Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ale zawsze jakieś podobieństwo do rasy jest, tak ma większe szanse na adopcję :)
a w typie razy nie znaczy, że jest podobna do rasy w 100%...

PS gończy słowacki bardzo przypomina mi Jagę z profilu, szczególnie to zdjęcie :):)

• Replies 404
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fernari napisał(a):
Kometa ma nieaktualną firmówkę? Nawet nie wiedziałam... Zrobię jej tylko jutro bo teraz muszę już iść

Przepraszam, że nie za często tu zaglądam, bo rzadko mam dostęp do komputera :(
Ja z Kometką wychodzę regularnie tylko na początku miesiąca byłam przez 2 tygodnie na wakacjach i wtedy wyszła z moim bratem ...

A w lesie znika dlatego, że na terenia schroniska to jest horror ;/ Na każdego psa szczerzy zęby, a niektórzy wolontariusze to widzą ale i tak podejdą a potem są efekty ... Dlatego wolę chodzić z nią gdzie indziej
Powoli przyzwyczajam ją do innych psów na spacerze (właściwie rozumiem, że każdy pies ma swoje sympatie i antypatie, chociaż te drugie przeważają).
Kometa psy jeszcze toleruje, ale suczki- żadnej ;/

Do mężczyzn ją przyzwyczaiłam i już się nie rzuca... Więc przynajmniej ten problem z głowy

Napisałam już do moderatora o przejęcie wątku a ogłoszenia jej już dzisiaj zaczęłam na nowo robić...

spoko, już się nie czepiam;) wątek umarł, ciebie nie widziałam z Kometką jakiś czas... więc napisałam. Ale uzyskałam odp więc jest OK. Komety mi strasznie żal bo siedzi od 2009. wychodziła z dziewczyną od maja 2010, potem ta choroba... potrzeba jej domu.
pozdrawiam

Posted

Kometa jest najdłużej w schronisku ze wszystkich psów ...
Ogłoszenia jej już trzy razy aktualizowałam (zazwyczaj co 2-3 miesiące) a i tak nikt nie dzwoni ...
Nie wiem może opis jest niechwytliwy ...

Posted

tekst rzeczywiście mało chwytliwy, może poproś o pomoc naszą Karolinę Wąsik, albo na psim, żeby był bardziej marketingowy i może rzeczywiście podkreślić jej podobieństwo do gończego, choćby tylko na zdjęciach!

Posted

Dzisiaj Matka była bardzo grzeczna na spacerze :)
Poszłam z nią na wybieg, żeby mogła się wyszalec ... Na początku bałam się ją spuścic ze smyczy, wiadomo inne psy też sobie biegają i może się rzucic, a ja nie będę umiała zareagowac... Zostałam pozytywnie zaskoczona :razz: Spuściłam ją ze smyczy, ale zamiast biegac to mnie pilnowała :) Nie zwracała na inne psy uwagi, tzn. się nie rzucała, jedynie je powąchała i tyle !
Gdy ją zawołałam obojętnie co robiła od razu przybiegała :loveu:
Jak ja szłam usiąśc to ona zamiast biegac też oczywiście musiała ze mną iśc ... Jak głaskałam jakiegoś psa (ona oczywiście ze mną poszła) to cichutko warczała ... Zazdrosna kobita :shake:
Na koniec zaczęła się bawic z Koksem i za nim latac, a i jeszcze potem się goniła z Rudą :)

To tyle z dobrych wiadomości ...

Teraz pora na złe :-(

[SIZE="5"]Kometa ma nowotwór ... :placz:

Czy to sprawiedliwe, aby jeden tak wspaniały pies, który nie dośc, że już tyle szuka domku (chociaż bardzo się stara i się kolosalnie zmienił ), to jeszcze jest najdłużej w schronisku i następnie w przeciągu trzech miesięcy zachorował na dwie poważne choroby ?? Najpierw nużyca a teraz ten ... nowotwór ...

Posted

Więc ... Dzisiaj rano jak przyszłam do schroniska to dwaj panowie chcieli adoptowac Kometę, dom z ogrodem, bez żadnych dzieci no i piesek do towarzystwa :) Ale gdy się dowiedzieli o nowotworze to zrezygnowali ... ^^ Trudno, jak nie ten dom to inny, widocznie ten nie był jej pisany ;/
W przyszłym tygodniu będzię sterylizowana i zostanie usunięty ten guz... Czeka ją również biobsja

Znowu byłam z Kometą na wybiegu i było dużo gorzej niż w czwartek :( Pogryzła się kilka razy z innymi psami, właściwie tylko z suczkami ^^
Tradycyjnie chodziła do wszystkich i "żebrała" ;D Cała ona, do perfekcji opanowała wzrok kota ze shreka ...

Wybiegac, się wyybiegała, trochę pobawiła się sznurkiem i polatała za patykiem.

Po którymś z kolei incydencie z Bezą, Rudą i Miśką poszłam się z nią przejsc i oczywiście gdy nie ma żadnych psów w pobliżu- pies ideał.
Komendy wszystkie bez problemu wykonała, oczywiście za łapówkę w postaci parówek :evil_lol:

A oto kilka zdjęc Komety z czwartku -

Posted

na szczęście DS i to bardzo dobry, jestem pewna na 100%, że do schronu nie wróci :):), a stąd wiem, że nie wróci, bo DS u jej stałej opiekunki :D