam. Edited August 27, 2012 by Syla Quote
Ingrid44 Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Co slychac u Rambusia , jak zdrowko ? Quote
Syla Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Ingrid44 napisał(a):Co slychac u Rambusia , jak zdrowko ? Z tego, co wiem to Rambuś już nie chodzi, Joasia kupuje mu pampersy, podkłady.Joasia miała tutaj wejść, ale odeszła jej bokserka niedawno i bardzo za nią rozpaczała, bo to była młoda, jeszcze, sunia i nikt się tego, nie spodziewał..Pewnie, a nawet, na pewno, nie ma też Joasia czasu.Drydnę do niej jutro i pogonię, żeby rozliczenie tu zrobiła. Mam wpłaty od: Bjuta - 10 zł :loveu: Ingrid44 - 40 zł :loveu: Quote
joaaa Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Prawdę powiedziawszy, jestem zdołowana Rambusiem, bo zupełnie nie chodzi, a jak próbuje go podtrzymywać, to przewraca się na głowę. Chcę pojechać na porządną diagnostykę do Wwy, ale na razie nie mam jak. Poza niechodzeniem wszystko jest dobrze, bardzo ładnie je, co prawda nie chce karmy nerkowej, więc daję mu dobrą karmę dla staruszków josery. Ale schudł, mam nadzieje, że to nie jakieś chorobowe. Jak zrobi siku, to szczeka, żeby mu zmienić pieluchę, jak chce koope, to też szczeka. I żeby go przełożyć na drugą stronę. Rana na pupie w zasadzie się zagoiła, ale troche ostatnio sie odgniotła, wiec znowu naklejam granuflex. Na drugiej stronie tez, bo zrobił się ubytek w sierści, więc zapobiegawczo, żeby nie było odleżyny. Chcę mu kupić posłanie DryBed, to przeciw odleżynom i przepuszcza wilgoć, a na wierzchu jest suche. A bokserka pojechała na dawno umówioną sterylizację i po podaniu narkozy zatrzymało się serce, i pomimo reanimacji, nie udało się przywrócić akcji serca. Wszyscy w szoku, łącznie z lekarzami. Strasznie cicho w domu, bo dawała mocno do wiwatu. Ale ile bym za to dała, żeby nadal słyszeć jej szczekanie... :( Quote
Ingrid44 Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Bardzo przykro ze taki mlody piesek odszedl za TM :( Szczere wspolczucia . Quote
Syla Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 Uwzględniłam wpłaty od Bjuta, Ingrid44 i Syla, dzisiaj, więc rozliczam: Wpływy 6.058,20 zł - Wydatki 5.229,45 zł = 828,75 zł na dzień 15.09.2012 U Joasi 504,52, u mnie 324,23. Quote
Syla Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 [quote name='Ingrid44']Dziekujemy Syla za rozliczenie :)[/QUOTE] To ja Tobie Ingridko, muszę bardzo podziękować, za wszystkie regularne wpłaty, tutaj i u Peguni.Podziękuj też swojej Mamie, która wpłaca, na Pegunię i pozdrów Ją od księgowej Pegi, czyli ode mnie...Sylwii. Quote
Ingrid44 Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='Syla']To ja Tobie Ingridko, muszę bardzo podziękować, za wszystkie regularne wpłaty, tutaj i u Peguni.Podziękuj też swojej Mamie, która wpłaca, na Pegunię i pozdrów Ją od księgowej Pegi, czyli ode mnie...Sylwii.[/QUOTE] Pozdrowienia przekaze jak najbardziej :) Quote
Mysia_ Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 bardzo przygnębiające wieści na tym wątku :-( Joaaaa trzymaj się tam dzielnie, a Ty Rambusiu nie dawaj Joasi powodów do smutku :-( Quote
joaaa Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Rambuś bez zmian. Śpi, je, siusia i kupka, i szczeka żeby mu zmienić pieluchę (taki czyścioch ;)) Tak się nauczył, ze jak tylko coś zrobi , to szczeka. Ale nie chodzi... Rozmawiałam z moim warszawskim wetem, kazał robić rehabilitację w wannie, ale jak mam robić, jak Rambusiowi nie zagoiła się ta rana na pupie, która mu sie odgniotła... Nie mogę się zebrać, żeby wszystko pouzupełniać, przepraszam, ale wreszcie to zrobię. Jestem bezradna, jka nie chodził, tak nie chodzi... Quote
Ingrid44 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Straszna bidulka z naszego Rambusia. Okropna ta starosc. Dobrze ze jeszcze ma apetyt. On chuba jest juz bardzo starenki wiec nie ma co go meczyc w wannie. Pewnie nic by to nie dalo. joaaa podziwiam Cie i dziekuje za taka wspaniala opieke nad Rambusiem.Watpie zeby nawet w DS ktos sie nim tak opiekowal . Quote
Mysia_ Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 [quote name='Ingrid44']Straszna bidulka z naszego Rambusia. Okropna ta starosc. Dobrze ze jeszcze ma apetyt. On chuba jest juz bardzo starenki wiec nie ma co go meczyc w wannie. Pewnie nic by to nie dalo. joaaa podziwiam Cie i dziekuje za taka wspaniala opieke nad Rambusiem.Watpie zeby nawet w DS ktos sie nim tak opiekowal .[/QUOTE] dokładnie! Strasznie ciężka opieka na takim bidulkiem :-( Quote
joaaa Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 (edited) Rambuś wczoraj nie chciał wcale jeść. :( To znaczy rano zjadł trochę, a potem już nic. Co prawda pasztet wchodził, ale karma, którą je ostatnio już nie. Zobaczymy dziś. Jak nie, to muszę mu coś kupić innego do jedzenia. No i niestety, zrobiły mu się odleżyny na łokciu, na lewej łapce. Naklejam granuflex, ale niewiele pomaga. Wójcio wet kazał smarować maścią, więc wczoraj posmarowałam. Mała_czarna kupiła nam maść i 4 butelki NaCl do przemywnia ran. Bardzo, bardzo dziękujemy! :lol: Dostaliśmy granuflexy od myszy1 przez małą_czarną. Też bardzo, bardzo dziękujemy! Naklejam tez Bobciowi, który ma łapę po wypadku, a fundacja, pod której jest opieką przestała się nim interesować, więc sama kupuje mu opatrunki. Edited October 1, 2012 by joaaa uzupełnienie ;) Quote
Recommended Posts