Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Miałam wczoraj telefon o Nercia....do dzis sie nie moge otrząsnąć.....
Pani ogólnie bardzo miła...ale się wygadała już na początku, że ich poprzedni psiak ( tez collie ) został przez kogoś otruty, maja jeszcze tez sunie collie i wogóle ona kocha strasznie psy i ich psiaki biegały sobie dużo wolno po wsi, zwłaszcza ten otruty psiak , ale tam ludzie okrutni jacys i ktos go kiedyś bardzo pobił...a potem jeszcze sie dowiedziałam, że ich suczka jest niesterylizowana, ale bezpłodna, bo przez trzy lata z tamtym psiakiem nie zaszła w ciążę, chociaż ta pani chciała, bo takie kochane są małe psiaki:shake: nawet ja woziła do innego samca , ale nie zaszła w ciążę....zaczęłam ją opierniczać, że nie wolno rozmnażać psów, niech pojedzie do schronu zobaczyć ile psów z bezmyślnego rozmnażania cierpi...ale ona mówi, że wie, bo była, ale te jej by nie cierpiały:shake:, a wogóle to swoje psy miała z hodowli:shake: ...oczywiście ta hodowla to z sąsiedniej wsi jakis rozmnażacz...bo sie wygadała....no mówie Wam włos mi sie jeżył na łbie...a Pani wciąż utrzymywała, że kocha zwierzęta i wogóle to jest zootechnikiem...na moje sugestie żeby suke wysterylizowała twierdziła że nie ma takiej możliwości żeby jej taką krzywdę wyrządziła ( zootechnik:-o ) ...w koncu zakonczyłam, że nie ma opcji aby Nera dostała....niby serdeczna i na pewno krzywdy by nie zrobiła żadnemu zwierzakowi , tego jestem pewna, to, że Neruś starszy i ślepy wcale jej nie przeszkadzało, wręcz była za...ale ta cała reszta....:shake:....smutne:shake: ile takich ludzi jest? masa.....

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wydawalo by sie ze to Polska, ale u nas tez tacy sa. Co jakis czas widuje ogloszenia, ze szuka ktos samca ladnego, do krycia swojej suczki kundelka, tylko zeby byl ladny....

Posted

Zadziwia fakt, że on nie zachowuje się wcale jak pies mocno niedowidzący. Bezbłędnie omija wszystkie przeszkody nawet biegnąc po piłeczkę. Jest strasznie kochanym, przytulasnym miziakiem, sprawia wrażenie niesłychanie mądrego. Uwielbia zabawy piszczącą piłeczką, cały czas prosi żeby mu rzucać i co ciekawe przynosi z powrotem i kładzie pod nogi. Był ewidentnie uczony i podejrzewamy że mieszkał w domu. Dziwne że nikt go nie szuka bo wygląda na szczęsliwego psa.

Posted

no właśnie dlaczego nie pytają o niego ,miły przytulak dobrze wychowany ,albo nie za bardzo szukają albo go wywalili
Można umieścić ogłoszenia w necie o znalezieniu

Posted

Nadal, jakos nikt konkretny sie nie odzywa, wczoraj go godzinę wyczesywałam :) ale to robota nieskończona....zawsze jednak troche mniej futra na upały.

Posted

[quote name='majuska'] wczoraj go godzinę wyczesywałam :) ale to robota nieskończona....zawsze jednak troche mniej futra na upały.[/QUOTE]

I on tak grzecznie stoi wtedy, z wielką pokorą przyjmuje wszelkie zabiegi, a nawet z zadowoleniem....

Posted

[quote name='IVV']ha ,a Ty juz tu jestes i go podziwiasz ;) piekny chlopak !!!!![/QUOTE]

Wiesz przecież, że mam do collaków niebywałą słabość ;):):)

Posted

Nerusiowi robi juz allegro nasza kochana figa33, tez sliczne i często szczęśliwe sa ogłoszenia tej naszej ciotki :) Izadora robi piekne, wiemy, ale ma pewnie ogrom zleceń...

Tymczasem Nerusiowa sąsiadka Emilka zaprasza na swój nowy wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/188528-Emilka-filigranowa-czarnulka-sparaliżowana-strachem.-Boguchwała[/url].

Posted

to i ja do fun clubu NEROWINKA sie dopisze na zawołanie od IVV :P

słabość do collie mam:) chociaz collie od niedawna mam :) na tymczasie...zabrałam z ulicy 10 kg futra i okazalo sie, ze to collie....
:)
i teraz kurujemy sie po sterylce aborcyjnej..10 kg w ciaze zaszło!!!
ale ma juz 18 kg :P

wiece co..ja Latice nie robiłam ogłoszeń w ogóle..a sie domków zleciało...ale ona musiała byc sterlizowana i pare fajnych domków wzieło juz inne psy..a tak naprawde mam jeden taki domek, do kt LATI pojdzie :P hihihihi

[B]NERO...pomysle jak tu cie WYLANSOWAC :P

a u drLUCY JESTESCIE???

[URL]http://drlucy.pl/index.php?topic=574.0[/URL]

JESTESCIE!!!
[url]http://drlucy.pl/index.php?topic=601.0[/url]

warto pisac na watku gdzie szukało sie pomocy :)
[/B]

Posted

chłopak sie pokazuje...szukałam go na zaginionych pól nocy..jest pare starych ogłoszeń
nawet linki wklejałam na atek :) ale usnełam nad kompem i sei laptopik wyładował :/
wr....trzeba szperac w starych ogłoszeniach..on jest piekny i to bawienie sie pilaczką zastanawia :)
chyba, zee teraz go nauczylyscie zabaw z pilką...psy gną codzienne..nawet te piekne..rasoe...nie maja oznakowan...
M?nIe wszyscy sie pytają i dziwią dlaczego moje psy w obrozach chodzą...a własnie dlatego, ze na obrozach maja po dwa oznakowana z moim telefonem plus chip i zastanawiam sie nad tatuażem z numerem telefonu....w uchy - ale mam psy ze sterczacymi uszami...i bedzie widac zawsze:/

Posted

Nie uczyłysmy go niczego, musiał w cześniej miec do czynienia z piłką, wyraxnie czeka i nalega na rzucanie, a potem ją przynosi :)
Neruś był bardzo zaniedbany jak trafił do przytuliska, sierść skołtuniona, pełno dredów, mocno zapchlony, nie był jednak wychudzony, no i stan oczu nieciekawy, były mocno zamglone, teraz jakby o wiele lepiej wyglądaja, bierze witaminy i wygląd sie mu znacznie poprawił, jak na nasz gust był psem puszczonym na ogród, nikt go pewnie nie czesał, jadł byle jaka karme pewnie, a po prostu znudził sie , bo starszy i slepy, więc wio....na ulicę.