Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"kiedyś" podobno szczepiona była... Ale kiedy to było? Podobno tez że rok temu... Za dużo tego "podobno" jak dla tej psiny...Jeszcze się okaze ze wcale wysterylizowana nie jest :| mnie już nic nie zdziwi.

• Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nadziejo, to jest karygodne! Zaden pies nie powinien tam już pójść. Sama widzisz, co stało się z Negrusią.
Jak przyjaźń Maciusia z Negrunią? Dobrze, że psiak jest ufny w stosunku do dzieci. W poprzednim miejscu chyba były dzieci i to nie dwoje i od nich psina miała serce, jak teraz widać, ale pani widocznie wzięła na siebie za dużo obowiążków i stąd te zaniedbania. Tak sobie tłumaczę, bo jakoś nie chcę posądzać nikogo o brak dobrej woli...
Niemniej jednak efekty są takie, jakie są.

Posted

moje dziecko bardzo często buziaki od małej dostaje :) Maciuś pogłaszcze ją raz za jakiś czas, mała położy się po środku jego zabawek (chyba udaje jedną z nich) i patrzy leniwie jak mój mały się bawi-raczej jest między nimi OK i to bardzo OK :)
Negrusia w poprzednim domku była z 5 dzieci :)
Oczywiście ze nie można tej pani osądzać, jednak ciągle mnie dręczy ten pazur- tu nie było możłiwości tego nie zauważyć :(

Posted

Mnie męczy pazur, psychiczne zaniedbanie psiaka i ewentualność, że jest tam więcej psów i moga być jeszcze następne.. Buziaki dla wszystkich Twoich dwunożnych i czteronożnych milusińskich i dobranoc. Trzeba nabrać sił na nowy dzień, a Ty na pewno nie nudzisz się..

Posted

Pewnie,że nie można osądzać dt....Tylko dlaczego jest taka różnica w wyglądzie Negry na przestrzeni tak krótkiego czasu? Do ds pojechał straszny szkieletorek i to jest okey?

Posted

Nie jest nic ok. Osądzanie nic nie da i psiakom nie pomoże ...w przyszłości, i o to chodzi, by wiedzieć, gdzie dajemy psa.
A uczymy się niestety na błędach, za które płacą niewinne zwierzaki i tak skrzywdzone przez los ? ludzi?

Posted

NadziejaA napisał(a):
"kiedyś" podobno szczepiona była... Ale kiedy to było? Podobno tez że rok temu... Za dużo tego "podobno" jak dla tej psiny...Jeszcze się okaze ze wcale wysterylizowana nie jest :| mnie już nic nie zdziwi.

Wysterylizowana jest na pewno, bo pewnie wiesz, że ona cudem uniknęła śmieci i miała sterylkę aborcyjną.

Posted

[quote name='NadziejaA']Tia- ale jakim cudem maleńka nie ma żadnych kompletnie dokumentów?
Czytałam o tej sterylce aborcyjnej.

Nie potrafię odpowiedzieć Tobie na to pytanie, nie wiem co się stało z jej dokumentami.
Powinna je mieć.
Angel a pani Ola powinna mieć jakieś jej dokumenty, tak być nie może, że nawet szczepień nie ma...a książeczkę to ona miała chyba bo w schronie zdaje mi się że była szczepiona?

Posted

A więc tak :)
Przedwczoraj wykąpaliśy malutką :D i nie było źle :D Mała teraz błyszcząca mięciusia i ogólnie zadowolona z kąpieli :) _ choć w samej kąpieli jak chyba większość psiaków się trzesła :)
Od wczoraj sama mnie zaczepia do zabawy :D Ale i tak większość dnia spędza na swoim miejscu :| nie jest skora do wychdzenia z legowiska, widać ze sie boi...
Widać ze musiała być bita, bo jej zachowanie normalnie nie jest.Teraz uczy się zycia w przekonaniu że ręka zostaje podniesiona w jej kierunku do miziania i nic więcej.
Mała podbija nadal serca wszystkich :)
Dziś po południu jak zdaże (czekam na TŻ ) jadę z Negrą do weterynarza. Zobaczymy co wyjdzie.

Posted

[quote name='Tia']Nie potrafię odpowiedzieć Tobie na to pytanie, nie wiem co się stało z jej dokumentami.
Powinna je mieć.
Angel a pani Ola powinna mieć jakieś jej dokumenty, tak być nie może, że nawet szczepień nie ma...a książeczkę to ona miała chyba bo w schronie zdaje mi się że była szczepiona?

Tia rozmawiałam na ten temat-w tym roku szczepiona nie była. Ale Nadzieja nie musiała płacić tej opłaty schroniskowej. Jutro jeszcze spytam o te dokumenty albo dziś wieczorem przez tel :)

Posted

[quote name='NadziejaA']A więc tak :)
Przedwczoraj wykąpaliśy malutką :D i nie było źle :D Mała teraz błyszcząca mięciusia i ogólnie zadowolona z kąpieli :) _ choć w samej kąpieli jak chyba większość psiaków się trzesła :)
Dziś po południu jak zdaże (czekam na TŻ ) jadę z Negrą do weterynarza. Zobaczymy co wyjdzie.[/QUOTE]

[quote name='Tia']A może jakieś nowe zdjęcia Negrusi?[/QUOTE]
Czyli już Negrusia straciła zapaszek..i teraz pachnie jak domowy psiak. Dzielnie zniosła to domowe SPA.
Co u weta? Jak pazurki i ogólne oględziny psiaka.
Nadziejo, prosimy o zdjęcia .....ucztę dla oczu i ducha, że Negrunia jest bezpieczna, bo z Tobą.
Z tymi badaniami, szczepieniami trzeba by mieć penośc, żeby czegoś nie zaniedbać.
Myslę, że już żaden pies nie pojedzie tam, gdzie Była Negra- zaniedbana, zastraszona.....

Posted

A możesz powiedzieć kto byłby za taką wizytę odpowiedzialny?? Sorry, że się czepiam, ale wszyscy widzą jak Negra wygląda, ale na wizytę jakoś nikt się nie kwapi iść....

Posted

Psy do tego DT dawała pani z TOZu, z tego co wiem była tam nie raz wiec widziałą jak Negra wyglada i reszta psów, dzwoniłam w piatek ale nie odbierała bede próbowac zeby porozmawiac o tym i zwrócic jej uwage na te psiaki tam

Posted

Witam
Niestety miałam w piątek sytuację awaryjną i musiałam natychmiastowo pakować dzieci i Negrę i jechac do mamy.
Dla tego też niestety wizyta u weta opóźniła się - i odbędzie się na spokojnie w piątek. Niestety wydaje mi się ze mimo iż w tej chwili Negrusia przyzwyczaiła się do tego pazura, bez interwencji chirurgicznej się nie obędzie. Ogólnie to już widac że przytyła i wygląda jak pies :D, rewelacyjnie bawi się kręcąc w kółko za swoim ogonkiem :D Wskakuje na łóżko, i pilnuje dzieci (nie pozwala nieznajomym zbliżać sie do moich dzieci :D Obszczekuje jak się tylko da :D )
Zdjęcia będą być moze nawet dzisiaj :) Jeszcze się nie ogarnęłam po przyjeździe do domku :)

Wiecej jak już dzieci pójdą spac ;)

Posted

Byłyśmy u weta. Negrusia zaszczepiona, pazury usunięte, i odrobaczenie w trakcie. Ogólny stan zdrowia dobry, a mała waży teraz 5600 ( nie wiem czy pisałam ze tydzień temu ważyła 4800 ) Wiec chyba troszkę za szybko ją utuczyłam, ogólnie pan doktor pod wrażeniem małej. Mówi ze wygląda teraz ładnie i zdorwo, choć wolał by jakieś dokumenty choćby ze sterylizacji zobaczyć.
No i mamy nowiuteńką książeczkę Negrusi, tak jak mała ma teraz nowe życie :)
Postaram się z tymi zdjęciami ale nie obiecuję kiedy wkleję. Cały czas coś do zrobienia.
A Negrusia coraz weselsza, coraz częsciej zaczepia do zabawy i nawet zaczyna się do mojego TŻ przyzwyczjaać i do jego dotyku :) Ogólnie mała panicznie boi się meżczyzn i nóg...
Choć u weta bardzo grzeczna była :)

Posted

Miło to czytać. Negrunia rzeczywiście zaczyna teraz nowe życie, chociaż powinna mieć ze starego " wcielenia" ślad jakiejś dokumentacji medycznej...
Ale najważniejsze, że teraz wszystko jest dobrze.

Posted

jak już pisałam, Negra odziedziczyła moj stary wkład do wózka dla córy :D (Karolina się już nie mieści :)

tu się mała poplątała w smyczce w trakcie zabawy- i widać porównanie jaka ona malusia jest w stosunku do ręk

Posted

Nadziejo:loveu::loveu: piękne zdjęcia., śliczne i słodkie Twoje bobasy i Ty taka radosna. Niech zawsze już tak będzie:loveu::loveu: Negrunia ma świecącą sierść, na pewno przytyła. To juz nie ten zabiedzony psiak. To wszystko Ty sprawiłaś i dzięki Ci za to.
Zobaczysz, los odpłaci Ci dobrem za dobro.
Pierwszy raz spotykam zdjęcie osoby, która opiekuje się psem i z całą rodziną pokazuje twarz szczęśliwą i uśmiechniętą. To miłe bardzo, że darzysz nas takim zaufaniem. Doceniamy to i dziękujemy, że mimo wielu zajęć znalazłaś czas, by sprawić nam taką przyjemnośc.

Posted

jej aż się zawstydziłam :)
Nie mam nic od ukrycia wiec się pokazałam :)
A Negra- mam dług do spłacenia względem mojej Azuni za TM i Wery którą nie dałam rady się zaopiekować tak jak na to zasługiwała... A Negruisa to nasze wynagrodzenie ostatnich przykrych wydażń w naszym zyciu :)