kimiji Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 ale zawsze jakieś podobieństwo do rasy jest, tak ma większe szanse na adopcję :) a w typie razy nie znaczy, że jest podobna do rasy w 100%... PS gończy słowacki bardzo przypomina mi Jagę z profilu, szczególnie to zdjęcie :):) Quote
soboz4 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 każdy sposób jest dobry, jeżeli dzięki niemu ktoś pokocha naszą Kometę! Quote
saphira18 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 fernari napisał(a):Kometa ma nieaktualną firmówkę? Nawet nie wiedziałam... Zrobię jej tylko jutro bo teraz muszę już iść Przepraszam, że nie za często tu zaglądam, bo rzadko mam dostęp do komputera :( Ja z Kometką wychodzę regularnie tylko na początku miesiąca byłam przez 2 tygodnie na wakacjach i wtedy wyszła z moim bratem ... A w lesie znika dlatego, że na terenia schroniska to jest horror ;/ Na każdego psa szczerzy zęby, a niektórzy wolontariusze to widzą ale i tak podejdą a potem są efekty ... Dlatego wolę chodzić z nią gdzie indziej Powoli przyzwyczajam ją do innych psów na spacerze (właściwie rozumiem, że każdy pies ma swoje sympatie i antypatie, chociaż te drugie przeważają). Kometa psy jeszcze toleruje, ale suczki- żadnej ;/ Do mężczyzn ją przyzwyczaiłam i już się nie rzuca... Więc przynajmniej ten problem z głowy Napisałam już do moderatora o przejęcie wątku a ogłoszenia jej już dzisiaj zaczęłam na nowo robić... spoko, już się nie czepiam;) wątek umarł, ciebie nie widziałam z Kometką jakiś czas... więc napisałam. Ale uzyskałam odp więc jest OK. Komety mi strasznie żal bo siedzi od 2009. wychodziła z dziewczyną od maja 2010, potem ta choroba... potrzeba jej domu. pozdrawiam Quote
fernari Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Kometa jest najdłużej w schronisku ze wszystkich psów ... Ogłoszenia jej już trzy razy aktualizowałam (zazwyczaj co 2-3 miesiące) a i tak nikt nie dzwoni ... Nie wiem może opis jest niechwytliwy ... Quote
fernari Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Kometa ma zrobione ogłoszenia na następujących stronach : www.e-zwierzak.pl www.animalia.pl www.gumtree.pl www.petworld.pl www.bono-polska.pl www.adopcjapsa.pl www.ojej.pl www.pajeczyna.pl www.pineska.pl www.morusek.pl www.olx.pl www.gielda.bai.pl www.vetmozga.pl na razie tylko tyle, a jutro zrobię więcej :) Quote
soboz4 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 tekst rzeczywiście mało chwytliwy, może poproś o pomoc naszą Karolinę Wąsik, albo na psim, żeby był bardziej marketingowy i może rzeczywiście podkreślić jej podobieństwo do gończego, choćby tylko na zdjęciach! Quote
Irvette Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 no zmykaj do domu Kometko, jak na kometę przystało!!!!!!!!!!!! Quote
azalia Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Kometko kochany,niechże ten domek wreszcie cię wypatrzy. Quote
fernari Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Dzisiaj Matka była bardzo grzeczna na spacerze :) Poszłam z nią na wybieg, żeby mogła się wyszalec ... Na początku bałam się ją spuścic ze smyczy, wiadomo inne psy też sobie biegają i może się rzucic, a ja nie będę umiała zareagowac... Zostałam pozytywnie zaskoczona :razz: Spuściłam ją ze smyczy, ale zamiast biegac to mnie pilnowała :) Nie zwracała na inne psy uwagi, tzn. się nie rzucała, jedynie je powąchała i tyle ! Gdy ją zawołałam obojętnie co robiła od razu przybiegała :loveu: Jak ja szłam usiąśc to ona zamiast biegac też oczywiście musiała ze mną iśc ... Jak głaskałam jakiegoś psa (ona oczywiście ze mną poszła) to cichutko warczała ... Zazdrosna kobita :shake: Na koniec zaczęła się bawic z Koksem i za nim latac, a i jeszcze potem się goniła z Rudą :) To tyle z dobrych wiadomości ... Teraz pora na złe :-( [SIZE="5"]Kometa ma nowotwór ... :placz: Czy to sprawiedliwe, aby jeden tak wspaniały pies, który nie dośc, że już tyle szuka domku (chociaż bardzo się stara i się kolosalnie zmienił ), to jeszcze jest najdłużej w schronisku i następnie w przeciągu trzech miesięcy zachorował na dwie poważne choroby ?? Najpierw nużyca a teraz ten ... nowotwór ... Quote
saphira18 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 życie jest niesprawiedliwie. poczekajmy z diagnozą wtedy będziemy działać Quote
kimiji Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 mam nadzieję, że to coś nie groźnego co będzie można łatwo usunąć... Quote
fernari Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 kimiji napisał(a):mam nadzieję, że to coś nie groźnego co będzie można łatwo usunąć... Ja też mam taką nadzieję:-( Quote
fernari Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Więc ... Dzisiaj rano jak przyszłam do schroniska to dwaj panowie chcieli adoptowac Kometę, dom z ogrodem, bez żadnych dzieci no i piesek do towarzystwa :) Ale gdy się dowiedzieli o nowotworze to zrezygnowali ... ^^ Trudno, jak nie ten dom to inny, widocznie ten nie był jej pisany ;/ W przyszłym tygodniu będzię sterylizowana i zostanie usunięty ten guz... Czeka ją również biobsja Znowu byłam z Kometą na wybiegu i było dużo gorzej niż w czwartek :( Pogryzła się kilka razy z innymi psami, właściwie tylko z suczkami ^^ Tradycyjnie chodziła do wszystkich i "żebrała" ;D Cała ona, do perfekcji opanowała wzrok kota ze shreka ... Wybiegac, się wyybiegała, trochę pobawiła się sznurkiem i polatała za patykiem. Po którymś z kolei incydencie z Bezą, Rudą i Miśką poszłam się z nią przejsc i oczywiście gdy nie ma żadnych psów w pobliżu- pies ideał. Komendy wszystkie bez problemu wykonała, oczywiście za łapówkę w postaci parówek :evil_lol: A oto kilka zdjęc Komety z czwartku - Quote
fernari Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 I zdjęcia z dzisiaj - I zdjęcia guza - Quote
maciaszek Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Biedna Kometa. Trzymam kciuki za zabieg. I żeby okazało się, że ten guz to nic poważnego! Quote
__Lara Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Ja również. Strasznie żal Komety, a to taka ładna psinka :( Quote
kimiji Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Kometa w domu!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Nutusia Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 O rany! Co za wiadomość!!!! Szczegóły poprosimy... :) Quote
saphira18 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 szczegóły Kamila... no dawaj bo jakoś nie wierzę:crazyeye::lol: Quote
kimiji Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 na szczęście DS i to bardzo dobry, jestem pewna na 100%, że do schronu nie wróci :):), a stąd wiem, że nie wróci, bo DS u jej stałej opiekunki :D Quote
saphira18 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 serio?:crazyeye: no to czekamy na wieści z pierwszej ręki:razz: Quote
Recommended Posts