Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 404
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiecie, a ja dawno jakoś nie przeglądałam wątku Komety... Wczoraj sobie wpadłam i myślę - co to za szczeniaczki na zdjęciach? czyżby fernari przygarnęła jakieś na DT..?

A potem doczytałam sobie wszystko - ale mi szczęka opadła:evil_lol:

Fernari - spóźnione wprawdzie, ale gratulacje:loveu: Za całokształt:evil_lol:

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Wątek umarł śmiercią tragiczną ...

Ale ja nadal mam nadzieję, że ktoś tu zagląda :p

Jednak żaden szczeniak u mnie nie zostaje, to po prostu mnie i moich rodziców przerasta.

I w związku z tym mam też prośbę do maciaszka - czy mogłabyś dodać Atosa i Szarika na stronę schroniska ?? Aktualne zdjęcia zaraz wrzucę i jakiś nowy tekst ułożę. Byłabym Ci niezmiernie wdzięczna :)

I moja druga prośba - Komete adoptowałam 29 lipca, ale przez to, że urodziła szczeniaki 11 sierpnia- nie poszła na sterylke. Więc darmowy kupon jej przepadł już dawno temu... Ale ktoś wspominał, że można przedłużyć ? Przyznaję, że chciałabym z tego skorzystać :)

Posted

Na tych umowach, które ja miałam ze schroniskiem termin 30 dni był skreślony i nigdy nie było problemu, żeby zabieg zrobić póżniej. Z tego co wiem trzeba się pospieszyć - w nowym roku mają być jakieś zmiany...

Posted

Racja.
Tylko niestety tą stroną nie mogę tak rządzić jak poprzednią. W zasadzie to nie mam na nią żadnego wpływu. Poza tym, że mogę "podmieniać" karty i zdjęcia na lepiej wyglądające.

Posted

A co do sterylizacji to jeśli byłaby taka możliwość, to nawet w listopadzie Kometa mogłaby pójść :)

Czyli mam po prostu zadzwonić do kliniki na brynowie i się spytać czy istnieje taka możliwość, czy w schornisku w biurze ?

Posted

Na razie zdjęcia wklejam

Szarika są tylko dwa które nie są rozmazane, ewentualnie jeszcze mu dorobię :D

To właśnie nie wiem, czy się nadaje - Szarik

Atos

Atos

Atos

Atos

Posted

Atos to 3 miesięczny szczeniak, docelowo będzie średniej wielkości. Jest energicznym psem, potrzebuje sporej dawki ruchu. Nie wykazuje agresji do ludzi i lubi towarzystwo innych psów. Najwięcej radości daje mu zabawa z człowiekiem, jest miły i łagodny w stosunku do ludzi, ale też nie gardzi zabawkami. Najbardziej lubi piłeczki i sznurki. Ładnie chodzi na smyczy. Pilnuje się opiekuna i szybko się uczy. Może mieszkać w mieszkaniu. Na początku mogą mu się zdarzyć wpadki i załatwi się w domu, bo nie jest w pełni nauczony załatwiać się na dworze. Jest zdrowy, odrobaczony i zaszczepiony. Kontakt w sprawie adopcji- [email protected]; tel. 696-098-179

Posted

Szarik to 3 miesięczny szczeniak, docelowo będzie średniej wielkości. Jest energicznym psem, potrzebuje sporej dawki ruchu. Nie wykazuje agresji do ludzi i lubi towarzystwo innych psów. Najwięcej radości daje mu zabawa z człowiekiem, jest miły i łagodny w stosunku do ludzi, ale też nie gardzi zabawkami. Najbardziej lubi piłeczki i sznurki. Ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie. Pilnuje się opiekuna i przychodzi na zawołanie. Po spuszczeniu ze smyczy chodzi koło prawej nogi. Na razie opanował komendę siad, ale szybko się uczy. Może mieszkać w mieszkaniu. Na początku mogą mu się zdarzyć wpadki i załatwi się w domu, bo nie jest w pełni nauczony załatwiać się na dworze. Jest zdrowy i odrobaczony. Kontakt w sprawie adopcji- [email protected]; tel. 696-098-179

Posted

[quote name='azalia']a jak się miewa Kometka,małych już chyba nie karmi,bawią się razem?

A Kometka ma się dobrze. Jak chcesz o mogę wrzucić jakieś jej nowe zdjęcia :p
I już ich nie karmi od miesiąca :)

Mecie znam już półtora roku, a dopiero pierwszy raz widziałam 2 tygodnie temu jak się bawiła z innym psem - w tym wypadku z moim Bąbelkiem (tymczas z fundacji, który został u mnie stałe) :D
I od tamtej pory non stop się bawi z nim i ze szczeniakami...
Jest w ogóle taka wesoła, skacze się cieszy ... Po prostu jej teraz widok to miód na serce.
Naprawdę bardzo się zmieniła, no i troszkę na wadze przybrała :)

Jak tak teraz patrze, to mam od niej same zdjęcia rozmazane
Tutaj coś w miarę widać :D
Kometa z dzieciakami

Tutaj hasała, nie wiem czy widać :p

A tu goniła dzieci

Posted

Dziękuję :p
Mi też się wydawało, że one będą duże, ale przyznaje, że nie wiem ...
Wet ocenił, że będą średnie- niewiele większe od matki (Kometa 39 cm w kłębie), no ale pewności nie ma.
Wolałam nie ryzykować i wpisać średniej wielkości.